Trase bija diezgan sakarīga un taciņas vispār bija teicami labas!
Tā kā startēju no pašām beigām un neesmu nekāds Meļehs, tad jau uz superlabo vietu necerēju! Bet vispār biju šokā par to, ka uz taisniem gabaliem arī astes gals labi min (vismaz man tā likās, jo kājas bija galīgi ciet), bet kā trase pāriet XC sacīkšu formātam raksturīgā manierē, tā lielākā daļa braucēju pārmērīgi daudz izmanto bremzes vai kāpj nost no saviem kumeļiem! Tur arī tā lielākā laika zaudēšana notiek!Tāpat paspēju pabraukties pa vienas mājas pagalmu (vai nu marķējums bija švaks vai arī širmis jau bija ciet)! Otro apli uzsāku apņēmīgāk un pēc želejas, ko pasniedza Baltais, 45km atvēros! Žēl, ka finišs jau bija ļoti tuvu!
Rezumē: lai cik ātra Kuldīgas trase nebūtu, tomēr gana interesanta!
FOX: jā, tu mani drusku nošokēji piebraucot blakus starta pirmajos km no aizmugures :)) bet nu vēlāk jau drusku pamuki, un Ulc ar vēl stāstīja, ka kādu gabaliņu kopā braukuši.
Paskatījos pagājušā gada rezultātus - tomēr šoreiz ātrums izskatās ir bijis mazāks uzvarētājam. Ķieģeļiem, saknēm, akmeņiem, taciņām nebija ne vainas. :) Un jā, pareizi FOX pieminēja par to, ka daudzi kāpj nost vairāk un bremzē. Bija pāris momentu, kad daži braucēji taisnajos maratongrantsposmos attālinājās no manis, bet kā mežs klāt, tā es arī ātri pietuvojos…
trase bija laba, it sevišķi taciņas. tikai žēl, ka daudzi kāpa nost pie vismazākā nopietnā kalna, tāpat smiltis bija caurbraucamas, ja brauktu visi. ja kādam nepatīk putekļi, tad risinājums ir braukt pirmajam (-:. arī ķieģeļi bija atbilstoši un diemžēl šogad jau neprasīja tādu meistārību (jau nosēdušies) kā pagājušo gadu. kopumā visu cieņu sacensību organizatoriem. tā turpināt.
Tas ieteikums braukt pirmajam nav diez ko reāls ja viena tehnisku ķibeļu dēļ izlaista posma dēļ nākas startēt no tautas 4.koridora beigām manā gadījumā. Tautas distancē šajā posmā izdevās iekāpt pirmajā simtniekā… bet ne vairāk. Pēc pirmajiem km pa trepi kur gāju garām cik varēju sekoja izcirtums, kur visi lēnā solītī mina un stūma… un tur jau nekāda apdzīšana nesanāk, labi ka bija laiks atvilkt elpu, paņemt pa želejai, uzdzert ūdentiņu un gaidīt kad sāksies kādi taisnie gabali.
To dalīšanu koridoros vajadzētu kā Igaunijā… nevis 1 izlaista posma dēļ startā jāmokās gan man, gan tiem kuri redz ka viņiem iet garām kā stāvošiem… :) (labi izdevās sevi salielīt… sāp :D )
Man arī tāds pats bēdu stāsts, kā Aģentam - arī sāku no 4. koridora. Man kādi 4-5 cilvēki pavilka garām (ja neskaita startu, tur nekā nevarēja saprast), bet kādus pāris simtus apdzinu.
P.S.
Es šodien velo.lv iepostēju ierosinājumu pamainīt nolikumu par starta koridoru sadali. Vajag kā Eestiem, kur starta vietu nosaka labākā nobrauktā posma rezultāts. Mosh kāds var tur velo.lv izteikt atbalstu :)
pilnīgi atbalstu - 1 izlaista posma dēļ, vai laicīgi nepiesakoties (manā gadījumā) = startēt no beigām ir pilnīgi garām, vajag ņemt vai nu labāko nobraukto posmu vai kopvērtējumu!
Vietu starta koridorā Elion Cup nosaka labākais rezultāts kādā no Elion Cup posmiem 2005 gadā, jeb 3 pirmajos posmos-labākais rezultāts posmā 2004 gadā. Tas viss ar nosacījumu, ja laicīgi piesakās. Piesakoties uz vietas, tāpat jāstartē no beigām.
Gribēju pateikties kuldīdzniekiem par lieliski noorganizēto posmu. Pati trase, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, jaunas emocijas neraisīja, ja nu vienīgi jākonstatē, ka bija sausāks, bija posms ar svaigi uzbērtajām smiltīm un bija vairāk braucēju. Pārējais it kā bez būtiskām izmaiņām.
Tā kā šeit iepriekš tika izteikti viedokļi par tautas klases starta koridoriem, arī es pievienošu savējo.
Personīgo un veselības problēmu dēļ nācās izlaist Kandavas posmu, un tad nu nācās satrtēt no 3.koridora, lai arī iepriekš startēju no pirmā. Tad nu tagad gribot-negribot nācās aizomāties par Nolikumā iestrādāto-saukšu “neobjektīvo” normu starta koridoru sadalē. Beigu beigās finšu sasniedzu pirmajā trīsdesmitniekā, lai gan varēja būt augstāk. Bet lai jau tas paliek man personīgām pārdomām " kā būtu bijis, ja būtu…". . Arī nākošajā posmā Ērgļos pēc kopvērtējuma rezultātiem izskatās būs starēšana no 3.koridora.
Rezultātā iznāk, ka izlaižot kādu no pirmajiem četriem posmiem (vissliktāk pašu pirmo), savā “objektīvajā” strta koridorā vari atgriezties/nonākt tikai sezonas pēdējā posmā Smiltenē. Bet pieaugot dalībnieku skaitam, atrašanās “labākā” koridorā kļust aizvien nozīmīgāka. Secinājums-jāpiedalās visos posmos, vai arī jāpanāk izmaiņas Nolikumā nākamajam gadam pēc igauņu parauga, uz ko gan ir mazas, tomēr cerības.