Aptauja dāmām - par sēdekļiem ar caurumu :)

Avatar

By saule 17.07.2006 21:25:50

Member+ · 84 comments

Nu ko lai saka? Man arī beidzot apnicis mocīt savas jūtīgās vietas uz parasta sēdekļa, un esmu nonākusi pie secinājuma, ka pilnai laimei arī man būtu nepieciešams labs sēdeklis ar caurumu.  Nupat ugunde stāstīja par savu jauno sēdekli, un bija arī info, ka tādu tagad var nopirkt tepat Latvijā - ZZK. Cena gan paliela, tāpēc gribētos uzzināt, vai kas līdzvērtīgs nav dabūjams arī par mazākām naudiņām. Varbūt citas dāmas varētu padalīties pieredzē - kādus sēdekļus ar caurumu Jūs lietojat un cik tie aptuveni maksā? smile

Avatar

By KKTK 17.07.2006 22:16:15

Member+ · 2,298 comments

Esmu redzējis sēdekli kam cauruma nav, bet sēdekļa augša ir stipri izlocīta tā itkā būtu tur caurums.
Cena ganjau maziņa jo tika komplektēts ar nedārgu riteni (www.bikes.lv).
Piezvani uzzini, aizbrauc pamēģini...

Avatar

By Ansis 17.07.2006 22:21:43

Member++ · 3,688 comments

Man uz cita datora ir links uz visai iznīcinošu rakstu par sēdekļiem ar caurumiem. Pamatojums balstījās uz sekojošiem punktiem: nopietni sportisti (arī sportistes) ar tādiem nebrauc, cauruma malas sagādā tādas problēmas, kādas pilnā sēdekļa lietotāji pat neiedomājas, pa caurumu špricējas iekšā dubļi un smiltis, sēdeklis ar caurumu iznāk pat smagāks kā bez...
Kādas firmas kāda modeļa Tev ir tas "parastais sēdeklis"? Iesaku pamēģināt (lai kāds aizdod) vismaz vienu citas firmas citādas formas sēdekli... ja arī tas nepatiks, vismaz nojautīsi, cik sēdekļi mēdz būt atšķirīgi.

Avatar

By ugunde 18.07.2006 01:19:41

Member+ · 72 comments

Cik tad daudz mums te ir tie nopietnie sportisti? Šis sēdeklis ar "caurumu" ir mans trešais sēdeklis, tātad ir ar ko salīdzināt. Kā jau iepriekš teicu, tad komforts ir neatsverams un noteikti kompensē tos dažus liekos gramus. Arī pie šī sēdēkļa sākumā ir jāpierod, liekas, ka baigi spiež uz tiem dibena vaigu kauliem, bet ar laiku pie tā pierod un braukšanai tas netraucē.
Šaubos vai LV veikalos atradīsi ko līdzvērtīgu, bet par mazākām naudām. Katrā ziņā, kad pagājušās sezonās beigās sāku savus meklējumus, sapratu, ka LV veikali neko jēdzīgu nespēj piedāvāt.
Vēl vari pameklēt internetā. Kau vai tai pašā ebay.

Avatar

By tumšais 18.07.2006 01:41:53

Member+ · 485 comments

Ugundes sēdeklim ir titāna cauruļu rāmis un karbona pamatne, domāts sportam, no tā tad arī cena. Daiga brauc ar Selle Italia dāmu modeli ap 30 ls, bet bez cauruma. Lētākais pieejamais dāmu sēdeklis laikam  ir Selle Italia TransAm ar caurumu  par 14 ls. Manai meitai patīk, Ruu nē. Vari sarunāt izmēģināšanai.

Avatar

By IrenaB 18.07.2006 02:02:47

Member+ · 320 comments

Esmu ieprovējusi visādus sēdekļus ar un bez caurumiem. Ir svarīgi arī apmēram, kādam mērķim domāts ritenis, jo no tā atkarīga arī sēdēšanas poza un, līdz ar to - "karstie punkti", uz kuriem vairāk balstās svars. Vislētākais ļooooti ērtais sēdeklis bez cauruma, kas man ir bijis, - Selle Italia FLX, kas domāts vairāk komforta klases riteņiem. Tiešām ļoti ērts, pirku ZZK par kādiem Ls8. Bija arī tādi paši ar caurumu. Taču - tas nav sporta sēdeklis. Tas ir piemērots vairāk vertikālai sēdēšanai un ar to nevar tik labi stūrēt ar augumu (jeb dibenu).
Nākamais, jau drusku dārgāks, bet diezgan labs un ērts - Selle Italia XO, kurus esmu izmēģinājusi gan ar, gan bez caurumiem. Par apmēram Ls 10. Arī ZZK.
Ļoti jau pieklājīgs un arī tiešām ērts sēdeklītis - Selle Italia Fokus - esmu lietojusi ar caurumu (šis, starp citu, ir tāds, kuru varu iedot izmēģināt un, patikšanas gadījumā, par simbolisku samaksu atdot labās rokās). Maksāja jauns apmēram Ls 14, tai pašā ZZK.
Taču, tā kā man nav nekad miera, tad pie tā nepaliku, gribējās kaut ko maziņāku un vieglāku. Tā nu tagad esmu pieradinājusi savu sēžamvietu pie stipri minimālistiskā (priekš sieviešu sēdekļa) Selle Italia SLR Gel Flow ar caurumu (Selle Italia caurumotie modeļi visi saucas Trans Am, Selle San Marco - Arrowhead, ja nemaldos). Pie tā arī domāju palikt, ērts diezgan, īstā āda un patīk, kā izskatās (man jau ļoti svarīgs ir izskats smile). Taču šis nav lēts (ap 100 zaļo) un to esmu sūtījusi Internetā.
Vēl esmu mēģinājusi Selle San Marco Arami Arrowhead. Tas nu gan man šķita baigais moku rīks - ļoti šaurs purngals.

Kopumā ņemot, ja vajadzīgs nedārgs ērts, bet tai pašā laikā pietiekami sportisks sēdeklis sievietei, iesaku pamēģināt to Fokus Trans Am. Piesakos iedot pamēģināt, ja interesē.

Avatar

By saule 18.07.2006 12:59:41

Member+ · 84 comments

tumšais

Paldies - pamēģināšu IrenasB piedāvāto sēdekli, un tad jau manīs! wink
Bet ar kādu sēdekli brauc ruu?

Avatar

By ruu 18.07.2006 20:28:22

Member+ · 76 comments

Man ir tāds pats kā Ugundei, arī izmērs. Pirmais izbraukums bija pieregulēšanai, kamēr nedabūju īsto attālumu un slīpumu, likāk ka šausmīgi spiež kaulus uz dibena, bet pēc nedēļas pārtraukuma par sēdekli vispār vairs nebija jādomā. "Nopietnās sportistes" pie mums uz pirkstiem saskaitāmas (ar krietnu rezervi), pārējās minam sava prieka pēc, tāpēc negribas sev šo prieku sabojāt ar nepiemērotu sēdekli. Nobraucu Elvā 68 km pa redeļainu granteni, pampakainām pļavām, saknēm, izcirtumiem un pēc tam joprojām jutos kā sieviete, tas komforts ir tā vērts. Un nebraucam mēs tik traki, kā vīri no sākuma gala, arī pēc Krimuldas biju salīdzinoši tīra. Ja ir labs sēdeklis, kas nekur neko nenoberž, tad normālai veselai sievietei arī sēdēšana kādu laiciņu dubļos nevar kaitēt.

Avatar

By SiSe 18.07.2006 21:06:52

Member++ · 775 comments

jā, šķiet, ka caurumotie sēdekļi nav sportiski, bet ja domā par komforta saglabāšanu, tad tas ir labs risinājums. es laikam arī no tāda neatteiktos smile

Avatar

By Anda 18.07.2006 21:19:26

Local.Auth · 434 comments

man iepriekšējam velo bija sēdeklis ar caurumu. it kā jau nebija uzsvērts, ka tas sieviešu modelis utjp. sēdēt bija ērti, ne viena vien h non-stop uz tā pavadīta. dažkārt aizdevu velo draudzenei, kas fanoja par manu sēdekli. tad jau laikam arī bija ļoti ērts smile
šobrīd braucu ar super plānu un cietu sēdekli. no sākuma vajadzēja pierast. bet tagad vienalga.

sēdeklis bija Giant, pameklē Trek veikalā Brīvības ielā. par cenu nav ne jausmas. izskatījās gana sportisks.

runā, ka ļoti labi esot arī tie sēdekļi ar gropi pa vidu. gan sievietēm, gan vīriešiem, jo it kā mazāk nospiež asinsvadus un kājas labāk apasiņo slodzes laikā..

Avatar

By saule 24.07.2006 14:29:03

Member+ · 84 comments

IrenaB

Tas sēdeklis riktīgi rullē! smile smile smile
Vēlreiz paldies! smile smile smile

Avatar

By IrenaB 24.07.2006 21:06:54

Member+ · 320 comments

>saule
smile

Avatar

By eliina 15.08.2006 20:02:17

Member · 225 comments

sveiki,
vai kāda/kāds nevarētu norādīt linku, kur var apskatīt sēdekļus, par kuriem runājāt?

Avatar

By tumšais 15.08.2006 20:54:02

Member+ · 485 comments