kādu laiku atpakaļ esmu par šito jau sūdzējies.
Kur Rīgā man var salabot 240s rumbu? uztaisīt apkopi un nomainīt sacākarēto vieglo barabanu uz kādu citu daudz izturīgāku (varētu pat titāna, naudu nepažēlotu) !?
A to kasete baigi ļurkājās un klakšķ. Ir arī redzēts internetā, ka plīst pušu sitādas
Es saviem ratiem ar tādām rumbām trekveikalā apkopi taisīju, viņiem ir tā specifiskā atslēga, ko noņēmt centru. Tev tur ir iekšā 4 gultņi 15x28x7 (DIN 6902). Tas, ka ļurkājas un krakšķ nozīmē, ka tie 2, kas brīvrumbā ir beigti + sunīši galīgi sausi. Gultņus pats gultņu bodēs vari sameklēt pēc izmēra. Baidos uz vietas viņiem nav.
Kaspi4, nē… neļurkājas pati rumba, bet kasete uz freehuba… respektīvi tas ārējais barabans, kur ar zobratiem ir izcirsti robi. Kaseti uzliekot un neuzksrūvējot tā ir galīgi valīgi. Un liekas, ka iekšā varētu vismaz pa adatai katrā robā ielikt. Tas štrunts ir no alumīnija uztaisīts izskatās, un dabiski zem slodzes kastes iekšējie zobi (kuri nav no ALU) to alumīniju mierigi noēd.
Delfīn,
Šī rumba 240s neplīst, agrāk problēmas bija ar 240 (plīsa korpuss).
Brīvrumba praktiski nav iznīcināma, pateicoties “ratchet” mehānismam.
Alumīnija šlices nedaudz cieš, taču tas tālu nav iemesls k-ko mainīt.
Titāna, tērauda utt. brīvrumbu korpusi šim modelim nav manīti.
DTswiss piedāvā remonta komplektu, vai tas ir pieejams Rīgā nezinu.
240 modelis nav savietojams ne ar vienu citu ražotāju rumbu.
Par sačakarētajām alumīnija šlicēm- liec kaseti kurai visi zobrati ir uzkniedēti uz alumīnija “zirnekļa”, piem. XT vai SRAM 990, viss būs kārtībā, mazliet gan laikam
dabūsi pievīlēt tos robus, lai dabūtu virsū.
man jau ir XT kasete, un tai tikai 5 lielākie zobrati uzkniedēti uz zirnekļa, mazākie četri ir atsevišķi un tur ir vairāk tieši tās šlices pabojātas. Bet anyway, gar visu brīvrumbu tur tāds zazors… vismaz 2mm staigā. Varētu iebīdīt k.kādas tērauda stieples, tikai aizdomas, ka vēlāk brīvrumba galīgi tiks sačakarēta un kaseti vispār nedabūs nost. (maybe jāatrod kaut kādas četrkantainas tērauda stieples 1…1,5mm)
Agrāk visos tos rachetus un vēl viskautko varēja sameklēt Winsports veikalā Ventspils ielā, viņi pat skaitijās oficiālie izplatītāji un autorizētais serviss. Kā ir tagad nezinu, jo atslēgas ar ko tikt pie gultņiem viņiem nebija, netā varēja atrast pa 100 eur, virpotājs kam rokas īstajā vietā uztaisija pa piečuku !!!
nu tad pie kā paliekam… jameklē vien būs kāda tērauda stieple, ko ielikt iekšā?
citādi tāds padārgs remonts. labāk es nopērku kādu rumbu, kam būs alternatīvas labākas kvalitātes rezerves daļas.
bus vien latgalīte jāapmeklē :). Kur vēl varētu būt tādas četrkantainas stieples?