2x9 vs 3x9 vai kaa nopirkt riktiigos xc klanjus?

kaa labi zinaams nekas nav muuzhiigs, jo iipashi ja tas kaut kas ir uzskruuveets uz velo…

runa it kaa ir tikai par klanju nomainju, bet potenciaali skar visu drivetrainu…

un taa… man shobriid ir sekojosha komplektaacija: Ritchey Comp klanji 44/32/22 + SRAM PG990 23-11 kasete
abas lietas ir diezgan labi nobrauktas (kasetei - 2 sezonas, klanjiem - 4 sezonas (?))…

principaa dotaa zobratu kombinaaacija mani apmierina, atskaitot dazhus kalnus, kuros ir gribeejies kauko mazaaku par 22-23… bet pieljauju domu, ka vaina vareetu buut tehnikas vai vareeshanas truukumaa…

shobriid apdomaaju sekojoshus variantus (klanji → kasete):

1. 44/32/22 → 23-11 vs 26-11 vs 27-12
  2. 44/32/20 → 23-11 vs 26-11 vs 25-12 vs 27-12
  3. 44/29 → 27-12 (ir citi piedaavaajumi?)

pieziime; man staav ultegras paarsleedzeejs aizmuguree, kuram max pielaujamais zobs ir 27.

nu ar pirmo variantu viss ir skaidrs, jautaajums ir tikai kaadus klanjus labaak panjemt…

ar otro variantu ir viena potenciaala probleema, jo shimano apgalvo, ka vinju paarsleedzeejiem maximaalaa pieljaujamaa prieksheejo zobratu starpiiba ir 22-23 zobi (mtb 22; shosejai 23), zem jautaajuma ir arii prieksheejaa paarsleedzeeja darbspeeja

ar tresho variantu ir vesels leerums probzu: 1) kur/kaa dabuut taadus klanjus? 2) ir dzirdeets par potenciaalaam probzaam ar paarsleegshanos 3) kaa straadaas shifteris; un bonusi: 1) svara nodziishana (shos paarsleedzeejs - mazais zobrats) 2) mazaak zobratu kombinaaciju, kuras dubleejas 3) vienkaarshota sleegshanaas…

principaa pats sliecos pret klanjiem 44/32/20…
un kasetee tomeer gribeetos saglabaat 11 zobratu, kuru dazhkaart izmantoju kardaanos…

tikai luudzu nevajag piesaukt te visaadus absalonus un taadaa garaa… ar sho riteni ir jaabrauc man nevis vinjiem

lai veicas atrast mazo zobratiņu 20 :)
es braucu ar 44/36/26 un XT pārslēdzējs visu slēdz, tā kā eksotiskas kombinācijas nav nekas neiespējams. tikai jāprot piemeklēt un noregulēt pārslēdzējs.

klaņus grūti ieteikt nezinot tavu budžetu. bet lielākajai daļai variantu virsū būs 1. vai 2. varianta zobrati.
trešajam jau vajadzēs kko specifisku.

44/36/26 - taa veel nav exotika :) tavaa gadiijumaa starpiiba starp lielaako un mazaako zobratu ir 18 zobi, tachu 20t zobrata gadiijumaa ir 24
jautaajums ir vai uzliekot sho 20t zobratu viss straadaas ok?

budzhets shobriid veel nav noteikts, bet runa vareetu iet par XT un labaak (lasi daargaak, cik daargaak veel pagaidaam neesmu izleemis)… shobriid gribu zinaat kaadi ir varianti… lai nu kaa klanjus domaaju iepirkt pa rudeni/ziemu taa kaa nekaadas steigas nav…

20t zobratu esmu pagaidaam redzeejis tikai uz 5 skruuveem, bet es veel neesmu kaartiigi mekleejis
klanjus ar ar 44t un 20t zobratiem pagaidaam neesmu nekur maniijis

Cik sapratu tad problēma ir tā ka tu gribi izmantot šosejas kaseti, bet braukt visos iespējamos kalnos. Jā?
Varu ieteikt variantu - izmantot klaņus ar standarta zobratiem un kaseti salikt tā (protams ja tā ir izjaucama), ka pēdējais lielākais zobrats ir tas 27. Sanāks šosejas kasete, kuru varēs izmantot arī negaidītajos asos kāpumos.
Kāpēc tik ļoti vēlies zobratu 20?
Vēl - kā tas pareizi būtu jādara, tad mainīt katrai trasei savu kaseti.

[quote=leonz]kaa labi zinaams nekas nav muuzhiigs, jo iipashi ja tas kaut kas ir uzskruuveets uz velo…

runa it kaa ir tikai par klanju nomainju, bet potenciaali skar visu drivetrainu…

un taa… man shobriid ir sekojosha komplektaacija: Ritchey Comp klanji 44/32/22 + SRAM PG990 23-11 kasete
abas lietas ir diezgan labi nobrauktas (kasetei - 2 sezonas, klanjiem - 4 sezonas (?))…

principaa dotaa zobratu kombinaaacija mani apmierina, atskaitot dazhus kalnus, kuros ir gribeejies kauko mazaaku par 22-23… bet pieljauju domu, ka vaina vareetu buut tehnikas vai vareeshanas truukumaa…

shobriid apdomaaju sekojoshus variantus (klanji → kasete):

1. 44/32/22 → 23-11 vs 26-11 vs 27-12
  2. 44/32/20 → 23-11 vs 26-11 vs 25-12 vs 27-12
  3. 44/29 → 27-12 (ir citi piedaavaajumi?)

pieziime; man staav ultegras paarsleedzeejs aizmuguree, kuram max pielaujamais zobs ir 27.

nu ar pirmo variantu viss ir skaidrs, jautaajums ir tikai kaadus klanjus labaak panjemt…

ar otro variantu ir viena potenciaala probleema, jo shimano apgalvo, ka vinju paarsleedzeejiem maximaalaa pieljaujamaa prieksheejo zobratu starpiiba ir 22-23 zobi (mtb 22; shosejai 23), zem jautaajuma ir arii prieksheejaa paarsleedzeeja darbspeeja

ar tresho variantu ir vesels leerums probzu: 1) kur/kaa dabuut taadus klanjus? 2) ir dzirdeets par potenciaalaam probzaam ar paarsleegshanos 3) kaa straadaas shifteris; un bonusi: 1) svara nodziishana (shos paarsleedzeejs - mazais zobrats) 2) mazaak zobratu kombinaaciju, kuras dubleejas 3) vienkaarshota sleegshanaas…

principaa pats sliecos pret klanjiem 44/32/20…
un kasetee tomeer gribeetos saglabaat 11 zobratu, kuru dazhkaart izmantoju kardaanos…

tikai luudzu nevajag piesaukt te visaadus absalonus un taadaa garaa… ar sho riteni ir jaabrauc man nevis vinjiem[/quote]
3variants jau izskatās pēc compact klaņiem,bet nesinu vai tur var 29uzbāzt…,jāstudē šosejas compact klaņu iespējas!

es jau izmantoju shosejas kaseti (patiesiibaa es nemaz neko citu izmantot shobriid arii nevaru, ultegras paarsleedzeejam max zobs ir 27) un gandriiz visos kalnos es uzbraucu, mani tikai iisti neapmierina attieciiba 22-23 - gribeetos mazaaku koeficientu… izmantojot 20t zobratu es vareetu ieguut taas pashas priekshrociibas, ko dod mtb kasetes lielie zobrati neatsakoties no shos kasetes bonusiem un piedevaam veel bikiit nodziit svaru :P

neesmu paarliecinaats vai paarsleedzeejam patiks sleegties no 23 uzreiz uz 27 un besides muusdienu kasetes ir domaatas izmantot komplektaa… tie nosaukumi Hyperglide, Powerglide utt nav taa pat vien “smukumam”… uz zobratiem tiek liktas speciaalas rampas, lai uzlabotu paarsleegshanos… tas ir veel viens iemesls kaapeec buus probzas uzsleegties no 23 uz 27… taa kaa ja gribaas 27 zobratu vajag njemt visu kaseti…

par to kaseshu mainiishanu ieteikums jau labs, pats savulaik arii taa domaaju, tachu tas noziimeetu, ka pirms gonkas tev vajag to trasi izbraukt, kas nav gluzhi vienmeer iespeejams, ja nu vieniigi iesildiishanaas aplii pirms gonkas (ja tas ir kross), un tad sanaak, ka 15 min pirms starta tev jaamaina kasete…

iesaku sram ražoto 11-26 kaseti.
ar tādu tu varēsi priekšā lietot pieejamo 22 zobu zobratu un iegūt papildus jaudu.
man tāda ir, un visur ir ok, rats parasti sāk buksēt pirmais.

http://teamcyclingandfitness.com/itemdetails.cfm?catalogId=39&id=9055 - izskataas, ka kaukas taads dabaa pastaav… veel tikai gribeetos dzirdeet cilveelu viedokljus par taadu variantu… mani personiigi biedee kombinaacija 29-27, ar 22-23 dazhviet ir pagruuti, jo iipashi, ja uzbrauciens gadaas tehniskaaks…

[quote=fubar]iesaku sram ražoto 11-26 kaseti.
ar tādu tu varēsi priekšā lietot pieejamo 22 zobu zobratu un iegūt papildus jaudu.
man tāda ir, un visur ir ok, rats parasti sāk buksēt pirmais.[/quote]
pie mums kaads paardod? baltic auto parts ir pieejama tikai 23-11… vairaak veichu, kur tirgo srama shos kasetes nezinu

Veloserviss,“neīstais” veikals TREK, Grīziņš, es.

44-29 kombinācija nav nekas pārāk eksotisks, lūk klaņu bilde manam HT ričukam:

http://www.trek-team.lv/images/upload/tehnika/CODA_EX2_small.jpg

p.s. lai varētu realizēt šādu 2 zobratu kombināciju vajag klaņus ar piecstaru (64mm) zirnekli. Slēdzas perfekti.

[quote=LOOK]44-29 kombinācija nav nekas pārāk eksotisks, lūk klaņu bilde manam HT ričukam:

p.s. lai varētu realizēt šādu 2 zobratu kombināciju vajag klaņus ar piecstaru (64mm) zirnekli. Slēdzas perfekti.[/quote]
ko vari labu sliktu pateikt par taadu variantu? kaadu kaseti izmanto? kaa ir kalnos?
cik saprotu tad 5staru klanji vajadziigi arii gadiijumaa ar 20t zobratu…

11-26 shimano hg50 ir dažas aizķērušās.varu arī mavic kaseti piedāvāt kur var salikt 11-27 un vēl ir ultegra 11-27.viss jauns.

Jaunums 2x9 jomā, montējams uz parastā 104mm 4 skrūvju zirnekļa, vidējā zobrata vietā:
http://www.extralite.com/Products/octaramp%20gara.html

“neīstais” veikals TREK, laikam, ir veikals " TREKS"

[quote=LOOK]Jaunums 2x9 jomā, montējams uz parastā 104mm 4 skrūvju zirnekļa, vidējā zobrata vietā:
http://www.extralite.com/Products/octaramp%20gara.html[/quote]

Nu bet cena :(

2*9 nav tikai 44 29 tur vēl ir daudz kombinācijas(slinkums meklēt),bet nauda nauda:(

Es paskatījos - liekas, ka road compact standartam (BCD 110 mm) mazākais iespējamais ir 34 zobi. Mazāku nekur neatradu, un pēc šīs bildītes, kur mazākais ir 34 T:
http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;product=3289;group=16;page=1;pid=122;menuid1=4;menuid2=0;mid=0;pgc=0
diezin vai skrūvju caurumi var būt vēl tuvāk zobiem.

Te būs ieskatam bildīte no SRAM 2x10, Lens ar šādu setu vinnēja Leadville 100:

Te links milzīgam izmēram:
http://www.trek-team.lv/images/upload/LanceLeadville100full.jpg

FSA ražo 2x9 MTB klaņus K-Force Light Mega exo(keramiskie gultņi)
44x29 vai 42/29 varianti 170mm un 175mm gari klaņi.
Cena gan nav pievilcīga.