apavi piedzīvojumu sacensībām

Avatar

By patrons 03.06.2006 23:41:08

Member · 4 comments

Kādus apavus izvēlēties piedzīvojumu sacensībām? Varbūt kāds var padalīties ar savu pozitīvo/ negatīvo pieredzi apavu izvēlē. Varbūt kādam ir pieredze ar LAFUMAS apaviem?

Avatar

By Kasis 04.06.2006 01:56:43

Member+ · 521 comments

Asics Trabuco!

Avatar

By Paija 04.06.2006 02:48:08

Member++ · 540 comments

man ir Ecco Receptor.
Viegli, ļoti ērti manai problemātiskajai plakanajai pēdai. Virspusīte ir no tīkliņa - līdz ar to ūdens iekšā-ārā un ļoti ātri zeķe izžūst (zeķei rī protams jābūt pareizajai).
vienīgi virspuses tīkliņš ir diezgan neizturīgs, viegli uzraut uz zaru galiem.. Vēl mīnuss - vietā, kur aukla stiprinās pie kedas klāt ir trausla, attiecigi noplīsa.
Bet pēdu labsajūtai - labas. Ziemā uz atlaidēm bija par 29 ls, tagad skatos veikalos - 46-50...

Last edited by Paija (04.06.2006 17:47:11)


XC.LV member since 2005

Avatar

By Anda 14.07.2006 13:22:18

Local.Auth · 434 comments

no personīgās pieredzes.
vispirms - apaviem jabut min 1 izmēru lielākiem. pēc vairāku kāju nagu nomaiņas zinu, ka tam ir liela nozīme. slodzes un ps maču ierastās brišanas pa purviem rezultātā pēda piepampst. kā arī, ja atsit kāju pret sakni, akmeni utml, tad nedaudz brīva vieta purngalā neļauj triecienam tikt pie pirxtiem. tiesa, vairāk par 2izmēriem extra ar nav ieteicams.
tālāk - nekādus mitrumu necaurlaidīgus materiālus! ja ūdeni nelaiž iekšā, tad arī ārā ne un būs pēdām forša vanna.. slapjas kājas ir ps neatņemama sastāvdaļa, ar to jārēķinās - upītes, purvi, rīta rasa u.c. so apaviem ātri jāžūst, un tad parasti tie arī ātri saslapinās. un zeķes klāt pareizām (tās gan labāk mazākas, jo fixi izstaipās un tad berž, arī super duper firmīgās). jo sintētiskāka zeķe, jo labāk. kovilnenes būs tulznu priex wink
un visbeidzot - lai nespiež potīti. un te var iegrābties uz tūrisma/ pārgājienu apaviem. nezinu, kam tie domāti, bet man VX Zemgalē patīkami nebija. varbūt potītes man nestandarta smile)

rezumē - apaviem jābūt pašiem mīkstiem un ērtiem, purngals un papēdis ar cietāku materiālu, zole vēlams gumijota un ar labu protektoru - nemetīs atpakaļ un neslīdēs.

pati fanoju par Nike ACG. Brīvības ielā ~pretī La Rocca ir Nike veikals, kur iepriekšējo kolekciju preces ar labām atlaidēm pārdod. šo to priekš ps ar var atrast.
Salomon (Adidas meita) arī ir ok, par jaunākajiem modeļiem gan nevaru spriest. 2004.gada krutākais modelis pārdzīvoja arī 2 ārzemju mačus, bet tā pati tīkliņa plīšanas problēma (var sašūt pirms mača, kādu laiku turēs) un mainīju arī auklas (Burusportā burāšanas auklas labi derēja - Salomon savdabīga, bet ļoti laba aizdares sistēma).

ieteikums - uz apaviem (un mugursomu) neekonomēt, bet prikt labus un piemērotus. visu cieņu indivīdiem, kas "speciāli uz sacensībām tirgū pa piečuku jaunas bots nopirku" smile))) es ar tādām nevarētu tikt līdz finišam..

Avatar

By jdex 14.07.2006 16:13:50

Member · 52 comments

es ieteiktu adidas clima cool. ļoti vieglas, ideāli laiž iekšā/ārā smile ūdeni un ātri žūst. varbūt mazliet subjektīvs skatījums bet manuprāt ir izturīgākas par salamon. adidām par labu runā tas, ka ir zolē ir vairākas "stabilizācijas sistēmas" viņas ir ļoti stabilas, grūtāk izmežģīt kāju. tas ps ir ļoti svarīgi!

Last edited by jdex (14.07.2006 16:14:15)

Avatar

By Ansis 14.07.2006 22:46:31

Member++ · 3,685 comments

Ja kāds domā iepirkties Nike veikalā (bez specializētā Nike veikala tas ir arī viss City Sport veikalu tīkls), es varu piedāvāt dāvanu kartes 70 Ls vērtībā. Prasu par tām mazliet lētāk - lai kartes izmantotājs justos kā ieguvējs:)

Avatar

By Kasis 14.07.2006 23:28:44

Member+ · 521 comments
jdex wrote

es ieteiktu adidas clima cool. ļoti vieglas, ideāli laiž iekšā/ārā smile ūdeni un ātri žūst. varbūt mazliet subjektīvs skatījums bet manuprāt ir izturīgākas par salamon. adidām par labu runā tas, ka ir zolē ir vairākas "stabilizācijas sistēmas" viņas ir ļoti stabilas, grūtāk izmežģīt kāju. tas ps ir ļoti svarīgi!

Njemot veeraa to, ka ClimaCool arii zolee ir ventilaacijas atvere (pie tam padaudz), nedomaaju, ka taas ir piemeerotas PS..resp. ljoti viegli savainot peedu nejaushi uzkaapjot uz zariem un citiem asiem priekshmetiem! Virseejais materiaals ir pietiekoshi izturiigs (no pieredzes), tachu nedomaaju, ka pietiekoshi prieksh PS.
ClimaCool ieteiktu tiem, kam staigaashana kedaas ir ikdiena, kaa arii skrieshanai..it sevishkji slapjos apstaakljos!

Aaa..un veel...diez vai visas taas stabilizacijas sistemas pildiis savas funkcijas tados extremaalos apstaakljos, kaa suunaini, brikshnjaini mezhi, purvi un pljavas, etc,  kur pamats zem kaajaam ir neprognozeejams...ne pa velti tie ir skrieshanas apavi!! Tados apstakljos par amortizacijas sistemas nepildiis savu darbinju;)

P.S. Alias?! Starpcitu, kad palaikoju Ecco (arii Timberland) apavus, taa arii nodomaaju: "Ja buutu man plakanaa peeda, tad vareetu njemt!":)

Last edited by Kasis (14.07.2006 23:33:16)

Avatar

By Paija 15.07.2006 02:37:05

Member++ · 540 comments

Šobrīd esmu arīdzan jaunu apavu meklējumos un acis stāj uz Salomon XA COMP 2. Kamdēļ meklēju jaunus - nokļūdījos ar izmēru, jo kā jau Anda teica, apavam jābūt vienu izmēru lielākam. Citādi pie lielām slodzēm, kājai pampstot, krietni cieš pirksti. Domāju, ka nepareizs izmērs varētu arī būt pie vainas tam, ka plīsa tīkliņš. Kaut gan, kas to lai zin. Tākā pirmie Ecco ļoti ātri nolietojās, ir nedaudz bažas un jaunos apavus no šīs firmas baidos pirkt un par izmēra un tīkliņa plīšanas/neplīšanas attiecībām, iespējams, neuzzināšu.


XC.LV member since 2005

Avatar

By Ansis 15.07.2006 03:09:15

Member++ · 3,685 comments

Vai jums ziemas sezonā tās nelaimīgās kājas arī pampst? Jautājums tiek mērķēts uz to, ka aukstajai sezonai varbūt nevajag vienu numuru lielākus apavus.
(Klasikas maratonskrējējiem karstā vasaras laikā vajag +1 num, bet vēsā laikā nē.)

Last edited by Ansis (15.07.2006 03:09:57)

Avatar

By KKTK 17.07.2006 10:58:44

Member+ · 2,298 comments

Neesmu gan izjutis lielu traucēkli ka bota nav +1num lielāka. Pērku ar domu, lai ielien iekšā biezā zeķe (gan ziemai, gan vasarai) un viss...
Varu padalīties pieredzē ar Nike ACG. Ir tāda sajūta, ka viņi nupatās sākuši ražot sporta apavus. Pirmās botas viss bija ok, protektors laps, ventilējās arī OK, cena bija par ļoti OK, tikai plīsa botai purns, tur kur lielais īkšķis. Tur materiāls bija paplāns tai vietai (1/2cm stingrākā purna šie nožēlojuši). Pēc 2x gadi nākamajām botām šie pārcentušies purns ir stingrāks un pat gumijots, bet botu iekša plīst. Vai nu tāpēc, ka pati bota stingrāka ir, vai arī dēļ nekvalitatīviem materiāliem... A - un ventilējas nu arī slikti. Tagad ilgi domāšu vai ņemt tagad atakal ACG, jo cenas arī jau ir palekušās nesaprotami augstu, tā arī nepiedāvājot kvalitāti par to neutral
Bet par baigiem tīkliņiem runājot - es tādu centīšos nepirkt, jo ej kā gribi, piedzīvojumu sačos tie tīkliņi ir nolemti saplīšanai, katrs zariņš, katra stumbra nolūsušais zars tev cenšas to tīkliņu saraut. Pirmajās botās es TĀDUS zarus esmu sadūris iekšā, lai arī tur bija viss nopietni stingrs... Pārāk skarba vide smile Smiltis, skujas un citi sūdi arī caur šķidriem sietiņiem pārāk viegli tiek botā un sakrājas un sāk berzt... Es domā ja tīkliņš tad tāds ar dikti dikti maziem caurumiņiem, jo veltilācijai tāpat pietiks.
Un visādiem super Salomon un citiem supervieglajiem apaviem paskatieties, cik km viņiem ir paredzēts "derīguma termiņš", nu dikti jau mazs, tāpēc nebrīnieties ka plīst wink

Last edited by KKTK (17.07.2006 11:17:45)

Avatar

By Eduards 17.07.2006 14:29:47

Member# · 2,686 comments

Salomon XA Pro- 500km, kas ir vienas sacīkstes.

Avatar

By Anda 17.07.2006 15:22:43

Local.Auth · 434 comments
Ansis wrote

Vai jums ziemas sezonā tās nelaimīgās kājas arī pampst? Jautājums tiek mērķēts uz to, ka aukstajai sezonai varbūt nevajag vienu numuru lielākus apavus.
(Klasikas maratonskrējējiem karstā vasaras laikā vajag +1 num, bet vēsā laikā nē.)

ziemā biezāka zeķe jāvelk (ooo, alpīnismam un augstkalniem domātās pat slapjas ir siltas, bet dārgas gan).
pēc VX Pro 70km skrējiena/gājiena gar jūru februārī pēdas mazākas nebija sarāvušās wink
sniegā kājas pēc vairākām h paliek slapjas, zeķes ar veirs nespēj izžūt, jo sniegs uz kurpēm kūst. tā ka kājas izmirka.

Avatar

By Ansis 17.07.2006 16:06:30

Member++ · 3,685 comments

"alpīnismam un augstkalniem domātās pat slapjas ir siltas"

Interesanti gan, vajadzētu pastudēt tehnoloģiju, kā viņi tādas zeķes izveido, jo ūdens iztvaikošanai nepieciešamais siltuma daudzums ir konstants lielums. Tad laikam advancētām zeķēm tas slapjums nevis tvaiko ārā, bet tiek paslēpts kaut kādās porās... vai arī cenšas ņemt siltumu nevis no iekšas (pēdas), bet tikai no āra, bez tam tvaiko arī no vēja molekulārās atraušanas.

Es tiešām piedāvāju 20 un 50 Ls Nike (City sport) dāvanu kartes - lētāk par to nominālo vērtību!

Avatar

By Robis (TA) 21.07.2006 04:52:21

Guest

Cik esmu pētijis Adidas Clima Cool zoles - ir ir tur caurumiņi, bet ne tik lieli lai tie iespaidotu smilšu un citu krikumu daudzumu nokļūšanu apvos. Man apavi tagad ir reāla dilemma un izskatīšu visus variantus. Pašreiz sarakstā ir Solomon XA Pro 3D, Adidas clima cool, Nike ACG, Sarva, Lafuma, Qbase. Par Salomon XA COMP 2 esmu dzirdējis tikai sliktas atsauksmes no dažādiem, savstarpēji nesaistītiem cilvēkiem.

Kas attiecas uz ziemu, tad es labaāk izvēlos botas, kuras ūdeni laiž vienā virzienā, jo ja ūdens mainās tad labāk, lai kāja ir slapjumā, bet siltumā nevis slapjumā un aukstumaa!

Par zeķēm - ziemā lietoju Lorpen TET, kas arii slapja silda, varu tiaki ieteikt.

Un par kāju pampšanu, piebriešanu - tas ir atkarīgs no katra cilvēka fizioloģijas, man personīgi kāja nepampst, bet pazīstu meiteni, kurai kāja maina izmēru pat par 3 numuriem!

Avatar

By jdex 21.07.2006 14:44:10

Member · 52 comments

principā Adidas Clima sērijai ir vismaz 5 modeļi un katrs no tiem ir salīdzinoši manāmi atšķirīgs no pārejiem. man dilemma ir līdzīga kā robim, laika vairs nav daudz, tapēc jāmeklē kedas big_smile

Last edited by jdex (21.07.2006 14:44:33)

Avatar

By Robis (TA) 21.07.2006 19:24:16

Guest

Par clima cooliem - piekr;itu ka ir vairāki modeļi, bet nu pēc nosaukuma nemāku atšķirt, bet pēc sportland vekala cenām gan! Laivotājiem paredzēts, bet nekādā gadījumā piedzīvojumu saču dalībniekiem melnas - 75 Ls.
Piedzīvojumu sačiem paredzētas, kuras es esmu noskatījis melnas - 70Ls
Ir veel oranžas maksaa ap 60 Ls, virsa un apakšas ventilaacija ideāla piedzīvojumu sačiem, bet  baigi gludais protektors! sad

Avatar

By Robis (TA) 25.07.2006 13:26:12

Guest

Vakar uzlaikoju Solomon XA Pro 3D (80 Ls/ Celjotaajs), kaut kaadu Sarvas modeli ar shipiem (60 Ls/ Celjotaajs) un Lafuma Active Trail Shall (56 Ls/Gandrs)
Secinaajumi - ja neskaita shipus, tad Sarvas nerulle! sad Solomon rullee - kaaja jutaas perfekti! Var arii ar Lafumaam iet, bet saakumaa ir jaapierod pie Vibram zoles!

Avatar

By jdex 25.07.2006 14:02:41

Member · 52 comments
Robis (TA) wrote

Vakar uzlaikoju Solomon XA Pro 3D (80 Ls/ Celjotaajs), kaut kaadu Sarvas modeli ar shipiem (60 Ls/ Celjotaajs) un Lafuma Active Trail Shall (56 Ls/Gandrs)
Secinaajumi - ja neskaita shipus, tad Sarvas nerulle! sad Solomon rullee - kaaja jutaas perfekti! Var arii ar Lafumaam iet, bet saakumaa ir jaapierod pie Vibram zoles!

tu rogainingā piedalies? es te tā padomāju, ka, lai arī cik ērtas tās botas būtu, nebūs reāli tās ielocīt pirms rogaininga, jo laika vairak nav sad jāiet būs vien ar vecajām, bet māc šaubas vai kāja nebūs lupatās....

Avatar

By Robis (TA) 26.07.2006 04:30:46

Guest

Rogainingaa nepiedalos - jaadodas tiesaat Kluba PS. Principaa sajuuta ir tada, ka ar salamoniem es tulznas nedabuutu - papeedis ideaali ieguljaas savaa vietaa un ar Lafumaam es shaubiitos, bet risketu, jo kad vinjas uzvelk tad ir visnotalj liidziigas sajuutas kaa uzvelkot shoziem pirktaas Lafuma Active Raid GTX XCR Kuras man papeedii ne reizi nav berzushas. Kas attiecas uz peedu tad to parasti piebeidz iekshaa sakritusii draza un mitrums. Kas attiecas uz drazu iesaku labaak uztaisiit paaris minuushu pauziiti un tikt no gruzjiem valjaa un nemociit kaajas - tas atmaksaajas!
veel meegjinashu uzlaikot Adidas Clima Cool, bet pagaidaam esmu noskanjojies uz Solomon XA Pro 3D modeli! Daargaakais no visa saraxta, bet pagaidaam eertaakais pakavs manaam kaajaam.
Vieniigais kas man rada shaubas Solomonaa ir taaa vieta, kuraa saakas kurpjshnjore - tur vareetu pliist, bet viss paareejais izskatas ok!

Avatar

By Robis (TA) 27.07.2006 02:45:14

Guest

Shodien uzlaikoju Adidas Clima Cool savu izveeleeto modeli - sacinaaju, ak pirkshu Solomon Xa Pro 3D Un izdomaaju kaa ja ne noveerst tad aiztureet tiiklinja paarbershanu ar aizvelkamo shnjori! smile
Bet j kas tad naakamas ir Adidas! smile

Avatar

By Robis (TA) 28.07.2006 13:05:26

Guest

Karoche botas nenopirku! sad Nav mana izmera (45) nebija ne Solomoni, ne Adidas. Labi ka caur Ogres Hawaii Express veikalu naakmnedeelj sarunaaju pasuutiit Solomon.
Kas veel attiecas uz Adidas Clima Cool modeli tad ja nemaldos to sauc Cordorma M (vai kaut kaa tamliidziigi!)