11.09.2004 - Velotūre "Pāri Piebalgas pakalniem"

Avatar

By Grey 12.09.2004 03:13:30

Member# · 1,688 comments

Kā tur bija, kā ne, bet sanāca tur pabraukt. Zināmā mērā iespaidojos no Lauvas cildinošajiem komentāriem iekš to velo.lv un nolēmu "paostīt gaisu".

Lai paspētu uz startu 11:00, jāceļas agri un no Rīgas jāizbrauc pirms deviņiem. Ierados apmēram 10:35, fiksi reģistrējos, dalības maksa tīri simboliska 1 Ls. Iespējas reģistrēties sporta un tautas klasēs. Attiecīgi jābrauc 53 un 23 km, dalībnieku skaits virs 150, sporta klasē brauc 66 dalībnieki, tautas 86 (ja pareizi sadzirdēju). Braucēji visdažādākie, sākot no svētdienas braucējiem līdz veterāniem.

Es braucu sporta klasē, jo baidos, ka ar 23 km man būs par maz un pēc medaļām nekāroju. Asfalts tikai pirmos kilometrus, pēc tam "pa granteni".  Tiek dots starts, fiksi aizspraucos līdz sākumam un "iesēžos" pirmajā grupā. Kādu brīdi abas klases brauc kopā, tad sadalās. Temps diezgan augsts, ap 33-35km/h. Sākas pirmie pakalni un es saprotu, ka nosaukums gonkai trāpīts desmitniekā. Faktiski visa trase rit pa pakalniem, augšā - lejā, augšā - lejā. Pēc 10 km un pirmajiem kalniņiem, grupa atraujas no sekotājiem. Temps saglabājas. Ciešams. Atrāvienu no grupas nav, izņemot vienā mazā asfalta pleķītī pa kaut kur pusceļā, notiek pāris mēģinājumu saraustīt grupu - uzbraucot uz asfalta, grupa nevis uzņem ātrumu, bet piebremzē, tad seko rāviens uz kuru reaģē visa grupa, tad atkal visi piebremzē un tas pats atkārtojas, jautri. Asfalts ir tikai pārsimts metrus, tālāk atkal sākas pakalni. Cenšos turēties grupā, bet 33. km tomēr nāk lūziens un atpalieku - temps tomēr bijis man par augstu. Grupa, nu jau mazākā skaitā kā no sākuma, palēnām atraujas. Drusku pamokos, tad atgūstu elpu un tālāk braucu viens. Braucu savā tempā, un tā arī finišēju. Vidējais ātrums 32.12 km/h. Priekš manis tas ir samērā labs rādītājs 53 km distancei.

Pēc finiša seko ilga pauze, kurā distanci paveic pēdējie dalībnieki un tiek apkopoti rezultāti. Pēc tam notiek sagatavošanās darbi apbalvošanas ceremonijai un loterijai. To gaidot, tā vien gribas iekrist zālītē un aizmigt. Laiks velkas nežēlīgi. Apbalvošana notiek samērā sirsnīgi, apbalvo pirmos trīs no katras vecuma grupas + vēlreiz apbalvo gonkas absolūtos uzvarētājus. Pagastu runasvīri (precīzāk -sievas) uzstājas ar pārsteiguma balvām. Pēc tam seko loterija, ar milzum daudz balvām, to es diemžēl nespēju izturēt, nogurums dara savu, tāpēc dodos atceļā, nesagaidot beigas.

Pāris vārdi kā kopsavilkums dienai. Ar gonku esmu ļoti apmierināts. Par sacensību organizatoriem arī gribu teikt tikai siltus vārdus. Zināt, bija tāda sajūta, ka viņi šai gonkai būtu gatavojušies mēnešiem. Kā svētkiem, un tas tiešām ir aizkustinoši. (Un ļoti kontrastē ar Unibankas mačiem vai Vienības braucienu. Protams, mērogi atšķiras un lielos pasākumos grūti izvairīties no bezpersoniskuma.)
Domājams, ka nākamgad braukšu atkal. Labi pavadīta diena.

p.s.
Gan jau Lauva naktī te atkal ienāks un arī iemetīs kādu labu vārdu. wink

Avatar

By Grey 12.09.2004 23:04:34

Member# · 1,688 comments

Heh, manas prognozes nepiepildījās un Lauva neienāca. wink
Šorīt atklāju, ka vakardienas gonkā esmu izlauzis spieķi. Tāpēc arī laikam vienu brīdi vakar bija tāda sajūta, ka aizmugure drusku peld.

Avatar

By Biker 13.09.2004 14:12:59

Member+ · 954 comments

Heh, zheel gan, nesanaaca piedaliities...(  jaagaida Unibankas nosleegums 26.datumaa wink


Galvenais ir motivācija.

Avatar

By Lauva 15.09.2004 04:14:25

Member+ · 76 comments

Uzreiz nesanāca uzrakstīt, mājupceļā iegriezāmies mana tēva lauku mājas pirtiņā uz relakāciju un tā izpirtējāmies, ka mans čoms ar neta kļikuhu KURJERS nākamā dienā kļuva par Rīgas čempi  veterāniem šosejā. Skaļi aplausi! ! !

Par Piebalgu teikšu sekojošo: piedaloties šādos sačos man briest pārliecība mest mieru Japiņa rīkotajiem pasākumiem. Ne Piebalgā ne Alūksnē, ne Baložos, ne Kandavā ne Smiltenes Lemānā nekad nēsmu juties kā lieks apgrūtinājums rīkotājiem. Jā, šie mači netiek izbazūnēti pa visu pasauli, tur nav tik daudz reklāmas plakātu, toties tur ir tādas lietas ko nevar nopirkt ne par kādām sponsoru naudām un dalības maksām - mazajos sačos Tu jūties gaidīts, par Tevi ir domājuši kaut vai ik pēc 5 km saliekot distances rādītājus, uz 50 km 6 reizes piedāvājot ūdeni, medaļas otrā pusē uzrakstot par ko un kad tā pasniegta un apbalvojot nominācijā "Kurš pirmais šķērsoja Zosēnu pagasta robežu".  Šo uzskaiti var turpināt bez gala un pat grūti atrast īsto iemeslu, kādēļ šie mači pievelk. Vienkārši forša atmosfēra.

Un ja nu Grey tā uzklausa manas rekomendācijas, tad atļaušos izteikt nākamo ieteikumu - Tartu maratons šo svētdien. Tas ir bez komentāriem, katram sevi cienošam MTB braucējam tur vienkārši ir jābūt.


My bike is my passion

Avatar

By LOOK 15.09.2004 12:12:23

Member# · 2,702 comments

Man piebalgas vietā sanāca piedalīties Latvijas VX pēdējā posmā Līgatnē. Atmosfēra ļoti personīga un tāpat kā LeMānā pēc finiša kārtīgas pusdienas un pirts visiem dalībniekiem. Distancē grūti nebija, kaut arī ričuku nācās nest bieži un apvidus arī tur stipri kalnains, organizatori purvā nedzina, līdz ar to saulītei spīdot pasākums bija jauks. Izņemot kāju posmu (kur bija nepieciešamas orientēšanās iemaņas), pārējo distanci varēja veikt jebkurš bez iepriekšējas pieredzes šāda tipa piedzīvojuma sacensībās. Garlaicīgi nebija ne mirkli, protams ja lītu lietus izjūtas būtu citas. Ar augstāk minēto gribēju teikt ka alternatīvas Japiņa pasākumiem ir un acīmredzot nākotnē būs vēl vairāk. 8)


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By ario 15.09.2004 13:36:36

Guest

Līgatnē VX? vai nu tas bija treniņš vai PK TINIS pasākums, bet nejau VX sačas! smile

Avatar

By NW 15.09.2004 14:07:48

Guest

Tas bija PK TINIS pasākums. VX būs šajā nedē'jas nogalē.:)

Avatar

By SiSe 15.09.2004 15:54:51

Member++ · 775 comments

šādos pasākumos ļoti bieži piedalās arī riteņbraucēji, jo tā ir izturības pārbaude+ jaunu piedzīvojumu meklēšana. pati arī piedalījos Limbažu posmā. secinājumi- ar steigu jāmācās orientēties:)
taisnība, arvien vairāk parādās alternatīvi pasākumi, piemēram, triatlons, kur dalības maxa arī ir minimāla. tāpat piedāvātais serviss ir daudz labāks.(pirts un labs ēdiens:)

Avatar

By LOOK 15.09.2004 17:12:26

Member# · 2,702 comments

Atvainojos par neprecizitāti par VX nodēvējot piedzīvojumu sacīkstes, mani jau augstāk palaboja. Turpmāk būšu precīzāks.


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By riexc 15.09.2004 22:55:53

Member+ · 597 comments

...hmm..vai var pastaastiit, kas taas ir par piedziivojumu sacensiibaam...cik noprotu, pasaakums ir sastaavosh no daudzaakiem posmiem...? Kaadas veel ir pieredzes un piedziivojumi???


stresa nav

Avatar

By felix 16.09.2004 03:49:36

Member+ · 104 comments

Mjā, katram reiz ir jāsāk:)
www.vx.lv
www.tinis.lv
www.ezi.lv
www.mona-x.lv
Vai kādu aizmirsu? Ja tā, piedodiet:)

Avatar

By Riko 16.09.2004 13:21:39

Guest

Īsumā - 24-48h pasākums, kas sastāv no velobraukšanas, kājāmiešanas/skriešanas un pa druskai peldēšanas/laivošanas/citām neparedzamām lietām. Pamatā parvietojoties pa bezceļiem orientējoties pēc kartes noteiktā kārtībā jāapmeklē kontrolpunkti.

Avatar

By LOOK 16.09.2004 15:46:58

Member# · 2,702 comments

Neliels rakstiņš kā organizators Eduards veidoja trasi Līgatnē.
http://www.tinis.lv/articles/ligatne04_eduards.shtml

p.s. mēs distanci veicām ~8 stundās.

Last edited by LOOK (16.09.2004 15:48:23)


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By ugunde 04.10.2004 22:28:37

Member+ · 72 comments

Nelielas atskaņas no pasākuma "Pāri Piebalgas pakalniem".
Šodien pārnākot mājas pastkastē atrodu banderoli no Jaunpiebalgas pagasta adresētu man. Hmmm, interesanti, kas gan man no turienes varētu ko sūtīt, atveru vaļā...a tur diploms un medaļa:). Tiesnešu kļūdas pēc sacensību dienā paliku bez apbalvojuma kopvērtējumā, uz ko gan īpaši arī necentos norādīt.
Tad nu šodien neliels pārsteigums par tādu organizatoru uzmanību. Pat vēstulīte klāt ar atvainošanos.
Sīkums, bet patīkami:).