Mārtiņam Savickim 2.vieta Turku Grand Prix grupas braucienā

Avatar

By maratoni_soseja 17.04.2012 12:41:25

Local.Auth · 29 comments

Sestdien, 14. aprīlī, Turku, Somijā norisinājās Turku Grand Prix grupas brauciens, kurā sportistiem bija jāpārvar 72 km. Otro vietu šajās sacensībās izcīnīja Alpha Baltic/Unitymarathons.com komandas pārstāvis Mārtiņš Savickis, sasniedzot finišu pēc 1 stundas 50 minūtēm un 40 sekundēm.

Otru labāko rezultātu no Alpha Baltic/Unitymarathons.com komandas uzrādīja Matīss Preimanis, izcīnot augsto sesto vietu ar rezultātu- 1 stunda, 51 minūte un 19 sekundes.

Mārtiņš Savickis pēc sacensībām atzīst: „Sacensības notika, kad āra temperatūra bija vien plus trīs grādi, tādēļ jāatzīst, ka pirmie kilometri bija grūti, kad muskuļi vēl nebija apraduši. Tomēr aptuveni pēc 20-30 kilometriem man un somam Samuel Pökälä no komandas TWD-Länken un somam Mika Simola no komandas Turun Urheiluliitto izdevās pievienoties līderu grupai. Diemžēl pēdējos 150 metros pirms finiša mani apsteidza soms Samuel Pökälä.”

Arī nākamajā sacensību dienā, kad notika kritēriju brauciens- pirmās divas vietas izcīnīja gan Mārtiņš Savickis, gan soms Samuel Pökälä.

Mārtiņs Savickis arī kritēriju braucienā izcīnīja otro vietu ar rezultātu- 1 stunda 24 minūtes un 32 sekundes.

„Kritērija sacensību dienā laikapstākļi bija jau labāki un spīdēja saule. Aptuveni piecpadsmitajā aplī es iekļāvos līderu grupā, kurā bija aptuveni astoņi riteņbraucēji, bet jau trīsdesmit piektajā aplī es un vēl trīs riteņbraucēji- Jussi Eskelinen, Paavo Hiltunen, Samuel Pökälä- atrāvāmies arī no šīs grupas. Aptuveni 400 metrus pirms finiša Jussi Eskelinen centās panākt Samuel Pökälä, tomēr, šķiet, viņš nevarēja izturēt līdera tempu un nedaudz pagura, tāpēc iecerētais neizdevās. Savukārt es izmantoju iespēju, lai apsteigtu Jussi Eskelinen. Tā es finišēju kā otrais.”

Turku Grand Prix grupas braucienā piedalījās vairāk kā 70 dalībnieki no Somijas, Igaunijas, Zviedrijas un Latvijas.