LX rumbas sagrauztas..

Avatar

By burkanbeins 14.05.2007 14:34:38

Member · 1,082 comments

vakardien nonācu pie secinājuma, jau atkal: nekas nav mūžīgs.

gribēju attaisīt un papuļķēties ap aizmugurējās rumbas gultņiem - gadījumā, ja netīrumi, vai kas, iztīrīt, salikt smēri.

atklāju vienu labu lietu, vienu sliktu:

labā lieta - šāda līmeņa rumbiņas tiešām ir neapkalpojamas...vismaz gandrīz . kādus 2 gadus atpakaļ biju taisījis vaļā un smērējis, un tagad tieši tādas pašas arī bija. tieši tik pat brīvas no putekļiem un smiltīm, tieši tik pat sasmērētas. īsāk - trīs gumijas sargi strādā.

sliktā lieta - konusos, pret kuriem griežas gultņu bumbiņas, iemeties grauzējs. rumba ir apmēram 9 gadus veca. un grauzējs izskatās šāds:

http://content1-foto.inbox.lv/albums353 … zejs/1.jpg
http://content1-foto.inbox.lv/albums353 … zejs/2.jpg
http://content1-foto.inbox.lv/albums353 … zejs/3.jpg

biju ievērojis, ka ričuks - ar līdzīga zīmejuma riepām - vairs tik labi neripo, kā kādreiz.

kur šādus konusus var dabūt, vai ko taupa taupītājs, to laupa laupītājs, un jāpērk jaunas rumbas? lieta tāda, ka pēc kāda laika gribēju nomanīties uz disku bremžiem, līdz ar to rumbu maiņa obligāta - bet vēl kādu laiku iztikt ar šīm. atliek kādam man nopārdot jaunus šādus konusus!! big_smile

Avatar

By LOOK 14.05.2007 14:52:14

Member# · 2,703 comments

Ja grauzējs ir neliels tad konusus var izslīpēt, bet tāāāds kā Tev nav ārstējams. Jaunus konusus ja nemaldos nekur nepiedāvā, taču lietotus var mēģināt meklēt pa visām darbnīcām pēc kārtas (fubars, Arkādijs utt).


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By burkanbeins 14.05.2007 15:22:44

Member · 1,082 comments

paldies, hehe šitais grauzējs nav tāpat ņemams, tas toč.

ooo visvarenie, kā jūs lai nomedī.... big_smile

biju dzirdējis par Anatoliju, kas strādā AIZ gandra viekala, kas ir uz Kalnciema.. bet šams laikam teitan netusē bulku. tas nu tā, moš kādam kādas labākas domas galvā?

Avatar

By karlux 14.05.2007 15:55:30

Member+ · 890 comments

ko var gribeet no LX un shimano... rumbas ir taa lieto, ko vinji neiisti labi taisa... toties cena ir diezgan pienjemama!

Avatar

By fubar 14.05.2007 23:23:43

Member · 1,811 comments

kopš 2000 gada šimano taisa rumbas no pārkausētiem čuguna katliņiem (nu izņemot XTR)
ja liek jaunus konusus, vajag provēt atrast kaut kur no vecajām (alivio, STX-RC,LX,XT,XTR), bet tas nebūs viegli.
man tādi konusi uz vietas neturās, tiko ir kāds donors, uzreiz arī ir gribētājs.
reiz redzēju tos Trek un arī ZZK veikalos pie rezerves daļām. abi tā kā būtu oficiālie Shimano pārstāvji, tā kā var iet bakstīt, lai goņī stafu smile


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By fubar 14.05.2007 23:25:44

Member · 1,811 comments

tiko izlasīju, ka rumba ir 9 gadus veca- nū, tad tas ir cienījams rezultāts. opim laiks pensijā, bail pat domāt , kas darās barabānā. un ass ar var izdomāt lūst kaut kad.


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By Krigers 15.05.2007 09:11:59

Member+ · 465 comments

Pirms pāris gadiem saskāros ar līdzīgu situāciju.

Konusus atradu ZZK, bet varēja piedāvāt tikai kkādus vienkāršos - bez sarga/blīves uz paša konusa (kā tas ir no LX uz augšu). Tātad, problēmu atrisināju, tomēr ne vislabākajā veidā.

Šis arī ir viens no iemesliem, kādēļ nākamajiem ratiem izvēlējos rumbas ar slēgtajiem gultņiem.

Last edited by Krigers (15.05.2007 09:13:07)

Avatar

By burkanbeins 15.05.2007 09:30:35

Member · 1,082 comments

jess, opis bija 1997. gada modelis, bet pirkts jauns 1998. gadā, manā lietošanā nonāca 1999. gada pavasarī.

o, paldies par infu! uz zzk būs jādodās noteikti - starp citu, tieši šīm rumbām gumijas sargi uzmaucas uz konusa, tā kā varētu būt cerība, ka varēs uzmaukt arī tiem, ko iegādāšu - domāju, ka konusu diametriem abos galos jābūt +/- vienādiem

jā, ja kādam ir beigta wink) veca stx-rc, lx, xt vai xtr rumba, uzmet aci konusiem - nopirkšu!!!! smile)

nu tad mazliet offtopics, ko vakardien iedomāju - vai gultņos var ieziest PAR DAUDZ smēres? parasti gultņos lieku smēri balstoties uz to, lai tie pie rumbas salikšanas nekristu laukā - tas ir, katra bumbiņa tādā smēres daudzumā, kas to pilnībā pārklāj. bet vai smēre šeit var arī traucēt, ņemot vērā, ka netīrumi jau šeit netiek...?? par to aizdomājos, jo - noteikti neieliku PAR MAZ, bet vai neieliku PAR DAUDZ - kas to lai zina?

Avatar

By costx 15.05.2007 15:18:00

Member+ · 386 comments

Nu vispār jau man līdzīga situācija. Pagājušo piektdien Velobiķeros man piedāvāja jaunos LX konusus pa 2,50 gab. Ta kā...

Avatar

By burkanbeins 15.05.2007 15:31:16

Member · 1,082 comments

pag... tas, kas ir Biķernieku 57? Nu paldies par info!! Laikam problēmas risinājums vienkāršāks, nekā patērētais laiks, to meklējot wink)

Avatar

By burkanbeins 17.05.2007 10:57:05

Member · 1,082 comments

nu tā, vakardien biju Biķernieku 57 - tīri normāli piemeklēja man vajadzīgo, samaksāju 5 latus par abiem konusiem - viņiem gan tieši man vajadzīgie bija ar papildus putekļu sargiem virsū, tos mājās ar lielu uzgriezni un āmuru klikt un nodabūju, šodien ieknibināšu iekšā.

Avatar

By fubar 18.05.2007 11:00:13

Member · 1,811 comments

ja tie bija ar lieliem metāla putekļusargiem (tā izklausās) tad tu esi nopircis ne-shimano un visticamāk zemas kvalitātes. ja nebūs tūlītējas problēmas ar gultņiem, tad jau redzēs, cik ilgi kalpos.


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By burkanbeins 18.05.2007 11:14:13

Member · 1,082 comments

jā Fubar, ar palieliem metāla putekļu sargiem. šie metāla putekļu sargi piespiež gumijas gredzenu, kas ir iedziļināts pašā konusā. interesantākais ir tas, ka uz šī putekļu sarga rakstīts shimano... nezinu, var jau būt, fake shimano - neņemos spriest - bet interesantākais ir tas, ka tajā pusē, kur nav kasetes - tur, kur tas lielais gumijas sargs - man jau bija viens šāds konus, tikai ar cita tipa putekļu sargu, bet izskatās 1:1.

Fubar, nepatīkams jautājums spečukam, atbildi uz kuru laikam zinu: visu maksimāli iztīrīju ar papīru - tā, lai nekur nebūtu gruži vai smilšu graudi, saziedu smēri, saskrūvēju kopā. Uzliku uz ričuka - griežas ļoti labi un ilgi wink) hehe bet ik pa laikam dzird šņirktoņu - skaidrs, kaut kur starp bumbiņām kāds smilšu grauds... tas, cik saprotu, ilgā laikā ir nāvējoši gan lodītēm, gan konusiem?

tātad, viss jāpārjauc un jatīra vēlreiz, un tad kopā salikšana - ar ko lai pietur konusu, lai tas negrieztos līdzi fiksējošajam uzgrieznim?

Avatar

By fubar 18.05.2007 11:37:47

Member · 1,811 comments

ir tāda lieta kā konusu atslēgas, un domājot par to, KĀ tev vispār izdevās izjaukt/salikt bez tām mani pārņem klusas šausmas kas robežojas ar pielūgsmi smile viena tāda 5 ls (laba) un var pilnīgi iztikt ar vienu 15 mm tavā gadījumā.

par konusiem skaidrs, tad jau būs īstie. mani samulsināja tas, ka tu dauzīji tos putekļu sargus nost, jo ja būtu tādi paši, tad jau nevajadzētu.

smiltis var arī nebūt.
paskaties uz bumbiņām- vai ir spožas un apaļas (spriežot pēc sagrauztajiem konusiem- nez vai. tad paskaties uz bļodām rumbā- vai arī tur nav kādas bedres. ja ir kaut viena no lietām- troksnis būs. bumbiņas nomainīt vienkārši un lēti, ko nevar teikt par bļodām. ja bumbas ir pavisam nedaudz blāvas vai ir pavisam mazi melnumiņi- ieliec molibidēna smēri- nedaudz palīdz pavilkt garumā gultņu mūžu.
vēl kas ļoti svarīgi- abas puses dilst nevienādi. ja tu sajauci kopā, un nav vienkāršu ārēju pazīmju, kā atšķirt- piem. viena puse spožas, otra blāvākas- tad ir ļoti slikti. labākais variants - mainīt pilnīgi visas bumbiņas.


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By burkanbeins 18.05.2007 11:46:04

Member · 1,082 comments

ok, paldies lielais. Kā saliku kopā? hehehehe nu ilgi domāju, bet izdomāju - faktiski konusam nav vis parasts uzgrieznis galā, kā zini, bet tikai divas nofrēzētas puses, kur uzlien tā nosauktā 15 mm atslēga. es paņēmu divus skrūvgriežus ar plānajiem galiem, uzliku uz šīm frēzētajām virsmām, bet skrūvgriežus savilku savā starpā ar roreni JĀ AR RORENI!! big_smile big_smile big_smile un tai pat laikā vilku klāt 17 mm fiksējošo uzgriezni. sanāca, ka konuss man bija iespiests starp diviem skrūvgriežiem, kurus savelk rorene - varu derēt, ka kaut ko tādu nebūsi dzirdējis... nu nav jau gluži tā, ka ar to lepojos... big_smile bet atslēgu vajag. obligatoriš. kur noķert?

bumbiņas ir spīdīgas - visas. piedevām pēc tam, kad viena no tām man aizkrita zem dīvāna ;D aizbraucu uz ZZK un iegādājos jaunas bumbiņas, divus komplektus - vienu priekšai, vienu pakaļai. tā kā tā nebūs vaina - un bļodas izskatās labi. tāpēc arī man besī tā šņirkstoņa.. jo jātaisa vaļā.. nu ja, paldies par info

Avatar

By costx 18.05.2007 15:34:53

Member+ · 386 comments

Nu precīzi tas pats kā man pagājušo piektdienas vakaru pirms gonkas - visu pārjaucu un troksnis neskatoties uz to, ka viss ir kārtībā. Laikam mums būs kopā jārisina šī problēma. Pirms izlasīju šo topiku tieši domāju nomainīt bumbiņas (lai gan viņas ir spīdīgas), bet ja jau tu to izmēģināji tad laikam ir cita vaina. Doma ir tomēr vēlreiz visu izjaukt, iztīrīt un saeļļot - tad redzēs. Par konusu atslēgu - man arī tādas nav, bet uztaisīju no vecā kolhoznika (pievīlēju) - strādāt var un iesaku arī tev (būs vieglāk kā ar 2skrūvgrieži+rorene), vēl jo vairāk jāsaskrūvē nopietni, stingri (konuss un uzgrieznis), citādi būs kā man sestdien gonkā - atgāja vaļā konuss kasetes pusē un... braucu kā ar arklu pakaļā, visa gonka sačakarēta - knapi griezās. Tā kā saskrūvē labi un noregulē ne pārāk cieši. Lai veicās!

Avatar

By burkanbeins 18.05.2007 15:46:14

Member · 1,082 comments

nu vislielākais besis ir tas pirmais smilšu čirkstiens - tad zini, ka mierīgu sirdi var atkal pārjaukt... un atkal katru gultni apstrādā... big_smile vakar biju pārlaimīgs, noskrūvējis otram ričukam novatecus nost, un atradu iekšā slēgto gultni - kamēr iet, tikmēr iet. kad neies, tfu tfu tfu tad... nu tad vairs nekā.

kheh, es vakardien biju izbraucis līdz jūrmalai turp/atpakaļ - atbraucu, un atskrūvēju ar rokām smile

kolhozniece noteikti ir riktīgi laba lieta - pietiekoši plāna, lai ielīstu - un pietiekoši stingra, lai turētu. un caumuru katrs var pievīlēt, tikai KUR LAI TĀDU DABŪ?? būs kādā vecā darbnīcā pa nakti jāielien un jāpašiverē smile

Avatar

By fubar 18.05.2007 15:57:07

Member · 1,811 comments

es savas konusenes mainīšu pret jaunām pirmdien (varbut pat šodien), jo profesionālam darbam jau ir pārāk izdilušas/apmuļļātas.
mājai (pāris reizes sezonā) būs vēl pašā laikā. par vienu tumšo užavnieku gabalā varu atdot.
tādas 15 būs 3 gab, park tool.


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By fubar 18.05.2007 17:40:08

Member · 1,811 comments

Veloservisā


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By burkanbeins 19.05.2007 12:12:34

Member · 1,082 comments

FUUUBAAARRR!!! MAN IR UŽAVNIEKS!!! VESELI 2!!! TUMŠAIS, GAIŠAIS, UN VIDĒJAIS!!! HEEEEEEELP!!! JĀTIEK NO VIŅIEM VAĻĀ!!! KUR LAI TO DARU???? big_smile big_smile big_smile

nē nu labi, tagad mierīgā versija: kur lai es savus užavniekus (eeeehh negribēsies atdot, labs alus!!! smile)) iemainu pret tavām specu atslēgām? interesētu 2 gab.. pag, pameklēšu kontaktus..

...kontakts ir... wink

Last edited by burkanbeins (19.05.2007 12:19:48)

Avatar

By burkanbeins 21.05.2007 13:06:08

Member · 1,082 comments

Fubar, kaut kas nav lāga ar to adresi

Avatar

By fubar 21.05.2007 13:18:37

Member · 1,811 comments

uzzvani 26565222 un sarunāsim.


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222