Aizmugurējā pārslēdzēja nomaiņa

[quote=kašķis][quote=latvaanis]Paldies par atbildēm!

Kuru pārslēdzēju ieteiktu? Varianti ir sekojoši:

1. Shimano RD-5700 SS (105)
  2. Sram X-7 ar īso kāju
  3. Sram Rival ar īso kāju
  4. Sram Apex ar īso kāju

Varbūt ir vēl kaut kas tajā cenu kategorijā, ko esmu palaidis garām?[/quote]

shifterim un slēdzim gan jābūt no viena ražotāja, jo troses gājiens shimano un sram ir atšķirīgs[/quote]

Sramam 2 stūres slēdžu modeļi ir savietojami ar shimano, aizmugurējie gan, laikam nē.

Es labāk ņemtu http://www.wiggle.co.uk/shimano-rd-5701-105-10-speed-rear-derailleur/ Par 5700 neatrodu, ka būtu krustojams ar 8 pārnesumiem, būs drošāk.

Kādu kaseti plāno likt? MTB vai šosejas?

Baigi žēl, ka šī nenormālā kombinācija neiet krastā… Es savam hibrīdam gribētu vienu lielo (šosejas) zobratu priekšā un 8 (šosejas kaseti) aizmugurē. Patiesībā aizmugurē man pilnīgi pietiktu ar 4 -5, bet kaut cik jēdzīgs slēdzis sākas no 8.[/quote]

Cilvēki, Jūs gaidiet, ka visu ar karoti mutē iebāzīs? Tak izmantojat pelēko šūniņu un padomājiet, ko var un nevar, nu nav tas velo tik sarežģīts. Mans komentārs bija domāts par mtb ar 3 zobratiem priekšā.

Buks, nedusmojies. Neesmu tik advencēts šajos jautājumos. Tajos laikos, kad minu veco labo startšosē, varēju viņu pats pārlasīt un salikt līdz pēdējam sunītim. Tagad viss ir strauji gājis uz priekšu un arī laika man nav tik daudz, lai to visu veltītu velopasaulei.
Patiesībā domāju, ka nekāda katastrofa nebūs, ja pareizi atrodot klaņus-monobloku, es palikšu pie 1x8 sistēmas (šosejas grupā). Un, ja nu pēkšņi, uzslēgšu lielāko zobratu aizmugurē (kādā megakāpumā), tad arī redzēšu vai mana teorija ir garām, tad varēšu nokaunēties un būvēt 2x8.

Augstākā matemātika - jo garāka ķēde, jo ilgāk kalpos. Un velo kopumā būs par pāris gramiem smagāks.

Līdz šim esmu izmantojis šīs lapas tehnsko informāciju un nekādu problēmu neredzu.
Gribās ticēt, ka tie Šimano inženieri, kas tās lapas ir sagatavojuši, zin ko dara.

Buks, āpši mtb brauc varbūt tikai cirkā.
Avots: http://www.pinkbike.com/news/Tech-Tuesday-Chain-Length-Basics-2012.html
Pareizs garums:

Par īsu:

[quote=Buks]Sramam 2 stūres slēdžu modeļi ir savietojami ar shimano, aizmugurējie gan, laikam nē.

Es labāk ņemtu http://www.wiggle.co.uk/shimano-rd-5701-105-10-speed-rear-derailleur/ Par 5700 neatrodu, ka būtu krustojams ar 8 pārnesumiem, būs drošāk.

Kādu kaseti plāno likt? MTB vai šosejas?[/quote]
Es īstenībā nezinu, kāda kasete ir šobrīd (atkārtojos, no 8 zobratiem uz velo ir atstāti 5), varbūt no bildēm var saprast:

Iespējams, ka atstāšu šo kaseti, vai arī uzstādīšu jaunu.

Priekšā man ir viens zobrats ar 32 zobiem, bet tam laikam nav nozīmes.

Tad vēl pie reizes jautājums - vai kasete un ķēde astoņiem ātrumiem kalpo ilgāk nekā deviņiem?

Paldies!

28-11

48-32

Kas nu kuram ir pareizs, priekš gramu skaitīšanas Tev ir pareizāks, ja grami nav svarīgi, tad man ir pareizāk. Ja ķēde būtu likta pa manai metodei, iespējams, ka pat varēja būt, par kādu posmu vai diviem, garāka.
Pirms apgalvoji, r_s, ka tikai Tava metode ir pareizā, varēji aiziet un saslēgt ātrumus savam velo, nav tas tik grūti izdarāms.

[quote=latvaanis][
Es īstenībā nezinu, kāda kasete ir šobrīd (atkārtojos, no 8 zobratiem uz velo ir atstāti 5), varbūt no bildēm var saprast:

Tad vēl pie reizes jautājums - vai kasete un ķēde astoņiem ātrumiem kalpo ilgāk nekā deviņiem?

Paldies![/quote]

iesit googlā mtb and road cassette un pamanīsi uzreiz atšķirību, bildes neredzu.

Cik ir lasīts, tad 8 pārnesumiem var dabūt izturīgākas ķēdes, kasetes. Tas arī loģiski, jo ir biezāki materiāli.

Apskatījos, bet atsķirību tā arī neieraudzīju. Cik es saprotu, atsķirība ir tikai zobratu izmēros, vai pareizi?
Uz esošajiem 5 zobratiem ir rakstīti sekojoši izmēri: 12T, 14T, 16T, 18T un 21T.

Buks, nobildē 22-11 vai cik ir abi mazākie.

Ir jau nobildēts, man mazākais ir 28. Lai vai kā, apskatījos vēl garāžā stāvošam mtb, tur viss arī ir kārtībā, ar lielu rezervi.