Winter bikes

Avatar

By locinsh 02.08.2018 15:17:09

Member · 189 comments

Apsveru domu papildināt balkonu ar ziemas velo, vairāk gan skatos uz šosejas tipa velo, lai var sēdpozīciju garākos gabalos pamainīt.
VArbūt ir kādi ieteikumi no pašu pieredzes kam pievērst uzmanību? Kādas riepas lietojat? Braukšu gan jau tikai tad kad ir sauss.

Jau iepriekš pateicos.

Avatar

By adix 02.08.2018 15:34:23

Member+ · 1,214 comments

Par ziemas velo un ziemas braukšanu baidos Tev tūlīt sadziedās 101 un atšķirīgu viedokli.
Sausā laikā uz šosejas protams mazāk ķēpīgi, bet noteikti ātrums lielāks un vairāk salst, . Mežā nedaudz cūcīgak, bet tomēr starp kokiem utt. siltāk. Ziema labs laiks tieši izbraukāt tuvējās apkaimes mežus un citas vietas, kur vasarā neesi bijis. Noteikti to ierasto šoseju līdz riebumam esi noslīpējis vasarā.
Tā vismaz es daru. Tā kā ziemā parasti brauc zemākā intensitātē, krājot stundas, tad jaunu maršrutu izpēte, izveide un apzināšana man visvairāk patīk ziemas braukšanā. Mazāk patīk, vienkārši braušana pa ierasto šoseju.

Avatar

By runcis_zabakos 02.08.2018 16:14:47

Member · 417 comments

Ja brauksi tikai kad sauss, tad būs jāgaida vasara big_smile Vislabāk uzlikt dubļusargus, ja vēlies šosejas tipa, paņem CX.

Riepām nav nozīmes ka tik ripo.

Es ieteiktu pievērst uzmanību apģērbam, apaviem un cimdiem. Personīgi es esmu ļoti salīgs, līdz ar to šī ir vienīgā bēda braucot ziemā, par apģērbu man liekas viss skaidrs - silts, vēlams elpojošs, vairākās kārtas. Pa apaviem, ieteiktu nopirkt ziemas velo zābakus citādi velo čībās mocīsies un apsaldēsi kājas, cimdiem es esmu pircis ntos pārus un visiem vainu sala cauri vai bija tik biezi ka bremzes nevar nospiest big_smile beigās nonācu pie RAVAL (google it) risinājuma ar velo "maisiem" iekšā plāni cimdi vai plikas rokas, ļoti labs variants.

Papildu ieteiktu  braukt kopā ar kādu, ziemā brīvdienās notiek organizēti koptreniņi, piemēram, Hawaii Express.

Last edited by runcis_zabakos (02.08.2018 16:17:59)