Kur jāvelk robeža starp Tautas klasi un Sporta klasi?

Avatar

By Grey 10.06.2004 19:41:09

Member# · 1,687 comments

Par tādas robežas nepieciešamību droši vien nestrīdēsies neviens. Tāpat nestrīdēsies par to, ka tā ir subjektīva/katram citāda. Bet ir cilvēki, kas ir pārliecināti, ka pirmajiem 50 tautiniekiem jau sen laiks uz Sporta klasi. Igo Japiņš arī esot izteicies par nepieciešamību stimulēt tautinieku pāriešanu Sporta klasē. Lielākā problēma droši vien rodas tur (neskaitot finansiālus apsvērumus), ka Tautas klases braucēju līmenis dramatiski atšķiras.

Es sev robežu definēju tā: cilvēkam, kam nav savas komandas, trenera un treniņplāna ir jābrauc Tautas klasē. Un tomēr, ja cilvēkam ir motivācija un fiziskā bāze, un, ja viņam laba konkurence ir svarīgāka par vietu tabulā, viņš mierīgi var braukt Sporta klasē.

Kā Jūs definētu šo robežu?

Avatar

By oshcha 10.06.2004 19:49:27

Guest

Mans subjektiivais viedoklis ir tads, ka es paarieshu uz sporta klasi tad, kad jutiishos, ka varu cieniigi nobraukt visu trasi (<100.). Pagaidaam braukaaju pa tautas klases aukshgalu (<20.) un varu pateikt, ka peec katras tautas klasee nobrauktaas gonkas nejuutos ka es vareetu veel kaut nedaudz vairaak pabraukt. Esmu liidz galam izpumpeejies. Piemeeram, es nevaru iedomaaties ka es daudz maz normaalaa tempaa vareetu nobraukt Kandavas 3 apljus. Bet lai Kandavaa nobraukt uz TOP 100 sporta klasee, tad tur ir jaabrauc ar taadu vai nedaudz mazaaku videejo, kaa tautas klasee braucu 1 apli.

Aptuveni taa.

Avatar

By SiSe 10.06.2004 22:27:18

Member++ · 775 comments

piekrītu, ka sporta klasē var startēt tādi stabili frukti, kuri nopietni trenējas, nevis pa vakariem izbrauc svaigu gaisu paostīt un nedaudz iesvīst. smile sarunās ar citiem braucējiem, ir nākusi apskaidrība, ka derētu ieviest ko līdzīgu tautas elites klasei- pa vidu starp tautiniekiem un sportininiekiem, jo ja sagribētos sevi pamocīt, tad iespēju robežās, nevis uz miršanas robežas. tā pat- ja tāds it kā spējīgs tautenieks, bet tehniski nesagatavots, pārietu elitē, tad pār viņu gāztos pārmetumu jūra par nemākulīgu braukšanu, bremzēšanu utt.

Avatar

By tumšais 11.06.2004 02:36:39

Member+ · 485 comments

Vairāk gan laikam to nosaka tradīcijas un domāšana, ne tikai trenētība. Kas tad notiktu, ja  visi domātu - ja neesmu pirmajā simtniekā, tad man nevajag nemaz. Līdzīgos maratonos Igaunijā proporcija starp sporta un tautas klases braucējiem ir pavisam savādāka. Kaut vai nupat Elion Estonian Cup 1. posmā Vilandē īso distanci brauca ap 340, garo 940 dalībnieki, tai skaitā arī Latvijas tautas klases braucēji. Ir jau arī tam svētdienas riteņbraucējam gandarījums pieveikt kādus 55 kilometrus, ja vien ir iespēja sacensties ar sev līdzīgiem, nevis ripināt vienatnē, kad sportisti sen jau gabalā.

Avatar

By Bergamont 11.06.2004 02:58:31

Member+ · 155 comments

Es principa peec nebraucu tautas klasee! smile Paaraak iisas trases un neinteresantaak tautas klasee! Kaut vai njemot veeraa to ka treneejos (ja to var nosaukt), pilniigi neregulaari - 2-4 reizes nedeeljaa eju uz Body Bike, 2-4 reizes nedeeljaa braukaajos pa Bikjerniekiem (mezzaa vai pa asfaltu)!
Man galvenais sacensiibaas ir nepalikt peedeejam, pagaidaam man tas ir izdevies (jociigi pat kopveereetjumaa esmu 62. smile nu tas gan taapeec ka esmu ciitiigi piedaliijies visos posmos)! Shii man ir otraa velo sezona, pirmo aizvadiiju tautiniekos, kaut kaa man tur pietruuka un saaku braukaaties sporta klasee! Esmu 100 % apmierinaats! Bet es ljoti cienu tautiniekus (kaut vai taapeec ka mana draudzene tur brauc), trasee censhos vienmeer sadziivot un buut draudziigam ar jebkura vecuma tautas un sporta brauceeju!
Taads mans subjektiivais viedoklis!

Avatar

By ugunde 11.06.2004 14:20:41

Member+ · 72 comments

Viss jau atkarīgs no mūsu fiziskās sagatavotības. Diezgan jau grūti novilkt to robežu, kur beidzas tautas un sākas sporta klase. Nedomāju, ka kāds, kas varētu braukt sporta klasē, principa pēc brauc tautas klasē, dēļ labākas vietas. Ja varētu izturēt un nobraukt sporta klases distanci, brauktu sporta klasē. Bet vēl jau ir tāda lieta kā konkurence. Vīriem protams ar to nav problēmas, bet piemēram manā grupā sporta klasē brauc tikai viena vai divas dāmas, tad it kā mazliet pazūd tas sacensības gars. Un nedomāju, ka būtu liels gandarījums, ja iegūtu trešo vietu trīs dāmu konkurencē. Bet nu par to vēl pāragri spriest, kā būtu ja būtu:), jo pagaidām nejūtos tik spēcīga, lai varētu braukt sporta klases distances.

Avatar

By SiSe 11.06.2004 21:25:29

Member++ · 775 comments

nekas, Ugunde, mēs sakačāsimies un tad parādīsim kas ir kas! smile)

Avatar

By felix 11.06.2004 21:55:28

Member+ · 104 comments

Labi, meitenes, jūs jau esat lauvas, tikai neguliet uz lauriem un atcerieties, ka citi/as arī briest "parādīt". Reizēs kad tā štruntīgāk nobraukts, un nesaprotu kāpēc (esmu taču trenējies!), vienmēr paturu prātā, ka citi arī trenējas:)
Rādās, ka laba reize pārejai uz sporta klasi varētu būt Smiltenes posms; par to vientulību un konkurences trūkumu nav ko bēdāt, gan jau būs kompānija ar laiku, ja būsim nobrieduši pārejai:) Katrā ziņa jūtams, ka kopējais līmenis Tautas klasē aug, un pietrūkst maza stimula, lai sporta klase papildinātos. Kāds tas varētu būt?

Avatar

By dd 15.06.2004 15:32:33

Guest

Sporta klase man vēl aizvien ir par grūtu,tomēr braucu labāk tur .Tautu nebraucu, jo tas sviests, kas parasti ir startā un pirmos ~ 5.km (iespējamās traumas ne savas vainas dēļ) liekas taaads murgs, ka pagājušajā gadā nosolījos vairs nekad...

Avatar

By Davo_Rider 12.07.2004 18:18:58

Member+ · 121 comments

Ļoti priecājos, ka šim tematam tika pievērsta uzmanības. Es arī esmu tautinieks. Atšķirība starp Tautas un Sporta klasi ir vienkārši nepārvarama. Vēl sliktāk, šogad tā ir pataisīta vēl lielāka. tad par kādu stimulēšanu var iet runa. Es psiholoģiski nevaru pieļaut domu pāriet uz Sporta klasi un vilkties tur pa otro pusi un beigās vēl tautinieki sāktu apdzīt. Man patīk doma par Tautas eliti - tā patiesībā varētu būt viena liela grupa.

Avatar

By fubar 12.10.2004 19:57:53

Member · 1,811 comments

tur jau taa lieta ka ne tikai tautas klases augsha ir baltie zvirbulji starp saveejiem, taada ir arii sporta klases apaksha. abas shiis grupas brauc labi un (vismaz sporta klases apaksha) negrib nekaadas atlaides, garo distanci, luudzu. abaam iisti nav normaalas sacensiibas.

nu un ja abas shiis grupas saliek kopaa, sanaak normaala starpklase.
es piemeeram esmu par shvaku elitei, jo gandriiz vispaar netreneejos, bet tautaa braukt buutu 1. neinteresanti 2. drusku negodiigi pret lielaako dalju tautas brauceeju, jo sanaaktu nevienliidziiga konkurence.


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By eks 16.10.2004 01:45:16

Guest

man shogad bija pirmaa sezona. pabeidzu to 33.vietaa. peedeejos divos posmos biju divdesmitniekaa. bet paariet uz sporta klasi... patiesiibaa jau gribu, bet ir dazhas lietas, kas attur. un taas ir tiiri tehniskas dabas. pirmkaart - teerps. man jau Smiltenee taa eermiigi bija staaveet pirmajaa koridoraa gjeerbtam parastajos shortos liidz celjiem un gadiem novalkaataa kreklinjaa... tad ritenis: tagad tam virsuu ir Acera un Deore. daksha bez lockouta. labi vien, ka klipsiishi ir. paskatoties uz ritenjiem tai pashaa tautas klases pirmajaa koridoraa... nu kauns par saveejos paliek... kaut arii ripo un es to miilu. un peedeejaa lieta - apzinos, ka pirmajaa simtaa buus gruuti nobraukt. bet tad sanaaks, ka pirms manis trasee izlaidiis tautas klasi - vai tas ir normaali, ka otrajaa aplii, kad jau speeka maz ir, ir jaaciinaas ar leeno tautas klases galu (un veel "montaviti")???
ok, teerps un tehnika - taas ir manas probleemas, un es taas risinaashu - ziema nav gara, bet pietiekoshi gara, lai sakraatu naudu teerpam. bet tautas klase??? visu laiku domaaju, kaapeec ir jaagaida vesela stunda, lai sporta klase nobrauc apli? var tachu tautas klasi un veseliibu laist minuutes piecas desmit peec sporta klases starta. tad sportistiem gandriiz nebuus reaali panaakt otrajaa aplii tautiniekus. un ja panaaks, tad jau pashaas beigaas, kad visi ir izretojushies un var viegli apbraukt... vai taa nebuutu praatiigaak??? vieniigais, sporta klases uzvareetaajam nebuus tas gods pleest finisha lentu (ja taada vispaar ir). cilveeki, ko juus par to domaajat???

Avatar

By fubar 16.10.2004 02:20:08

Member · 1,811 comments

nu pashlaik tautas klases buldozers paariet paari visiem no apmeeram 60 vietas uz leju apmeeram otraa aplja viduu. taateejaadi ciesh tikai leenaakie no sporta klases.
EKs variantaa aatraakie no sporta kl. panaak tautu un ... maates piemineeshana, daudz sadedzinaatu nervu shuunu visiem klaatesoshajiem,utt. nu bet ar to viss veel nebeidzaas. reaali ciesh visa sporta klase, jo aatruma atshkjiriiba ir vienkaarshi dramatiska pat starp tautas aatraakajiem un leenaakajiem brauceejiem.

taa kaa manupraat tas ir mazaakais ljaunums no iespeejamajiem.]
starp citu man taa ir papildus motivaacija braukt aatraak, jo es zinu, ka tuuliiit naaks un nonesiis, ja vien es nepaspeeshu aizmukt pietiekoshi taalu priekshaa smile


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By tumšais 16.10.2004 04:20:15

Member+ · 485 comments

Vislabākais risinājums, manuprāt, ir maratona distanci veidot bez apļiem vienā gabalā. Tad tautas klases maršrutu varētu izveidot arī vieglāku, ja tas vajadzīgs. Organizatoru uzstādījums,ka pirmajam jāfinišē sporta klases uzvarētājam, arī neiztur kritiku. Birkenbeinerritet, piemēram, elites klase startēja pati pēdējā pēc visiem 10 000 braucējiem, bet vēlāk pārējiem, jau finišējušiem dalībniekiem, bija iespēja vērot kā finišā cīnās pasaules čempions maratonā.

Avatar

By eks 16.10.2004 14:00:20

Guest

negribas piekrist fubar. pirmkaart jau visa sporta klase nevar buut pirmajaa 60-kaa - vienalga buus kaads, kas cietiis no tautas klases. pie tam - kas nenoturas pirmajaa aplii pirmajaa 100-taa, tam vairs nav nekaadu ceriibu uz augstaaku vietu - vienkaarshi bezceriigi. bet par to, ka sporta klase panaaks tautu - es pareekjinaaju. ja pienjemam, ka aplis ir 30km, sporta klase brauc ljoti aatri - taa ar 35km/h, bet leenaakais no tautas - kaadi 15km/h, tad aatraakie no sporta leeno tautu panaaks tikai 10 km pirms finisha. neesmu droshs, ka buus maates vaardi - tik tuvu finisham cilveeki ir jau izretojushies, pie tam aatrumu atshkjiriiba ir tik liela, ka sportistam nebuus gruutiibu apbraukt tautu. visgruutaak jau apdziit ir tad, kad aatrumi atshkjiras tikai nedaudz. un taa arii buutu lieliska izdeviiba pamaaciities buut pieklaajiigiem leenajiem tautiniekiem. par sporta klasi nashaubos - vinji ir pieklaajiigi trasee (vairaakums). pie tam - cik biezhi sportisti brauc visus 60 km ar videejo aatrumu 35km/h??? ja nu vieniigi Eerglju trasee. bet tur jau apdziishanu vispaar probleemu nebuutu.

Avatar

By LOOK 18.10.2004 12:33:18

Member# · 2,702 comments

Pēdējā laikā maratonos tautu laida ievērojami vēlu, lai nebūtu nekādu probl. Vismaz pirmie 100 varēja aizbraukt un tautas labākie īsi pirms finiša kādu saķerot nemaz netraucēja, jo ātrums ir līdzīgs.


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By cello01 19.10.2004 13:58:04

Guest

Eksam - izklausās ja tevi uzsēdinātu uz labāka ričuka un apģērbtu tad tev tautas klasē tev noteikti nav ko darīt!Lockout nepalielina ātrumu:-)