Bakalaura darbs: Velotreks Rīgā

Avatar

By karlos 14.01.2012 17:58:08

Member · 28 comments

Sveiciens riteņbraucējiem!

Sakarā ar pēdējā laika lielo aktivitāti par velotreku mēs, Andris un Kārlis, Rīgas Ekonomikas augstskolas (Stockholm School of Economics in Riga) trešā kursa studenti esam nolēmuši rakstīt bakalaura darbu par „Velotreka būvniecību Rīgā”. Darba mērķis ir noskaidrot pieprasījumu pēc velotreka Rīgā. Tā kā bakalaura darba tēma ir ļoti praktiska, tad mēs nolēmām ar anketu un interviju palīdzību noskaidrot gan riteņbraucēju, gan treneru, gan valsts institūciju domas par iespējamu velotreka tapšanu.

Jau esam intervējuši Arvi Piziku, Igo Japiņu un Imantu Stradiņu, regulāri sazinājušies ar Velotreka Atbalsta biedrību un nākamais mūsu solis ir lūgt Jūs – visus riteņbraucējus aizpildīt šo anketu, lai mēs vēlāk varētu arī apkopot „riteņbraucēju tautas” domas par velotreku Rīgā. Vēlāk anketu rezultāti tiks apkopoti un būs pieejami arī šeit. Tā kā ar anketu palīdzību, mūsuprāt, būs apkopota dažāda ar riteņbraukšanu saistīta informācija, domājan, ka rezultātus būs ieinteresēts redzēt jebkurš riteņbraucējs. Protams, rezultāti arī būs noderīgi Velotreka Atbalsta biedrībai un iespējams citām ar riteņbraukšanu saistītām organizācijām, tāpēc lūdzam jebkuru sevis cienošu riteņbraucēju aizpildīt anketu, jo tādā veidā Jūs arī bez mantiska ieguldījuma palīdzēsiet popularizēt riteņbraukšanu un treka riteņbraukšanu Latvijā!

Anketa, kura jāaizpilda visiem riteņbraucējiem, neatkarīgi no nobrauktajiem kilometriem vai velosipēda svara - https://docs.google.com/spreadsheet/vie … c6MQ#gid=0

Anketās aizpildītie dati netiks izmantoti atsevišķi vai nodoti citām personām. Publicēti tiks tikai anketu kopīgie rezultāti un vidējās atbildes. Gadījumā, ja jūs braucat kādā riteņbraukšanas komandā, vai esat komandas treneris, menedžeris vai kapteinis – droši varat aizpildīt individuālo braucēju anketu un padod mums ziņu pa e-pastu, aizsūtīsim arī komandas anketu. Komandas anketa palīdzēs apzināt riteņbraukšanas komandas, kuras vēlētos veikt treniņus velotrekā. 

Liels paldies jau iepriekš par veltīto laiku, aizpildot anketas! Ja ir kādi jautājumi vai komentāri, lūdzu kontaktēties ar mums – kplakans@gmail.com vai +371 26447823.

Ar cieņu,
Kārlis Plakans un Andris Stepanovs

Avatar

By raiter 15.01.2012 17:42:10

Member+ · 3,344 comments

Desmitnieks Jums par uzņēmību:)

Tikai būtu korekti, ja pēc tam padalītos ar visiem mums, par aptaujas rezultātiem.  Veiksmi smile


Avatar

By KKTK 15.01.2012 18:39:32

Member+ · 2,298 comments

Tas ir forši, ka pie piederošajiem velosipēdiem jāskaita arī trīsritenis big_smile

Avatar

By karlos 15.01.2012 20:14:18

Member · 28 comments

Šobrīd, apmēram 25h pēc anketas publicēšanas ir aizpildītas 58 anketas, liels paldies visiem, kas aizpildīja neskatoties uz anketas garumu! smile Liels prieks ir par pozitīvām atsauksmēm un komentāriem, var arī redzēt, ka anketas ir pildītas rūpīgi un dati būs labi izmantojami.

Vēlāk noteikti šeit pat ierakstīšu galvenās tendences un rezultātus, lai interesanti varētu paskatīties un paanalizēt, tagad vēl īsti negribētos publicēt nepilnīgus rezultātus, tāpēc būs mazliet jāpagaida. Kā redzat visi jautājumi nav tieši par velotreku, tāpēc interesanti būs jebkuram redzēt, kā vairums trenējās ziemā, cik km nobraukti 2011. gadā, utt.

Vēlreiz gribētu lūgt, lai katrs no Jums arī paskubinātu savu kolēģi, komandas biedru vai jebkuru citu riteņbraucēju aizpildīt anketu, jo tādā veidā Jūs palīdzēsiet mums iegūt pilnīgāku informāciju un tas būtu arī ieguldījums velotreka projektam Rīgā! =) Ticu, ka noteikti ir vēl daudz cilvēki, kas vēlas velotreku Rīgā, bet anketu vēl nav aizpildījuši.

Avatar

By karlos 02.04.2012 17:05:45

Member · 28 comments

Liels paldies visiem, kas aizpildīja anketas, deva mums intervijas un visādi citādi palīdzēja bakalaura darba tapšanas gaitā! Atvainojos tiem, kuriem vairākas reizes traucējām sūtot e-pastus un zvanot ar aicinājumiem aizpildīt anketas, jo bija izstrādātas 2 veidu anketas - individuāliem braucējiem un komandu treneriem/menedžeriem. Darba norise bija ļoti interesanta mums un ticam, ka rezultāti arī noderēs Velotreka Atbalsta biedrībai, kā arī ikvienam riteņbraucējam tīri intereses pēc. 

Kopumā tika aizpildītas 238 individuālo braucēju anketas, no tiem 218 (92%) vīrieši, 76 (32%) brauc kādā komandā, 163 (68%) dzīvo Rīgā. 81% pieder MTB velosipēds, 45% - šosejnieks, 19% - fixed gear (jeb treka velo), kā arī 29% pieder parasts pludmales/pilsētas velo. Lielais vairums (67%) regulāri nodarbojas ar sportu hobija un veselības dēļ. 16% ir trenējušies riteņbraukšanas sporta skolā, 8% - individuāli ar savu riteņbraukšanas treneri, bet pārējie 76% nav trenējušies profesionāli riteņbraukšanā.

Plašāks rezultātu apraksts, pats bakalaura darbs un rezultātu apkopojums pieejams šeit - http://velotreks.lv/2012/04/bakalaura-d … reka-riga/

Ar cieņu, Kārlis un Andris