Daudzdienas uz Salas mītošajiem...

Avatar

By Kasis 08.01.2011 22:11:50

Member+ · 521 comments

...un ne tikai.
Jau pagājušā gadā daži xc tautā populāri letiņi apciemoja Salu, lai iemēģinātu britu paugurus un izpratni par enduro zem nosaukuma Mucoff 8h..lai gan paši to neafišē. Laikam jau nekas īpašs nebija;)

Šogad ir doma ietestēt daudzdienu formātu Velsiešu gaumē, kas krietni atšķiras no poļu varianta: 7 dienas, Prologs nav obligāts, posmi tiek klasificēti kā pārbraucieni, bez laika kontroles, taču ar laika limitu, ietver speciālos posmus ar laika kontroli, no kuriem tad beigās veidojas kopvērtējums.

http://www.mtbtransuk.co.uk/

Avatar

By LOOK 10.01.2011 12:39:04

Member# · 2,702 comments

Precīzāk, tas ir klasisks enduro vai ralijreida formāts. Manuprāt ļoti interesants. Dalībniekiem samērā grūti izsekot līdz, vienas dienas ietvaros. Vakaros lielā kalkulēšana. Organizatoriem viskomplicētākais sacensību veids. No apraksta izriet ka ir arī nakts posms.

p.s. kas attiecas uz Mucoff 8h, tad tās bija ļoti labi noorganizētas sacensības, par ko Baltais rakstīja: http://www.trekveikals.lv/pasakumi/57-video-raksti


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By Kasis 13.01.2011 14:24:34

Member+ · 521 comments

Neesmu liels speciālists sacensību formātu noteikšanā, bet manā izpratnē īsti enduro ne, rallijreids noteikti nē. Es teiktu vienkāršs daudzdienu formāts, tāds pats kā jau labi zināmais poļu Bike Challenge. Speciālie posmi ir uphill/downhill/trail riding...uzvar vispusīgākais braucējs. Nedomāju, ka tas ir sarežģīti organizatoriskajā ziņā, jo gala rezultāts veidojas tikai no mazo speciālo posmu laiku summas, ko var pielīdzināt parastam daudzdienu sacensību formātam.

Nu katrā ziņā domāju, ka jāpamēģina kaut kas jauns, savādāks, kaut gan man pašam vairāk tīk poļu variants.

P.S. sorry, nebiju pamanījis smile Par Mucoff 8h organizāciju neteiktu "ļoti labi", bet gan vienkārši labi, tā iemesla dēļ, ka visas dienas garumā bija grūti izsekot, kurā pozīcijā atrodies, kas manuprāt ir liels mīnus sacensībās, kurās izmanto automātiskās laika ņemšanas sistēmas.