kaut kā pasaules čempī XCO vēl īsti nebrauc neviens ar 29" cik zinu… arī man īsti neiet pie sirds, ir mēģināts siguldā takās un sajūta neveikla. Pa granteni kratīties var arī ar šosejnieku.
pirmkārt šobrīd braucu ar 29er un to arī darīšu turpmāk.
29er nekad nepārspēs 26er lietošanas popularitātē, ja vien kāds nepārspēs fizikas likumus un nesāks ražot vieglākas lielākas detaļas nekā mazākas. Un kā jau zinam tad braucot kalnos svars izsaka daudz ko, amatieriem tas gan tik lielu(procentuāli) ietekmi sniegumā nenes, bet elitei, pie tiem ātrumiem katra sekunde no svara.
29er viennozīmīgi ir pārāks mazos nelīdzenumos un trasēs, kur ir daudz sakņu u.c. salīdzinoši nelielu šķēršļu(Baložu kross piem.), pārāks - ar to es domāju fizikas likumus, nevis atsevišķu indivīdu spēju vadīt vienu vai otru velli.
Ir vēl jau visādi hibrīdi 69er un 96er, attiecīgi 29 collas priekšā(26 aizmugurē) vai aizmugurē(26 priekšā), kas attiecīgajā situācijā dod zināmas priekrocības, saķere līkumā, saķere braucot kalnā utt.
IMHO braucēji izvēloties vienu vai otru izmēru vadās vairāk pēc kautkādiem saviem ieskatiem vai citu ieteikumiem, arī pēc fizikas likumiem un braukšanas stila specifikas. LV apstākļiem liekas, ka 29er ir atbilstošāks.
IMHO XCO nebrauc ar 29er, jo sponsori nosaka ar ko brauc braucēji!
Ar ko tad Jaroslavs pasaules kausā un nu jau čempī visus vinnē? Full 29".
Tieši tā FOX ! Pats arī braucu ar 29" HT un esmu ļoti apmierināts, pieļauju domu, ka FS vispār ir spridzeklis !!
Viss jau ir labi, kamēr nesāk salīdzināt cenas. Piemēram, rati. Ja 26" 1500-1600g ratu komplektu var dabūt pa 300-500 latiem, tad 29" 1600-1700g modeļi ir krietni vien dārgāki.
Protams, katram izmēram ir savi plusi un mīnusi. Tā ka pagaidām turpināšu braukt ar 26", tad jāmācās “pretinieka” plusi un mīnusi, un sacensībās tie jāizmanto savā labā. Kaut vai to, ka 29" braucējam diez vai patiks regulāri un asi paātrinājumi.
Tev vēl ir iespēja pārbaudīt šo informāciju un atjaunot zinības… :)
Tev vēl ir iespēja pārbaudīt šo informāciju un atjaunot zinības… :)[/quote]
hmm, toč, izcēlis xco čempi, jāuzmet acs trasei un varbūt būs vērts pamēģināt. Pa lielam man ir vienalga ar ko braukt, galvenais lai sver ne vairāk par 7.5kg
Tev vēl ir iespēja pārbaudīt šo informāciju un atjaunot zinības… :)[/quote]
hmm, toč, izcēlis xco čempi, jāuzmet acs trasei un varbūt būs vērts pamēģināt. Pa lielam man ir vienalga ar ko braukt, galvenais lai sver ne vairāk par 7.5kg[/quote]
Spārīte?:)
oho, Jaroslavs tak ir tas pats trakais čalis ar ko es sacentos Lugano 2003.gadā, toreiz viņš vnk aizlidoja - citi uz viņa fona izskatījās tik lēni. Nav brīnums, ka tagad viņš arī uzvar.
Champéry trase izskatās ļoti tehniska un pat ne pārāk ātra, šķiet ka ar 29ieku pa saknēm ir laikam pat patīkamāk, jo tur saknes bija padaudz :)
[youtube]HdriQTJzPuA[/youtube]