velo pārvietošana starppilsētu autobusos

Avatar

By novērotājs 12.08.2016 15:17:33

Member+ · 1,908 comments
Eduards wrote

Ja ir tukšs bagāžas nodalījums, tad visi šoferi akceptē pārvadāšanu, ja viens pats neesi suņanagla. Ja kačā pravas, citē asociācijas, tad neviens tevi nevedīs.

Optimists! Reiz, mēģinot izlūgties, lai šoferis paņem velo (tukšs bagāžas nodalījums), noklausījos visas iespējamās atrunas, beigu beigās gan piekrita, bet lika apzvērēt, ka man nebūs pretenziju, ja tam velo pa ceļam kas notiks (kratīšanās, vibrācija utt.). Viņam esot jau bijis gadījums, kad velo īpašnieks pēc tam sūdzas par bojājumiem, tāpēc arī negribot riskēt.
Apzvērēju, protams, un galā velo arī nonāca sveiks un vesels.

Ņurdēšanu par šo tēmu ir nācies dzirdēt praktiski no visiem šoferiem (kad nu nākas redzēt, kā citiem velobraucējiem ar šo jātiek galā), atteikumus dažreiz diemžēl arī.

Avatar

By DZ 14.08.2016 12:14:24

Member · 3,501 comments

Esmu pāris reizes braucis. Vedis arī tačku esmu. Kad braucu uz Liepāju, šoferis atvainojās, ka galā bijām pārdesmit minūtes vēlāk un novēlēja veiksmi sacensībās, jo zināja, ka tādas tur notiek. Attieksme pret mani un velo bija labāka nekā pret pārējo pasažieru bagāžu. Taču tas tiešām ir attieksmes jautājums. Protams, arī atkarīgs no velo tīrības. Mani velo vedot autobusā ir tīrāki par pasažieru somām, bet diez vai kautkādu netīru un eļļainu krāmu, no kura bagāžas nodalījums būs palicis pilns ar gružiem, kāds baigi gribēs vest.


Lielākais serviss Jelgavā - www.activsport.lv