Zemgales kauss

Avatar

By tandemists 25.08.2015 18:20:00

Local.Auth · 166 comments

LR čempionāts un „Zemgales kauss 2015”

daudzdienu braucienā junioriem.


Piedalās : Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Baltkrievijas, Somijas, Krievijas
                labākie junioru vecuma sportisti.


                                                    Sacensību programma.

28.08. plkst. 10.00 – 12.00 individuālais brauciens 10 km.
Starts un finišs Apguldē. Apgulde – Auri – Apgulde – Naudīte – Apgulde. Satiksmes kustībai ātruma ierobežojums.


28.08. plkst. 16.00 – 19.00 grupas brauciens 100 km
Dobele – Auri  – Kroņauce  –Penkule – Bēne – Auce - Zebrene – Biksti – Annenieki – Gardene – Dobele. Starts un finišs  Dobeles stadionā.


29.08. plkst. 11.00 – 14.00 grupas brauciens.108 km
Kroņauce – Tērvete – Kroņauce ( 6 apļi, apļa garums 18 km )  Starts un finišs pie
A/S  „Tērvete” kantora.

30.08. plkst. 10.00 – 13.00 grupas brauciens.90 km
Dobele ( Baznīcas-Brīvības-Tērvetes ielas)  – Auri – Kroņauce –Krimūnas –  Dobele (Zaļā iela) 3 apļi, apļa garums 30 km. Starts un finišs – pie Dobeles kultūras nama.

30.08. plkst. 13.00 – 15.00 tautas brauciens 30 km V. Bozuļa piemiņas balva.
Dobele( Baznīcas-Brīvības-Tērvetes ielas)   – Auri – Kroņauce –Krimūnas –  Dobele (Zaļā iela)  1 aplis, apļa garums 30 km. Starts un finišs – pie Dobeles kultūras nama.

30.08. plkst. 13.00 pie Dobeles kultūras nama bērnu velo brauciens dažādām vecuma grupām.


Sacensības organizē Latvijas riteņbraukšanas federācija sadarbībā ar Dobeles novada Kultūras un sporta pārvaldi, Dobeles sporta centru un Riteņbraukšanas sporta klubu „Tandēms”.

Avatar

By tandemists 02.09.2015 15:16:40

Local.Auth · 166 comments

Dobelē noslēdzies tradīcijām bagātais daudzdienu brauciens “Zemgales kauss”, kas reizē bija arī Latvijas čempionāts daudzdienu braucienā junioriem. Uzvaru kopvērtējumā guva Igaunijas riteņbraucējs Kristo Enn Vaga, bet Latvijas sportistiem Ērikam Tomam Gavaram otrā vieta kopvērtējumā un uzvara valsts čempionātā.

“Zemgales kauss” riteņbraukšanā ir lielākās junioru sacensības Latvijā. Šogad tajās piedalījās 80 sportisti no septiņām valstīm. Bez latviešiem, startēja arī riteņbraucēji no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Polijas un Somijas. Trīs dienu garumā dalībnieki veica četrus etapus ar kopējo distanci vairāk nekā 300 kilometri.

Piektdien notika uzreiz divi etapi. Rīta pusē tika aizvadīts individuālais brauciens, kamēr pēcpusdienā tiks dots starts 87 kilometru garajam grupas braucienam. Individuālajā startā lietainajos un vējainajos laika apstākļos pārliecinoši vislabāko rezultātu 10,5 kilometru garajā distancē uzrādīja Eiropas čempionāta desmitās vietas ieguvējs, Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknis un Dobeles kluba “Tandēms” braucējs Ēriks Toms Gavars. Viņa rezultāts distancē bija 14 minūtes un 24 sekundes. Otrais palika igaunis Kristo Enn Vaga, kurš Gavaram zaudēja 30 sekundes. Tikmēr trešais palika “RRS/ Purvciems” Latvijas sportists Nils Ķelderis, kurš savam tautietim zaudēja 33 sekundes.

Pēcpusdienā sportisti veica 87 kilometru garo grupas braucienu. Maršruts no Dobeles veda uz Auci, Zebreni, Anneniekiem un tad atgriezās Dobelē, kur finišs atradās pilsētas stadionā. Distances laikā izveidojās vairāki atrāvieni. Neilgi pirms finiša vadībā atradās desmit braucēju grupiņa. Muskuļu krampju dēļ no atrāviena atkrita Gavars. Cīņā par uzvaru tikmēr ātrākais izrādījās igaunis Sīms Kiskonens, kurš uzreiz aiz sevis atstāja Baltkrievijas braucēju Pāvelu Pašuku. Abi sportisti beigu daļā atrāvās no sekotājiem. Trešais tikmēr bija lietuvietis Venatas Lašinis, kurš uzvarētājam zaudēja deviņas sekundes. Kiskonena laiks trasē bija 2 stundas 1 minūte un 10 sekundes. No Latvijas braucējiem labākais bija Ķelderis, kuram astotā vieta (+00:00:09). Tikmēr Gavars ieņēma 14. pozīciju (+00:00:58), zaudējot līdera dzelteno krekliņu, ko pārņēma Igaunijas braucējs Vaga.

Trešais posms sestdien norisinājās Kroņauces un Tērvetes apkārtnē. Šeit riteņbraucējiem lielajā vējā bija jāsacenšas 108 kilometru garā distancē, kas sadalīta vairākos apļos. Pie solo uzvaras tikt izdevās kopvērtējuma līderim Kristo Enn Vaga. Viņš tuvākos sekotājus apsteidza par četrām sekundēm. Otrais palika Baltkrievijas pārstāvis Iļja Volkovs. Tikmēr trešajā vietā finiša līniju šķērsoja Ēriks Toms Gavars, uzvarētājam zaudējot septiņas sekundes. Jāizceļ  Nila Ķeldera ceturtā un Iļjas Tjagunova sestā pozīcija. Pirms izšķirošā posma Vaga par 24 sekundēm apsteidza baltkrievu Volkovu. Tikmēr uz trešo vietu pacēlās Gavars, kurš ziemeļu kaimiņam zaudēja 31 sekundi.

Noslēdzošajam etapam starts tika dots pie Dobeles kultūras nama. Tikmēr trase bija analoga tai, kāda tā bija Latvijas čempionātā grupas braucienā elites vīriem. No Dobeles maršruts veda uz Kroņauci, Krimūnām, vēlāk atgriežoties Dobelē. Juniori veica trīs apļus. Lielisku izrāvienu pēdējā apļa beigās veica Gavars, kurš prata iegūt pārvaru pār sekotājiem, finišu sasniedzot pirmais. Viņa laiks trasē bija 2 stundas 4 minūtes un 58 sekundes. Otrais tikmēr finišēja Dmitrijs Nazaranka no Baltkrievijas, bet trešais lietuvietis Venatas Lašinas (abi +00:00:04). No pārējiem Latvijas braucējiem pēdējā posmā sestais bija Nils Ķelderis, devītais Niklāvs Aleksandrs Čakšs, kamēr respektablā 11. pozīcija Kristapam Pelčeram, kurš vēl ir jauniešu vecuma grupas sportists.

Kopvērtējumā par “Zemgales kausa” ieguvēju kļuva Kristo Enn Vaga. Igaunis par 19 sekundēm apsteidza mājinieku Ēriku Tomu Gavaru, kuram otrā vieta. Tikmēr trešais palika Iļja Volkovs, uzvarētājam piekāpjoties par 24 sekundēm. Uzreiz aiz labāko trijnieka palika trenera Jāņa Krišlauka audzēknis Nils Ķelderis. Viņš Vagam zaudēja 33 sekundes. Latvijas čempionātā uzvara Gavaram, otrais bija Ķelderis, bet trešais Iļja Tjagunovs.

Komandu vērtējumā uzvarēja baltkrievu “RGUOR – RCOP Belarus”, kas aiz sevis atstāja mūsu “RRS” 1. komandu un igauņu “Kalevi”. “Tandēms/ EtichSport/Dobele/ MSĢ” tikmēr finišēja ceturtajā pozīcijā. Aizraujošā cīņā tika aizvadīts arī Bozuļa piemiņas balvas brauciens un bērnu aktivitātes.

Sacensības rīkoja sporta klubs “Tandēms”, Latvijas Riteņbraukšanas federācija un Dobeles novada sporta un kultūras pārvalde.