Vuelta a Espana

Avatar

By Inars 22.08.2012 23:58:48

Member+ · 1,303 comments
FonGraaf wrote

šodien gan vācu kontinentālās komandas Dekonbelds ''izšuva'' finišā Bennati. Monvīds droši vien mūs var šajā jautājumā apgaismot ,kas būs ar Brunela team.

Neredzēju šodien, bet vācietis Džons Degenkolbs jau nav iesācējs smile

Avatar

By Eduards 23.08.2012 00:38:29

Member# · 2,686 comments

A survey of former professionals by the Spanish newspaper AS has found that an overwhelming majority say Sky did not behave incorrectly when Alejandro Valverde fell and then the British team continued to drive the echelon they had just started to form seconds before the crash happened on stage 4 of the Vuelta a España.

“In my time we went on at a normal pace when somebody crashed,” said three times Tour King of the Mountains winner Julio Jiménez. “If you fall, then you have to accept it. Bad luck.”

Spain’s Juan Antonio Flecha (Sky), who helped create the echelon, pointed out that nobody had waited for him when a race vehicle slammed into him and Johnny Hoogerland in the Tour de France last year.

http://www.cyclingnews.com/news/ex-pros … -crash-row

Avatar

By MonvidsPalens 23.08.2012 01:02:13

Member+ · 706 comments
FonGraaf wrote

Vakardienas Movistar (6 braucēji,sarkano līdera kreklu ieskaitot) zavals šodien cik noprotams izsaucis neredzēti lielu ažiotāžu, katrā ziņā galvenie aktieri (lasi-sportisti) skaidro kapēc un kamdēļ tiek pārkāpti nerakstītie likumi. Katrā ziņā SKY atkal ticis neželastībā......te gan jāatzīmē,ka viņi nebija vienīgie-BMC,Katjuha 9šodien gan Gordjukovs pa Eurosportu reizes 5 alibēja,ka šie neesot devuši gāzi grīdā).
Ja pareizi atceros, tad Lens bija tāds kas cīnījās pa godīgam-Ulrihs kad paņēma grāvī TDF, pagaidīja kamēr vācietis izrāpjas no tā un brauca tālāk. Šiem puikām tas ir svešs....
Šķiet ka vislielāko interesi visiem izraisa,kas būs ar nu jau ex'flagmani riteņbraukšanā RadioshakNissanTrek,kas mēģina pierādīt ,ka zemē nav metami-šodien gan vācu kontinentālās komandas Dekonbelds ''izšuva'' finišā Bennati. Monvīds droši vien mūs var šajā jautājumā apgaismot ,kas būs ar Brunela team.

Nu jā nesmuki tas izskatījās, bet tā situācija bija baigi slidenā. visi zināja, ka tur gaidāms sānvējš un ir iespējami ešaloni un arī Movistar tur stiepa gumiju ne pārāk gribot vieni strādāt. SKY izdomāja, ka pieliks tempu, lai pārējiem ir grūti un sāka veidot ešalonus un tieši tobrīd arī "zavals" notikās, kad jau ešaloni ir izveidojušies, tad nav citu variantu tikai gāzi grīdā. Pēc būtības tā ir gonka un SKY radīja situāciju, kas pārējiem ir grūta, neērta un uzdzen stresu, kad ir viegli kļūdīties un tas arī notikās tā ir daļa no sporta taktikas. Kad notika kritiens SKY jau savu gājienu bija izdarījuši un atradās peletona priekšā turpinot iesākto. Fui varētu teikt, ja SKY pēc kritiena būtu izgājuši priekšā un sākuši kurināt, starp citu kā to mēdz darīt Movistar. atceramies Paris-Nice, kad krita Leipheimer, Movistar izgāja priekšā un vilka prom peletonu, Omega Pharma - Quick Step atspēlējās par to Valverdem Volta a Catalunya. Tāpat ne tik sen, kad Tour de France bija kritiens, kurā bija iesaistīti SKY un Siutsou lauza kāju, Movistar izgāja priekšā un deva gāzi. Tā ka šo arī varētu uzskatīt par sava veida SKY atmaksu. Cik man ir noprotams, tad Movistar un Europcar ir vienas no nemīlētākajām komandām peletonā. kā dažs labs apskatnieks izteicās Movistar satika savu karmu.

Radioshack-Nissan-Trek viss ir kārtībā. turpinās pastāvēt arī nākamos gadus ar tiem sportistiem, kuriem ir spēkā līgumi + tiem kuri piekritīs pagarināšanai + transfēros iegūtie. Bruyneel ir atklājis sevī burvju spējas un no Vacansoleil-DCM atvilinājis Stijn Devolder (klasikām) un Astana Robertu Kiserlovski (Giro). noteikti vēl kāds tiks piesaistīts.


Avatar

By MonvidsPalens 23.08.2012 01:14:09

Member+ · 706 comments
Inars wrote
FonGraaf wrote

šodien gan vācu kontinentālās komandas Dekonbelds ''izšuva'' finišā Bennati. Monvīds droši vien mūs var šajā jautājumā apgaismot ,kas būs ar Brunela team.

Neredzēju šodien, bet vācietis Džons Degenkolbs jau nav iesācējs smile

Nu Argos-Shimano ir visnopietnākais sprinta "līdauts" Vuelta, lai gan Radioshack-Nissan šodien Bennati arī labi izveda tik tas beigās nolūza. nav tā kā FDJ-BigMat, kuri jau kuro reizi neprot normāli Bouhanni nogādāt tur kur vajag. it kā sastāvs ar domu viņa atbalstam, bet beigās džekam pašam par pozīcīju jācīnās. šodien pie pēdējā kilometra bija 20tais un pietrūka spēka uz ko augstāk par 4.vietu izkapāt. Viviani no Liquigas arī ir labs, bet šiem arī īsti nesanāk izvest viņu labā pozīcijā.


Avatar

By raiter 23.08.2012 09:49:21

Member+ · 3,346 comments
FonGraaf wrote

.
Ja pareizi atceros, tad Lens bija tāds kas cīnījās pa godīgam-Ulrihs kad paņēma grāvī TDF, pagaidīja kamēr vācietis izrāpjas no tā un brauca tālāk. Šiem puikām tas ir svešs....
.

2010.TdF  Kontadors parādīja visiem priekšzīmi, kad Šleks nometa ķēdi, tad Konča veica galējo izrāvienu uz dzelteno kreklu. Daudzi pārmeta (es nepārmetu). Lensa (un arī Konča un citu stirpo) gadījumā, ja braucējs jūtās stiprs un drošs, ka uzvarēs tik un tā, tad protams ar šādiem cēliem žestiem var panākt kaut kādu publikas sajūsmu un apbrīnu. Jaunie talanti, kuriem uzvaras spīd pirmo reizi, atdotu visu, lai kaut reizi savā karjerā uzkāptu uz pjedestāla -un tur nevajag pārmest, ka šī mērķa vārdā, kāds braucējs vai komanda nepaskatīsies pār plecu uz kritušajiem. Protams, ka braucēji nevēlas kļūt par par baigiem pozitīvajiem varoņiem, bet galu galā ZAUDĒTĀJIEM. Tos neviens neatcerēsies.  Visi grib kļūt par uzvarētājiem.
Atgriežoties pie Vuelta, nu ko tur pārmest SKY, kas vilka pelotonu, un kuri neredzēja aizmugurē lielo kritienu. No kurienes viņi va r novērtēt, cik ātri kritiens piecelsies un sekos, vai arī vārtīsies pa zemi? Cik ilgi tad pelotonam kritējus būtu jāgaida? 5 minūtes, 20 minūtes atrāvienu?
P.S. un visā šajā "stratēģisko karu" sakarā, jau komandu treneri ir tie, kuri pa TV vēro notiekošo un pa rācijām vada komandu taktiku. Tad ko tur pārmest 200 sportistiem, ja 15 menedžeri nevar savā starpā vienoties un ievērot "labās manieres" smile


Avatar

By MonvidsPalens 23.08.2012 19:18:41

Member+ · 706 comments

par šodienas posma finišu interesanti komentāri ir no FDJ komandas Sporta trenera Fred Grappe.

no franču valodas patulkojat paši http://translate.google.lv/

1) https://twitter.com/fredgrappe/status/2 … 1897738240
2) https://twitter.com/fredgrappe/status/2 … 9448196096
3) https://twitter.com/fredgrappe/status/2 … 2554189824


Avatar

By MonvidsPalens 28.08.2012 00:21:43

Member+ · 706 comments

kādi iespaidi par pirmo Vueltas nedēļu? Šajā nedēļā pārvietojamies no Purito un Valverdes teritorijas uz Contador teritoriju it sevišķi nedēļas otrajā pusē, kad iezīmēsies arī tie džeki, kas ir nolūkojuši šogad cīnīties par kalnu karaļa kreklu.

rīt gaidām sprintu, bet nav nereāli arī izdzīvot atrāvienam, savu lomu nospēlēs sānvējš un cik ļoti pārējie gribēs palīdzēt Argos-Shimano to nodzēst. Katusha vajadzētu būt mierīgai dienai, bet lieka piesardzība par sliktu nenāks, jo posms var izveidoties gana nervozs.

parīt Froome būs visas iespējas tikt pie savas pirmās uzvaras šī gada Vuelta. Purito individuālais brauciens vienmēr ir bijis klupšanas akmens, šogad gan Giro nodemonstrēja, ka ir šajā elementā krietni pielicis.

ceturtdien atkal iespēja Purito atspēlēties Valverde par Andoru. redzēs kā savu kārti centīsies izspēlēt Contador. nav izslēgts variants par kādu vēlo oportūnistu, piemēram, Gilbert personā.

piektdien kopvērtējuma pretendentiem vajadzētu būt atpūtas dienai un galvenā diriģentu loma piederēs sprinteriem, lai gan atrāviens, ņemot vērā gonkas raksturu un tā sastāvu varētu arī izdzīvot.

sestdiena, svētdiena, pirmdiena - Kontadora teritorija. būs interesanti vērot kā kārtis centīsies maisīt tie, kas kopvērtējumā līdz šim ir laiku zaudējuši. Augsta iespēja spēcīgiem un izdzīvot spējīgiem atrāvieniem. lielā mērā šajās dienās tiks izspēlēts kalnu karaļa krekla liktenis.


Avatar

By raiter 28.08.2012 12:04:01

Member+ · 3,346 comments

Monvīd, mēs jau bijām nobijušies, kur Tu esi pazudis!
Tā kā ikdienā nesanāk katru dienu Vueltu vai arī ziņas paskatīties, tad Tavi komentāri vienmēr ir tieši laikā.
Prieks ka esi atpakaļ "trasē" smile


Avatar

By kasrim 28.08.2012 13:39:54

Member · 76 comments

Katrā ziņā jau tagad Vuelta man liekas interesantāka par šī gada TdF!


Braucu, jo patīk!!! Ātri vai lēnu - tas jau cits stāsts!!!

Avatar

By MonvidsPalens 28.08.2012 14:04:01

Member+ · 706 comments

smuks Vuelta pirmās nedēļas kopsavilkums http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/bla … 18343.html

Purito izteicies, ka rīt individuālajā braucienā varētu zaudēt starp 2:30 - 3:00 min. http://www.cyclingnews.com/news/rodrigu … time-trial

tas nozīmē, ka ir visas iespējas sarkanajam kreklam šonedēļ vairākkārt mainīt savu īpašnieku.


Avatar

By MonvidsPalens 28.08.2012 19:30:38

Member+ · 706 comments

šodien vadošie izlēma paņemt vēl vienu "brīvdienu" un atrāvienā aizlaida divus vietējos, kas cīnās par komandu ekspozīcijas laiku un agresīvāko braucēju statusu. Argonauti prasmīgi kontrolēja peletonu. kādus 25km pirms finiša Orica-GreenEdge nodzēsa atrāvienu un šķiet mēģināja uztaisīt ešalonus, bet vējš nebija tik spēcīgs. ātri vien domu atmeta un aizgāja uz peletona aizmuguri, nez Alan Davis nebija kāja vai nevarēja pēc atpūtas dienas iebraukties, bet nu austrālieši tā nopietni arī sprintā nemaz nepiedalījās.

Beigās kā jau ierasts visu savā kontrolē paņēma SKY, bet nu Ben Swift šeit Vuelta ir nekāds. Turpat blakus arī Radioshack-Nissan ar Bennati, bet kā jau iepriekšējos trīs sprintos tas pieredzēts Koen de Kort izcili piegādā John Degenkolb un "Jah!" meistars aiztraucas kā lokomotīve. Patīk kā taktiski progresē Nacer Bouhanni (FDJ-BigMat), šoreiz daudz nefunktierējot bija paņēmis Degenkolb "kaļosu", bet vēl nedaudz pietrūkst eksplozīvās jaudas, lai izejot no slipstrīma apsteigtu vareno vācieti.


Avatar

By MonvidsPalens 29.08.2012 13:05:04

Member+ · 706 comments

šodien individuālais brauciens uz laiku. lūk starta secība un laiki CET http://www.biciciclismo.com/cas/site/no … p?id=54935

kopējais posma garums 39,4km. tā raksturojums ir sekojošs: pirmie 13km plakans, tad sākas kāpums 3.kat. kalnā Alto Monte Castrove (10km vid 4.4%), kur pirmajos 3-4km vietām ir 8%, tad atkal īsa plakanā sekcija un turpinās atlikušie 5km kāpuma, kas ir daudz lēzenāks kā sākumā un tad ir 16km nobrauciens līdz pat finišam. pats sākums ir ļoti tehnisks, stāvs, līkumots un pa šauriem ceļiem uz beigām tas jau ir vienkāršāks.

Maršruts ir tāds, ka klasisko TT braucēju priekšrocības mazinās un parādās iespējas tiem, kas ir prasmīgāki nobraucienā un labi tiek galā arī ar kāpumiem. No publikācijām noprotams, ka Contador savā diskvalifikācijas laikā šo posmu ir izbraucis vismaz 8 reizes, Tony Martin ir pamēģinājis pabraukt brīvdienā un nav palicis apmierināts. Rodriguez apzinās, ka šodien zaudēs laiku pret Contador un Froome, domāju arī Valverde, pats viņš prognozēja, ka zaudēs uzvarētājam 2 - 3 min.

Kontrastam ar pirmo nedēļu, kad gaisa temperatūra brīžam pārsniedza +40C, tad šodien sola ap +19C un ir augsta iespējamība, ka būs lietus tas ir vēl viens faktors, kas var nospēlēt savu lomu.

Par favorītiem (starta laiki ir norādīti CET):
Pirmais trijnieks - 16:46 Alberto Contador (Saxo Bank - Tinkoff Bank), 16:48 Chris Froome (SKY Procycling), 14:49 Tony Martin (Omega Pharma - Quick Step)
Sekotāji - 15:07 Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM), 16:22 Andrew Talansky (Garmin-Sharp), 16:44 Alejandro Valverde (Movistar), 14:57 Richie Porte (SKY Procycling), 16:42 Robert Gesink (Rabobank), 14:20 Cameron Meyer (Orica-GeenEdge), 15:35 Frederik Kessiakoff (Astana), 15:17 Philippe Gilbert (BMC Racing), 14:23 Lars Boom (Rabobank)

Last edited by MonvidsPalens (29.08.2012 13:05:51)


Avatar

By Papuass 29.08.2012 13:12:59

Member+ · 2,974 comments

Gatis tvīto:

Gatis Smukulis @GSmukulis
Shodien vel viena brivdiena man. Bus intresanti ka GC weči lidos shodien augsha 8 km kalna.

Avatar

By dodge 29.08.2012 17:26:04

Member · 238 comments

Tipa nebrauks vispār, vai brauks ne uz rezultātu?

Avatar

By Papuass 29.08.2012 17:28:32

Member+ · 2,974 comments

Jau nobraucis, ~2minūtes aiz šībrīža līderiem, bet kopvērtējuma līderi vēl startēs.
Nebraukt nevar (nav arī iemesla nebraukt), nākamajā posmā netiks uz starta, bet komandai viņu vajag.

Last edited by Papuass (29.08.2012 17:29:41)

Avatar

By dodge 29.08.2012 17:32:35

Member · 238 comments

Emm var sīkāk par to ka "nākamajā posmā netiks uz starta"?

Avatar

By Papuass 29.08.2012 17:35:01

Member+ · 2,974 comments

Ja nefinišē posmā, vai neiekļaujies laika limitā, Vuelta ir beigusies, kā jau jebkurās daudzdienās.

Avatar

By dodge 29.08.2012 18:26:21

Member · 238 comments

Ok paldies, vienīgi neskaidrs, ko Gatis bija domājis ar "vēl viena brīvdiena" smile

Last edited by dodge (29.08.2012 18:30:27)

Avatar

By MonvidsPalens 29.08.2012 18:58:23

Member+ · 706 comments
dodge wrote

Ok paldies, vienīgi neskaidrs, ko Gatis bija domājis ar "vēl viena brīvdiena" smile

par tādām mēdz peletonā saukt tās dienas, kad netiek strādāts, tas ir iespējams, ka Gatis šodien, nobrauca sev komfortablā tempā lieki nepiepūloties, lai pietaupītu enerģijas resursus.


Avatar

By Ginbox 29.08.2012 21:09:15

Member+ · 256 comments

Tagad tik masieriem Purito jāsaved kārtībā,jo rītdienas finišs viņam normālos (viendienas) apstākļos būtu ļoti labi piemērots. Taču drīzāk ceru,ka viņš tomēr brauks no aizsardzības nevis cīnīsies par posmu! Kā nekā šobrīd izskatās,ka ir labas cerības uz GC un tad jau Gata pūles lieliski atalgotos...

Avatar

By Papuass 30.08.2012 12:24:49

Member+ · 2,974 comments

Šodien finišs ar posmiem ar 30% pret kalnu (līkumu iekšmalās), http://inrng.com/2012/08/vuelta-stage-12-preview/

Gatis:
Shodienas galvenais uzdevums ir, ievest Purito finisha kalna lidz 5 pozicijai. Un tad mierigi lidz beigam. Ha,beigas solas but 24%kapums:-)

Avatar

By MonvidsPalens 30.08.2012 19:12:56

Member+ · 706 comments

Purito šovs turpinās, bet vienu brīdi jau piezagās sajūta, ka "breikam" varētu nospīdēt! rīt pārejas posms uz Bertija teritoriju. Sestdien, Svētdien un Pirmdien būs titānu cīņas. 16.posms pirmdien būs viens no tādiem, ko apzīmē karaliskais.

Kas attiecās par rītdienu 13.posmu http://www.lavuelta.com/12/imgrecorrido/13_perfil.png , tad pirmajā acu uzmetienā varētu gaidīt sprinta finišu, loģisks secinājums, bet ir vairāki bet un tie ir saistīti ar gonkas šī brīža raksturu:
1. iepriekšējās divas dienas, skaitot arī šodienu, favorītiem un viņu komandām ir bijušas, ļoti smagas (individuālais brauciens vakar un šodien lielā pakaļdzīšanās), kā arī nākamās trīs pēc rītdienas posma ir gaidāmas super grūtas, tas nozīmē, ka vadošās komandas labprāt rīt "paņemtu brīvdienu" un ļautu "nekaitīgam" atrāvienam sadalīt uzvaru posmā.
2. posma maršruts ir pa šauriem līkumainiem ceļiem visu laiku augšā un lejā, kas rada papildus grūtības peletonam kontrolējot atrāvienu. pats sākums jau ir ar kāpumu, kas rada zināmas priekšrocības, lai vieglāk noformētos atrāviens un tas iekrātu handikapu.
3. laika apstākļi, ja būs karsts un piekrastes daļā nesolīs vēju, tad peletons visticamāk pārvietosies "kruīza" režīmā
4. tāda izteikta sprinteru komanda ir Argos-Shimano vēl FDJ-BigMat par tādu varētu uzskatīt, bet pārējās kopvērtējuma "nefavorītu" komandas kam ir kāds sprinteris ticamāk būtu gatavas kādu izkārtot atrāvienā nekā uz finišu vest Degenkolbu, kurš līdz šim ir bijis nevainojams. tas nozīmē, ka Argonautiem varētu nepietikt spēka vienatnē nodzēst atrāvienu. šis gan varētu pamainīties ņemot vērā sastāvu kādā noformēsies atrāviens. izskatās, ka "Jah!" meistars ir sajutis, ka varētu nopietni pacīnīties par zaļo kreklu tāpēc domāju Argos rīt neblefos un strādās uz sprinta finišu.

To visu prātojot prātā nāk tikai viena doma, ja Gatis grib pamēģināt savu laimi, tad rīt ir praktiski vienīgā diena visā Vuelta, kad viņam var tas izdoties. Domāju arī Katusha būtu ieinteresēta kādu no savējiem dabūt atrāvienā, lai būtu papildus drošība, ka pārējā komanda peletonā varētu "pavizināties", jo līdz šim kā Sarkanā krekla īpašniekiem ir bijis daudz jāstrādā kontrolējot peletonu.

domāju šovakar vairāki sporta direktori centīsies iedvesmot savējos, ka rīt atrāviens izdzīvos, tas nozīmē, ka sadale uzreiz pēc starta būs intensīva varbūt tikpat mežonīga kā šodien līdz noformēsies "pareizais" atrāviens.


Avatar

By MonvidsPalens 30.08.2012 21:09:17

Member+ · 706 comments

Katusha tomēr izlēmusi visus spēkus koncentrēt ap Purito. Gatim brīvība iet atrāvienā cik noprotams netiks dota https://twitter.com/GSmukulis/status/241234462988464128


Avatar

By MonvidsPalens 31.08.2012 10:48:44

Member+ · 706 comments

to ko vakar neredzēja TV kameras noķēra kāds meistarīgs skatītājs. Kā SKY vakar pazaudēja Xabier Zandio (diagnoze lauzts deguns, pēc negadījuma noņēma no trases) un kā klusa ieliņa 2 sekunžu laikā pārvēršas absolūtā haosā. priekšplānā Steve Morabito (BMC) un Morris Possini (Lampre-ISD) triks. fonā nogūlās viens no Liquigas un Hayden Roulston (Radioshack-Nissan-Trek) un tālumā Nacer Bouhanni (FDJ-BigMat). pārējie šķiet savācās.

https://twitter.com/Monvids/status/241318315748900864


Avatar

By Heninsh 01.09.2012 22:47:02

Member · 356 comments

Šodienas posmam pieslēdzos 33,7 km līdz beigām, un varu teik, to ka cik esmu skatījies no visām velo sacensībām, šo vēroju ar viss lielāko interesi. Bija interesanti, jo no sākuma sāka atbirt atrāviens, pēc tam viens tomēr katušas braucējs aizbrauca (kaspars noteikti uzrakstīs kā viņu sauc, jo tādi kā es "tūdaliņi tikai zin kas ir Ozols" smile ), bet pēc tam noķēra. Un tad sākās interesantakais, 1,9 km līdz finišam Kontadors vienkārši aizbrauca, un domāju ka jau vis, tad pēc laika Frooms sāk "zīmēties", un beigās izpeld Rodriges, sadzen Kontadoru un vēl beigās aizmauc mierīgi uz finišu ! Jā, Viņam tiešām ir iekšā ! Tikai gribas cerēt ka pēc laika nebūs atkal jālasa ziņas par to ka kādam ir kaut kas "atrasts" !


Alerģija pret lētiem velo, v-bremzēm un 12. koridoru !

Avatar

By ktn 01.09.2012 22:57:46

Member+ · 1,643 comments
MonvidsPalens wrote

to ko vakar neredzēja TV kameras noķēra kāds meistarīgs skatītājs. Kā SKY vakar pazaudēja Xabier Zandio (diagnoze lauzts deguns, pēc negadījuma noņēma no trases) un kā klusa ieliņa 2 sekunžu laikā pārvēršas absolūtā haosā. priekšplānā Steve Morabito (BMC) un Morris Possini (Lampre-ISD) triks. fonā nogūlās viens no Liquigas un Hayden Roulston (Radioshack-Nissan-Trek) un tālumā Nacer Bouhanni (FDJ-BigMat). pārējie šķiet savācās.

https://twitter.com/Monvids/status/241318315748900864

Šķēršļu konfigurācija un sniegtais "efekts" ļoti atgādina vietu Rīgas velomaratonā aiz Dienvidu tilta.

P.s. Šodien bija patīkami skatīties, bet tiešraides darba dienās vajadzētu aizliegt ar likumu, lai tie, kas strādā, nejustos kā pamatīgi zaudētāji... big_smile


Coffee & Racing. Adventures, too.

Avatar

By Heninsh 01.09.2012 23:00:05

Member · 356 comments
ktn wrote

P.s. Šodien bija patīkami skatīties, bet tiešraides darba dienās vajadzētu aizliegt ar likumu, lai tie, kas strādā, nejustos kā pamatīgi zaudētāji... big_smile

tieši tā ! big_smile


Alerģija pret lētiem velo, v-bremzēm un 12. koridoru !