Videoregistratori jaregistree?

Avatar

By radiohead 13.03.2016 23:22:09

Member · 322 comments

Izskataas ka shis attiektos arii uz visiem tiem kas filmee treninjus/gonkas un pec tam publicee netaa.

http://www.tvnet.lv/auto/par_un_ap/6000 … jaregistre


no cycling, no party

Avatar

By averza 13.03.2016 23:47:02

Member++ · 5,039 comments

No raksta saprotu, ka reģistrēt nav īsti obligāti, jo sodīs tikai tad, ja kādam būs pretenzija, kā arī pat policija neko nezināja par reģistrēšanu. Turklāt «Ja mērķis ir filmēt konkrētu notikumu, tā būs filmēšana, ja attiecīgi mērķis ir ilgstoši ko novērot un arī konstatēt kādu pārkāpumu, tā jau ir novērošana». Diez vai gonkās kāds ko novēro, sevišķi, ja tiek publicēts pilns video.

Bet ar Austrijām sviests. Vispirms saražo tehnoloģijas, kas ļauj visu un visus nofilmēt bez "upuru" ziņas, padara šīs tehnoloģijas (telefonus, kameras) lētus un pieejamus, un pēc tam aizliedz šīs tehnoloģijas izmantot un par izmantošu paredz 300 000€ sodu (ļoti "adekvāts" sods).

Avatar

By androns1983 14.03.2016 09:33:55

Member · 418 comments

Haha ... interesanti zināt - kā reģistrēšana (pa 30 eur) mainīs to, ko reģistrators ir uzfilmējis ?

Tātad ar nereģistrētu reģistratoru netīšām nofilmē kā Aboltiņa bučojas ar Lipmanu. Nopublicē youtubā. Āboltiņa izsaka pretencijas, atnāk menti un izraksta Tev sodu.
Ja to pašu izdarīsi ar reģistrētu videoreģistratoru, tad menti Āboltiņai pasaka fuck off.

Es kaut kā neuzķeru to reģistrēšanas ideju (kā vien VDI gūt papildus naudiņu).


Auto / Velo / GC / Outdoor / Camping / Active :)

Avatar

By Devil_Inside 14.03.2016 10:15:39

Member · 438 comments

DVI papildu ienākumi + samērā lielās reģistrācijas izmaksas potenciāli samazinās aktīvistu skaitu, kas filmē pārkāpumus.

Avatar

By Rainman 14.03.2016 12:29:14

Member · 184 comments

jāreģistrē, ja vēlas izmantot tiesā kā iekārtu ar kuru fiksēti lietišķie pierādījumi.. ja tādu mērķu nav, tad stressa nav smile

Avatar

By Devil_Inside 14.03.2016 13:55:15

Member · 438 comments

Jāreģistrē, ja izmanto - vienalga tiesai vai voyer pornsaitam. wink
Ja policija ieraudzīs, ka filmē ar nereģistrētu iekārtu, vari atrauties sodu.

Avatar

By androns1983 14.03.2016 15:24:21

Member · 418 comments

Kārtējais izdomātais bullshits.
Kāds, kurš lieto videoreģistratoru/kameru (p.s. - arī velofilmētāji. Mihails, piemēram), varētu piereģistrēt DVI un te izstāstīt ko tieši piereģistrē un par ko parakstās. Vai tiešām reģistrē reģistratoru vai tomēr sevi kā ieraksta veicēju? Varbūt, ka no ķīnas uzsūtītias reģistrators pēc 2 mēnešiem nobeidzas ... tad jāsūta jauns un jāreģistrē jauns un atkal jāmaksā.
Vai arī piereģistrē vienu reģistratoru un viss ? ... jo pēc video hren pateiksi uz kāda verķa viņš ir uzfilmējies.

Pareizāk būtu, ja būtu jāreģistrē sevi kā filmētāju ... ar kaut kādu tur atbildību tur kaut ko nepublicēt , vai ja publicēt, tad mālēt ciet sejas un auto numurus .. vai nefeikot ...  vai aut kā tā.

Tagad uzfilmēju kaut ko ar piereģistrētu ierīci. Video failā iemontēju,ka avāriju izraisījusi Vaira Vīķe Freiberga uz motorollera un iesniedzu apdrošinātājiem/policijai/whatever .. tip viis bū kārtībā, jo reģistrators tak reģistrēts!

Last edited by androns1983 (14.03.2016 15:54:36)


Auto / Velo / GC / Outdoor / Camping / Active :)

Avatar

By averza 14.03.2016 15:41:21

Member++ · 5,039 comments

Tipisks degradācijas laikmeta piemērs - opelists drīkst taurēt un nobraukt ļoti tuvu, gandrīz nonest velosipēdistu, bet tikmēr ļaunais filmētājs uz velo pat nedrīkst to ievietot internetā bez numurzīmes aizkrāsošanas.

Avatar

By cuu508 14.03.2016 15:43:07

Member+ · 461 comments

Reģistrē sevi, nevis savu kameru vai kameras. Šeit veidlapas paraugs.

BTW, aizpūtu DVI šādu epastu--redzēs, ko atbildēs:

Labdien,

nesen iepazinos ar VDI mājaslapā publicēto rakstu "Videoreģistrators – dzīves sastāvdaļa". Tajā norādīts, ka auto videoreģistratori ir jāreģistrē DVI:

Ja automašīna ir aprīkota ar videoreģistratoru, kura darbības rezultātā tiek iegūti un apstrādāti arī personas dati, t.i., ja videoreģistratora kvalitātes uzstādījumi ļauj ar nofilmētā materiāla palīdzību identificēt fiziskas personas, tad ir jāveic personas datu apstrādes reģistrācija saskaņā ar likumu, jo tiek izpildīts Fizisko personu datu aizsardzības likuma 21.panta 5.punktā noteiktais – tiek veikta videonovērošana un iegūtais materiāls tiek saglabāts veidā, kas ļauj tam pilnībā vai atsevišķos fragmentos piekļūt.

Man nav zināmi auto videoreģistratori, kas spētu automātiski atpazīt un aizklāt sejas un auto reģistrācijas numurus. Visu videoreģistratoru kvalitātes uzstādījumi ir pietiekami, lai identificētu fiziskas personas (citādi to lietošana būtu bezjēdzīga!)

Fizisko personu datu aizsardzības likuma 3. pantā minēts:

Šis likums neattiecas uz personas datu apstrādi, ko fiziskās personas veic personiskām vai mājas un ģimenes vajadzībām, turklāt personas dati netiek izpaus­ti trešajām personām.

Ja, kā fiziska persona, esmu automašīnā uzstādījis videoreģistratoru personiskām vajadzībām, vai arī tad tad tas ir jāreģistrē DVI? Kāds ir sabiedrības ieguvums no šādu reģistrāciju atrašanās DVI datubāzē?

Būšu pateicīgs par norādījumiem, kur un kā šādus jautājumus adresēt, ja šī nav īstā adrese.

Paldies!

Avatar

By DZ 14.03.2016 15:58:20

Member · 3,501 comments

90+% reģistrējamo ieroču LV nav reģistrēti, bet te dažas padomjlaika vecenes no vdi grib lai ķīniešu kameriņas reģistrē?


Lielākais serviss Jelgavā - www.activsport.lv

Avatar

By artursp 14.03.2016 15:59:10

Member · 392 comments

«Ir jānodala, vai tā ir videonovērošana un tiek novērots kaut kas vai parastā filmēšana,» uzsver Valsts datu inspekcijas (VDI) pārstāve Olga Graudiņa. Tas, kurā brīdī tā no filmēšanas kļūst par videonovērošanu, ir atkarīgs no tā mērķa. «Ja mērķis ir filmēt konkrētu notikumu, tā būs filmēšana, ja attiecīgi mērķis ir ilgstoši ko novērot un arī konstatēt kādu pārkāpumu, tā jau ir novērošana,»
Neesmu jurists, bet nu, manuprāt, pēc tāda skaidrojuma brauciens ar auto/velo ir konkrēts notikums, un VDI var iet krūmos. Cik pārskrēju pāri Fizisko personu datu aizsardzības likumam (kam šo vajadzētu regulēt), nekā konkrēta tur nav.

Avatar

By Mihails 14.03.2016 18:12:17

Member · 341 comments

Ja sanāks iestāstīt tiesai vai kādam vēl, ka vienkārši esi filmējis "personiskām vai mājas un ģimenes vajadzībām" - t.i. lai viens pats vai kopā ar ģimenes locekļiem vakarā pie tējas krūzes apskatītos savu maršrutu, tad nav jāreģistrē. Taču šādā gadījumā nedrīkst izpaust trešajām personām.

Vai drīkst šādus ierakstus pēc tam iesniegt policijai, tiesai utt.? It kā FPDAL 10.panta 4.daļā ir tāda iespēja, taču tikai krimināltiesību jomā. Praktiski policija arī administratīvo pārkāpumu lietās man nekad neko nav prasījusi par reģistrāciju utt. Taču, iespējams, ja pārkāpējs norādītu uz to, ka pierādījums ir iegūts pretlikumīgi, tad teorētiski sodu viņam varētu arī nepiemērot, un tā vietā sodu dabūtu es.

Ir variants piereģistrēt. It kā nav pārāk liela summa, bet problēma ir vēl vairākos citos FPDAL punktos, kas padara filmēšanu par ne visai legālu lietu, pat ar reģistrāciju. Piemēram, 9.pantā paredzēts, ka pirms datu nodošanas trešajām personām jāinformē datu subjekts par savu vārdu, uzvārdu, adresi un datu apstrādes mērķi. Tagad jautājums, kā to izdarīt? Var jau piestiprināt uzlīmi pie transportlīdzekļa, bet kāda ir varbūtība, ka kāds to varēs izlasīt, automašīnai vai velosipēdam garām braucot? 1% varbūt arī sanāks izlasīt, 99% pat nepamanīs, ka tāda uzlīme ir. Turklāt par datu subjektu varētu tikt uzskatīts arī ielas malā stāvošās automašīnas vadītājs, kurš vispār nav klāt. Bet jau pēc filmēšanas pirms nodošanas policijai informēt datu subjektu nekādi nevar, jo nav zināma viņa adrese.

Un jebkurā gadījumā publicēt video YouTube utt. bez numuru un seju aizkrāsošanas nedrīkst (izņemot ja filmē pats savu draugu, un viņam nav iebildumu). Starp citu, vai kāds zina kādu video redaktoru, kas māk aizkrāsot sejas un reģistrācijas numurus?

Avatar

By averza 14.03.2016 18:22:09

Member++ · 5,039 comments

Anglijā to vien dara kā izliek jūtūbē pārkāpumus ar numurzīmi video nosaukumā. Arī Latvijā ir daži aktīvisti smile

Avatar

By wrongway 14.03.2016 20:22:39

Member+ · 1,697 comments
Mihails wrote

Un jebkurā gadījumā publicēt video YouTube utt. bez numuru un seju aizkrāsošanas nedrīkst (izņemot ja filmē pats savu draugu, un viņam nav iebildumu).

Šodien LTV ziņu sižetā atpazinu sievas tēvu.
Esmu 100% pārliecināts, ka viņam atļauju neviens nejautāja, vai ir vērts vērsties tiesā?

"Viens likums, viena taisnība"... noooot.


Jā! Tava pakaļa, sēžot automašīnā, patiešām izskatās resna!

Avatar

By Mihails 14.03.2016 20:44:53

Member · 341 comments
wrongway wrote

Šodien LTV ziņu sižetā atpazinu sievas tēvu.
Esmu 100% pārliecināts, ka viņam atļauju neviens nejautāja, vai ir vērts vērsties tiesā?

Fizisko personu datu aizsardzības likuma 5.pants:

(1) Šā likuma 7., 8., 9., 11. un 21.pants netiek piemērots, ja personas dati ir apstrādāti žurnālistiskām vajadzībām saskaņā ar likumu "Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem", mākslinieciskām vai literārām vajadzībām un ja likumā nav noteikts citādi.

(2) Šā panta pirmās daļas noteikumus piemēro, ievērojot personas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību un vārda brīvību.

Avatar

By novērotājs 14.03.2016 21:10:52

Member+ · 1,908 comments

SEBa (un arī citu sacensību) nolikumā ir punkts "Piesakoties sacensībām, dalībnieki apliecina, ka piekrīt sacensību laikā uzņemto fotogrāfiju un videomateriālu izmantošanai sacensību organizatoru vajadzībām."
Atliktu vienoties ar orgiem, lai dalībnieku uzņemtos foto/video saliek savā lapā/ youtube kanālā utt., ja nu kādam valsts reketierim šausmīgi sagribētos piekasīties. Jo gala beigās visi taču kāro apskatīt pēc iespējas vairāk bilžu/video no sacensībām, un vēlams -  ar sevi kadrā.

Avatar

By 321 18.03.2016 15:36:07

Member · 6,351 comments

Milu maksat

Avatar

By averza 07.04.2016 10:37:17

Member++ · 5,039 comments

Videoreģistrators. Neskatījos viģukus, nav laika/vēlmes pagaidām. Vai par tādu ir uzskatāms arī parasts fotoaparāts ar video iespēju, smārtfons, GoPro u.tml. kameras?

Avatar

By Mihails 07.04.2016 10:41:50

Member · 341 comments
averza wrote

Videoreģistrators. Neskatījos viģukus, nav laika/vēlmes pagaidām. Vai par tādu ir uzskatāms arī parasts fotoaparāts ar video iespēju, smārtfons, GoPro u.tml. kameras?

Par videonovērošanu tiek uzskatīta filmēšana ar mērķi konstatēt pārkāpumu un nodot policijai, apdrošinātājiem utt. Ja tu vienkārši filmē braucienu, lai pēc tam mājās apskatītu kopā ar ģimeni - tad nekas nav jāreģistrē. smile

Avatar

By averza 07.04.2016 11:24:42

Member++ · 5,039 comments

Un kas ir tad, ja es vienkārši filmēju braucienu, bet tad viens kretīns mani nones un vēlos izmantot video kā pierādījumu? smile

Avatar

By Mihails 07.04.2016 11:35:14

Member · 341 comments
averza wrote

Un kas ir tad, ja es vienkārši filmēju braucienu, bet tad viens kretīns mani nones un vēlos izmantot video kā pierādījumu? smile

Policija saka, ka esot OK. smile

Avatar

By cuu508 15.04.2016 15:01:45

Member+ · 461 comments

Atbilde no DVI uz manu epastu:

Atbildot uz Jūsu 2016.gada 14.marta elektroniskā pasta vēstuli informējam, ka saskaņā ar Eiropas Savienības tiesas 2014.gada 11.decembra spriedumu lietā C-212/13 ir noteikts, ka ja ar videonovērošanas sistēmu tiek uzraudzīta arī publiskā telpa, šīs tiesību normas izpratnē nav datu apstrāde tikai un vienīgi personiskām vai sadzīviskām vajadzībām. Pēc analoģijas šo tiesas spriedumu var attiecināt arī uz videoreģistratoru izmantošanu privātajās automašīnās.
Papildus informējam, ka personas datu apstrādes reģistrācija Datu valsts inspekcijā nodrošina veiktās personu datu apstrādes risku izvērtēšanu un tajā skaitā vai pārzinis nodrošina Fizisko personu datu aizsardzības likuma prasības.

Pieminētais tiesas spriedums, izcēlums mans:

The second indent of Article 3(2) of Directive 95/46/EC of the European Parliament and of the Council of 24 October 1995 on the protection of individuals with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data must be interpreted as meaning that the operation of a camera system, as a result of which a video recording of people is stored on a continuous recording device such as a hard disk drive, installed by an individual on his family home for the purposes of protecting the property, health and life of the home owners, but which also monitors a public space, does not amount to the processing of data in the course of a purely personal or household activity, for the purposes of that provision.

Tā nu man šķiet, ka DVI publikācija un ziņu sižeti ir vienkārši cilvēku baidīšana, jo, redz, videoreģistratora lietošana automašīnā vēl automātiski nenozīmē, ka to vajag reģistrēt.

Avatar

By Mihails 11.05.2016 10:55:04

Member · 341 comments

No šodienas par foto- un videoierakstu, kas pārkāpj fiziskās personas privātumu (nelikumīgi vāktas neizpaužamas ziņas), publicēšanu YouTube, Facebook utt. (ārvalsts organizācijas) var dabūt 10 gadus cietumā.

http://likumi.lv/ta/id/88966-kriminallikums#p-588980

85.pants. Spiegošana

(1) Par neizpaužamu ziņu nelikumīgu vākšanu nolūkā tās nodot vai to nodošanu ārvalstij vai ārvalsts organizācijai tieši vai ar citas personas starpniecību vai par citu ziņu nelikumīgu vākšanu vai nodošanu ārvalsts izlūkdienestam tā uzdevumā tieši vai ar citas personas starpniecību —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Avatar

By androns1983 11.05.2016 12:06:11

Member · 418 comments

kāds vatņiks pie betona falla Tevi sazombējis laikam .... citu te neko nevaru iekomentēt ...


Auto / Velo / GC / Outdoor / Camping / Active :)