Jūrmalas velotaciņa, un vispār velotaciņas...

Avatar

By KKTK 26.06.2006 13:58:05

Member+ · 2,298 comments

Nu zinieties, runā ka, velosipēdistiem vajag velotaciņas, jo tas ir drošāk...
Vakar ~lēnā garā aizbraucām uz Lielupi un atpakaļ un kas notiekās uz velotaciņas? yikes
1x tantiņa-kalnietis 2m atālumā pārmočī pāri taciņai ne pa labi ne pa kreisi paskatoties yikes
Pie nākamās vilciena pieturas tantiņu-kalniešu bariņš arī dara to pašu. Pietam bariņš to dara izkliedus, lai
labāk izsijātu teritoriju. Aizmugurē braucošie pēctam teica, ka šīs i nēsot pamanījušas ka es viņām
esot cauri izlīdis uz kādu 25km/h jo vairāk bremzēt vairs nebija jēgas...
Atpakaļ braucot onka, arī laikam kalnietis, iet pa 1/3 velotaciņas un tad lai paskatītos uz aizmugurē atpalikušo
mazmeitiņu, kas godīgi iet pa pašu maliņu un ēd saldējumu, aizdreifē pāri uz otru 1/3 taciņas. Tur sabremzēju,
šis uzreiz lec atpakaļ un - vinavat, vinavat, vinavat smile)
Tad vēlāk slāvu ģimenīte 3x vieglā pālī un ratiņiem vaļī pa VISU taciņu, velo propka no visām pusēm,
nu bļin tūristi... >:|
Tad vēl, bratāman ātrāk braucot mājās kautkur pie Majoru-Dzinaru velotaciņas sanāca masas un vektoru cīņa
ar vienu pozeri, kas izdomāja pabraukt pa pretējo pusi. Zlankšķis, pa visu ciemu, bet bratānam nekas - radziņi
ļoti izpalīdz šādos bruņinieku turnīros big_smile

Morāle? Viena varētu būt tā ka jāņojot nodzerti prāti (par to vēl būs stāsc smile)
Otra ka velotaciņas arī ir ļoti bīstamas - autovadītājus esam apmēram izdresējuši (diemžēl tikai pierīgas),
bet kājām gājējus sakarā ar velotaciņām vēl nāksies un nāksies audzināt, kur nu vēl kad parādīsies vairāk
šīs taciņas tuvāk centram...

Ak jā vēl novērojums, tētis ar velo un vilku suni un viņam pakaļ meitiņa uz velo un ar vilku suni pie siksnas.
Cerams ka tie suņi bija gudrāki par saimiekiem un godīgi skrēja līdzi visu ceļu...

Last edited by KKTK (26.06.2006 14:10:00)

Avatar

By Ansis 26.06.2006 14:41:23

Member++ · 3,683 comments

Ne jau Tu vienīgais, kuru tas besī ārā...
Der atcerēties, ka jebkurš bērniņš, kurš braucot skatās nevis uz priekšu, bet uz savu priekšējo riteni, ir potenciāls sadursmes izraisītājs. Kad viņš pamana pretimbraucēju (ja vispār pamana), pieredze rāda, ka viņam no izbīļa sabloķējas koordinācija un viņa tālākā trajektorija ir neprognozējama. Starp citu, es atceros, kad man bija kādi 5-6 gadi, pašam sanāca līdzīgi. Neskatoties uz to, ka 9 gadu vecumā es jau biju ļoti veikls braucējs.

Avatar

By Grey 26.06.2006 15:18:09

Member# · 1,688 comments

Man vienu gadu bija tā, ka braucot pa to pašu celiņu, iesēdos astē vienam "sportistam", šis tad nu vilka virs 30km/h. Vizinos aizvējā, baigi labi. Te vienā brīdī izdomāju drusku izlīst no aizvēja pa kreiso pusi un knapi paspēju pamanīt pavisam blakus uz celiņa atstātu mazu bērnu sēžam uz rotaļu automašīnas/ratiņiem. Pabraucu šim garām apmēram 30cm attālumā. Iepriekš to bērnu vispār nevarēja redzēt aiz priekšā braucošā muguras un likās, ka celiņš ir pavisam brīvs. Bērna tētuks atradās turpat netālu un nesaprata, kas notiek. Emocijas pēc šī notikuma bija diezgan spēcīgas, dusmas uz bezatbildīgo tētuku un apjausma cik bīstams patiesībā ir katrs "satiksmes" dalībnieks uz veloceliņa priekš sevis un citiem.

Avatar

By egils13 26.06.2006 16:12:06

Member+ · 1,204 comments

vienreiz pavēroju jūrmalas "veloceliņu" pa vilciena logu un sapratu, ka uz šosejas ar riteni būs drošāk... tā arī braucu pa koplietošanas ceļiem un mērojos spēkiem ar autovadītājiem. tas veloceliņš labākajā gadījumā ir paredzēts ģimenes izbraucieniem (ar vidējo ne ātrāk par 20 km/h). un tāpat vēl ir jābūt ļoti uzmanīgam. sportistiem (nu tiem, kas vēlas braukt ar vidējo virs 28 km/h - kas patiesībā arī vēl nav nekāds lielais ātrums) tur nav ko darīt (patiesībā - būtu pat jāaizliedz...). pārāk jau liela ātrumu starpība un izpratne par kustības drošību... (nu "nesportisti" nez kāpēc domā, ka viņi ir vienīgie, kas brauc ar riteni un pa malām nav jāskatās un trajektorijas izvēle arī ir brīva lieta - kā gribu, tā braucu...)

Avatar

By KKTK 26.06.2006 20:52:39

Member+ · 2,298 comments
egils13 wrote

vienreiz pavēroju jūrmalas "veloceliņu" pa vilciena logu un sapratu, ka uz šosejas ar riteni būs drošāk...

Nu man arī tā likās, bet šoseja kur brauc 100++ nav tomēr domāta velosipēdistu bariem... Pluss vēl tās mašīnu smakas,
pa taciņu tu gandrīz pa mežu vizinies... Man jau domāt, ka vajadzētu pašiem velosipēdistiem tur prasties braukt pa joslu,
palūrēt atpakaļ pirms apdzīšanas utt. - vispār jau ar apdzenajiem nekādu probēmu nebija, laikam patrāpījās ne pirmo dienu tur braucošie.
Bet galvenais jau tiem apkārt esošajiem cilvēkiem PAMANĪT mūs un prasties...
Daudz jau nevajag, uzkrāsot sarkanu taciņu ar velo zīmēm un varbūt pirms taciņas pie vilciena pieturām uzlikt brīdinošas zīmes!
Tas arī būtu viss, nez kas ir atbildīgs par to taciņu?

Avatar

By ruu 27.06.2006 20:52:13

Member+ · 76 comments

Kā jūs sacensību burzmā braucat, ja pa veloceliņu grūti izmanevrēt? Astē sēdēt tur tiešām nav prātīgi, bet citādi - pirksts vienmēr gatavībā uz bremzes un var ripināt arī uz 30, bērnus un ratiņu stūmējus drošāk apbraukt pa zāli ar lielāku loku. Pie stacijām un dažos nepārredzamos līkumos gan labāk ātrumu samazināt. Varbūt brīvdienās tur ir biezāks, bet vakaros nav ne vainas -uz saulrietu jūrā un tad pa puskrēslu atpakaļ . Pa vairākiem gadiem bijusi tikai viena nepatīkama situācija, kad iereibusi kompānija "joka pēc" mēģināja vienu no savējiem uzgrūst man virsū.

Avatar

By fusio 14.07.2006 16:50:50

Member · 784 comments

Zvaniņš pirms katra nepārredzama līkuma un vakaros lukturis obligāts. Citādi var pamatīgi iekulties. Braucu šonedēļ un vesela ģimene ar bērnu ratiņiem no Jūrmalas gāja uz Rīgas pusi pa visa ceļa platumu.
A kā rīkoties jā ir negadījums? Pēc būtības jāsauc policija.
A kādi noteikumi ir spēkā uz velosipēdistu celiņa? Vai gājēji tur drīkst atrasties?

Avatar

By Biker 14.07.2006 17:48:15

Member+ · 954 comments

piemēram Vācijā gājēji nedrīkst staigāt pa veloceliņu, bet pie mums.. wink


Galvenais ir motivācija.

Avatar

By KID 14.07.2006 18:44:31

Member · 6 comments

KKTK: onkam mazmeitinjas nemaz nebija wink tongue

Avatar

By aapsis 14.07.2006 18:48:53

Member · 43 comments

Jaa, es arii secinu ka velocelinjsh ir kluvis nelietojams velisipedistiem. Vakar ari braucu Riga - Bulduri. Beigaas sachakareti nervi un dusmas. Arii balsi naacaas pacelt, lai kautkaadus krieeveenus pie malas noliktu, kas kompaanijaa pa visu celinju zigzagaa mochiija, nenjemot veeraa, ka kaads brauc aatraak par vinjiem. Nu omas ar suniishiem utt jau laikam pat piemineet nav veerts...
Ja grib adrenalina devu nokert, tad var to izmantot. Tieshaam uz shosejas juutos droshaak.
Atpakal devos ap desmitiem -vienpadsmitiem vakaraa - vismaz briivaaks bija, bet taapat gadiijaas planeejoshie objekti pa celinju. Un - diemzheel redzeeju tikai vienu pretimbraucoshu velo ar priekshaa degoshu lukturiiti...
Nez, kas jaadara, lai LV celtu vispaareejaa velobrauceeja brauksanas kultuuru....

Avatar

By jdex 14.07.2006 19:03:54

Member · 52 comments

pa veloceliņu braukāju visai bieži. viņš ir kļuvis ļooti bīstams. diemžēl sad pēc pieredzes iesaku uzmanīties no aktieriem kas ar vienu roku stūrē bet ar otru dzer alu. viņi ir neparedzami un bīstami, jo neko vairak pa pudeles saturu neredz!

Avatar

By Optimists 15.07.2006 11:02:05

Member · 34 comments

Valeocelins jau kadus 8 gadus ir mana regularā treninu vieta, tā arī sāku nodarboties ar riteņebraukšanu. Braucu pa vakariem peldeties un priecaties par saulrietiem. Tad ta jau kluva par nepieciesamimibu. Pa visiem gadien nekas traks nav piedzivots. Brivdienas gan vairak tautas, bet nu jau katrs likums un neparskatama vieta no galvas zinama. Zvanins un drusku uzmanibas - tad jau viss bus kartibā.

Kaut kas gan tuvākā nākotnē gan būtu jādara ar asfalta segumu. Tikai ne tik prasti kā noasfaltēts posms no Priedaines līdz Lielupes tiltam. Sķiet, ka tur kāds sadzēries asfalta rullētājs vienkārši norullējis pa gājeju celiņu un drusku sabēris asfaltu. Saja posma gan ir tādi interesanti neparredzmi likumini pie maju iebrauktuvem, kur pretimbraucosajiem nesaskrieties ur vienkarsi neiespejami.

Avatar

By GUF 08.05.2008 11:32:58

Member · 292 comments

routes_iciems.jpg

Te dažas idejas par īsāku vai garāku nokļūšanu Jūrmalā un/vai Baltās kāpas rajonā nebraucot pa veloceliņu. Šie maršruti nav GPS traki, bet dabā tur nav īpašu problēmu orientēties, ja paķer karti līdz. Rekomendēju JS Rīgas rajons.

Protams, ka ir plašas iespējas improvizēt, jo variantu tur patiesībā ļoti daudz. Sarkanais maršruts caur Spilvi ir variējams braucot (cik iespējams) pa kāpas kori, vai ceļu lejā atkarībā no vēlmēm.

Lai labi minās, G

Last edited by GUF (08.05.2008 11:33:32)

Avatar

By velolietotajs 11.05.2008 22:48:57

Guest

Izbraucu pa Riga - Jurmala velocelinu turp un pa vienu no ieteiktajiem marsrutiem (gar Lacupes kapiem) atpakal. Velocelins ir tiri ciesams, ja nekad neesi braucis ar riteni arpus Latvijas (piemeram, Holande, Vacija). Minimalie darbi butu ievilkt vidusliniju un bultas, ka ari regulari atgadinat, ka neesi viens uz sis asfalta joslas. Citadi cilveki saprotosi, ja laikus bridina ar zvaninu.
Alternativais marsruts ir interesants, tacu pilnigi nepiemerots pilsetas riteniem ar saurajam riepam. Es no savas sievas gandriz "dabuju pa mici" par so ideju, jo vinai kadu 1km iznaca stumt riteni, nevis elegatni ripot, ka turpcela. Bet ar MTB bija ok. :-)

Avatar

By GUF 12.05.2008 09:49:30

Member · 292 comments

Nu, es jau brīdināju par smiltīm:) Kaut gan vasarā un sausā laikā ārpus šosejas par šauraujām riepām var aizmirst.

Pat lielākā daļa relatīvi maģistrālu grantenieku, pa kuriem ziemā varēja rullēt kā pa galdu, tagad ir svaigi nogreiderēti, bet nepiebraukti tā ka brīžam iet kā pa kāpam. Un tad vēl tā foršā trepīte...