Slepes bernam- gandriz cetrgadniekam

Avatar

By anete 20.08.2013 16:37:43

Member · 7 comments

Nesaprotu kadas slepes bernam pirkt.
Vai ir jega pirkt nopietnas slepes? Va ari sada vecuma nemt parastas plastmasenes?

Avatar

By six6 20.08.2013 17:19:20

Member+ · 1,287 comments

Pareizi jau būtu ņemt slēpēs + stiprinājumi+ zābaki(normālie), jo bērnam tā piņķerēšanās ar tiem stirpinājumiem ar siksnām un gumijām un parastiem apaviem var uzdzīt nepatiku pret slēpošanu!

Avatar

By dizpark 20.08.2013 23:18:49

Member · 910 comments
six6 wrote

Pareizi jau būtu ņemt slēpēs + stiprinājumi+ zābaki(normālie), jo bērnam tā piņķerēšanās ar tiem stirpinājumiem ar siksnām un gumijām un parastiem apaviem var uzdzīt nepatiku pret slēpošanu!

Skaidrs, ka ja kārtīgi un pieiekami ilgi vienā rieizē slēpo pa špūri, tad ir jāpērk īstie slēpjzābaki ar īstajiem stiprinājumiem.

Mana pieredze gan ir citāda. Manējiem ir bijuši gan īstie zābaki, gan arī parastie ar siksniņu lamatām. Varbūt citi bērni ir motivētāki vai varbūt ja vecāki nopietni slēpo, tad bērni to lietu ņem nopietni. Bet ar manējiem bija tā , ka šajā vecumā nekāda nopietna slēpošana nenotiek - kādas 10-15 minūtes pamīcās uz slēpēm, un tad viņiem apnīk - grib vārtīties sniegā, pikoties vai celt sniegavīru. Un tad ir tā, ka slēpju zābaki ir pilni ar sniegu. No šāda viedokļa, parastie augstie ziemas zābaki, kurus var ielikt lamatās ar siksniņām ir daudz praktiskāki. Kad atkal uznāk luste var likt slēpes kājās. Jebkurā gadījumā ņemšanās ar slēpju pielikšanu būs vecāku uzdevums - šajā vecumā bērni nemāk pielikt ne vienas, ne otras lamatas.

Cita lieta, ka tās siksniņu lamatas, vismaz tās, kuras man nācies Latvijas veikalos komplektā ar slēpēm nopirkt, tādā standarta variantā ir švaki lietojamas. Man nācās tās papildus nostiprināt ar papildus skrūvēm, lai papēdis nešļūk nost no slēpes. Arī siksniņas vajadzēja papildus nostiptināt ar izolācijas lenti :-). Un vēl- ja izlemj pirkt slēpes ar siksniņu lamatām, tad ir jāņem līdzi zābaki, kurus paredzēts lietot - dažreiz zābaka papēdis ir tik plats, ka nelien lamatiņā iekšā. Priekša parasti ir pietiekami daudz regulējama.