TREK kauss 27.augustā

Avatar

By andris 24.08.2006 19:04:55

Member++ · 403 comments
eliina wrote

Bet atļaujos šeit "pīkstēt" tikai un vienīgi tā iemesla dēļ, ka Riekstukalna sac. rīkotāji savā informācijā ir pauduši, ka šajās sacensībās aicināti piedalīties visi velo īpašnieki sākot no 3 gadu vecuma... Nu nav tas pareizi!
Ja reiz šīs ir extrēmas sacensības, lūdzu tā arī raxtiet, zinu dažus bērnus, kuri arī vēlas piedalīties un viņiem jau jābrauc lielais aplis. Ko jūs darīsiet, kad kāds no viņiem kritīs pāri stūrei un pamatīgi sasitīsies?? Teiksiet, ka bija jautri un varēs pasmieties? Zobgalīgi piedāvāsiet saknīti iezāģēt, lai neslīd?? Jebšu paziņosiet, ka jāpilnveido tehnika??

Nu nav tā-bērni Riekstukalnā vienmēr ir gaidīti, un labāk ar riteņiem, lai varētu nobraukt savus mazos aplīšus turpat starta/finiša rajonā, nekā bez velosipēda tikai kā savu vecāku līdzjutēji.
Un lielais aplis ir jābrauc bērniem sākot ar 10 gadiem. Bet līdz tam vecumam nekā ekstrēma tur nav un visi laipni gaidīti. Es ar saviem puikām (vecākajam 9 gadi) esmu tur piedalījies jau ne reizi vien un bērni vienmēr laimīgi. Taisnības labad gan jāatzīst, ka pa finiša kalnu gan viņi vēl lejā nav braukuši (arī tāpēc, ka neesmu mudinājis un ļāvis savu subjektīvo drošības novērtējuma/apsvērumu dēļ).

Avatar

By LOOK 24.08.2006 19:34:44

Member# · 2,702 comments
eliina wrote

Bet atļaujos šeit "pīkstēt" tikai un vienīgi tā iemesla dēļ, ka Riekstukalna sac. rīkotāji savā informācijā ir pauduši, ka šajās sacensībās aicināti piedalīties visi velo īpašnieki sākot no 3 gadu vecuma... Nu nav tas pareizi!

Pilnīgi noteikti varu teikt ka informācija ir pareiza, un lai visiem būtu iespēja piedalīties ir ieplānots bērnu aplītis (kā tas vienmēr ir bijis). Savukārt lielais aplis ir izveidots tā, lai tehniski sarežģītākās vietas būtu apbraucamas jaunākajiem un gados vecākiem braucējiem. Uzmanīgāk izlasot manus komentārus, to visu esmu jau teicis.
Pārceļot šo diskusiju uz basketbolu sanāk ka mēs spēlējam ar divreiz zemāk nolaistiem groziem (nekā citur pasaulē), un pukojamies ka tik un tā nevaram trāpīt. Nākamais solis seko ieteikums palielināt groza izmērus. Taču dzīvē tā nenotiek, grozus neviens zemāk neliek un lielākus arī netaisa, trenējas kamēr var iemest.
XC ir jauna velo disciplīna un tāpēc trases tiek ļoti uzmanīgi veidotas, pēc iespējas katru gadu veidojot arvien tehniski sarežģītākas. Tikai tā var šo meistarību celt. Visi piemin Kandavas krosus ar nostaļģiju. Taču ar šodienas acīm raugoties Riekstukalns šo tradīciju tikai turpina.


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By egils13 24.08.2006 19:45:01

Member+ · 1,204 comments

Jā, fubar, tehniku attīsta treniņos. bet amatieriem (tādiem kā es) labākais treniņš ir un paliks sacensības. jo tad azartā atļaujas nedaudz vairāk, nekā tas būtu treniņā. tad redz, kā to dara citi un mēģina līdzīgi (piemēram izņemt kādu līkumu). protams, arī minot vienam pašam, pēc 100. reizes tu sapratīsi, kā labāk vienu vai otru kalnu ir nobraukt, bet sacensībās ir iespēja vērot, kā to dara citi un var mācīties. rakstot komentu, es nerunāju par sportistiem, kuri dzīvo, lai trenētos. es rakstīju par darba rūķiem, kas ar riteni izbrauc pāris stundas pēc darba un varbūt brīvdienās. un piesaukt nerealizētās čempionu ambīcijas... kādā sakarā? es te neredzēju nevienu komentu, kas pretendētu uz čempiona statusu...

katrā ziņā savu viedokli nemainīšu - es esmu par tehniskiem krosiem, jo tie palīdz pilnveidot savas prasmes (kaut vai ar to, ka tu saproti, kas tev padodas labāk un kas sliktāk). un nebraucot šādus krosus, būs grūti trenēt arī tehnisko pusi, jo nezināsi jau uz ko tiekties. pie tam šādos krosos ir lieliska iespēja mācīties no tiem, kas māk.

Avatar

By anlens 24.08.2006 19:45:49

Local.Auth · 1,172 comments

jā , bet braucējiem , kam tur vajadzētu brauk un celt meisterību , tas ir RB un citiem ,kas piedalās PČ posmos šeit kaut kā nemana( ir jau gan daži izņemumi ). Braucam mēs vietējie matadori . Sen esmu deklarēji ,ka sacensšību organizācija ir visnepateicīgākā nodarbošanās,jo vienmēr atradīsies kāds ,kam kaut kas nepatīk,un beigās organizatoriem viss piegriežas un pasūta visus vienu māju tālāk. Bet suņi rej un karāvāna iet tālāk..

Avatar

By Baltais 24.08.2006 19:47:04

Local.Auth · 5,425 comments

RUNAS IR GARAS, APLIS ĪSS


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By anlens 24.08.2006 19:48:07

Local.Auth · 1,172 comments

Bet asumam jau vajag arī šo wink

Avatar

By kurjers 24.08.2006 19:49:47

Local.Auth · 1,399 comments

ANLEN- es arī BŪŪŠU!


[url=]www.avekurjers.lv[/url]

Avatar

By Baltais 24.08.2006 19:51:24

Local.Auth · 5,425 comments

pareizi saka, Anlens, ne jau LOOKam vai man taa gonku organizeeshana ir uznemejdarbiiba. taa vietaa labaak buutu aizbraukt weekenda uz cirulishiem, milzkalni, siguldaas kaarļa kalnu utt. varbut pat veltiit laiku ģimenei tongue

piedaavaaju kaadam statistikas cieniitaajam saskaitiit cietushos, lauztos loceklus rigas velomaratonos, sebos, vcienibas braucienos, shosejas gonkaas un kadaa no peedeejo gadu krosiņiem! ja tu paarkriiti pari stuurei, tad piecelies un brauc taalaak, jo tev 30 cilveki nepaarbrauks paari ar aatrumu 35km/h


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By egils13 24.08.2006 19:56:36

Member+ · 1,204 comments

patiesībā - domāju, ka LOOK ir konstruktīvs cilvēks un šeit sastopamo kritiku spēs attiecīgi izvērtēt (jeb, jau ir izvērtējis). LOOK skaidri un gaiši ir pateicis savu mērķi (XC attīstīšana LV) un atšķirībā no Japiņa, arī strādā šī mērķa sasniegšanai. un ir tikai saprotami, ka cilvēkiem, kas ir pieraduši pie šosejas, mežs var likties par traku. bet tad jau nevajag pretendēt uz piedalīšanos XC. alpīnisms arī ir ļoti grūts un bīstams, bet tāpēc jau alpīnisti nebļauj, ka kalnos jāiekārto lielceļi, lai var ātrāk tikt augšā. cilvēki izvēlas to par savu hobiju un pārvar grūtības. kāpēc tad gadījumā ar XC būtu jādara savādāk?

novēlu LOOK un viņa komandai izturību smile tā tik turpināt - brauktgribētāji nekur nepazudīs smile

Avatar

By eliina 24.08.2006 19:59:30

Member · 225 comments

Nesaprotu, kāpēc viedoklis ir jāuztver tik asi?
Esmu ļoti uzmanīgi izlasījusi. Gan nolikumu, gan www.velo.lv ievietoto aprakstu, gan šajā forumā runāto. Tieši tāpēc uzskatu, ka www.velo.lv ievietotais apraksts ir maldinošs. Tur nav runa par XC un arvien tehniskākām trasēm. Un bērni ir ne tikai līdz 10 gadiem, bet gan arī 11 utt.. Un tie, kā reiz arī brauks lielo apli.
Kā jau teicu, visu cieņu organizatoriem par trases veidošanu un visu pārējo ar organizēšanu saistīto problēmu pieveikšanu, bet nu nevar šito info palaist velo mājaslapā tādā veidā, kāda tā tur tagad stāv. Tas arī viss, ko gribēju teikt. Es tur esmu braukusi, esmu kritusi, un smieklīgi man nebija nemaz... Bet tieši tāpēc jau ir jāpabrīdina tos, kas grib pie jums braukt pirmo reizi.
P.s. Un, citējot kaut kādus izrautus fragmentus no teksta, kopējā jēga zūd.

Avatar

By anlens 24.08.2006 20:00:09

Local.Auth · 1,172 comments

pareizi sava pleca saites pārrāvu un pāris reizes pamatīgi nokritu SEBā un ELIONcup, pie liela ātruma. krosā nav sanācis ,jānospļaujas... Ja nu gādās nokrist uz asfalta, šosejā pie <40 km/h ?  a ,ja nu nokri't  lāsteka ziemā no kāda Rīgas nama ....

Avatar

By LOOK 24.08.2006 20:18:39

Member# · 2,702 comments

velo.lv un arī citos elektroniskajos medijos ir klasisks pasākuma preses relīzes paraugs, kuram apakšā ir mans telefona Nr. Vairāki cilvēki man ir zvanījuši un noskaidrojuši visu to kas nav iekļauts šajā tekstā vai nolikumā. Tātad ja ir kas precizējams būšu tikai priecīgs atbildēt.


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By vencha 24.08.2006 20:41:46

Member · 5 comments

Fubar,

No kurienes info, ka šosejniekiem ir bicepsi un resnas kājas?:)
Kādreiz mazliet uz kultūristu pusi vilka veči, kas trekā brauca sprintu vai 1.km hītu, bet šīm distancēm ir sava specifika, tagad kaut kas ir mainījies?
Pēc sezonas beigām, daudzi no viniem (šosejniekiem) kāpj uz MTB un tāpat veiksmīgi piedalās mačos.
Skatoties TV gan šosejnieku, gan MTB mačus (arī, kad pats vēl aktīvi pedāļus minu), nevienu kultūristu nemanīju un arī pēc ķermeņa uzbūves sevišķas atšķirības nebija, bet krampim kājās jābūt kā vieniem, tā otriem. Pamēģini šosejā uzmočīt 9% kalnā 30 km, un kādi izskatās līderi, kas lielajās gokās iet pa spici?
Un , ja kaut vai tas pats kultūrists uzkāpj uz MTB vai šosejnieka (nav svarīgi), tad viss ir O.K.!

Avatar

By fubar 24.08.2006 20:45:48

Member · 1,811 comments

es ceru ka tu, Egiil, nekjer krenjkji no manis rakstiitaa, jo buutiibaa koments bija tikai par to ka trenneejas tikai sac. laikaa. kaadreiz es arii taa dariiju, bet ir arii labaki risinaajumi.
un VISS manis rakstiitais ir tieshi par tevis piemineeto cilveeku kategoriju-  Weekend Warriors, pie kuriem arii es piederu.vispaar netiek braukts virsuu ne shosejai, ne nopietniem sportistiem, vismazaak jau sveetdienas brauceejiem.

chempionu ambiicijas ir lielaakai daljai no mums un taas nav tieshi jaaizlasa, bet gan starp rindaam. jautaajums ir tikai cik veiksmiigi/nevieksmiigi taas tiek realizeetas.
shajaa gadiijumaa taas tika piemineetas tikai kontekstaa ar aizieshanu prom no iistaas XC buutiibas (skan baigi pretenziozi smile ) un paskaidrojot tas bija domaats taa: cilveeki nopietni trenneejaas uz shosejas, lai iebrauktu pirmajaa 30niekaa Japinja Lauku Izbraucienos sporta klasee, vai ljaunaak- pat tautas klasee.
un tad shaadi "XC brauceeji" ieksh velo.lv iid, ka trases ir pa gruutu un tos saknju gabalus (aarpraac) vajadzeetu iznjemt aaraa, jo ar cieto dakshu paaraak krata, un par to krituienu, kad sapliisa Siemens-Cannondale krekls, vispaar VISI  tiks suudzeeti tiesaa 8)
TIK veseliiga ir muusu "XC" sceena.

Last edited by fubar (24.08.2006 21:10:30)


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By fubar 24.08.2006 20:56:37

Member · 1,811 comments

vencha:
taisniiba, tas bija paarpiileets. abaas discipliinaas augshgalaa esoshie ir mazi un siiksti, vieglinji titaana vechi.
tas laikam izspruka, jo man vairaaki pazinjas "bijushie" ir ar lielu buudu, Toivo, trekists, tas pats muusu Kaarlis arii no shosejas bija nevaajus apmeerus uzaudzeejis.
manas personiskaas asociaacijas te radiija taadu pamatiigu subjektivitaates piesitienu.
tas kas lasot izskatiijaas peec kultuurista teela, bija domaats taads ljoti izteikti muskuljots viirelis. pamatiigas kaajas jau nu tosh shiem ir.

par kultuuristiem- man domaat jebkuraa izturiibas sporta veidaa shiem buus smags aplauziens, ja nu vienigi sprintaa kaut kas spiid. buuda nav optimizeeta.


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By Vains 25.08.2006 02:15:49

Local.Auth · 402 comments

Var jau aizstāvēt te 11gadīgo minēju intereses, kas pirmo reizi ierodas uz XC mačiem, bet īstenībā gribētos dzirdēt nevis aizstāvju, bet pašu aizstāvāmo domas. Man jau šķiet, ka reti kurais jaunais censonis sāks čīkstēt, ka šitā trase gan ir pārāk sarežģīta. Varbūt kļūdos.
Bet vismaz par dažiem cilvēkiem, kas savu formu uzdzen uz šosejas, zinu, ka šitās tehniskās Riekstukalna trasītes ir kā naglai uz glavas - lieliska atpūta no gludajiem kilometru simtiem. Un piebildīšu, ka normāls vispusīgs minējs ne uz šosejas, ne Apē nejūtas kā zilonis trauku viekalā.

Riekstukalna brigādei HIP-HIP-URĀ!!! Ceru, ka preteklīts-lietutiņš mūs svētdien neapciemos.

Avatar

By Imitz 25.08.2006 02:41:27

Member · 70 comments

Man ir grūti objektīvi novērtēt trases grūtības pakāpi priekš 11 gadus veca bērna, bet man ar savu 4 gadīgo meitu TREK kauss ir ideāla vieta, kur pavadīt brīvdienas. Jo mazā izbrauc savu mazo apli, dabūn balviņu un diplomu, iztusē visu dienu pa āru un jūtās ļoti apmierināta. Un tas viss notiek tādā omulīgā gaisotnē, bez lieka saspringuma un stresa, atšķirībā no lielajiem "mtb" pasākumiem.

Avatar

By Ansis 25.08.2006 02:56:14

Member++ · 3,683 comments

Es arī apsveicu entuziastus LOOK un Balto, kuri veido tādas trases, kas lielā mērā lauž Šmerļa darbnīcu iesakņojušos filozofiju, ka Latvijā amortizatora dakša neesot vajadzīga - TIKAI liekais svars!

Avatar

By fubar 25.08.2006 04:17:57

Member · 1,811 comments

veel tikai jaatiek galaa ar naakosho aizspriedumu, ka pakaljeejais amiitis tikai lieki noeed speekus wink


taisnās rokas ir atpakaļ in da LV.
26565222

Avatar

By Grizz 25.08.2006 04:55:32

Member · 59 comments

es teiktu... ta, pakal'ejas amitis noed nevis speeku, bet naudu big_smile bet par to ir jadiskute citur wink

Avatar

By kurjers 25.08.2006 12:39:05

Local.Auth · 1,399 comments

Nav pieminēta starta kārtība. Mazie, vidējie, vecie utt utt .


[url=]www.avekurjers.lv[/url]

Avatar

By Baltais 25.08.2006 12:58:43

Local.Auth · 5,425 comments

12.00 startee
S V 12 - 1996. līdz 1994. gadā dzimušie;
S V 14 - 1993. līdz 1992. gadā dzimušie;
S V 16 - 1991. līdz 1990. gadā dzimušie;
S V 18 - 1989. līdz 1988. gadā dzimušie;
S V 50 - 1956. gadā dzimušie un vecāki.
S 21 - 1987. līdz 1972. gadā dzimušie;
S 35 - 1971. līdz 1957. gadā dzimušie;

~ 13:10 startee
V 21 - 1987. līdz 1972. gadā dzimušie;
V 35 - 1971. līdz 1957. gadā dzimušie;
S V Elite - 1988. gadā dzimušie un vecāki.


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!

Avatar

By Kurbads 25.08.2006 13:53:54

Guest

Labi ka tada starpiba starta laikos, vares pabildet censonus.

Avatar

By egils13 25.08.2006 14:02:43

Member+ · 1,204 comments

vai šoreiz arī starp grupām būs 30 sek. intervāli? man liekas, ka bija ļoti labi izdomāts.

Avatar

By LOOK 25.08.2006 17:17:56

Member# · 2,702 comments

Starta laika intervāli būs 2. brauciena dalībniekiem.
prognozējamā startēšanas kārtība:
V-elite un S-elite,
+30 sec. V35,
+30 sec. V21.

Pirmajā braucienā pirms starta sakārtojas pa grupām, bet startē visi reizē.

p.s. ja kādā no grupām būs ievērojami daudz dalībnieku, tad noteikti tas tiks ņemts vērā un nodrošināts atsevišķs starts.

Last edited by LOOK (25.08.2006 17:26:06)


Karbons vienkārši brauc ātrāk!

Avatar

By Ansis 25.08.2006 23:35:35

Member++ · 3,683 comments

Es šosezon braucu vienā TREK posmā Baldonē, un daudzi dalībnieki pēc finiša savās runās atzīmēja, ka pirmajā aplī no starta būtu bijis labāk laist visu to braucēju masu pa lielo plato ceļu, nevis likt spraukties tai "piltuvē" uzreiz aiz starta rajona pēdējās mājas.

Avatar

By Baltais 26.08.2006 01:27:17

Local.Auth · 5,425 comments

shoreiz trase ir jauna, tajā skaitā starts


Es nepārdodu, es palīdzu nopirkt!