105 , Ultegra , Dura Ace

Vai Ultegras , DA slēdži + Aizmugurējais arīdzan attiecīgais , slēdzas labāk ? salīdzinot ar 105 ? Vai tomēr lielākā atšķirība ir CENĀ un svarā ?

Braucu ar 105 treniņus, ir ok. Bieži neslēdzos, tāpēc arī nejūt tur baigo šķirbu. Bija vienubrīd Ultegra, liekas slēdzas maķenīt labāk/vieglāk - ručku fīlings arī savādāks.

Ja gribas labu un lētu - Sram Force. Ja vien 105o grupu nepiedāvā cīsiņa cenā, tad neredzu iemeslu to krāmu ņemt.

Šķiet uz tava velo ir Campa Record vai tomēr Sram…Ja Record tad kur tie dārgmetāli Sram-am…
Paskaidro nezinātājiem ar ko Force ir tik kruts???

Uz mana gonku ir Campa Record 10 Ti. Labākā mehāniskā grupa IMHO.
Sram Force sver mazāk un maksā mazāk par Dura-Ace.
http://www.totalcycling.com/component-weights.html

Es jau ieteiktu Campu, bet to ir jāņem ja tiešām zin ka grib Campu, jo tas ir pavisam cits plaukts, attiecīgi arī ratus atrast grūtāk, bremzēm savi kluči un vajag visādas interesantas atslēgas kas Campai ir unikālas.

Taa arii nepastaastiiji, ar ko tad ir labaaka? Svars ir relatiivs (konkreetus ciparus taa arii neieliki), un cena daudziem ir peedeejais kas interesee.

Konkrētus ciparus ieliku.
Man nav jāskaidro kas un kāpēc - man par to nemaksā. Bet faktu pateicu. Ja man par savu naudu(jaunu, veikalā) būtu jāizvēlas pirkt Dura-ace vai Force, ņemtu Force. Ja man dotu par velti, ņemtu Dura-ace.
P.S. Man ir viens velo ar Dura-ace un ir viens ar Ultegra SL ;)

Oho! Tā izklausās pēc atziņas no vismodernākās fizikas:)
Amatieri braucēji grupas un to ražotājus maina visbiežāk tāpēc, ka ar esošo grupu ir izsmēluši savus garīgos spēkus sasniegt augstākus rezultātus… izstudēt neta bildēs un aprakstos kādu citu grupu ir kā balzams nomocītai dvēselei.

Tajā linkā tā lielā svara atšķirība slēpjas šeit: Shimano Dura-Ace Shift Lever 448 vs. Sram Force Shift Lever 303. Pārējais +/- daži grami. Vispār, ja paskatās, arī citām grupām Shimano Shift Levers par ~140g smagāka, nekā pārējo ražotāju grupām. Interesanti…

Amatieri braucēji grupas un to ražotājus maina visbiežāk tāpēc, ka ar esošo grupu ir izsmēluši savus garīgos spēkus sasniegt augstākus rezultātus… [/quote]

Šo vajadzētu kaut kur iekalt!!

Uhh ka nu sarakstīja :)

visnotaļ Paldies par comment !

Man te nesen intresēja atšķirība starp 105 un ultrega zobratiem tāpēc palasīju forumos
Grupu atšķirība cena, 200 grami (lielakoties uz klaņiem), dizains (ultrega ručkās karbons), minimāla performance un izturība klāt