08.08.08. Rīga - Ērgļi

Lēnāk jau vienmēr ir iespējams braukt…! :D
Ar ātrāku braukšanu ir tā, kā ir…! :)

Braucot bariņā ir tā lieliskā iespēja sēdēt aizvējā. Nezinu kā uz ceļa kas vedīs uz Ērgļiem, bet ātrākie taču var vilkt un lēnākie sēž astītē.
Tiekamies rīt braucienā!

Īsumā par pasākuma iespaidiem:
-pārsteidza un samulsināja negaidīti lielā preses interese pirms starta, tie laikam domāja, ka te baigais bars brauks:)
-pavisam kopā bijām pieci braucēji, kas visi veiksmīgi sasniedz finišu;
-jau braucot lejā no Deglava ielas tilta, sapratām, ka vējš strādās tieši pret mums;
-pēc pirmajiem 20 km, pateicoties veiksmīgākai luksoforu izbraukšanai nedaudz atrāvās (~3 min) Ivars un Osītis;
-diemžēl Ropažu novada klajumā vēja brāzmas jau bija tik spēcīgas, ka Osītis sāka atpalikt, bet Ivaram pie ātruma ~25 km/st, pulss jau bija 185 s/min; līdz ar to nācās mazināt tempu - kā nekā distances grūtākā daļa vēl tikai priekšā;
-nepiepildījās Mārtiņa cerības, ka arī Ivars “noplīsīs”, trīs ūdens "fļagas"un divi batoniņi beigās ļāva atrauties par vairāk nekā 30 min;
-pateicība Mārtiņam, par “lielās” grupas vilkšanu, jo gan vējš, gan sausā, putekļainā un grimstošā grants šo pasākumu vairāk padarīja līdzīgu izdzīvošanas braucienam.
Un tā 103 km brauciena no dz.st. Rīga -st. Ērgļi dalībnieki:
Ivars Ozoliņš - 4 st. 45 min.
Mārtiņš Flaksis; Oskars Ziemelis; Kaspars Kasparsons un Dace Minikoviča - 5 st. 26 min.
P.S. Un vēl mežā, iepretim Zaķumuižai, kamēr aizvējš un labs ātrumiņš, Ivaru un Oskaru nobaidīja ceļu policija. Brauc pretī, tad mums priekšā apstājas, ieslēdz “migalkas”, tad izkāpj cilvēks ar zizli un rāda apstāties, man jau sāka mākties domas, vai CSN kādas izmaiņas, ka velosipēdisti nedrīkst braukt ātrāk par 30 km/st vai ķiveres ne tādā krāsā… sākām jau bremzēt - nē čalis noņirdzas un parāda ar zizli lai braucam, bet atskatījos - mums aiz muguras apstājas sudrabkrāsas BMW :)

Ar šādu rezultātu vilcienu nebūtu uzvarējuši :)…bet saprotu,ka tas nebija jūsu mērķis un arī ātrums nebija noteicošais.
Pašam no Rīgas stacijas perona līdz Ērgļu peronam - 3:12h
http://www.hawaii.lv/?id=6028&tpl=1005&year=2007

Mans mērķis gan bija sasniegt vismaz vilciena laiku, bet nu šoreiz nebija lemts… tomēr šie divi faktori - pretvējš un sausā, smilšainā grants ceļa kondīcija šoreiz neļāva to izdarīt. Piektdien - galvenais bija tikt līdz galam. Bet ja kāds vēl taisītu šādu pasākumu - labprāt piebiedrotos. Nākošreiz noteikti būs pa vējam!

Paldies par saitīti, humora pēc publicēju “Ērgļu reitingu”:

1.Roberts Draugs 3:07 (19.07.07)
2.Kārlis Smilktens 3:07 (19.07.07)
3.Krišjānis Jansons-Ratniks 3:12 (19.07.07)
4.Arturs Kļaviņš 3:32 (19.07.07)
5. Vilciens 3:51 (19.07.07)

6.Dace Apšvalka 4:03 (19.07.07)
7.Ivars Ozoliņš 4:45 (08.08.08)
8.Artūrs Pavļenko 4:52 (19.07.07)
9.Dace Minikoviča 5:26 (08.08.08)
10.Oskars Ziemelis 5:26 (08.08.08)
11.Mārtiņš Flaksis 5:26 (08.08.08.)
12.Kaspars Kasparsons (08.08.08.)

Tāpat kā motobaikeriem ir tituls - dzelzs dibens, mēs piešķirt vienkāršāku titulu - “Ērglis”, un ja vēl pārspēj vilciena laiku - tad “Dižērglis” :)

Labots "Ērgļu"reitings - sorry Kaspar… :)

1.Roberts Draugs 3:07 (19.07.07)
2.Kārlis Smilktens 3:07 (19.07.07)
3.Krišjānis Jansons-Ratniks 3:12 (19.07.07)
4.Arturs Kļaviņš 3:32 (19.07.07)
5. Vilciens 3:51 (19.07.07)

6.Dace Apšvalka 4:03 (19.07.07)
7.Ivars Ozoliņš 4:45 (08.08.08)
8.Artūrs Pavļenko 4:52 (19.07.07)
9.Dace Minikoviča 5:26 (08.08.08)
10.Oskars Ziemelis 5:26 (08.08.08)
11.Mārtiņš Flaksis 5:26 (08.08.08.)
12.Kaspars Kasparsons 5:26 (08.08.08.)

Kāds tad ir vilciena laiks? Es arī esmu “Ērglis”? :)
Es braucu ar riteni šo sestdienu uz Ērgļiem. Viens pats. Ceļš bija pēc lietus, mīksts un ar baigo trepi. Sevišķu vēju nejutu. Izbraucu paagri no rīta, kad ceļi vēl tukši. Vidējais ātrums līdz Ērgļiem bija 27,13 km/h un līdz turienei nokļuvu 3:52 (09.08.08.). Pēc tam izbraucu SEB maratona Tautas klases trases apskati kopā ar entuziastiem, atpūtos un atpakaļ uz Rīgu! Kopā sanāca 260 km vienā dienā! :) Interesantākais ir tas, ka pa ceļam izdzēru gandrīz vai 6 litrus šķidrumu! :D Uz beigām vairs spēka nebija, un visa brauciena vidējais ātrums ir 25,7 km/h. Atpakaļbraucienā gan nācās ik pa laikam piestāt pieturās, lai atpūstos! :)

[quote=mr.SQRX]Kāds tad ir vilciena laiks? Es arī esmu “Ērglis”? :)
Es braucu ar riteni šo sestdienu uz Ērgļiem. Viens pats. Ceļš bija pēc lietus, mīksts un ar baigo trepi. Sevišķu vēju nejutu. Izbraucu paagri no rīta, kad ceļi vēl tukši. Vidējais ātrums līdz Ērgļiem bija 27,13 km/h un līdz turienei nokļuvu 3:52 (09.08.08.). Pēc tam izbraucu SEB maratona Tautas klases trases apskati kopā ar entuziastiem, atpūtos un atpakaļ uz Rīgu! Kopā sanāca 260 km vienā dienā! :) Interesantākais ir tas, ka pa ceļam izdzēru gandrīz vai 6 litrus šķidrumu! :D Uz beigām vairs spēka nebija, un visa brauciena vidējais ātrums ir 25,7 km/h. Atpakaļbraucienā gan nācās ik pa laikam piestāt pieturās, lai atpūstos! :)[/quote]
Vilciens reitingā ir 5. vietā :)

Nezinu, kāds ir HAWAII viedoklis, bet droši vien šādi braucieni būtu jāorganizē grupiņās, ar simbolisku startu un finišu, no dz.st. līdz dz. stacijai, ar simbolisku sekretāru un simboliskiem sertifikātiem, drošības pēc - lai būtu vismaz divi liecinieki :)

[quote=iwars][quote=mr.SQRX]Kāds tad ir vilciena laiks? Es arī esmu “Ērglis”? :)
Es braucu ar riteni šo sestdienu uz Ērgļiem. Viens pats. Ceļš bija pēc lietus, mīksts un ar baigo trepi. Sevišķu vēju nejutu. Izbraucu paagri no rīta, kad ceļi vēl tukši. Vidējais ātrums līdz Ērgļiem bija 27,13 km/h un līdz turienei nokļuvu 3:52 (09.08.08.). Pēc tam izbraucu SEB maratona Tautas klases trases apskati kopā ar entuziastiem, atpūtos un atpakaļ uz Rīgu! Kopā sanāca 260 km vienā dienā! :) Interesantākais ir tas, ka pa ceļam izdzēru gandrīz vai 6 litrus šķidrumu! :D Uz beigām vairs spēka nebija, un visa brauciena vidējais ātrums ir 25,7 km/h. Atpakaļbraucienā gan nācās ik pa laikam piestāt pieturās, lai atpūstos! :)[/quote]
Vilciens reitingā ir 5. vietā :)

Nezinu, kāds ir HAWAII viedoklis, bet droši vien šādi braucieni būtu jāorganizē grupiņās, ar simbolisku startu un finišu, no dz.st. līdz dz. stacijai, ar simbolisku sekretāru un simboliskiem sertifikātiem, drošības pēc - lai būtu vismaz divi liecinieki :)[/quote]
Jāpaskatās, varbūt ka var mēģināt uzstādīt Ginesa rekordu !

šis varētu būt interesants velomaršruts, ja vien nav pārāk daudz smilšu. zebra stāsta, ka ar auto vidējais ātrums 20km/h.
http://tv.delfi.lv/video/KSw2qLgF/

Vakar braucu turp atpakaļ posmu Kliģenes ceļš-Ērgļi, stāvklis labāks par parasto, zebra četreiz pārspīlē. Ar velosipēdu kaifu būs grūti noķert, varbūt ir vērts pamēģināt izbraukt pa nojauktā dzelzceļa uzbērumu, itkā tagad skitoties veloceliņš(varbūt jaucu ar Ieriķi -Gulbene)

te var palasīt, kā kādi brauca pa rīga-ērgļi veco dzelzceļu
http://cdtlapsa.wordpress.com/2010/04/26/erglu-dzelzcela-veloekspedicija/

Cik saprotu, pašlaik sliedes ir demontētas? Kaa ir ar braukšanas apstākļiem šaja ceļa posmā Var braukt pa uzbērumu?

mēs jūlijā nobraucām tikai pusi, līdz Suntažiem un tad uz Ķegumu. Kangaros ir ūdens pumpis :)
uzbērums daudzās vietās ir ar oļu granti, kas grimst. nekāda grantene tur nesanāk.