Alivio+rullīšu gultņi=?

Avatar

By NEspecialists 08.12.2007 18:29:44

Member · 157 comments

Tikko uzraku šajā forumā divas vietas, kur cilvēki ir nomainījuši Alivio spriegotājam bukses pret rullīšu gultņiem un tādā veidā ir it kā palicis vieglāk mīties. Tā kā man arī ir Alivio, tad es gribētu uzzināt vai tiešām ir jūtami vieglāk mīties? Neteikšu, ka es neticu, bet mani nedaudz māc šaubas par to, vai ar rullīšu gultņiem rites pretestība samazināsies tik jūtami... Turklāt tā eksperimentēt vēl negribas, jo uztaisīju ričukam kapitālo apkopi un bukses sasmērēju ar krutāko gultņu smēri, kādu vien garažā izdevās sameklēt... Nu, tad ko Jūs sakiet gan no pieredzes, gan teorijas: ir vērts mainīt uz rullīšu gultņiem vai nav?

Avatar

By wrongway 08.12.2007 18:41:12

Member+ · 1,697 comments

Neesmu neko mainījis, bet nu manas niecīgās fizika szināšanas liek domāt, ka bukses ar rullīšu gultņiem nav salīdzināmas.
Bukses taču visu laiku beržās, bet gultnis ripo. (protams ar zināmu devu berzes)


Jā! Tava pakaļa, sēžot automašīnā, patiešām izskatās resna!

Avatar

By KKTK 09.12.2007 01:41:32

Member+ · 2,298 comments

Protams, ka sistēma labāk griežas ar gultnīšiem, bet nu minūti aplī neiegūsi smile
Tikai pēc pieredzes varu teikt, ka gultnīši ātrāk izbeidzas. Bukses iztīri saeļļo un skrāpē tālāk, bet gultnīši MTB ... ūdeņiem un dubļiem - mēdza iestrēgt un nobojāties. Tādi smukie smalkie gultnīši tādai vasarīgai šosejai wink
Un vēlviena lieta, roļiks, kas ir visstuvāk zobratiem bieži vien uzsit pa zobratiem tādejādi atkal beidzot mazos, sīkos gultnīšus. Laikam tāpēc XT slēdzim pie zobratiem ir bukses, bet galā ir gultnītis (ko jau esmu mainījis).

Ja viss smuki saeļļots tad BRAUC. Kad būs izdilis, ka ļurkāsies (tādejādi sliktāk slēdzoties), tad vari nomainīt pret gultnīšiem...

Last edited by KKTK (09.12.2007 01:43:29)