tiesiibas???

Avatar

By riexc 27.07.2004 16:50:07

Member+ · 597 comments

Sveiki...jautaajums nav svariigs bet tomeer..kas ir ar taam velosipeedistu tiesiibaam...vaig man taaadas vai nee, ja man ir B kategorijas auto tiesiibas?

Kas notiek ja man nav tiesiibu un vispaar vai ir kaadam gadiijies, ka menti uz celja meegjina aptureet?


stresa nav

Avatar

By herc 27.07.2004 16:57:42

Guest

Zinu ka pagaajusho vasaru vinji speciaali tureeja..bija veel raksts Vakara Zinjaas par to..Itkaa ( neapstiprinaats info ) 2ls par braukshanu bez tiesiibaam un 1 ls ja nav liidz....Ja ir autovadiitaaja tiesiibas , ta shaubos gan vai vaig vel iet kartot velo tiesiibas....Man vispaar nekad neviens taadas nav prasiijis...

Avatar

By yepp 27.07.2004 21:18:25

Guest

velo tiesiibas ir vajadziigas tikai tad ja tev nekādu motorizeeto transportliidzekļu tiesību.

Avatar

By IrenaB 27.07.2004 22:29:36

Member+ · 320 comments

Pareizi, B kategrijas tiesības atļauj braukt arī ar velo. Man ar vienmēr ir līdz, ja nu ievajagās.

Avatar

By reegs 27.07.2004 23:18:01

Member+ · 81 comments

ja ir autovadiitaaja aplieciiba, tad pietiek panjemt to un bildi un uztaisiit arii ritenim tiesiibas - neko nemaxaajot un axaamenu nekaartojot. tik vien kaa laix pateereejas.
bet ja pazaudee, ritenja tiesiibas atjaunot mazaak saapiigi.

Avatar

By SiSe 27.07.2004 23:51:44

Member++ · 775 comments

ir nācies piedzivot, ka aptur cp( šķērsoju ielu pie sarkanā; mentiņš bija laipns, jo toreiz taisnojos, ka ļoti steidzos uz fiziku, tipa labaratorijas darbs...), taču nekad nav sanācis rādīt tiesības. ja ir b kat. tiesības, tad atsevišķi nekādas velo tiesības nevajag taisīt.

Avatar

By oshcha 28.07.2004 00:01:15

Guest

Nezinu kaa visi paareejie kam ir B kategorijas tiesiibas, bet es piemeeram nedomaaju, ka ir laba doma, ja policists tevi aptur raadiit taas tiesiibas, jo:
1) Ja jau vinsh tevi aptureeja, taatad visticamaak kaut ko esi paarkaapis (es braucu taakaa juutu, ka jaabrauc nevis taakaa satiksmes noteikumos maaciits)
2) Ja paraadiisi ka tev ir auto tiesiibas tad piemeeram par to ka shkeerso krustojumu uz sarkano tev arii iepleesiis sodu taakaa automashiinai.
Taadeelj domaaju, ka labaak izlikties par muljkji un viss.:)

Taa es domaaju, bet nezinu vai tieshaam taa ir, jo liidz shim nav sanaacies ar riteni tikt aptureetam

Avatar

By Biker 28.07.2004 13:00:43

Member+ · 954 comments

Pilnīgi piekrītu, ne jau aiz gara laika cp kādu velobraucēju aptur! tāpēc labāk nemaz nerādīt savas B kat.tiesības, ka nesanāk riktīgas ziepes. pats arī dažreiz sagrēkoju braucot pie sarkanā, (bet tikai tad kad esmu absolūti drošs par situāciju uz ceļa)


Galvenais ir motivācija.

Avatar

By riexc 28.07.2004 13:58:29

Member+ · 597 comments

...nee nu jaa..var jau vinjam neko neraadiit un pateikt, ka naf naudinjas par ko samaksaat....bet vai ta tad neved uz iecirkni?? wink wink bet nu taaas taadas manas extreemaas fantaazijas...bet pie sarkanaa braukt paari tas ir labais (protams tikai droshos gadiijumos) jo tad tas laiks ietaupaas pamatiigi smile smile un es no savas puses ar velo esmu aatraak centraa nekaa ar auto...that rulzz smile smile smile


stresa nav

Avatar

By riexc 13.08.2004 01:16:32

Member+ · 597 comments

hmzz..a kur var elektroniski noteikumus jaunos izlasiit..nu mani preciizi interesee tas viss, kas ar velosipeedu saistiits...


stresa nav

Avatar

By Grey 13.08.2004 01:17:36

Member# · 1,688 comments

Nu, nāksies parakties http://www.csdd.lv

Avatar

By riexc 13.08.2004 01:22:20

Member+ · 597 comments

..hmm..Grey, Tu domaa to lielo kaudzi ar normatiivajiem dokumentiem, kur viens iespeejams ir taaas izmainjas, ko vinji pienjeema??? sad Tur jau nav iespeejams neko atrast...me domaaja, ka varbuut kaadaa autoskolas lapaa ir redzeeta taada lieta, vai kur citur normaalaa formaa


stresa nav

Avatar

By IrenaB 13.08.2004 12:47:38

Member+ · 320 comments

Nu, nu. Nav labi braukt pie sarkanā, tad arī nebūs jābaidās rādīt tiesības. Šai gadījumā nav runa par drošību (tais reizēs, kad it kā varētu droši pārbraukt pie sarkanā), bet gan par respektu pret noteikumiem un citiem satiksmes dalībniekiem. Daudz ir runāts par autovadītāju slikto attieksmi pret riteņbraucējiem, taču - kādu attieksmi gan jūs gaidat, ja paši braucat, kā liekas tobrīd ērtāk? Pārāk bieži var redzēt, ka, piemēram, deg sarkanais, mašīnas smuki stāv, gājēji smuki stāv, taču viens raiders ar velo dur tik pāri, jo VIŅŠ (nez kāpēc) DRĪKST. Man ir dusmas uz tādiem, jo autobraucēji, saskatījušies tādus, arī pret citiem riteņbraucējiem (tb, mani) izturas kā pret nenopietniem pajoliņiem, kuriem noteikumi ir pofig.

Man nav bail rādīt savas B-tiesības, jo es pilnībā uzņemos atbildību par to, ko esmu savārījusi uz ielas ar riteni.

Avatar

By ario 13.08.2004 15:06:26

Guest

velobrauceeja respekts pret autovadiitaajiem?! a varbuut pasaki kaads ir autobrauceeju respekts pret velomaaniem?! pat pret gaajeejiem nav, pret velomaaniem veel mazaak!
lielaakoties, ja tu piebrauksi pie gaajeeju paarejas, tad tev naaksies pagaidiit minuutes 5as kameer kaads tevi palaidiis. un ja palaidiis tad taapeec ka esi sieviete! un nevaijag gruziit ka taada attieksme ir deelj dazhiem kas brauc arii pie sarkanaa.

Avatar

By riexc 13.08.2004 16:02:12

Member+ · 597 comments

..ir jaaadomaa par to vai noteikumi jaaieveero tikai taapeec, ka tie ir noteikumi......vai arii taapeec, lai buutu droshi...

Ar veljuku pa pilseetu braucu taa, lai buutu peec iespeejas aatraak gala meerkjii..jaa mazliet nekauniigi, bet netrauceeju nevienu un neapdraudu satiksmes droshiibu...bet braucu aatraak kaa ar auto, un jo vairaak autobrauceeju sapratiis, ka taa ir AATRAAK, un arii pameegjinaas velo, jo labaak mums visiem....


stresa nav

Avatar

By Grey 13.08.2004 18:10:38

Member# · 1,688 comments

riexc, Tu ir utopists wink Kurš Tev ies mainīt 4-riteņu komfortu pret sviedriem un divriteni. wink Un CSN taču visiem vieni, un ja pieaugs nekaunīgo riteņbraucēju skaits, tad haoss tikai palielināsies.

Es, teiksim, neizjūtu to nelabvēlīgo attieksmi no autobraucēju puses, kad braucu pa pilsētu ar baiku. Pats esmu autovadītājs un zinu, ka tikpat svarīgi kā ievērot CSN ir spēja iekļauties transportlīdzekļu plūsmā. Citiem vārdiem sakot, turēt acis vaļā un visu laiku piemēroties situācijai, respektējot pārējos dalībniekus un izdarot paredzamus manevrus. Ja brauksi auto pa Brīvības ielu ar cietu tankista seju un precīzi 50 km/h, pret tevi izturēsies nosodoši, jo Tu traucēsi pārējos.

Tas pats ir ar riteni, ja jāapbrauc pirmajā joslā stāvoša mašīna vai, teiksim, mikriņš, es to izdaru necenšoties bremzēt autotransporta kustību. Es nestāvu, negaidu, kad mani kāds palaidīs, bet novērtēju situāciju un paredzami veicu manevru. Ja brauksi pa ceļa malu savā tempā un pietiekoši labi pārredzēsi situāciju sev apkārt un cienīsi pārējos (auto, gājējus un riteņbraucējus), viss būs kārtībā.

Ticiet man, autovadītājiem nav nekādu pretenziju pret riteņbraucējiem, kamēr tie nesāk apzināti bremzēt autoplūsmu vai riskanti pārkāpt noteikumus!

Un man nav problēmu apstāties pie sarkanās gaismas. Jā ir gadījies arī braukt pāri, bet retas reizes un es nekad neteikšu, ka pats darīju pareizi.

Avatar

By IrenaB 13.08.2004 21:36:21

Member+ · 320 comments

>ario
Protams, pret pieņēmumu, ka mani respektē, jo es esmu sieviete, man nav argumentu.
Es tiešām nevaru teikt, ka autobraucēji kaut kā īpaši nelabvēlīgi pret mani izturētos.

Vispār ļoti vērtīgi būtu riteņbraucējiem, kas nebrauc paši ar auto, kaut kā uzzināt, kā izskatās riteņbraucēji dažādās situācijās ar autobraucēja acīm. (Un tiem, kas brauc arī ar auto, arī pievērst tam uzmanību.) Es savu velobraukšanas stilu noteikti esmu uzlabojusi, kopš pati katru dienu braucu arī ar auto. Piemēram, man ar riteni uzkrītoši bieži ir gadījušās situācijas, kad strauji jābremzē, lai izvairītos no pretimbraucošas mašīnas, kas, izdarot kreiso pagriezienu, aizšķērso ceļu vai, vēl ļaunāk, brauc tieši virsū. Tas, protams, izskatās ļoti rupji un nelietīgi, taču, kopš pašai tā gandrīz gadījās, sēžot pie auto stūres, sapratu, ka autovadītājam ir grūti novērtēt pretimbraucoša velosipēdista patieso ātrumu. Respektīvi, viņam liekas, ka tas kustas ļoti lēni un viņš ar auto noteikti paspēs to kreiso pagriezienu izdarīt, netraucēdams velosipēdistu. Tāpēc ir ļoti noderīgi, ka arī velobraucējs to zin un uzmanās šajā situācijā. Vēl viens moments ir, kad autobraucējs vienkārši neredz kreisajā spogulī "aklajā zonā" iebraukušu velosipēdistu un it kā nekaunīgi spiežas viņam virsū. Tāpēc ir ļoti jāuzmanās, apbraucot, piemēram, pieturā apstājušos mikriņu, kurš, neko ļaunu nedomādams, var uzsākt braukt tieši, kad braucat viņam garām. Nu, ja padomā, tad šādu situāciju ir ļoti daudz un, to zinot, var izbēgt no daudzām nepatikšanām.

Last edited by IrenaB (13.08.2004 21:55:38)

Avatar

By riexc 14.08.2004 17:19:30

Member+ · 597 comments

..pilniibaa piekriiitu Grey..ir jaapaarredz situuaacija, taapat kaa braucot ar auto un tad jau viss buus okei...un veel es vienmmer braucu ar domu, ka mani ljoti iespeejams vienkaarshi neredz tie kas taisa kreiso pagriezienu un citus manevrus....taapeec, ja seko situuacijai uz celja un pielaagojas, tad jau viss buus okei


stresa nav

Avatar

By herc 14.08.2004 17:35:23

Guest

Jaa..ziniet mani vienreiz neredzeeja un notirieca..par laimi tiku cauri ar salociitu stuuri ( drauga ritenis tas bija ) .. Galvenaa ideja bija taada ka mashiina gireza iekshaa nepaskatoties kas tur uz 30km/h pa tiltu nesas lejaa...( tas biju es )a taa auto vaditaaja tur gandriiz sirds trieku dabuuja ( ta izskatiijas), neskatoties uz to taapat fiksi aizmuka prom pat nepaskatiijusies vai esu dziivs....pats sasitu kaaju kas kadu nedelju nedaudz sapaeeja....vot ta man izgaaja....

Avatar

By IrenaB 14.08.2004 20:43:39

Member+ · 320 comments

>herc
Kā tā - vienkārši aizmuka?! Vot st@#$a!!!
Mani ar vienreiz neredzēja un notrieca, taču šoferīts bija ļoti zolīdz un palīdzēja, kā nu mācēdams.:)))

Avatar

By herc 14.08.2004 20:50:19

Guest

nu tipa kautkaada tante tur saakumaa baigi riistiijas pie stuures..tad aizbrauca ( man jau nebija laika vinju veerot ..bij aiznjemts ar kritienu)
vieniigie zaudeejumi - $$$ par stuuri un sasists celis..bet nu kaut nedaudz kompensaaciju vareetu piedziit...) pats gan arii biki pa aatru nesos..ideja aptuveni taada : staavi 14:30 pie 49taaas vidusskolas un tev jaapaguust tikt liidz majam ( teika ; 4. staavs ) panjemt dokumentus un liidz 15:00 paguut atpaklaj...paguvu jau ..bet atpakalj jau bija jaabrauc ar saaposhu kaaju....bet vispaar shaados gadiijumos gruuti iegaumeet seju , mashiinas nummuru...utt

Avatar

By Grey 22.09.2004 20:26:04

Member# · 1,688 comments

Re, ko par tēmu raksta Kaža:
http://thoughtsfromlatvia.blogspot.com/ … lists.html

Cyclists
If you are coming to Riga, consider this. You could leave here with bruises or a cast because of cyclists. They are silent, speeding wraiths who come mainly down the sidewalks, weaving among the pedestrians and giving no warning. When the pedestrian walk lights go on in all directions on certain street corners, they will slash through the processions of people crossing the street. I hear of car-bike accidents, but seldom of bike-pedestrian collisions, though there must be a number, Much as cycling is a good thing when done in a civilized environment (bike paths) by civilized people (who use bells, respect traffic lights as they themselves are non-motorized "traffic"), I don't sympathize much with the cyclists in Riga. In fact, politically uncorrect as it may sound, if one of them is taken out and I read it in the paper, I think of the last time some idiot whizzed a few centimeters past me on the sidewalk and think -- one less!

Avatar

By IrenaB 14.06.2005 18:01:47

Member+ · 320 comments

Pacēlu vēlreiz šito tēmu, lai palielītos, ka šodien beidzot saņēmos un dabūju to velosipēdistu apliecību. Man jau bija B kategorijas tiesības, kuras visur stiepu līdz, braucot ar velo. Taču, lai mežā tās kaut kur nepazustu, aizgāju un dabūju arī <permis de conduire cycliste> (tā tur rakstīts smile). Ja ir autovadītāja tiesības, tad to izgatavo pāris minūšu laikā PILNĪGI BEZ MAKSAS, līdz tikai ir jābūt jau minētajai autovadītāja apliecībai un vienai dokumentu fotokartītei 3 reiz 4 cm. Formāts tāds pats kā parastajām tiesībām, laminēta, visur var iebāzt, kā arī pakārt kādā siksnā (tur ir tāds caurums). Vot tā. Tagad tik jāapslaka (ar pienu wink)

Avatar

By Chucky 15.06.2005 05:55:42

Member+ · 87 comments
IrenaB wrote

...Vot tā. Tagad tik jāapslaka (ar pienu wink)

Jaaapslaka ar ISOSTAR, Powerbar vai kaadu tamliidziigu dzeerienu!  smile))

Avatar

By Aģents 15.06.2005 13:17:42

Member+ · 845 comments

Jāapslaka ar dubļiem labāk... wink

Avatar

By Baltais 15.06.2005 13:19:31

Local.Auth · 5,425 comments

neeeee. tiesības vajag likt bikšu kabatā un tad pastrīķēt pret asfaltu kaut kur pilseetas centraa big_smile


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By Biker 15.06.2005 13:20:00

Member+ · 954 comments

var paslīcināt kādā upītē...:)


Galvenais ir motivācija.