06.06.2004 - Unibankas MTB maratons, 3. posms Kandava

Avatar

By oshcha 29.05.2004 04:54:25

Guest

Ir dzirdeets ka organizatoru vadiibaa sveetdien (30.05.2004) 12:00 Kandavaa buus trases skatiishanaas. Kaads brauc un varbuut mashiinaa ir briiva vieta vismaz turpceljaa? Vajadzeetu aizbraukt paproveet kaada ir shogad trase.

Avatar

By Lauva 31.05.2004 05:54:29

Member+ · 76 comments

Biju šodien iepazīties ar trasi un man ir viss skaidrs - ja pa nedēļu trasi nepamainīs ES NEPIEDALOS. Nēsmu izlaidis nevienu vērā ņemamu MTB pasākumu kopš 2000 gada, bet nu man ir piegriezies. Lai man piedod Kandavas Dailis, es patiesi cienu ko viņš dara MTB labā, bet šorez laikam nē. Teikšu tā, ja kādam Siguldā bija pa šauru celņi un nepatika braukt pa kukurūzas lauku vai smiltis pa daudz, tad salīdzinot ar Kandavu Jūs Siguldā rullējāt kā pa šoseju. Pēc starta ~ 5 km sportā , 3 km tautā visus gaida metru plata laipa  pār Abavu, pēc kuras sākās purvaina pļava ar pampakiem, dūņām un vienīgo izbraucamo celiņu. Ja kāds Jums priekšā nokāps, tad zosu gājienā visi kādu kilometru soļos. Pēc tam pa pāris stigām nonāk pie pļavas veidīga kalna, kuru var pārvarēt pa kādu trajektoriju gribi, atļaušos prognozēt masveida stūmienu, vismaz pēc pirmajiem 50 noteikti. Tad caur mežiņu, no kalna lejā un ir šoseja, kura pa taisno ved uz Kandavas centru. Sacensību trase aizit tālāk, bet par to neko nepastāstīšu, jo man pietika ar pirmajiem 10 km. Var jau būt, ka uz vecumu palieku piekasīgs, bet es tikai gribu no starta līdz finišam nobraukt ar riteni, nevis stāvēt rindā pie laipas un kļūt par purva bridēju jau 5 min. pēc starta. Neņemos prognozēt, kas būs klimata maiņas gadījumā, gan lietus gan saule aprakstīto trases posmu padarīs vēl riebīgāku. Ja kāds sportinieks nepaspēs  pirms Tautas otrā aplī, garantēju jauku nedēļas nogali pastaigās pa Abavas krastmalas purviem. Vai tiešām visā Kandavas apkārtnē nav neviena vismaz divatā blakus izbraucama ceļa?


My bike is my passion

Avatar

By oshcha 31.05.2004 06:09:38

Guest

Es ar shodien biju skatiities trasi uz Kandavu. Piekriitu Lauvam par trases pirmo dalju. Apraksts ir pareizes, bet tur izskaneeja taadas nianses, ka iespeejams tautas klasei nenaaxies braukt pa to 1-2km Abavas krastu, kur es nevienu briidi nenolaidu pakalju uz seedeklja (muguru zheel bija:-)), bet nu tas nav apstiprinaats fakts par to nebrauxshanu pa turieni. Savukaart aiz piemineetaas shosejas viss iet aptuveni taapat kaa pagaajushajaa gadaa. T.i. mezhi, saknes utt. Bet taalaak naak labaakais!:) Abava ... tiltu shogad neizmantojam, paari brauxim pa upi ~1km no Abavas tilta. Pilseeta arii ir nedaudz mainiijusies - par cik trases pirmaa dalja izskataas gruutaaka, tad vismaz pilseeta ir kljuvusi vieglaaka. 100% nost no ritenja kaapjama vieta manaa veerteejumaa ir tikai Abava, bet nu sporta klase teica, ka braukshot paari.
Braucot savaa tempaa nebija nemaz tik traki, bet sacensiibu aatrumaa es pieljauju, ka buus pagruuti

Last edited by oshcha (31.05.2004 06:10:39)

Avatar

By Lauva 31.05.2004 07:06:10

Member+ · 76 comments

Labi, ka mana sirmā galva nepiedzīvoja peldi pār Abavu.
Oshcham taisnība, ja brauc pa vienam vai pa 10 kā šodien, tad jau var izkārpīties, bet ja tai purvā saskries visi 500, tad korķis būs lielāks, kā uz Stahānoviešu tilta 9.00 no rīta.
Admin. priekšlikums - veikt aptauju balsošanas formātā jābrauc maratonos pāri upēm vai ne.(priekšā vēl Kuldīga).


My bike is my passion

Avatar

By Grey 31.05.2004 09:09:25

Member# · 1,688 comments

Ideja par aptauju ir pamatota. Un tomēr, XC ir 100% alternatīvs forums, kam nav ne mazākās ietekmes uz maratonu organizētājiem. Igo Japiņš pat neatbildēja man uz sīku meilu par to vai drīkstu linkot uz velo.lv lapu no xc.lv. Pašlaik forumā mums ir tikai 40 dalībnieku, kas ir ļoti maz salīdzinot ar dalībnieku skaitu maratonā. Domāju, ka vislabākais veids kā pievērst maratona organizētāju uzmanību ir vērsties pie katra personīgi un norādīt, ka viņi drusku šauj pār strīpu.

Man šī ir pirmā sezona, kuru braucu mačos. Pirmie divi posmi bija braucami, bet lika aizdomāties par atsevišķām priekšrocībām front-suspension vai full-suspension braucējiem. Upes forsēšana, manuprāt, ir vairāk atraktīvs šovs skatītājiem nekā tehnisks elements braucējiem. Iespējams, ka posma organizatoriem kārojas "savā" posmā ielikt pēc iespējas vairāk "pārbaudījumu", lai pēc tam tīksminātos par atsauksmēm un pretendētu uz "smagākās gonkas" statusu. (Jo cilvēki taču grūtāko atcerēsies visspilgtāk, vai ne?) Līdz ar to samazinās vidējais ātrums un pats galvenais - samazinās brauktprieks jeb bauda, ko cilvēks gūst no braukšanas ar riteni. Ja kādreiz man bija doma uzaicināt draugus pabraukt kādā posmā, lai arī viņi izbraudītu to labo sajūtu, kas rodas simtiem cilvēku braucot kopā pa vienu ceļu, tad godīgi sakot, tagad man tā vairs nešķiet laba ideja, jo pat braucot tautas klasē viņus sagaida nežēlīga kratīšanās pa saknēm, upju šķērsošana un smilšu dobes. Protams, ka viņi tiktu līdz galam, tāpat kā pārējie maratona dalībnieki, bet šaubos, ka viņi man pēc tam kaut ko stāstītu par brauktprieku un labu atpūtu. Nav jau visi tādi mazohisti kā te dažs labs wink

Avatar

By Lauva 31.05.2004 09:50:46

Member+ · 76 comments

Par Japiņa neatbildēšanu neņem pierē, jau sen manīts, ka viņam ir pasmagi komunicēt i-netā. Reakciju var sagaidīt nu ļoti reti, tādēļ vēl jo vērtīgaks ir šis forums.
Arī man reizēm nav saprotami motīvi kas vada trašu veidotājus.  Es jau biju samierinājies ar sīkām ķibelēm, kas laiku pa laikam atgadās mačos (putra, marķējums, smiltis u.t.t) nepatīkami, bet lielā mērķa vārdā var pieciest, bet šoreiz Kandavnieki mani pārsteidza. Veselu nedēļu velo.lv atsauksmes vārījās no neapmierināto replikām par šaurajiem ceļiem un smiltīm, viens pat organizātoriem pa purnu solija. Paiet nedēļa, ceļš vēl šaurāks un smiltis nomainītas pret pampakiem, bedrēm un dūņām. Es kaut ko nesaprotu  .  .  .

Last edited by Lauva (31.05.2004 09:55:13)


My bike is my passion

Avatar

By ulc 31.05.2004 17:18:10

Member+ · 60 comments

Ir tak iespēja arī sazināties ar Kandavas gonkas organozatoru - Daili! Varbūt sasūtot viņam uz meila atsauksmes par trasi iespējams, ka viņš spētu vēl tur ko pamainīt!!!!
Par upes šķērsošanu gan nesaprotu kam tas ir vajadzīgs pietiek jau ka Kuldīgā ritenim nākas pamatīgi ciest un pēc gonkas tas jāpārjauc.
Bet trase jau visiem vienāda un visiem būs grūti smile)


LBteam.lv

Avatar

By Bergamont 31.05.2004 17:29:10

Member+ · 155 comments

Klau vechi, Juus te bish paarspiileejat! Jums ir kaut mazaka nojausma kaadas shkjeershljus sevii ietver "XC" discipliina? Vajag iegaadaaties normaalu tehniku lai velo nebuutu jaapaarjauc peec katrs gonkas (tas jau nu ir apsurds ja kaads ar taadaam lietaam aizraujas)! smile

P.S. Tiekamies Kandavaa!

Peace

Avatar

By felix 31.05.2004 17:48:17

Member+ · 104 comments

Piekrītu Bergamont, piebildīšu, ka šis nav šosejnieku forums (nekā personiska, man nekas nav pret šosejas braucējiem un gonkām - tur arī ir savs skaistums:)) Kandavas trases man vienmēr ir patikušas ar savu "krosīgumu", tā ka, Daili, nepakļaujies spiedienam un saglabā Kandavas saču savdabību! par upes šķērsošanu- nu vajag jau rozīni skatītājiem, šovam ir jābūt!

Avatar

By GI.VI. 31.05.2004 17:55:17

Guest

Par upēm manā skatijumā ir tā:
ja upe atrodas 100 m no finiša, kā Ērgļos, tad OK var papriecēt publiku ar mazu action. Bet, ja ar slapjām kājām un pampersu ir jāvelk vesals aplis 30 km garumā, neuzkatu, ka tas ir prāta darbs. Apkope pēc slapināšanās ritenim ir jāveic vienāda, vai tas pirkts pa 150 vai 1500Ls

Avatar

By felix 31.05.2004 18:00:48

Member+ · 104 comments

Par slapjo pamperu piekrītu, tas nav patīkami; kājas jau parasti ir slapjas - te http://www.vx.lv/minisurvey/Discussion/ … p?ID=11387 var palasīties, kā citi ar to tiek galā. Par apkopi iebildīšu, ka normāliem monoblokiem to vispār nevar un nevajag veikt, un labas rumbas ir ar blīvītēm, lai braucot pa ūdensšķērsli, tajās neiekļūst ūdens  - tas tiek iekšā vienīgi mazgājot ričuku ar austspiediena iekārtu, ko toč navajag darīt!

Avatar

By koks 31.05.2004 18:36:57

Guest

Kāda tad tur atšķirība, lai cik arī trase būtu grūta vai sarežģita, visiem būs jabrauc pa vienu trasi. Sacensības paliek sacensibas! VAr jau sūroties par trasi, bet organizatori taču nemainīs trasi nedēlu pirms sacensibam. Tā kā atliek tikai psihaloģiski nobriest ļoti lielām grūtībam. Pats  braukšu pirmo reizi xc sacensības, tas varētu būt šausmigi!! Bet gaun jau atredīsu kādu kurš brauc tada paša līmenī kā es!!
Gaišāku skatu uz dzivi!

Avatar

By Baltais 31.05.2004 18:55:05

Local.Auth · 5,425 comments

labriit!

neee, nu vaaks-liks tagad Dailim paartaisiit trasi smile
protams, ka purvs un tie kukuržņi nav labaakaaas vietas pa kurieni ir braukts, bet tomeer - XC ir XC un Dailis to saprot. taa varbuut Jums buus vieniigaa gonka shosezon, kur buus riktiigs XC. savaadaak pierasts par XC saukaat to parodiju, kas mums tiek barota!!!

par upi, pamperu un kaajaam - upe ir jaabrauc shusee, un kurpes vajag labas, lai peec dazhiem km kaajas jau buutu sausas smile

http://www.esport.ee/index_bin.php?acti … c_ID=13306

shitaa es izlidoju tai upiitei 1. Elion Cup posmaa igaunijaa. liidz finisham bija veel kaadi 20km wink

bet atteikshasnaas ir katra pasha zinjaa.


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By Kalpax 31.05.2004 19:36:48

Member+ · 373 comments

Igo pasākumi saucas velomaratoni, nevis xc, bet lai nu būtu. Kā nu būs, tā jābrauc... Bet pilnīgi garām ir neilgi pēc starta stāvēt rindā kādā šaurā "pudeles kaklā", noskatoties, kā pirmie aizbrauc. Tad gan organizatori (Dailis) būs pelnījuši FUI.
Ja atceraties, pagāšgad tāds "pudeles kakls" bija Kuldīgā.


Mēs visi izliekamies. Tāpēc ļoti uzmanīgi jāizvēlas, par ko izlikties.

Avatar

By Riko 31.05.2004 23:52:57

Guest

Vēl varētu piebilst, ka tie saucas MTB maratoni. Pārsvarā ļaudis MTB gonkas nebrauc pa asfaltu, tā ka XC veida trases IMHO ir tikai ok. Cits ir jautājums, ka organizatoriem vajadzētu censties izvairīties sākumā, kamēr tauta nav izretojusies veidot pārāk šauras vietas. Katrā ziņā pagājušā gadā man kandava šķit ļoti laba, nekādu īpašu problēmu ar garām tikšanu/stāvēšanu korķos nebija.

Avatar

By Baltais 03.06.2004 17:37:18

Local.Auth · 5,425 comments

trase ir NORMĀLA!!!!!!!!
pat laba. elitei buus 3 apļi.

mirsim kopaa smile


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By felix 03.06.2004 18:14:10

Member+ · 104 comments

>Baltais- tas, ka 3 apļi, nozīmē, ka trase atšķiras no bukletiņā uzzīmētās, vai kā? Vai būs vienāds aplis sportam un tautai? Tie 3 apļi vienādi?

Avatar

By Baltais 03.06.2004 19:10:38

Local.Auth · 5,425 comments

bikiit jau atshkiras, bet nekas kardinaals.
nee 1. aplis buus savaadaaks nekaa paareejie 2
tautai tikai 1 aplis, bet domaaju, ka iistajai tautai tas nebuus paaraak viegls smile, tachu tiem, kas tur mizo pa pirmajaam vietaam, varbuut 23km buus pamaz....

naakat uz sporta klasi, heheheh wink


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By Mareks 03.06.2004 21:05:04

Member+ · 128 comments

ejam,ejam
Līdz Ērgļu posmam būšu klāt.

Avatar

By MLc 04.06.2004 05:37:43

Member+ · 284 comments

Atkal i-nets ir kedā, un nedomājiet neko sliktu. - Es visu laiku cītīgi trenējos, lai pacīnītos Kandavā. Tagadiņ akalvaru ar joni mesties iekš discuss, bet tas nu tā.

Nu ta līdz gonkai - turās.

Avatar

By Aktieris 05.06.2004 06:34:48

Guest

Es te iisti nesaprotu. Sporta klasei buus 3 vai 2 apli? Tikko www.velo.lv ir ielikta karte, kuraa rakstiits ka sporta klasei buus 2 apli un veel izskatas ka tautai nebuus jaabrauc augsaa pljavas kalnaa peec pampakiem. Taa karte ir no bukleta vai tikko radiita? Ir kaada patiesaa informaacija zinaama?

Avatar

By oshcha 05.06.2004 16:30:39

Guest

Jaa es ar tikko paskatiijos to karti, ksa tur ir ielikta. Tik tieshaam nav iisti saprotams kaa tad buus jaabrauc. kaadam ir kaadas idejas?

Avatar

By Grey 06.06.2004 22:38:49

Member# · 1,688 comments

Nu, ko! Gonka beigusies, ritenis nomazgāts. Diena bija skaista, laiks saulains un viss pārējais arī O.K. Kandava bija ļoti interesanta, paldies organizatoriem un dalībniekiem.

Avatar

By MLc 06.06.2004 22:54:03

Member+ · 284 comments

Man šodien melnā diena! Galīgi neesu priecīgs.

Avatar

By Bergamont 06.06.2004 22:58:59

Member+ · 155 comments

Super interesanta trase! Nesanaaca taa riktiigi beigas nobraukt, jo iestigu tautas klases puulii (vareeja kaadas 15 min veelaak izlaist tautiniekus, dabuuju daudz stumt riteni nevis braukt)! Bet tas taa, ir Ok!

P.S. Lielulielais paldies organizatoriem par gada labaako trases izveidoshanu! Rezultaati arii bija super aatri! PALDIES

Avatar

By oshcha 06.06.2004 23:41:25

Guest

smile Vot vot. Es arii saveejos liiderus [atlaidu taadeelj ka sportinieks nevareeja vairs pabraukt pa priekshu purvaa!:)
Bet visumaa gonka bija OK, laiks arii bija labu labais.

Avatar

By Riko 07.06.2004 01:55:47

Guest

Jā, man ar šķita, ka trase bija labā, pagrūta un interesanta, būtu visas tādas.... Rezultāti ar operatīvi un vismaz priekš manis pareizi.
Vispār nav par ko piesieties smile