Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā jauniešiem un junioriem

Avatar

By andris 16.05.2013 21:29:49

Member++ · 403 comments

LRF preses relîze:

Svētdien ikviens riteņbraukšanas līdzjutējs tiek aicināts uz Priekuļiem, kur norisināsies Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā jauniešiem un junioriem. Sacensības īpaši nozīmīgas būs jauniešu grupai, kur sportisti cīnās par ceļa zīmi uz Eiropas jaunatnes Olimpiskajām spēlēm.

Priekuļos un tās apkārtnē tradicionāli par Latvijas čempionāta medaļām grupas braucienā cīnīsies jauniešu un junioru grupu braucēji. Šogad Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā norisināsies svētdien, 19. maijā.

Pulksten 11.00 par medaļām cīņu uzsāks jauniešu grupas riteņbraucēji. Viņi veiks 75 kilometru distanci, kas sadalīta četros apļos. Nopietnākais pārbaudījums dalībniekiem neapšaubāmi būs Vaives gravas pievarēšanas, kas var sadalīt lielo grupu vairākās mazākās grupiņās. Plānots, ka finišs jauniešu grupā gaidāms ap pulksten 13.00.

Drīz pēc jauniešu finiša savas sacensības uzsāks juniori, kuriem Priekuļu apkaimē būs jāveic 110 kilometru distance, kas sadalīta sešos apļos. Arī šajā grupā ir maza varbūtība, ka uzvarētājs noskaidrosies finiša spurtā, jo dalībniekiem jāpievar virkne kāpumu.

Sacensību starta un finiša vieta Priekuļos būs uz Tehniķu ielas, bet distance ies cauri Jaunraunai.

Avatar

By andris 20.05.2013 17:02:59

Member++ · 403 comments

Nedaudz paplašināts atskats uz vakardienas sacensībām (pārpublicēts no LRF mājas lapas)

Svētdien Priekuļu apkaimē norisinājās Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā jauniešiem un junioriem. Skaistu solo uzvaru jauniešu grupā svinēja „Tandēms/ Ethic sport MSĢ” pārstāvis Ēriks Toms Gavars, bet junioru konkurencē nepārspēts palika „Daugmale/ RRS MSĢ” riteņbraucējs Andrejs Podāns .

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā jauniešiem un junioriem arī šogad norisinājās pauguriem bagātajā Priekuļu apkaimē. Par Latvijas čempiona titulu sacentās 39 jaunieši un 36 juniori no Latvijas riteņbraukšanas sporta skolām. Tāpat dalībnieku vidū bija arī Lietuvas riteņbraucēji, kas gan startēja ārpus konkurences.

Jaunieši mērojās spēkiem 70 kilometru garajā distancē, veicot četrus apļus. Smagajā distancē grupa sadalījās otrajā aplī. Līderu grupiņā bija trīs „RRS/ Purvciems” pārstāvji Nils Ķelderis, Klāvs Rubenis, Tomass Kārlis Iļjenko, „NN Sporta kluba MSĢ” riteņbraucējs Dāvis Perševics un „Tandēms/ Ethic sport MSĢ” sportists Ēriks Toms Gavars. Vēl pēdējā aplī visi devās kopā, tomēr pēdējos kilometros izrāvienu veica Gavars, kurš savu pārsvaru prata nosargāt līdz pat finišam un izcīnīja skaistu solo uzvaru. Uzvarētājs distancē pavadīja 2 stundas 8 minūtes un 47 sekundes. Otro vietu finiša spurtā izrāva Perševics, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Tomass Kārlis Iļjenko. Labāko sešiniekā iekļuva arī Nils Ķelderis, Klāvs Rubenis un lietuvietis Laurinas Čekas. Jauniešiem šīs sacensības bija viens no atlases kritērijiem dalībai Eiropas Jaunatnes olimpiādē.

Juniori sacentās 110 kilometru distancē, veicot sešus apļus. Arī šeit dalībnieki pirmo apli pabeidza kopā, tomēr jau otrā apļa sākumā atrauties izdevās sešiem sportistiem, kuru vidū bija arī galvenie favorīti Andrejs Podāns, Raivis Sarkans un Maksims Ivanovs. Distances otrajā pusē vadošais sešinieks sadalījās trijos divniekos. Pēdējā aplī kā līderi pārliecinoši devās Podāns un Sarkans. Uzvarētāja liktenis izšķīrās pēdējā kilometrā, kad nelielu izrāvienu veica Andrejs Podāns, kurš arī kļuva par Latvijas čempionu. Pagājušajā gadā Podāns šajās sacensībās, startējot kā jaunākais juniors, izcīnīja trešo. Uzvarētāja laiks distancē 2 stundas 58 minūtes un 13 sekundes. Otrajā vietā ierindojās Raivis Sarkans, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Maksims Ivanovs. Ceturtajā vietā ierindojās Jānis Riekstiņš, piektais bija Kārlis Jirgensons, bet sestais Arnis Krists Zecmanis.

20. un 22. jūnijā Smiltenē norisināsies Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā individuālajā un grupas braucienā U23 un vīru elites grupām. Individuālajā braucienā par Latvijas čempiona titulu cīnīsies arī sievietes un juniori.

Saite uz sacensību rezultātiem zemāk:
http://lrf.lv/images/Priekuli%20rezultati.pdf