Bērns un līdzsvarnieks vs pedāļu velo

Avatar

By sursurs 28.05.2019 13:46:15

Member · 905 comments

Man te vkr mēģināja iestāstīt, ka mazam bērnam (nu tur 3 gadi) neesot veselīgi pedāļu velo. Vajagot labāk līdzsvara riteni, čakarējot muguru, kaut kāda ne tāda slodze, utt.. Nebija laika diskutēt, lai noskaidrotu avotus šādai info.
Pati nekur, nekad neko tādu neesmu dzirdējusi/lasījusi. Varbūt kāds cits ar ir ko tādu dzirdējis? Un var padalīties ar info linkiem?
To, ka uz katra velo (gan ar, gan bez pedāļiem) var sēdēt pareizāk/nepareizāk, var būt pareizāk/nepareizāk kaut kas saregulēts, to es zinu pati big_smile Par to nav jautājums. Bet par to, ka in general pedāļgriešana būtu lielāka slodze mugurai? Nekā skriešana ar līdzsvarnieku?
Par ceļiem arī - saprotu, ka pārāk niknu zobratu attiecību nevajag likt. Bet kā zināt - cik būtu tā optimālā, lai, nezinu, nesačakarētu bērnam ceļus ilgtermiņā, piemēram? Tāds nedacepts 3gadnieks jau vēl pats tik sīki nepateiks. Pagaidām rullē pa 2x5km dienā (ne katru dienu, bet 3-4x nedēļā gan) un nevienu reizi nav pīkstējusi, ka kkas būtu "noguris" vai "sāpētu", ka negribētu braukt. Bet nu sačakarēt jau laikam var arī, ja ikurāt uzreiz nesāp. To gan negribētos.
Bet nu pamatojoties uz "viena tante teica", tgd kaut ko sākt ierobežot ar negribas, jo īpaši, ja bērns tikai ar karošanu ir pierunājams, ka "šodien pati uz dārziņu ar velo nebrauksi!"

Kāda citiem vairs netikjaunizceptiem vecākiem pieredze, info?


velo 4ever

Avatar

By smgd 28.05.2019 14:05:17

Member · 624 comments

pedāļu velo ar palīgriteņiem ir ļaunums
klaņiem būtu jābūt ~10% no auguma, ne vairāk + sēdeklis pietiekami augstu, lai ceļgali nelocītos pārāk
vecākiem bērniem par zobratu attiecībām https://kidsracing.co.uk/blogs/bikes/br … strictions, mazākiem droši vien jo vieglāk, jo labāk.

Avatar

By Meža meita 28.05.2019 14:06:06

Member · 162 comments

Oriģinālā bērnu velo komplektācija ir tik bezzobaina, ka 100 punkti bērnam neko nesačakarēs. Par to jāpiedomā skrūvētājiem/apgreidotājiem. Mums kā reiz savulaik ģimenes ārste ieteica minamo velo kā līdzekli pre x kājām. Minamais ritenis ar papildriteņiem ir "kaitīgs" pareizai mīšanas tehnikai, uzkāpšanai, nokāpšanai no velo. Tad labāk skrejriteni.

Last edited by Meža meita (28.05.2019 14:07:33)

Avatar

By Tomazz 28.05.2019 15:44:57

Member · 310 comments

Neesmu Susurs minētos argumentus pret pedāļiem dzirdējis. Kolīdz spēj labi turēt līdzsvaru, bērns principā gatavs pedāļu velo. Pedāļu velo arī prasa prātu, lai bremzētu, līdzsvara velo tas notiek intuitīvāk (ar kājām stumjas, ar kājām arī bremzē, vienkārši nolaižot uz zemes).

Mums dēlam augustā būs 3. 5km veikšana ar līdzsvara riteni abus vecākus atstātu dziļā šokā (vairāk no apņēmības viedokļa).

Avatar

By sursurs 28.05.2019 16:05:16

Member · 905 comments

Hmm - paldies par viedokļiem. Es jau ļoti ceru, ka tas tā arī ir "viena tante teica" līmenī.. smile

Ritenītis ir Woom 2, bez papildriteņiem.
Meža meitai - hmm.. Jā. diez cik "daudz" drīkst upgreidoties, lai nesāktos tā čakarēšana? Līdz smgd linkā minētajiem metriem mums kā līdz kosmosam big_smile 5,1m under age 8. Cik diez ir under age 3-4? Mums sanāk 1,7m, un bērns kā līdzenākā vietā braucot sparīgāk pamin, tā ritenis jau sāk lēkāt.. Pašiem mājaslapā rakstīts, ka iesācēju komplektācija.. smile


velo 4ever

Avatar

By IAeroI 28.05.2019 16:23:46

Member · 425 comments

Interesanti, pēc "stāstītāju" loģikas, kam ir domāti trīsriteņi? 5+ gadīgiem?
Bandītam (2 gadi) uz šo sezonu meklēju trīsriteņi ar pakaļējo sajūgu. Priekš 2020 jau ir iepirkts un gatavs kaujai līdzsvara ritenis.

Avatar

By novērotājs 28.05.2019 17:23:03

Member+ · 1,908 comments

IAeroI
Kāpēc divgadniekam nedot uzreiz līdzsvara riteni bez pedāļiem? Ja gribam, lai bērns ne tikai smuki izskatās uz riteņa, bet arī attīstās, līdzsvara trenēšana šajā vecumā ir ļoti ieteicama. Nesen iznāca parakties šajā virzienā. Izrādās, ka līdzsvara attīstība, acu - roku koordinācija u.c. labumi, ko dod braukšana ar velo, kam ir divi rati, palīdz attīstīties arī par intelektuālo attīstību atbildīgajām smadzeņu daļām un veicina bērna spējas mācīties jau pēc tam skolā - pat labāk, nekā superagri apgūtā lasīt un rēķinatprasme.

Avatar

By kaadss 28.05.2019 17:32:33

Member · 413 comments

Kasparovs ar Karpovu tad jau viena  gada vecumā sanāk jau mina ?

Avatar

By IAeroI 28.05.2019 17:43:04

Member · 425 comments

novērotājs,
Taisnību sakot es viņu iesēdinātu jau tagad, bet ka tēvam man ir bail par viņa veselību, it īpaši baidos sačakarēt viņam kājas un muguru.
Atceroties savu bērnību, viss gāja mierīga tempā: trīsritenis ar pakaļējo sajūgu, divritenis "Lācītis", divritenis "Аист" ar maziem ratiem.
Atrādu šeit tēmu, 2015.gadā man liekas, kur cilvēki piedāvāja variantu: 2-3 gadi trīsritenis (lai mazliet ietrenēt kājas + stūrēšana), 3+ līdzsvara ritenis (līdzsvara koordinācijai) vai divritenis bez palīg rītiņiem. Šajā varianta kājas jau ir gatavas, stūrēt jau protam, līdzsvara koordinācija atnāks pēc dažiem kritieniem wink

Avatar

By sursurs 28.05.2019 19:18:21

Member · 905 comments
IAeroI wrote

novērotājs,
Taisnību sakot es viņu iesēdinātu jau tagad, bet ka tēvam man ir bail par viņa veselību, it īpaši baidos sačakarēt viņam kājas un muguru.
Atceroties savu bērnību, viss gāja mierīga tempā: trīsritenis ar pakaļējo sajūgu, divritenis "Lācītis", divritenis "Аист" ar maziem ratiem.
Atrādu šeit tēmu, 2015.gadā man liekas, kur cilvēki piedāvāja variantu: 2-3 gadi trīsritenis (lai mazliet ietrenēt kājas + stūrēšana), 3+ līdzsvara ritenis (līdzsvara koordinācijai) vai divritenis bez palīg rītiņiem. Šajā varianta kājas jau ir gatavas, stūrēt jau protam, līdzsvara koordinācija atnāks pēc dažiem kritieniem wink

Nu vot par to kājas/muguru es gan neesmu dzirdējusi neko, ka 2gadnieki varētu ar līdzsvarnieku sačakarēt. Ir kāda info šajā sakarā?
Vnk manējā tieši 2os gados aizbrauca ar Strideri, vasaru nobraukāja, aprīlī šogad pieliku klāt pedāļgriešanu un 2os gados 10 mēnešos jau aizbrauca ar pedāļnieku kā lielā. Kad pirku to riteni, domāju, ka derēs 2ām sezonām - ķip šī vasara, kamēr apgūs, nākamā - nu tad mok varēs tjūnēt. apguva divās dienās un izskatās, ka būtu jāsāk pakāpeniski tjūnēt jau tagad big_smile
Bet tad mani sāk baidīt ar sačakarētu muguru. big_smile
Bet tu apstiprini manis vnm teikto, ka citi vecāki saviem bērniem šajā vecumā tikai līdzsvarniekus vēl pērk.. Jautājums - vai tam ir arī kaut kāds medicīnisks pamats, vai arī tas tikai par tēmu "vecāki nezina, ka bērns patiesībā jau māk"..

Last edited by sursurs (28.05.2019 19:19:54)


velo 4ever

Avatar

By novērotājs 28.05.2019 21:29:42

Member+ · 1,908 comments

IAeroI
Kādā veidā lai jebkurš bērnam pēc lieluma piemērots ritenis kaut ko sačakarētu? Liksi bērnam vālēt no rīta līdz vakaram? smile
Ja stūre ir bērnam piemērotā augstumā (neliksi taču tik zemu kā šosejniekam, nav jau bērnam par aerodinamiku jāsatraucas), kāpēc lai mugura tik īpaši ciestu? Protams, tie vecāki, kas cer izvilkt mazajiem vienu riteni uz pieciem gadiem, gan riskē ar to, ka vienā vai otrā galā neatbilstība bērna augumam neizbēgami būs.
Jā, protams, tavā bērnībā viss bija savādāk, tad tādu līdzsvara riteņu nebija kā sugas, bija trīsriteņi. Tagad nācis klāt kas labāks, kāpēc tiepīgi turēties pie veciem standartiem? Atceramies, ka vēl ne tik senā pagātnē bija melnbalti televizori, kuri rādīja bērnu iemīļotās pelēkās multenītes. Vai kāds saprātīgs vecāks tagad tādu gribēs savam bērnam?
Viss iet uz priekšu, līdzsvara jeb bezpedāļu riteņu kļūst aizvien vairāk. Tas tiešām ir vērtīgs variants bērna brauktprasmes un vispārējai attīstībai. Un no tā mazais braucējs dažu minūšu līdz pāris stundu laikā parasti pats bez problēmām pāriet uz divriteni, ja tas nav pārlieku liels un/vai smags.

Avatar

By Vaskis 29.05.2019 00:12:15

Member · 2,612 comments

1. Saviem intuitīvi līdzsvara velo devu cik ilgi vien var, jo kad bija pedāļnieks, atpakaļceļa nebija. Tad vienīgā dažādošanas iespēja ir skrituļslidošana, "samokats", dēlis utml.
2. dipdaps ir vieglākais variants tirgū, tātad omēm, sievām un citiem vieglāk pārvietojamais, auto, stāvi, vilcieni utt.
3. kā jau iepriekš minēts ar skrejamo-velo tā vadīšana un bremzēšana ir intuitīvāka, tātad manā izpratnē arī drošāka kopumā.
4. vecāka kundze-aukle diez gan kategoriska bija, ka viņai jāpieskata ārā mazie uz jebkādiem transporta līdzekļiem, jo kad tie apgūst iemaņas, tad "uz kājām" ne tik spraunie vec-vecāki u.c. tos vienkārši nevar noķert.

Par veselību varu piebilst tik to, ka visas zīdaiņu mācības neļauj sēdināt, kamēr tas pats neapsēžas. Vēlāk pēc iespējas mazāk un pakāpeniski, visplašāk zināmie piemēri ir par auto-krēsliņiem runājot. Tādēļ, kamēr uz minamā vai skrienamā tiek pavadīts samērīgs laika daudzums, manuprāt, uztraukumam nav pamata. Jāatzīst, tīri vizuāli uz skrienamā ķermenis acīmredzami šancē vairāk.

karoče mega kudos +++ līdzsvarniekiem, dipdapiem, balanca velo uttt.

Last edited by Vaskis (29.05.2019 00:14:22)

Avatar

By Sram 29.05.2019 08:30:06

Member · 1,188 comments
Vaskis wrote

2. dipdaps ir vieglākais variants tirgū, tātad omēm, sievām un citiem vieglāk pārvietojamais, auto, stāvi, vilcieni utt.

Es savai divgadniecei ( 2g4men ) paņēmu Alumīnija balansa braucamo, sver ~ 1.9kg, pret dipdapa ~ 3.9kg .. Sāka braukt tiklīdz uzkāpa, pēc pāris nedēļām bija jau tā apradusi ka laidās lejā no kalniņiem. Balsam super, pašai ļoti patīk, bez ričuka grūti pierunāt kkur aiziet. Šogad apgreidoties uz pedāļnieku nemaz neplānojam, iespējams nākamgad, ja vēlēsies. ir mēģināts uzlikt uz draugu mini pedāļniekiem, bet interese mīt vēl nav. Labākais variants pārbaudīt vai bērns ir gatavs mīties ir vienkārši to uzsēdināt uz pedāļnieka, ja interese mīt ir un bērnam šķiet intereanti, tad var mēģināt, galvenais visu pareizi saregulēt ( stūre, beņķis ). Vai tas ir veselībai kaitīgi ? ... Diezvai, bērns uz velo jau nepavada vairākas stundas intensīvi minoties, ir svarīgākas lietas kam pievērst uzmanību smile

Avatar

By Meža meita 29.05.2019 10:21:14

Member · 162 comments
sursurs wrote

Hmm - paldies par viedokļiem. Es jau ļoti ceru, ka tas tā arī ir "viena tante teica" līmenī.. smile

Ritenītis ir Woom 2, bez papildriteņiem.
Meža meitai - hmm.. Jā. diez cik "daudz" drīkst upgreidoties, lai nesāktos tā čakarēšana? Līdz smgd linkā minētajiem metriem mums kā līdz kosmosam big_smile 5,1m under age 8. Cik diez ir under age 3-4? Mums sanāk 1,7m, un bērns kā līdzenākā vietā braucot sparīgāk pamin, tā ritenis jau sāk lēkāt.. Pašiem mājaslapā rakstīts, ka iesācēju komplektācija.. smile

Nu to tā neviens jums nepateiks. Ar prātu jāskatās pašiem, lai pārnesums nav par smagu. Atkarīgs no bērna spējām. Tas arī bērniem, kuri regulāri brauc, mainās pa mēnešiem. Mums bērns pie 1. apgreida tika 4 gadu vecumā, kad jau tina tā, ka kājas muka nost no pedāļiem. Diemžēl vairs neatceros uzliktās zobratu attiecības, tas bija sen. Apgreidots tika 16" Specialized hotrok, sākumā aizmugurējo zobratu no 16 nomainījām uz 14, priekšā bija 28 vai 32. Pilna laime iestājās, kad ieauga ritenī ar ātrumpārslēgiem smile.

Avatar

By Tomazz 29.05.2019 11:37:36

Member · 310 comments

par to, kurā vecumā kurš velo variants, es tomēr skatītos no bērna attīstības/pieraduma tempiem. Mūsējais gandrīz 3 gados uz Strider līdzsvara riteņa vēl diezgan piesardzīgs un lielus attālumus veikt nevēlas. Attiecīgi neko nespiežam, piedāvājam un nodrošinam pieejamību. Izaugt līdz pedāļiem paspēs. Ne trīsriteņi, ne papildriteņi mums nepatīk, jo bērns "spēj" braukt vietās vai ātrumā, ko citādi nespēj kontolēt no līdzsvara vai prāta viedokļa.

Pedāļus viņam ļoti interesē, bet stāstam, ka līdz tiem jāizaug un vispirms līdzsvars/drošums uz velo.

Avatar

By smgd 29.05.2019 12:22:39

Member · 624 comments
Meža meita wrote

Pilna laime iestājās, kad ieauga ritenī ar ātrumpārslēgiem smile.

+1
vislabāk asap upgreidoties uz 20" ar īpaši zemu rāmi - islabikes small, kubikes, woom 4 vai tml, kur 105-110cm min augumu vajag. Manējais ar 4.5g aizbrauca ar 20" un spēja adekvāti operēt thumbshifteri


aizmugurē zobratu iespējams vajag nomainīt uz mazāku, priekšējais droši vien nāk kopā ar klaņiem un būs dārgi. 1.7m development ir kalnā minamais pārnesums.

Avatar

By sursurs 29.05.2019 14:34:40

Member · 905 comments
smgd wrote
Meža meita wrote

Pilna laime iestājās, kad ieauga ritenī ar ātrumpārslēgiem smile.

+1
vislabāk asap upgreidoties uz 20" ar īpaši zemu rāmi - islabikes small, kubikes, woom 4 vai tml, kur 105-110cm min augumu vajag. Manējais ar 4.5g aizbrauca ar 20" un spēja adekvāti operēt thumbshifteri
aizmugurē zobratu iespējams vajag nomainīt uz mazāku, priekšējais droši vien nāk kopā ar klaņiem un būs dārgi. 1.7m development ir kalnā minamais pārnesums.

Nu līdz 20 vēl krietni jāpaug. Vēl pagaidām tikai uz zemākajiem 16niekiem spēs kautcik zemi (un pedāļus) atsniegt. Protams, kad "ieaug ātrumos", tad daudz problēmas var atrisināt. Pat, ja ātrumus vēl slēgt nemāk, var vismaz atbilstoši paredzamajam reljefam iepriekš saslēgt, lai tik brauc..

ar to zobrata maiņu skatījos, ka normāli pieejams būtu 13T brīvrumba, kas ar nemaz nav TIK lēta, bet ieguums būtu no 25-15 uz 25-13, kur nevar saprast, vai baigi ir vērts. tā kā 14collniekam rata apkārtmērs ir knapi 1metrs, tad tas rezultāts palielinātos no 1.7 uz 1.9, kas ar tāds pa pusei kalnā minamais pārnesums vien sanāk.. no otras puses - ikdienā jau tam bērnam jāspēj jau arī drusku uz augšu ar pamīt.. ;?


velo 4ever

Avatar

By sursurs 29.05.2019 15:18:44

Member · 905 comments
Tomazz wrote

par to, kurā vecumā kurš velo variants, es tomēr skatītos no bērna attīstības/pieraduma tempiem. Mūsējais gandrīz 3 gados uz Strider līdzsvara riteņa vēl diezgan piesardzīgs un lielus attālumus veikt nevēlas. Attiecīgi neko nespiežam, piedāvājam un nodrošinam pieejamību. Izaugt līdz pedāļiem paspēs. Ne trīsriteņi, ne papildriteņi mums nepatīk, jo bērns "spēj" braukt vietās vai ātrumā, ko citādi nespēj kontolēt no līdzsvara vai prāta viedokļa.

Pedāļus viņam ļoti interesē, bet stāstam, ka līdz tiem jāizaug un vispirms līdzsvars/drošums uz velo.

Nu tur skaidrs kā kuram. Es ikdienā ar velo, strideris aizgāja no pirmās dienās, otrajā jau dragāja uz&no BD 1+km katrā virzienā. Un reāli brauca, nevis "staigāja ar riteni starp kājām"... 
Pati čīkstēja, ka grib pedāļu riteni. Un tgd arī redzu, ka viņai krietni vieglāk un ātrāk iet ar to pedāļnieku. Arī vidējais ātrums ir lielāks, pat ieskaitot visas grantenes, pagalmu bedres ielu apmales, utt..
Knapi nedēļu brauca ar pedālnieku, kā jau sāka pati visādus "trikus" taisīt - nu tur kājās stāvot braukt, tgd hits ir ieskrieties un tad celt kājas kkur ellē ratā.. Vai mēģināt visādus zigzagus (labi, ka šim ir stūres ierobežotājs drusku). Tādā ziņā gatava ir vairāk kā vajag. Man sirmi mati. Satraumēties jau, protams, ar bezpedāli var drusku mazāk..


velo 4ever

Avatar

By smgd 29.05.2019 15:34:50

Member · 624 comments

tālāk būs vēl labāk - lecieni pa jebkuriem akmeņiem un saknēm, braukšana bez rokām

Avatar

By sursurs 29.05.2019 22:11:42

Member · 905 comments
smgd wrote

tālāk būs vēl labāk - lecieni pa jebkuriem akmeņiem un saknēm, braukšana bez rokām

"Iepriecināji".. big_smile Tajā brīdi gan iespējamais kaitējums veselībai krietni palielinās hmm


velo 4ever

Avatar

By JohnU 18.09.2020 18:52:05

New Member · 4 comments

Es uzreiz iedotu bērnam uzreiz līdzsvara riteni bez pedāļiem. Divu gadu vecumā ir ļoti ieteicams trenēt līdzsvaru, lai attīstītu līdzsvaru, roku un acu koordināciju utt. Lai to izdarītu, varat izmantot arī motorolleri. Šāda braukšana palīdz attīstīt smadzeņu daļas, kas ir atbildīgas par intelektuālo attīstību, un palielina bērna spēju mācīties. Galvenais ir izvēlēties ērtu pareizā vecuma transportu. Velosipēdā izvēlieties stūres un atzveltnes augstumu, motorolleram ir pietiekami daudz stūres augstuma, kā arī labi riteņi. Es šeit paņēmu savu bērnu motorolleri, esmu ļoti apmierināta.


dzīvo augstu

Avatar

By ptsns 18.09.2020 21:17:45

Member · 1,175 comments

Sīkajam 2g un 10m... skrējritenis jau pārāk mazs, bet jaunais pedaļnieks pārāk liels. Draugs ieteica noņemt stabilizatorus un pedāļus lai sīkais to izmanto kā skrejriteni un pierod pie lileākā smagākā riteņa un iemācās lietot bremzes. Un tikai pēc tam kad viss apgūts skrūvē klāt pedāļus (bez stabilizatoriem).

cFlhbKx.jpg

Avatar

By Vaskis 19.09.2020 11:22:47

Member · 2,612 comments

Tā pati situācija, 3g atsakās principā no pedāļiem, taču ļoti labprāt brauc ar to 16" velo bez pedāļiem ka līdzsvara dip-dap.

Avatar

By smgd 19.09.2020 13:45:44

Member · 624 comments
ptsns wrote

Sīkajam 2g un 10m... skrējritenis jau pārāk mazs, bet jaunais pedaļnieks pārāk liels. Draugs ieteica noņemt stabilizatorus un pedāļus lai sīkais to izmanto kā skrejriteni un pierod pie lileākā smagākā riteņa un iemācās lietot bremzes. Un tikai pēc tam kad viss apgūts skrūvē klāt pedāļus (bez stabilizatoriem).

https://i.imgur.com/cFlhbKx.jpg

Stabilizatorus vajag lūžņos nodot, pieradīs un varēs skrūvēt atpakaļ nedāļus

Avatar

By novērotājs 19.09.2020 20:09:00

Member+ · 1,908 comments
ptsns wrote

Sīkajam 2g un 10m... skrējritenis jau pārāk mazs, bet jaunais pedaļnieks pārāk liels. Draugs ieteica noņemt stabilizatorus un pedāļus lai sīkais to izmanto kā skrejriteni un pierod pie lileākā smagākā riteņa un iemācās lietot bremzes. Un tikai pēc tam kad viss apgūts skrūvē klāt pedāļus (bez stabilizatoriem).

Ja pedāļritenis ir pārāk liels, vai tad ir kādas cerības, ka bez pedāļiem tas kļūs mazāks? Un bremzes lietot diez vai iemācīsies, ja ērtāk taču nobremzēt ar kājām. Pārāk lielu riteni liekam mierā, kamēr bērns paaugas. Tas bezpedālis dramatiski mazs neizskatās, ja nu varbūt sēdekli varētu drusku pacelt. Nav gan iznācis papētīt tieši šo modeli, bet vai tiešām tas nav absolūti regulējams? Ja nav, nu tad grūti, bet tas jau nav standartlielums, bezpedālīši mēdz būt dažāda izmēra (ne ratu, bet rāmja ziņā).

Avatar

By smgd 19.09.2020 20:30:06

Member · 624 comments
novērotājs wrote
ptsns wrote

Sīkajam 2g un 10m... skrējritenis jau pārāk mazs, bet jaunais pedaļnieks pārāk liels. Draugs ieteica noņemt stabilizatorus un pedāļus lai sīkais to izmanto kā skrejriteni un pierod pie lileākā smagākā riteņa un iemācās lietot bremzes. Un tikai pēc tam kad viss apgūts skrūvē klāt pedāļus (bez stabilizatoriem).

Ja pedāļritenis ir pārāk liels, vai tad ir kādas cerības, ka bez pedāļiem tas kļūs mazāks? Un bremzes lietot diez vai iemācīsies, ja ērtāk taču nobremzēt ar kājām. Pārāk lielu riteni liekam mierā, kamēr bērns paaugas. Tas bezpedālis dramatiski mazs neizskatās, ja nu varbūt sēdekli varētu drusku pacelt. Nav gan iznācis papētīt tieši šo modeli, bet vai tiešām tas nav absolūti regulējams? Ja nav, nu tad grūti, bet tas jau nav standartlielums, bezpedālīši mēdz būt dažāda izmēra (ne ratu, bet rāmja ziņā).

16" pārāk liels parasti nozīmē, ka noregulējot sēdekli, lai ar abām kājām/pirkstgaliem vienlaicīgi skar zemi, centrs iznāk pārāk tuvu. Ja vēl ražotājs ir uzmontējis nederīgi garus klaņus, tad augšējā punktā pedālis gandrīz skrāpē sēdekli- ar tādu ģeometriju pabraukt nevar. Orbea grow standover vajadzētu būt izcili zemam, un 102mm klaņi arī ir samērīgi

Avatar

By peteris 19.09.2020 22:17:39

Member · 520 comments

ja kāds grib eksperimentēt, varu aizdot testam 102mm/32Z klaņus/zobratu. nāca līdzi pirkumam, bet noteikti vēl labu laiku nebūs vajadzīgi big_smile

https://balancebikes.eu/lv/velosipedi-b … -102mm_32z