Apģērbs ziemai

Avatar

By Slowmo 29.10.2011 22:48:36

Member+ · 1,166 comments

Nu jau vakaros temperatūra tuvojas nullei. Vakar velokompis tikai 1 grādu rādīja. Tā kā man šī būs pirmā ziema uz velo, vēlētos noskaidrot, kā pasargāt sevi no aukstuma.
Vakar speciāli piedomāju pie tā, kas salst, kad braucu. Šobrīd ir tā, ka vajadzētu tikt skaidrībā ar biksēm. Braucu ar Specialized Solid Pro Windtex ziemas biksēm un itkā ir ok, bet aizmugurējā daļa varētu būt siltāka. Tāds plāns un vēju cauri laidošs audums tur ir. Baidos, ka negatīvos grādos jau sals. Vai ir kādas siltākas velobikses tieši temperatūrām zem 0 grādiem? Varbūt jāvelk apakšā kāda veļa ar garām kājam un tad varēs tās pašas velobiskes izmantot?
Nākošais laikam būs seja. Ko te darīt? Kaut kas slēpotāju maskai līdzīgs?
Kājām kā par brīnumu vasaras velokurpēs un parastās plānajās zeķēs pat ļoti silti. Jūtu, ka mērenos mīnusos pat nekādus mokasīnus nevajadzēs. Tas, protams, ar nosacījumu, ka netiek ūdens klāt.

Avatar

By averza 29.10.2011 22:55:26

Member++ · 5,039 comments

Cik ilgi jābrauc? Braucot apmēram 30min, pie jebkādiem mīnusiem pagājušajā ziemā varēju iztikt bez sejas maskas (siltais bufs & zemķiveres cepurīte). Pāris reizes prasījās gan, jā.

Avatar

By Slowmo 29.10.2011 23:30:11

Member+ · 1,166 comments

Jābrauc nav. Braucu, lai nezaudētu formu pa ziemu un varbūt pat to nedaudz uzlabotu. Parasti braucu ap 2h. Protams, neviens jau mani nespiež -30 grādos doties ārā trenēties. Tiklīdz ir par aukstu, var griezties atpakaļ uz mājām.
Ja silti saģērbjas, ziemas treniņi ne ar ko nav sliktāki par vasaras. Tā kā dzīvoju ārpus pilsētas, arī sniegainās dienās nebūs jābrauc pa sāls šļuru. Šobrīd esmu apņēmības pilns braukt, kamēr nebūs par aukstu. Tāpēc arī vēlos jau laicīgi ekipēties, lai šis "par aukstu" neiestātos pie -5 grādiem.

Avatar

By DzintarsP 30.10.2011 17:13:05

Member · 1,550 comments

Neesmu redzējis/taustījis tās bikses ko aprakstīji, bet skatoties uz tām, ko lietoju pagājušo ziemu, tām ir tāpat, priekšā windstoopers, aizmugurē plāns neoprēns. Nesala arī pie -13 braucot ilgi un dikti. Tiesa, manām nav nekāda brenda, bet ne ražotajs svarīgs, svarīgi, vai pilda funkcijas. Pabrauc, un tad pats manīsi, vai vaig ko nopietnāku vai ne.
Ja t nokrīt zem -13, tad es kombinēju ar rudens/pavasara biksēm, tās vienkārši pavelkot apakšā.
Tādas bikses nopērkamas veikalā Veloatlaides. Esot  ap 30 ls.

Seju jāsargā, negribēsi taču, ka deguns nolobās big_smile  masku lietoju uzsākot braukt, kad esmu iesildījies, tad pats jūti, vaig viņu vai nē. Ir vēl variants, uzaudzēt biezu bardu pa visu seju, tā arī pasargās no vēja un sniega.

Ziemas jaka. Mani pagaidām visos laika apstākļos apmierināja pirms 3 gadiem pirktā bycicle line. Tā veidota tāpat kā bikses, priekšā windstoopers un aizmugurē neoprēns. Iekšā vēl termoslānis ( tāds kā filcis/baiks). Līdz 0 lietoju apakšā velkot vasaras kreklu, zem nulles velku sviedru krekliņu. un tā,paliekot aukstākam apakšā uzvelku rudens jaciņu.
Jaku pirku Velobiķeros, toreiz sanāca virs 50 ls, pieļauju, ka šodien ko līdzīgas kvalitātes var nopirkt arī lētāk, ja pameklē.

Pievērs uzmanību pirkstiem un pēdām. Tās ātri var apsaldēt.
Kopumā braukšana ziemā ir ļoti individuāls pasaākums, cits var braukt nosacīti plāni saģērbies, cits atkal satinās entos slāņos un vienalga salst. Pirmā ziema, vismaz tās pirmā puse paies eksperimentējot ar dažnedažādām variācijām, tādēļ,iespējams,šad un tad nāksies pārtraukt braucienu ātrāk, jo būsi par plānu vai par siltu saģērbies.

Last edited by DzintarsP (30.10.2011 17:19:03)

Avatar

By Atis 30.10.2011 18:59:20

Member+ · 1,591 comments

Bikses un jaka. Principā, vajg lai vējš nepūš cauri. Tad apakšā var pavilkt cik biezu un cik daudz vajag.
Sejai var nopirkt maskas un balaklavas. Man patīk maska, kas ir tikai uz deguna un mutes, no nepoprēna, ar caurumiņiem. Ja nesalst seja, tad to var nolaist zemāk uz kala, priekšā zodam. To lietoju komplektā ar zemķiveres cepurīti. Specialized, piamēram. Vispār, ja tā ir priekšā degunam, tad tas ir kādos -10 un aukstāk. Nekas patīkams tas nav, no puņķiem izaug lāsetka smile
Lielākās problēmas parasti, vismaz man, ir ar kurpēm un cimdiem. Ziemas kurpes ir siltinātas, un galvenais ka tām ir citādāks princips zolei - tur ūdens netiek iekšā, jo klučus skrūvē pie stacionāras plāknītes un viņai no iekšpuses klāt netiek. Tā, ka viss ir noslēgts no apakšas. Līdz ar to skrūvējot klāt klučus vajag kārtīgi iesmērēt un aizdrīvēt skrūvju vietas, lai pēc gada var dabūt vaļā tās skrūves un nesabojāt plāksnītes. Jo sabojāt plāksnītes tas nozīmē sabojāt kurpes. Pirku Shimano 1 izm. lielākas. Garumā ir līdz ar nagiem, bet ja ir biezāka zeķe, tad špiež. Nākošreiz ņemšu 2 izm. lielākas.
Cimdi. Manā skatījumā nav obligāti jāmeklē speciāli cimdi riteņbraukšanai. Derētu arī piem. kalnu slēpošanas cimdi. Tiem arī ir variācijas līdz -20 C. Par cik ar kalnu slēpēm no kalna brauc ātri, tad ar velo sanāk līdzīgi smile t.i. ražotājs ir paredzējis papildus vēja efektu. Gore tex - tā ir baigi labā štelle ! Labi cimdi lieliem mīnusiem varētu maksāt ~ >50Ls. Vēl ir variants, ko noteikti ieteiktu kurjers, likt uz stūres uzmavas, kurās likt iekšā roku, tad var arī variēt ar švakākiem cimdiem.

Last edited by Atis (30.10.2011 19:00:22)

Avatar

By Slowmo 31.10.2011 16:00:29

Member+ · 1,166 comments

Sākšu laikam ar siltās veļas iegādi, jo citādi nav ko zem biksēm pavilkt, arī krekla nav šobrīd piemērota. Kokvilnas krekli īsti labi neder. Man ir tāda pavisam plāna lietus/vēja jaciņa kuru velku pa virsu, tāpēc vējš klāt netiek. Pavelkot apakšā džemperi ar garo apkakli, ir pa pirmo.
Kājām, kā jau minēju, šobrīd ir pavisam silti. Vissiltāk kāreiz pēdām. Redzēs kā būs mīnusos. Tad arī laikam būs jādomā par ziemai paredzētām velo kurpēm. Cimdus izmantoju melnos ādas ar aitu iekšā. Ir silti un ar slēdžiem un bremzēm var operēt bez problēmām. Vienīgais trūkum, ka diezgan īsi un dažreiz nedaudz vēsi locītavām. Cerams, ka lielie mīnusi šogad neistāsies pēkšņi, pirms būs laiks saprast, kas un kā...

Avatar

By Atis 31.10.2011 17:56:46

Member+ · 1,591 comments
Slowmo wrote

Sākšu laikam ar siltās veļas iegādi, jo citādi nav ko zem biksēm pavilkt, arī krekla nav šobrīd piemērota. Kokvilnas krekli īsti labi neder. Man ir tāda pavisam plāna lietus/vēja jaciņa kuru velku pa virsu, tāpēc vējš klāt netiek. Pavelkot apakšā džemperi ar garo apkakli, ir pa pirmo.

Nu jakai jābūt arī elpošanai kautkādai, citādi baigi svīst apakšā zem tās jakas.

Avatar

By Inars 31.10.2011 20:09:33

Member+ · 1,303 comments

Interesanti, kas tā par brīnumveļu, ko Olte prezentēja makšķerniekiem. Itkā 2-slāņu krekls, kuram iekšpuse paliek pilnīgi sausa.

Vakar, piemēram, saģērbos visi 3 slāņi sintētika, bez vēja un lietus aizsargslāņa. . Atminot mājās, 1 slānis diezgan mitrs, mugura normāli, krūtīm bija vēsi. Neteiktu, ka sintētika-sintētika variants nestrādā, bet vislabāk, ja kāds no slāņiem (2. ,piemēram) atsūc no ķermeņa un 1. slāņa to mitrumu. Variants ar vilnas džemperi kā 2. slāni (100% vilna Ogres ražojums) jau var braukt vēsākā laikā. Sintētiskais apakškrekls tikpat kā sauss. Protams, tam ir domāta merino vilnas apakšveļa, bet man tādas nav. Siltākam laikam var izmantot arī kokvilnu kā uzsūcošo, bet tad tur tas mitrums tā arī paliks. Kā 3. slānis nav tik traki, galvenais, ka mitrums no ķermeņa prom. Ja ir šitādas mitrumu atsūcošas kārtas, tad virsū der arī pat lētāka lietus jaka. Windstopers priekšā un elpojošs goretex jau ir ideāli virsējam slānim.

Par biksēm runājot, standarta variants plus grādos ir pieņemami. Divas lietas - ceļi varētu būt aizsargātāki un vieta, kur jaka beidzas, respektīvi, cirkšņu zona. Pat garajām apakšbiksēm ar windstoperi tur tas nav iestrādāts, ir tikai draudziņa zona. Pie mīnusiem jāizlīdzas ar vējizturīgām virsbiksēm, garās velobikses atstājot kā apakšbikses.

Avatar

By Slowmo 21.11.2011 17:22:11

Member+ · 1,166 comments

Par apģērbu viss vairāk vai mazāk būtu skaidrs. Vēl tik ar apaviem jātiek skadrībā. Šobrīd noskatīti divi poteniālie pirkuma objekti - SIDI Diablo un Shimano MW81 Droši vien jau vairāk tā kā Shimano, jo par vienu SIDI cenu sanāk divi Shimano pāri. Cik lasīju apskatus, Shimano pat siltāki par SIDI, lai gan nav tik ūdens necaurlaidīgi. Vai Latvijā kādā veikalā šie apavi ir nopērkami? Negribas iegrābties nepareizā izmērā, ja sūta no ārzemēm.

Avatar

By vitamiins_xc 21.11.2011 17:58:30

Member+ · 2,831 comments

tāpat gan jau šie visi laiž ūdeni, ja iekāpsi pelķē - nekāp peļķē. Uzvilksi pa virsu kaut kādus plānos mokasīnus, lai slapjš sniegs nesakrājas pie "ļipučkām". Mokasīni ir kā pirmais wind/drazas-stoperis, ko viegli nokratīt.


Anti-SEB™ // Anti-Ļenganais™ // Anti-ALU™ // Anti-Gravel™ // Neguli.Dzer.Brauc.™

Avatar

By Atis 21.11.2011 21:06:45

Member+ · 1,591 comments

Palasi manas atsauksmes. http://www.xc.lv/mtb/forums/viewtopic.php?id=14861
Es gan nezinu kas jaunajam modelim ir labāks / sliktāks.
Vairāk ūdens necaurlaidības = mazāk elpojoša. Galvenais laikam ir siltums. Slapjā laikā, kad visu laiku ūens šļakstās uz kurpes, lietoju plānos, ūdens necaurlaidīgos mokasīnus. Bet nu principā lietū 2 h tāpat viņām vajadzētu turēt, jo ir Gore-tex, kas to nodrošina (manam modelim ir tā, ka mazliet laiž ūdeni starp abiem augšējiem lipekļiem). Vienīgi tāpat ar mokasīniem patīkamāk, ka apakšā tīra kurpe paliek, nevis ar tiem visiem sāļiem un smiltīm aplipusi.
Man +1 izmērs ir garumā līdz atdurei. Pie manas šaurās kājas platumā var savilkt tā, ka kāja vispār nekustas. Līdz ar to biezākai zeķei vietas ir maz, un jo pieguļošāk, jo labāk salst cauri! Ja ņemtu tagad, tad ņemtu +2 izm. Bet droši vien, ka labāk mērīt, jo šis jau ir cits modelis... skaties pats, varbūt palasi netā atsauksmes par izmēru un noriskē.
Re kur ir arī šosejas wink http://www.chainreactioncycles.com/Mode … elID=31743

Last edited by Atis (21.11.2011 21:26:04)

Avatar

By kalnminis 19.09.2013 16:40:05

Member · 1,472 comments

Plānoju ņemt ziemai, maksā ap 160 eiro: http://www.northwave.com/it/product/_ce … tic_g.t.x.
Jautājums - vai kāds var ieteikt labāku (šajās cenu robežās) variantu?

Last edited by kalnminis (19.09.2013 16:40:49)

Avatar

By vitamiins_xc 19.09.2013 16:44:21

Member+ · 2,831 comments

nu vecīt komōnn...

130 eur
http://www.gandrs.lv/velo-apavi/celsius-artic-gtx/

Man ir modelis zemāk.. arctic toč vajag, ja būs ziema -20C un brauksi virs 4h. Tad arī cimdus/apgērbu vajag speciālu.

Last edited by vitamiins_xc (19.09.2013 16:45:25)


Anti-SEB™ // Anti-Ļenganais™ // Anti-ALU™ // Anti-Gravel™ // Neguli.Dzer.Brauc.™

Avatar

By kalnminis 19.09.2013 16:45:57

Member · 1,472 comments

Kas viņi afigeļi?! Tūlīt skrienu pakaļ.

Avatar

By vitamiins_xc 19.09.2013 16:49:27

Member+ · 2,831 comments

droši vien aiz.pag.gada modelis. store clean-up pirms jaunā ieviešanas


Anti-SEB™ // Anti-Ļenganais™ // Anti-ALU™ // Anti-Gravel™ // Neguli.Dzer.Brauc.™

Avatar

By Velomens 19.09.2013 16:55:54

Member+ · 1,681 comments
vitamiins_xc wrote

droši vien aiz.pag.gada modelis. store clean-up pirms jaunā ieviešanas

2012/13.gada ziemas modelis.


Veloceļojumi www.velomens.lv

Avatar

By kalnminis 19.09.2013 19:04:55

Member · 1,472 comments

Dotais 2012/13.gada ziemas modelis iegādāts. Šķiet, ka būs tas īstais; ļoti kvalitatīvs pēc pirmajiem iespaidiem. Ātrāk šurp ziemu!

Avatar

By ishman 19.09.2013 21:29:32

Member+ · 252 comments

domāju ka uz sodienu labākie ziemas apavi http://gearjunkie.com/45nrth-winter-cycling-boot


Scott Scale RC & Scott CX Team

Avatar

By cenubit 27.09.2013 21:25:00

Member · 613 comments

Es ar sāku meklēt elpojošas vēja lietus aizturošas bikses jaku. Vairāk gan rudens agras ziemas variantu. Tiesa nevaru izdomāt pa kurieni braukšu ar riteni pa ziemu. Vienīgais prātā nāk meži, jo pilsēta pārāk bīstami zinot cik kvalitatīvi tiek tīrītas ielas un kādi ir tie autovadītāji. Iesakiet kādu labu pārbaudītu variantu no e-bay pa adekvātām naudiņām. Vietējiem targašiem droši ka nenormāls uzcenojums, kā jau tas LV pieņemts.


Vēlos lai šie biedri nekad nekomentē:
kurjers;

Avatar

By wheelie 27.09.2013 22:15:43

Member+ · 2,608 comments

sanāca  patestēt nw garās velobikses, pagaidām vis ok, vēja necaurlaidīga membrāna strādā un ir komfortabli
http://www.gandrs.lv/velo-bikses-un-sor … ght-front/
attiecībā uz apaviem - ziemai izdomāju variantu "pa leeto" un paņēmu biezos neoprēna mokasīnus, nostrādāti kārtīgi, iekšā fīsa siltinājums, paredzēti 0  līdz - 10 C, redzēs kā būs http://www.gripgrab.com/product/arctic

Last edited by wheelie (27.09.2013 22:38:52)


keep rollin'

Avatar

By wheelie 27.09.2013 22:19:01

Member+ · 2,608 comments
vitamiins_xc wrote

Man ir modelis zemāk.. arctic toč vajag, ja būs ziema -20C un brauksi virs 4h. Tad arī cimdus/apgērbu vajag speciālu.

kaa nw apaviem ar izmeeriem, arī ieteicams  pa izmēru lielāku ņemt?


keep rollin'

Avatar

By martinse 28.09.2013 08:23:47

Member · 149 comments
cenubit wrote

Es ar sāku meklēt ... Iesakiet ... no e-bay pa adekvātām naudiņām. Vietējiem ...

Man ir force windster jaka un bikses no veloatlaidēm. Par to cenu ebay virzienā nemaz neredzu jēgu skatīties - ziemā nesalst un var uz vietas piemērīt.


"Treniņš" raksta ar vienu "n"!

Avatar

By cenubit 28.09.2013 11:45:20

Member · 613 comments

Izskatās tie force windster labi, un cena ar saprātīga. Kā ar kustības elastīgumu? Netraucē locoties?


Vēlos lai šie biedri nekad nekomentē:
kurjers;

Avatar

By SEA 28.09.2013 16:09:18

Member · 1,711 comments
wheelie wrote

kaa nw apaviem ar izmeeriem, arī ieteicams  pa izmēru lielāku ņemt?

Izmēru lielāku ieteicams jebkuram ņemt ziemai, lai būtu vieta papildus zeķei. NW Celsius Arctic GTX ir ļoti labi apavi. Redzēs, kādi būs Extreme W GTX.


ℝℂ/ᴾᴿᴱᴹᴵᵁᴹ²

Avatar

By day2 28.09.2013 16:31:00

Member+ · 612 comments

Šoziem braukšu ar Celsius Artic GTX
Par izmēru, kājai 42, Apavam 42.5 = reāli dzīvē 43 izmērs (der ar papildus zeķi, ja būs nepieciešamība pēc tās)
FluxBB bbcode tests


custom čuguna radiators - ONE. AND ONLY.
https://www.facebook.com/Cainiki/

Avatar

By cenubit 28.09.2013 18:14:40

Member · 613 comments

Tiko apskatīju šo gangrā. Likās ļoti labi. 90 ls lieki nav pašlaik sad


Vēlos lai šie biedri nekad nekomentē:
kurjers;

Avatar

By KasparsS 28.09.2013 18:18:17

Member+ · 2,281 comments

Arī braukšu ar tādiem pat kā day2.


Scott Scale RC custom edition - 7,7kg.
Scott Addict RC custom edition - 7,8kg
https://www.strava.com/athletes/kskincs
https://www.instagram.com/kasparsskincs