Slaloma zābaku iekšas sildīšana

Avatar

By oschups 02.01.2010 15:21:13

Member · 127 comments

Sveicināti.Vai kāds nezin,kur ar speciālu fēnu ir iespēja uzsildīt zābaku iekšas,lai piemērojas kājas formai?

Avatar

By KKTK 02.01.2010 16:34:30

Member+ · 2,298 comments

Reizes trīs izbrauksi pa pāris stundām ar tiem zābakiem un viņi pieņems to tavas kājas formu. Man veikalā pērkot tieši tā arī teica, vainu meklēt uzsildīšanu un tad to izdarīt ātri, vai lēnā garā slēpojot pac viss notiksies. Neko neesmu sildījis bet pataustot ar roku formas ir.

Avatar

By wrongway 02.01.2010 17:37:18

Member+ · 1,696 comments

Svarīgi vai Tavi zābaki vispār šādu sildīšanu atbalsta. Nebūs jēgas sildīt materiālu kurš nav tam paredzēts. Bet pašu sildīšanu parasti var veikt katrā nopietnā ziemas inventāra veikalā.


Jā! Tava pakaļa, sēžot automašīnā, patiešām izskatās resna!

Avatar

By 19 03.01.2010 03:36:26

Local.Auth · 630 comments

Iekšu sildīšana neko nedod izņemot to ka tā uzsilda "iekšiņas". Tas ka tās pielāgojas kājas formai ir tikai no tā ka tās kļūst mīkstākas no siltuma. Protams kaut kas ievalkājas bet tas noteikti nedod sajūtu ka kaut kas pielāgojas kājas formai. Kalnu slēpju zābakiem atšķirībā no citiem, piemēram, distanču slēpošanas zābakiem ir pietiekami cieta un stingra "čaula", kas neļauj zābaku "iekšiņām" būtiski staipīties.
Ārzemju slēpošanas kūrortos specializētie veikali piedāvā "fitting service", kas pēc savas būtības ļauj panāk augstāk minēto efektu pielāgojot "iekšiņas" kājai ar to pašu karsēšanu, kas gan jāpiezīmē notiek ļoti ilgā laikā un to nav iespējas izdarīt pāris stundām. Šo pielāgošanu, protams, tā pat ierobežo zābaka korpus kas nestaipās un nekam nepielāgojas. Minētais pakalpojums gan strādā tikai īstermiņā, jo vēlāk "iekšiņa" pieņem iepriekšējo formu. Patiesības labad gan jāsaka ka ir labāk nekā iepriekš taču efekts pirmajā dienā un 20tajā dienā nav salīdzināms.

Visprātīgākais ir šo problēmu apkarot saknē un izvēlēties kājas formai un slēpošanas stilam un prasmei atbilstošus zābakus kas stock versijā nodrošina maksimālu komfortu.
Ja atļauj nauda un ir vēlēšanās tad noteikti ir vērts maksāt par custom "iekšiņām", kas ir tieša tavas kājas un pēdas kopija. Lieki piebilst, ka tā pat kā F1 braucēji taisa sev sēdekļus pēc muguras formas, visi top slēpotāji izmanto viņu kājai konstruētas zābaku "iekšiņas".
Katrā ziņā cik man zināms neviens no man zināmiem cilvēkiem kurš šādu pakalpojumu ir izmantojis nav ne mirkli nožēlojis un pie turpmākās nepieciešamības teicās atkārtot šo procedūru jo sajūtas ir kā diena pret nakti.
Esmu ar šo problēmu familiārs, jo man ir samērā plata kāja un visi zābaki cietībā virs 150 ir visai šauri. Veselu sezonu karoju ar šo problēmu taču beigās atradu +/- risinājumu ar kuru var sadzīvot - optimālu zābaku modeli (relatīvi platu) kuram auduma zābaks ir piemērots manai pēdai un kājas platumam.
Jo mīkstāki būs zābaki jo lielāka būs izvēle starp to formām. Jo cietāki zābaki jo šaurāki.

Mūsu veikalos pārdod tikai parastos zābaku sildītājus, kas vienkārši izžāvē zābakus, bet vairāk neko nedara. Un ja kāds saka ka kaut kas pieņems formu tā ir klienta maldināšana jo 9 no 10 gadījumiem tas nenotiek augstāk minēto apstākļu dēļ.
Runāju ar cilvēkiem Austrijā, kas kā reiz ar šīm lietām nodarbojās un viņi visai pārliecinoši ar faktiem paskaidroja ka labas slēpošanas pamatā (dabiski ne Žagarkalna līmeņa, pēc puišu domām) ir labi zābaki un tikai pēc tam nāk slēpes.

Tā kā vēlu veiksmi!


Avatar

By martink 03.01.2010 09:54:44

Member · 257 comments

19, kādreiz esi mēģinājis izlasīt, kas rakstīts (labiem) zābakiem līdzi nākošajā instrukcijā? Pirmkārt, runa nav par būtisku formas maiņu, runa ir par iekšas pielāgošanu kājas formai, bet ne jau izmēra staipīšanu. Un, pareizi veicot procedūru, iekšiņa nevar pieņemt iepriekšējo formu, ja tas tā notiek, visdrīzāk, temperatūra nav bijusi īstā, vai procedūra nav veikta pareizi. Varbūt nomas darbinieki taupa iekšiņas un neuzsilda līdz īstai temperatūrai, utt.. Diez vai tik specifiskus sildītājus pārdos veikalos, jo ne jau ikdienas lietošanai tie domāti..

Un kādā sakarā pieminēts, ka slēpošanas pamatā ir labi zābaki, nevis slēpes, es nevaru saprast...


Get out and ride!

Avatar

By oschups 03.01.2010 10:44:13

Member · 127 comments

Lieta tāda,ka šie zābaki ir jau trešo sezonu.Pirmajā sezonā viss bija ok.Otrajā sākumā arī,bet tad pēkšņi sāka spiest pēdas iekšpusi.Pēc ilgākiem braucieniem paliek labāk,bet diskomforts ir baigais.

Avatar

By KKTK 03.01.2010 10:49:10

Member+ · 2,298 comments

Pilnīgi pareizi, visa komforta pamatā ir zābaks, jo tas tak ir visciešākajā kontaktā ar tevi, tāpēc tam jābūt vislabākajam. Tikai pēc tam nāk slēpes, kuras tu tad pēc garastāvokļa, kalna un mēnes fāzēm vari mainīt.
Bet par to ka zābaka iekšiņa zaudē formu - nepiekritīšu. Runa tak iet par tām silikona pildītajām iekšiņām. Pat tagad izņemot zābaku no skapja un ieliekot roku labi jūtami manu potīšu kaulu iespiedumi. Varbūt visu vasaru stāvot skapī tie nedaudz zaudē formu, bet kad sāk braukt drīz pieņem atkal kājas formu - daži nobraucieni iesildoties un zābakus var savilkt stingrāk!

Avatar

By 19 03.01.2010 14:01:09

Local.Auth · 630 comments
martink wrote

19, kādreiz esi mēģinājis izlasīt, kas rakstīts (labiem) zābakiem līdzi nākošajā instrukcijā? Pirmkārt, runa nav par būtisku formas maiņu, runa ir par iekšas pielāgošanu kājas formai, bet ne jau izmēra staipīšanu. Un, pareizi veicot procedūru, iekšiņa nevar pieņemt iepriekšējo formu, ja tas tā notiek, visdrīzāk, temperatūra nav bijusi īstā, vai procedūra nav veikta pareizi. Varbūt nomas darbinieki taupa iekšiņas un neuzsilda līdz īstai temperatūrai, utt.. Diez vai tik specifiskus sildītājus pārdos veikalos, jo ne jau ikdienas lietošanai tie domāti..

Un kādā sakarā pieminēts, ka slēpošanas pamatā ir labi zābaki, nevis slēpes, es nevaru saprast...

Diez i izsakot šādus apgalvojumus tu kādu pārliecināsi ka esi zinošs par labiem zābakiem. Bez obid, bet nevienam labam (lasi - cietam) zābakam nenāk silikona pildījumi vietās kur ir potītes, jo tas tomēr nenodrošina pietiekamu potītes stingrību pie attiecīgām slodzēm.
Iespējams pārpratu autora jautājumu/problēmu. Ja tiešām runa iet par nebūtiskiem pielāgojumiem, tad dabiski tas notiek ar jebkuru slēpjzābaku, bet ja kaut kas tomēr spiež tad pa lielām tā vienkārši tas nepazūd. Vēl protams lomu spēlē zābaka regulējumi, ja teiksim kaut kas tiek saberzts.

Par zābakiem KKTK jau pateica. Varu vien piebilst ka slēpojot līdzīgi kā braucot ar velo milzīga nozīme ir tā saucamajam power transfer, jebšu tam kā tavs spēks tiek novirzīts no tava ķermeņa līdz slēpēm. Zābakiem un tam regulējumam ir milzīga nozīme tā pat kā teiksim tam ko sauc par ski plate, jeb pamatnei, kas savieno zābaku ar slēpi.
Lai pārliecinātos par šiem vārdiem, kurus es neesmu izgudrojis paņem vislabākās augšējā gala slēpes, kuras parasti ir ļoti cietas ar atbilstoši agresīviem rādiusiem un saliec tās kopā ar vidēja vai zema līmeņa zābakiem kuri parasti ir visai mīksti un bez nepieciešamā atbalsta. Un tad iekāp atbilstoša līmeņa zābakos un sapratīsi šo vārdu patiesumu.
Līdzīgi var izdarīt paņemot mīkstu plastmasas zoles velo kurpi un cieto karbona zoles kuri. Atšķirība būs jūtama, taču slēpošanā tomēr ietekmē daudz vairāk nekā velosportā.

Ir visai bieži gadījumi arī kad zābaki deformējas, tādējādi radot visādus errorus. Dažiem draugiem ir bijuši kā reiz līdzīgi gadījumi, kad pēc vairākiem gadiem zābaks vienkārši sāk spiest vietās kur tas nekad nav spiedis. Parasti tas notiek tad zābaki tiek neregulāri lietoti pāris nedēļas sezonā un pārējā laikā guļ kaut kur garāžā vai pagrabā. Abos man zināmos gadījumos tie ir bijuši tā dēvētie "čajņiku" zābaki un abos gadījumos tika nomainīti zābaki jo šo problēmu citādi neizdevās novērt.
Tā pat kā jebkurai plastmasai slēpjzābakus nav ieteicams žāvēt uz radiatoriem ar visu korpusu. Parasti ņem ārā jūsu minēto iekšiņu un žāvē atsevišķi.

Autoram varu tikai ieteikt mēģināt jau pieminētos iespējamos risinājumus, kā arī varbūt pamēģināt zābakā ielikt anatomisko zoli, kas varētu mainīt pēdas novietojumu un tādā veidā novērst tā saucamos hot spots. Zoles cik man zinām tiešām pie mums arī ir atrodamas, bet neko gan nezinu teikt par kvalitāti.


Avatar

By oschups 04.01.2010 08:48:19

Member · 127 comments

Paldies par izsmeļošajām atbildēm.