Vaskošana vairākos slāņos

Avatar

By JanisRo 02.02.2018 12:01:33

Member · 558 comments

varbūt kāds ir stiprs gan praksē gan teorijā, un var padalīties ar viedokli par vaskošanu vairākos slāņos ar atšķirīgiem vaskiem.
Līdz šim praktizēju vienu slāni; tad saklausīju teoriju ka augstāka fluora vaski slikti turās pie slēpes, tāpēc vispirms slēpe jānovasko ar mazāku (vai nemaz) fluoru, tas jānociklē, jānobirstē un tad pa virsu liek jau augstāku fluoru un tā uz priekšu.

Guglēju par tematu, bet pie skaidrības netiku..
Slēpes ir ar struktūru.


Kāpēc tad jūs braucat ar to riteni, ja jūs visu laiku krītat? (© dakteris)

Avatar

By DZ 03.02.2018 12:29:02

Member · 3,499 comments
Aģents Ilze wrote

Ja kāds netic, var pats savu slēpi papētīt mikroskopā pirms un pēc apstrādes.

Kamēr nespējnieki pēta slēpes mikroskopā, tikmēr citi slēpo.


Lielākais serviss Jelgavā - www.activsport.lv

Avatar

By Ansis 04.02.2018 08:28:07

Member++ · 3,678 comments
JanisRo wrote

varbūt kāds ir stiprs gan praksē gan teorijā, un var padalīties ar viedokli par vaskošanu vairākos slāņos ar atšķirīgiem vaskiem.

Par šī principa pareizību var pārliecināties, kaut vai tikai palasot kausējamo vasku apzīmējumus uz kastītēm: base wax, glider wax.
Youtubē ir klipi arī par divu slāņu likšanu. Pastāv atšķirīgi viedokļi, ar kādu birsti apstrādāt bāzes vaska slāni. Pēc idejas vislabāk ar bronzas birsti, lai ievilktu struktūru nākamajam slānim, bet lai nenoskrāpētu nost visu.
Nepieciešams, lai katra nākamā slāņa kušanas temperatūra būtu zemāka kā iepriekšējā - attiecīgi ieregulē gludekli. Vienādu kušanas temperatūru vasku likšana būtībā ir viena slāņa likšana ar piedevu.