Velomaratons

Avatar

By DzintarsP 23.07.2009 18:29:12

Member · 1,550 comments

Zinu, ka sezona jau gandrīz iet uz beigām, bet man ir sagribējies pamēģināt savus spēkus kādā ritīgā velomaratonā, uz nevienu nēesu bijis, tadēļ esu tāds nezinītis. Tas ka būs vajadzīgs braucamais, tērps ķivere, kāds atslēdziņu komplekts, kameriņas un pumpītis man ir skaidrs, bet varbūt kāds varētu padaļīties pieredzē, ko ēdamu, dzeramu ņemt līdzi kā patrennēties utt.
Vēl man baigi interesētu, kāds tad īsti ir tas vidējais braukšanas ātrums šādos mačos, skaidrs ka tas ir atkarigs no pašapersonīgāsagatavotības līmeņa un tikai tad notehnikas, taču gribuuzzināt ar kadu ātrumu būtu jārēķinās lai guži nepaliktu pēdējais, protams pirmais ar tagad uzreiz nevaru būt.

paldies jau iepriēkš, un kas zina, varbūt, ka drīzumā iesvētīšu savu ZZK L1 reālā mačā, ja sanāks pa naudām un laikam. Nekāds krutais jau tas ričuks nav, bet maratonu tač viņam vaidzētu turēt, vienīgi svars tāds palielāks būs grūtāk mīties, bet nobraukt tač var?

Avatar

By x-f 23.07.2009 19:28:04

Member+ · 402 comments

Sacensībās parasti piedalās ļoti dažādi braucēji, tāpēc palikt pašam pēdējam ir jācenšas. Par to tiešām nevajag satraukties. smile
Ātrums parasti ir nedaudz virs 20 km/h (atkarīgs no konkrētās vietas, noguruma un vēl daudz kā, protams). Visvieglāk tikt līdz finišam ir tad, ja atrodi kādu grupiņu, kas brauc Tev piemērotā ātrumā. Tad arī interesantāk braukt, var kaut vai papļāpāt, tomēr aizrauties ar to nevajag. Ja ātrums ir liels, tad grupā var kļūt diezgan bīstami, tādā gadījumā var būt drošāk kādu gabalu pabraukt vienam.
Sacensībās galvenais ir piedalīties, nobraukt līdz galam un tikai tad domāt par pēc iespējas augstāku rezultātu. Ja Tu pārcentīsies, nebūs nekāda prieka par trasi, savām spējām un sacensībām.

Pirms braukšanas parasti ir vērtīgi kaut ko paēst (nepārēdoties). Banāni ir klasika, bet citādi – to, kas Tev dod enerģiju. Sacensību laikā neko ēdamu līdzi neņemu, par to labāk varētu pastāstīt citi.
Dzeramais – noteikti vajadzīgs. Kaut ko tādu, kas Tev garšo – parasti pietiek ar garšīgu ūdeni, bet var dzert arī tēju vai sulu. Speciālos dzērienus nekad neesmu mēģinājis, par tiem arī varētu pastāstīt citi. Vēlams pirms sacensībām pārbaudīt uz sevis, vai tas dzeramais Tev garšos arī pēc tam, kad jau stundu vai divas būsi braucis, un finišs vēl tikai priekšā. smile

Līdz sezonas beigām vēl pietiekami ilgs laiks, lai izmēģinātu sacensības ne reizi vien.
2. augustā būs Philips MTB pēdējais posms Apē, kur Tu mierīgi varētu pieveikt īso distanci. Tur ir skaisti dabasskati, interesanta trase. Var teikt, ka eksperti rekomendē. smile
Pēc tam vēl Cēsu velomaratons, kurā arī noteikti būs interesanta trase un visdažādākie braucēji. Pagājušajā gadā man ļoti patika.
Vienības brauciens pa mežu vai šoseju nav nekas grūts abos gadījumos.
Tad vēl Baložu velokross (iesācējam var būt grūti), Trek XC (iesācējam droši vien pavisam grūti).
Nu, kalendārā visas iespējas redzamas.


People.lv Racing Team

Avatar

By DzintarsP 23.07.2009 19:36:32

Member · 1,550 comments

Laikam jau teālāks tad būtu tas Cēsu, par cik nav pieejams auto, tad vienīgā iespeja ir ar vello vai vilcinu un nakšņot teltī wink, kas zin, varbūt Apē tomēr ieradīšos, gribēšana jau baigi velk, ja vēl vien ar to naudu būtu labāk.

Avatar

By Papuass 23.07.2009 22:31:50

Member+ · 2,978 comments

Nu nekas traks jau nav tās sacensības. Šogad pirmo gadu startēju SEB maratonos, tad nu padalīšos ar iespaidiem.

Ja esi parasts viduvējs braucējs, tautas klases beigu gals tev varēs šķist par lēnu un varēsi apdzīt konkurentus un celt pašapziņu. Galvenais - sākumā netrako, labāk bez stresa un potenciāliem masu kritieniem. Tā kā sacensībās dalībnieku visai daudz, apgūsti elementārās normas - bez vajadzības nemaini savu trajektoriju, ja pārkārtojies, paskaties, kas notiek aizmugurē, ja apdzen, uzrunā priekšā braucošos, pa kuru pusi iesi ("pa labo", "pa kreiso", "pa vidu").

Lielā daļā sacensību nokļūšana ar velosipēdu ir pietiekami ērta, tikai reizēm gadās, ka līdz startam kaut kā laiks jānosit. Pirms sacensībām vērts foruma ieskatīties, varbūt kāds piedāvā aizvest. Vai arī pierunā savu draugu autobraucēju izmēģināt velosacensības un aizvest tevi smile

Ritenis sacensībām normāls - ja tā lieta aizies, šo nobrauksi (vari atstāt ziemas braukšanai pa sāli un sniegu) un tad jau zināsi, kādu ņemt nākamo. Vai arī uzlabosi kādas detaļas (kontaktpedāļi, dakša).

Vidējais ātrums var būt arī zem 20 km/h, ja nav tik gluds reljefs vai nākas pa meža takām lielā barā braukt. Uz līdzenām grantenēm un šosejām var normāli uzgriezt arī 40-45 km/h (īslaicīgi).

Dzeramo ņem līdzi noteikti. Puslitrs izdzersies ar visiem dzirdināšanas punktiem, ēdamo vari neņemt. Reķinies, ka uz 40km sacensībām vari nodedzināt biroja darbinieka enerģijas dienas normu, tāpēc NOTEIKTI paēd brokastis. Svarīgi būtu arī iepriekšējā dienā nepārpūlēties, paēst labas pusdienas (makaroni, vistas gaļa un kas tur vēl) un laicīgi aiziet gulēt. Tās gan tādas nianses, kuras būs svarīgākas, ja cīnīsies par augstākām vietām.

Tiekamies trasē!

Last edited by Papuass (23.07.2009 23:32:30)

Avatar

By ritenbraucejs 23.07.2009 22:55:36

Member+ · 819 comments
Papuass wrote

Nu nekas traks jau nav tās sacensības
Ja esi parasts viduvējs braucējs ,........................ Uz līdzenām grantenēm un šosejām var normāli uzgriezt arī 40-45 km/h.

wow!

Avatar

By Papuass 23.07.2009 23:25:30

Member+ · 2,978 comments

Palaboju šo apgalvojumu uz "īslaicīgi".
Ar kontaktpedāļiem un apgūtu vilkšanu arī uz augšu.

Nekādu fleimu es uzsākt negribēju smile

Last edited by Papuass (23.07.2009 23:34:33)

Avatar

By DzintarsP 24.07.2009 00:14:19

Member · 1,550 comments

Nu ar savu "Vāģīti" uz līdzena asvalta nedaudz virs 40 esu izspiedis, 35 būtu normāli, lielākiem ātrumiem jau nolūkots lielāks klanis, lai vieglāk mīties, bet tam naudas man pagaidām nav, tākā būs jābrauc ar īso. Un galu gaā pareizi te viens iepriekšējais rakstīja, ka nav jau galvenais ātrums, tad pazūd prieks par braucienu.

Cerams drīzumā, ja arādīsies lieki līdzekļi tad aizbraukšu uz kādu maču, tautas klasīti norullēt.

Avatar

By fusio 28.07.2009 22:06:00

Member · 784 comments

Nu rakstītāji galīgi nav no beigu gala... smile ieteiktu sākt ar sebu - mazāka trases sarežģītība un nebūs zaudētāja sajūtas, jo beigu gals ir daudzskaitlīgs. Praktiski ar jebkuru ātrumu nebūsi viens. un testam vari sākt ar veselības klasi.

Līdzi noteikti paņem pudeli ar ūdeni vai sporta dzērienu, pirms gonkas, kā jau rakstīts kārtīgas brokastis un kāds banāns. Iepriekšējā dienā netrenējies - varbūt lēnā garā tikai iesildies. Velošorti ar "pamperi" prasītos.

Avatar

By Papuass 28.07.2009 23:02:29

Member+ · 2,978 comments

Vajag, vajag startēt smile
Ar aprīkojumu var nesteigties, apģērbu var paņemt arī no kāda cita sporta veida (sintētiku, nevis kokvilnu), taču velokreklam ir tāda priekšrocība kā kabata uz muguras (man tur pietiek vieta rezerves kamerai, minipumpim, seškantēm, batoniņiem, makam, telefonam, atslēgam). Šorti ar "pamperi" savukārt ir ļoti ērti braukšanas laikā un palīdzēs izvairīties no noberzumiem (vīles ir ārpusē) un pārmērīgas svīšanas.

Avatar

By DzintarsP 31.07.2009 09:02:53

Member · 1,550 comments

Nu veloterps man taka jau ir, bet laikam ar Api šoreiz izpaliks, jo steidzami janopērk jauna kaska, jo tas iegāde visu laiku tika atlikta, jo gribejās labu ( nevis Maxima variantu pa 10 ls), vel ari tas, ka lai arī pa ielu centos braukt uzmanīgi, domāju ka viss būs ok, nu ta arī bija no aprīļa, bet tikai līdz vakardienai, kad viens soferīts kurš skatījās nevis uz ceļu bet uz māju nummuriem uzbrauca virsū, par cik abiem atrumi nebija lieli, tad viss ir ok, arī velllim nekasekaiš, bet par cik nokritu ar galvu pavisam netalu no noparkta džipa, tad tas lika aizdomāties, par to, kā man noveicās, ja tas džips butu bjis metru tuvēk?! Takā tagad sanak pirkstos kodīšu, bet ar 1 dienu man būs kaska.

Avatar

By Papuass 31.07.2009 13:07:47

Member+ · 2,978 comments

Ja ķivere ir vienīgais kavēklis nebraukt uz Api, tad varu aizdot, jo pats netieku smile

Avatar

By DzintarsP 31.07.2009 18:31:05

Member · 1,550 comments
Papuass wrote

Ja ķivere ir vienīgais kavēklis nebraukt uz Api, tad varu aizdot, jo pats netieku smile

Ne, aizdotu neieņemu, pēc vakardienas laimes ka galva palia neskarta un 1dien būs alga jau ozverēts, kakaska tiks nopirkta, vairs šī obligatā lieta netiks atlikta no algas līdz avansam un no avansa līdz algai.
Turkāt vēl 1 datumā man diennakts maina darba ( jasēzh 24 stundas, takā sitais jaukasi gabalinš kuram sola ari labu laiku man atkrīt.

Last edited by DzintarsP (31.07.2009 18:44:25)