Jautājums par tēmām: "pērku velo, lai brauktu pa pilsētu".

Avatar

By Grey 22.05.2007 11:34:30

Member# · 1,688 comments

Velosipēds < Ls 600
Velo no ZZK
Vēlos iegādāties kalnu divriteni <350 Ls

Kāds tepat var pakomentēt, šādi "sludinājumi" konceptuāli atbilst forumam, vai tomēr ne?

Pēdējā laikā tādu jautājumu skaits palielinās un es īsti nezinu, ko ar tādiem darīt. Viens no variantiem: tādus likt "pērk", jo cilvēks grib pirkt, nevis apspriest konkrētus jautājumus un parasti šādām tēmām visaktīvāk atbild nevis braucēji, bet potenciālie pārdevēji. Jeb varbūt dzēst uzreiz, tā kā jautājums pēc būtības nav saistīts ar XC vai riteņbraukšanu tās sportiskā izpratnē? Jeb varbūt spiest tādu tēmu īpašniekus pašus izdzēst topiku, tiklīdz viss ir uzzināts (bet kas sekos tam līdz?).

Jautājums tiek pacelts, jo man liekas, no šīs informācijas nevienam nekāda labuma nav, izņemot pašu autoru un potenciālos pārdevējus.


Pret nevienu no tēmu autoriem iebildumu nav, tā kā viņu vajadzības ir saprotamas.

Avatar

By burkanbeins 22.05.2007 11:44:46

Member · 1,082 comments

nu vairums citu forumu arī agri vai vēlu nonāk līdz piesēņošanai ar lietām, kas primāri neatbilst vortāla mērķiem... nu izteikšu savu domu - imho visdrīzākais jau šādus būtu ieteicams likt pie Pērk, un tad - vai  iespējams automātiski ģenerēt topica parādīšanās ilgumu? Nu, teiksim, nedēļu šajā topicā aktīvi raksta, pēc tam tas - delete automatically. Tikai katru likumu jau kāds mēģinās apiet ar līkumu, bet nu solis kārtības virzienā būtu it kā. piedēvām - jā, tā kā vortāls ir bezmaksas (un cerams, tāds paliks) tad tā globāli ņemot - nu kuram tad kurš būtu jādzenā par kārtības ievērošanu un sludinājumu likšanu tur, kur vajag... no vislabākais jau būtu, ja viens "Dalībnieks" dzenātu citu, kaut norādīt kādam jūzerim pēc topica parādīšanās, ka ne tajā labībā iebrists

vēl jau no otras puses - ja portāls ir "viss ap un par riteņbraukšanas sportu", tad šis it kā būtu par tēmu, nu pieņemot, ka interese patiesa, ričuks tiks izmantots mazliet arī sportiņam, utt. nu - savākt klačas par to, kas kur un par ko dzirdēts, kas labs, kas slikts, līdz ar to apstiprinot teicienu "nav dūmu bez uguns" - piemēram, ja par kādu dakšu ir sliktas atsauksmes, tātad pircējam vērts uzmanīties.

skumji vienīgais tas, ka bieži vien sludinājumi ir gandrīz pilnīgi vienādi - pērku ričuku līdz 350 latiem un nevaru
izvēlēties ar disku bremzēm vai bez.... atšķirība ir vienam - nevar izvēlēties starp Cube un Focus, citam - starp GT un Specialized. Vēl jāņem vērā tas, ka no malas - no tīkla - ieteikt kaut ko vispār
nereāli, katram pēc savas pieredzes jāvērtē... pie tam par specifiskām lietām (dakšām, detaļu grupām, rāmjiem) jau tik un tā pilns tīkls ir ar info, kaut tas pats mtbr.com, kas tieši uz to visu specializējas.
vai varētu būt, ka šādu sludinājumu ievietotāji lielākoties vienkārši noslinko aiziet līdz veicim un izbazarēt pārdevēju no biksām laukā? vai vienkārši cilvēks vēlas uzzināt t.s. "kopējo" viedokli par kaut ko, tādējādi savu (varbūt subjektīvo) viedokli pakārtojot vairākumam... čorts viņu zina!

savā ziņā jau skaidrs ir arī tas, ka ja šie cilvēki ir akūtā velofrīku trūkumā (tb viņi nav pazīstami ar to nācijas cēlāko daļu, kas ņemās ar velosipēdiem) - tad tieši mūsu labvēlīgā un ieteicošā attieksme varētu nodrošināt mūsu pulka palielināšanos nākotnē līdz ar pircēja iegādātā ričuka labo braukšanu, labo servisu, labo kalpošanu, utt - bet vai mēs šeit tiešām ieteiksim pēc sirdsapziņas, vai, balstoties uz savu maciņu (tb. atkal pie tā nonākam, ka it kā neviens cits, izņemot ievietotājs un pārdevējs negūst labumu...) nu re - sanāca pašam nevāji paspamot wink

Last edited by burkanbeins (22.05.2007 11:56:49)

Avatar

By FOX 22.05.2007 12:04:14

Member+ · 5,298 comments

Kā zināms, esmu pārdevējs, tāpēc nebūtu priecīgs par tādu ziņojumu aizliegšanu. Tas ir viens. Bet skatoties objektīvi, internet vide ir tā, kur var brīvi izteikties, ievērojot kaut kādus kanonus. Un reāli neredzu neko sliktu un pat traucējošu, ka visa starpā parādās tādi ziņojumi. Protams, vispareizāk, laikam būtu viņus likt sadaļā pērk, lai gan gadās jau visādi! Paldies!

Last edited by FOX (22.05.2007 12:11:22)


TREK Supercaliber

Avatar

By burkanbeins 22.05.2007 12:28:44

Member · 1,082 comments

tieši par to - katrs iesaka, balstoties no saviem t.s. (sub-?) objektīvajiem iemesliem.

vienam - nopārdot, citam - ieteikt. Ja nopārdot - tad viss skaidrs un viss ok, bizīts utt, bet kāds mērķis tad būtu pārējiem "ieteicējiem", kuri neiesaka pirkumus, balstoties uz savu izdevīgumu? objektīvi ņemot - nekāda...

Avatar

By trulli 22.05.2007 12:58:06

Member# · 134 comments

vajag kādam izpaustiesgribošam "member+" žurnālā uztaisīt vinu sakarīgu rakstu par tēmu. zem raksta visi gudrie cilvēki sakomentē savus domu graudus. beigās visi ir laimīgi. pēc tam- ja būs konkrēti jautājumi, būs atrī konkrētas atbildes. tikai vajag kaut kur redzamā vietā ielikt linku uz to rakstu.. protams, tirgotāji zaudē (nosacīti), pārējie foruma lasītāji iegūst tīrāku vidi.
p.s. iesācējus neuztveru kā foruma nezāles, bet tā tēma visiem tišām vienveidīga..

Last edited by trulli (22.05.2007 13:02:02)

Avatar

By Delfins 22.05.2007 13:21:25

Member+ · 3,575 comments

uztaisīet sadaļu "Apskati un/vai Iesakiet"

Last edited by Delfins (22.05.2007 13:21:35)

Avatar

By burkanbeins 22.05.2007 14:27:04

Member · 1,082 comments

kā (foruma) iesācējam patīk Delfīna doma, izklausās labi. Šai sadaļai automātiskā pašattīrīšanās - piem. reizi nedēļā.. izdzēšās visi topici, kas vecāki par 5 dienām.

nu bet te kokam otrs gals - kāds arī pēc gada gūglos lv saitos pēc atsauksmēm par konkrēto ričuku, un, ja neatradīs, ceps jaunu topicu - ja atradīs, tad izlasīs un būs laimīgs. varbūt šādai sadaļai reizi nedēļā uzlikts arhivēšanās tasks - tipa, googlis un xc iekšējais meklētājs meklē, bet tā īsti topicus tas viss nepiedrazo, jo ir arhīvā.. maybe...?

Avatar

By black 23.05.2007 00:17:46

Member+ · 457 comments

Man liekas, ka pērk/pārdod sludinājumus vajadzētu pilnībā atdalīt no foruma, jo tādi parasti nesatur neko citu kā viena vai cita tirgotāja reklāmu. Tādi posti tikai "piegružo forumu" - pēdējais pievienotais posts vienmēr ir "pārdod dažādas detaļas", un tas, protams, nozīmē, ka reizi dienā ienākot forumā, pārējie posti netiek pamanīti. (Varbūt laba alternatīva varētu būt iespēja pērk/pārdod sadaļu izslēgt no jaunāko postu saraksta. Neko nezinu par PunBB datubāzes struktūru, bet esmu drošs, ka tas nozīmē tikai nelielas izmaiņas SQL kverijā)

Protams, komercsludinājumus nevajag jaukt ar "kādu riteni/riepas/utt izvēlēties" postiem, kur bieži ir tiešām vērtīgi ieteikumi.

Par to, ka XC forumā parādās jautājumi par šosejas, pilsētas, utt velo - manuprāt, tas nav nekas briesmīgs. Varu pieņemt, ka tie, kas brīvdienās pārvietojas ar MTB, darbadienās uz darbu brauc ar kādu pilsētas riteni". Anyway, pārāk tālu no tēmas tas nav. Nu, ja forumā paralēli sāktos diskusijas par traktoriem vai deltaplāniem, tad gan vajadzētu sākt nopietni uztraukties.

Avatar

By KarlisB 23.05.2007 11:21:22

Member+ · 911 comments

Balsoju par šāda veida topiku likšanu sadaļā PĒRK!
Jo tāds ir šo topiku autoru primārais mērķis, nopirkt ciskadrilli, bet viņi vēl nezin kko tieši grib, potenciālie pārdevēji var arī laipni viņus apgaismot smile

Kaut kāda aizliegšana visticamāk varētu nedarboties....


FS 29er

Avatar

By Krigers 23.05.2007 14:17:41

Member+ · 465 comments

Arī balsoju par likšanu Pērk sadaļā.

Lai dzīvi darītu vienkāršāku, foruma administrators var sadaļas sākumā pievienot "lipīgu" tēmu ar vadlīnijām, kas būtu jaievēro, izveidojot jaunu tēmu. Piemēram:
1. Tēmas nosaukums lakoniski apraksta pašu tēmu.
2. Tēmas komentāros - tikai pircēju vēlmes un konstruktīvi pārdevēju piedāvājumi. Spriedelējumi no tēmas a'la "Shimano ir s...ds, Sram ir zelts" iederas sadaļā Velosipēdi, detaļas.
3. utt, utjpr.
Līdzīgas vadlīnijas ir rotos.lv forumā, tikai grūti pateikt, cik tās tiek ievērotas.

p.s. Visu cieņu xc.lv forumam par ļoti kulturālo komunikāciju - jo īpaši, ja salīdzina ar dažiem "bērnu" forumiem. smile

Avatar

By LOOK 23.05.2007 23:23:57

Member# · 2,703 comments

Problēma ir tur ka Rotos forumā viss augstākminētais jau ir, tikai pats forums diemžēl ir pārvērties par bērnudārzu. Nav ne mazākās vēlēšanās, dot kādu padomu, ja pats jautātājs nav pakustinājis ne pirkstu. Tā ir klaja pārējo foruma dalībnieku necieņa, ja tiek veidotas tik "saldētas" vispārīgas tēmas. Tas nogalina forumu pēc būtības.


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By Eduards 24.05.2007 07:41:58

Member# · 2,686 comments

Vareetu pie peedeejiem rakstiem forumaa peerk/paardot dalju nejaukt kopaa ar paareejo. Vai nu neraadiit vispaar, vai raadiit zem citu sadalju topikiem. Regulaari no peedeejiem 10 kaadi 7-8 ir kaads meegina 1001 reizi dabuut atbildi uz jau sen izrunaatu peerk/paardod probleemu. "Apskaties arhiivu, un ja tur nav, tad jautaa!"

Avatar

By riexc 24.05.2007 08:51:47

Member+ · 597 comments

...varbūt jāuztaisa sadaļa "padomi iesācējiem" un tad tur samest šādus topikus..??


stresa nav

Avatar

By Grey 24.05.2007 16:57:10

Member# · 1,688 comments

Nē, Juri - jautājums jau nav par iesācējiem, bet gan pret tiem, kuri grib "salīdzināt un nopirkt".

Bet black (un Eduardam) paldies par idejām.