Pasaules 2013.gada MTB Čempionāts Dienvid Āfrikas Republikā

Avatar

By Osha 30.08.2013 23:21:41

Member+ · 153 comments

Ziņas no Latvjas MTB izlases trenera Normunda Noreiko.
Pasaules MTB Čempionātā Dienvid Āfrikas Republikā ( Pietermaritzburg ) U-23 grupā 36.vietu izcīnīja Pēteris Janevics. Tas ir labs rezultāts, jo Pēteris vīru grupā startē pirmo gadu un viņā galvenie konkurenti ir 5.gadus vecāki.
No sevis piebildīšu, uzvarētājam Pēteris zaudēja 8:45 minūtes. Nav daudz, ņemot vērā viņa starta vietu un trases sarežģitību.
Plašaku aprakstu, Normunds, uzrakstīs pats, kad atgriezīsies Latvijā.

Avatar

By Normunds Noreiko 31.08.2013 22:33:25

Local.Auth · 56 comments

Vakar  30.08. 2013. , Pasaules  MTB  čempionāta trešajā dienā notika sacensības abām U – 23 grupām ( vīriešu, sieviešu ), tātad arī vienīgajam Latvijas braucēju pārstāvim šinīs sacensībās Pēterim  Janevicam. Vispirms pavisam īsi par sacensību trasi – šī ir viena no labākajām, interesantākajām, grūtākajām un tehniski sarežģītākajām XCO  trasēm Pasaulē, tieši Pietermaritzburgas trasē ir vieta, kurā tiek fotografēti visi Pasaules labākie MTB braucēji viņu personīgajiem un  komandu reklāmas plakātiem. Trasē ir četras vietas, kurās ir iekārtots apbraucamais maršruts, turklāt izmantojot šo vienkāršāko ceļu, sportists zaudē katrā vietā aptuveni 20 līdz 30 sekundes.  Vīriešu un sieviešu kategorijās šos apbraucamos maršrutus izmanto, aptuveni, tikai kādi 5 līdz 8 % no visiem dalībniekiem bet junioru meitenēm divi no šiem sarežģītajiem posmiem oficiāli bija jāapbrauc pa vieglāko ceļu. Var jau censties trasi aprakstīt sīkāk, taču vārdos nav iespējams nodot to, kas redzams šeit uz vietas, tāpēc iesaku visiem, kurus tiešām interesē MTB, noskatīties šodien 16.00. pēc Latvijas laika vīru Elites sacensību tiešraidi vai arī jebkurā laikā ,, Red Bull” mājas lapā šo un visu pārējo MTB sacensību ierakstus. Te gan piebildīšu, ka fotogrāfijās un video ierakstos viss izskatās daudz vienkāršāk un nevainīgāk kā tas reāli ir īstenībā.
    Tagad par Pētera startu. Sezonas pirmos Pasaules kausa posmus uzsākām bez UCI punktiem, jo šis Pēterim ir pirmais gads U-23 kompānijā, tāpēc arī starta vietas bija aiz pirmā simtnieka. Pateicoties sezonas gaitā iegūtajiem punktiem, šoreiz jau starta vieta samērā sakarīga – 43. Šajā pozīcijā tika pabeigts arī pirmais aplis, startā  šoreiz
ne vienu apsteigt neizdevās, jo pēc 300 metru garas starta taisnes sākās šaura un ļoti stāva taciņa. Sacensības gaitā ( 6 apļi  x  4.7 km. ) Pēterim izdevās pakāpties par 6 vietām un finišēt 36. pozīcijā. Rezultātu uzskatu par apmierinošu, kā jau minēju, šis ir tikai pirmais gads U – 23 kategorijā, tātad galvenie pretinieki ir četrus gadus vecāki un šajā vecumā tam vēl ir liela nozīme, turklāt no pagājušā gada junioriem ( 1994. dzimšanas gads ) tikai četri finišēja pirms Pētera. 
     Rītdien 10.45. pēc Latvijas laika  XCE kvalifikācijas braucieni, 12.00. fināli, tad būs arī tiešraide.

      P.S.   Šorīt neizdevās nosūtīt šo rakstiņu, tagad ir jau vakars un beigušās arī Elites grupu sacensības . Bija ļoti forši un interesanti abi braucieni, īpaši vīru, mums ir jauns ,,vecais,, Pasaules čempions Nino. Žēl Marko Fontanu, viņam bija iespēja pacīnīties par kādu no medaļām, bet veicot pārgalvīgu apdzīšanas manevru vienā no akmeņu nobraucienu sekcijām, viņš diezgan smagi krita. Ar nolauztu sēdekli un tukšu riepu Marko bija jāskrien apmēram 350 metrus līdz tehniskajam punktam, gala rezultātā viņam tomēr izdevās finišēt 12. vietā. Labi cīnījās arī igaunis Matrin Loo, viņam 19. pozīcija.  Pārējo par Elites sacensībām varat uzzināt ,,Red Bull,, televīzijā. Tās ir ļoti kvalitatīvas reportāžas, tiešām iesaku !

Ar cieņu Normunds  Noreiko
MTB izlases galvenais treneris, LRF viceprezidents.

Avatar

By Osha 02.09.2013 11:08:07

Member+ · 153 comments

XCE kvalifikācijā, kopīgas sacensības visām vīru grupām - U-23 - Elite, Pēterim Janevicam 68.rezultāts no 103 dalībniekiem.

Avatar

By wheelie 02.09.2013 11:08:35

Member+ · 2,603 comments

Njā, Nino izskatījās ļoti spēcīgs, jau no paša sākuma bija jutams pārākums.

Tā akmeņu sekcija bija emo.gif

Pēterim visu cieņu, tā turēt!

Last edited by wheelie (02.09.2013 11:09:39)


keep rollin'