07.08.05 Burusport MTB Downhill kausa izcīņas II posms Pirtniekā

Avatar

By Paija 27.07.2005 14:58:15

Member++ · 540 comments

7. augustā notiks BURUSPORTS MTB Downhill (DH) kausa izcīņas II posma sacensības.

BURUSPORTS DH kausa izcīņā pavisam notiek 3 posmos, pirmais posms jau ir aiz muguras, bet 7. augustā Siguldā, Pirtnieka kalnā norisināsies šo maču II posms.

Vieta    Komanda    Punkti, BS I posms
1    OKS    74
2    X-Sports Racing Team    67
3    Burusports    40
4    ROTOS    39
5    BRT    36
6    DH Team Cēsis    30
7    Rupuc Racing    13
8    LCKY    10
Pagaidām kopējā komandu vērtējumā pirmo vietu ieņem OKS komanda, otrie ir X-Sports Racing Team, trešie – Burusports DH braucēji. Komandu vērtējumā punktus savai komandai dod trīs labākie komandas braucēji, kas tos ir izcīnījis saskaņā ar punktu gūšanas sistēmu, kas ir tāda pati kā gada kopējā braucēju reitingā un individuālajās sacensībās BuruSports DH kausa izcīņā.

Individuālajā vērtējumā pirmais HT grupā ir Kārlis Dadeiks, FS grupā pirmais ir Uģis Adamovičs, bet PRO grupā – Kārlis Kišuro.

Braucēju sadalījums grupās ļauj sacensībās piedalīties ikvienam kalnu riteņbraucējam. Kopā ir 3 braucēju grupas. PRO grupa, kurā startē tikai profesionāli sportisti, FS (full suspension) grupa kurā startē braucēji, kuriem ir DH velosipēdi un HT grupa, kurā startē dalībnieki ar vienkāršākiem kalnu velosipēdiem – bez, vai tikai ar vienu amortizatoru.

Ja PRO un FS grupas ir paredzētas vairāk vai mazāk sportiskiem dalībniekiem, tad HT grupa ir paredzēta plašam dalībnieku lokam – visiem, kuriem ir atbilstošs velo, aizsargekipējums un protams – pietiekoši daudz drosmes, lai nobrauktu sacensības. Jāpiebilst, ka tieši HT grupa pašreiz ir arī vispopulārākā – vidēji tajā startē no 30 līdz 40 dalībniekiem.

BS kausa pirmais posms tika aizvadīts ļoti dubļainās trasēs, kas izveidojās pēc lietainā maija mēneša, bet šobrīd ir vasara un laiks pieturās sauss un saulains, kas nozīmē, ka trases būs ātrākas un braucējiem būs nepieciešamas atšķirīgas prasmes un spēku samēri varētu būt pavisam citādi. Tas nozīmē, ka konkurence būs spēcīga un intriga saglabāsies.

Sacensību sākums 7. augustā  - plkst. 12:00, dalībnieku reģistrācija no 10:00 – 10:30, treniņbraucieniem trase atvērta no 9:30 līdz 11:00.

BS kausa izcīņas posmu trases tiek veidotas atbilstoši braucēju prasmēm un tehnikai – PRO grupa trases ir grūtas un ātras, FS grupa trases ir vieglākas, bet joprojām tehniskas, bet HT grupai trases tiek veidotas tā, lai sacensībās varētu piedalīties arī iesācēji.

Pirms sacensībām visas DH trases ir pieejamas arī treniņu un izmēģinājuma braucieniem. Visiem braucējiem ir obligāti nepieciešama aizsargķivere, un vēlami ir arī pārējie ķermeņa aizsargi, īpaši PRO un FS grupās.


XC.LV member since 2005