Tā kā neesmu no Rīgas un uz ZZK tik viegli nevaru aizbraukt, rakstu šeit. Vai ZZK scandium rāmis nāk kopā ar cieto dakšu un kāds ir šī rāmja lielākais izmērs?
tik vienkārši kā piezvanīt …
Vakar biju ZZK, stāvēja scandiums bez dakšas - 299Ls
Pats arī lietoju tādu :)
1420 grami lielākajā izmērā, ir taustīts (tikai!)
Nu nevajag jau noēsties līdz centnerim, ta viss turēs.
Ar vecajiem dzeltenajiem rāmjiem bija probl., tagad ar jaunajiem (melnajiem) viss esot ok.
katrā ziņā par to naudu ko labāku JAUNU var vēlēties…?
tom, ieksh crc cove hromolita ramis bij labs, un tiesi tavaa iecienitajaa zilajaa kraasaa.
1360 gr. ir fun works karbona rāmja svars kurš bez atlaides maksā 799Eur internetveikalā, un tas r tikai viens no piemēriem, pats braucu ar melno ZZK un visu laiku priecājos :)
Šis bija/ir tas “ok melnais”? :)
Jā, pirmajiem TREK Madone gandrīz visa partija aizgāja uz garantiju, bet tāpat atrodas cilvēki, kas ar TREK brauc ;)
Esmu redzējis lūzušus visu materiālu rāmjus. Ja tik ļoti baidītos, tad vispār ar riteni nav ko braukt!
[quote=Kaspars]Jā, pirmajiem TREK Madone gandrīz visa partija aizgāja uz garantiju, bet tāpat atrodas cilvēki, kas ar TREK brauc ;)
[/quote]
avots?
Skandija rāmji tomēr ir īpašs gadījums. Ja parēķina salūzušo % no visu šī materiāla lietošanā esošo rāmju skaita.
[quote=Baltais][quote=Kaspars]Jā, pirmajiem TREK Madone gandrīz visa partija aizgāja uz garantiju, bet tāpat atrodas cilvēki, kas ar TREK brauc ;)
[/quote]
avots?[/quote]
Jā!atbildi, Kaspar, kur Tu ņēmi info, ka atrodas cilvēki, kas ar TREK brauc?! :)
:-)
Blins ko darīt man Trek…
Domāju, ka vēl jāizšķir 2 lietas - plaisa rāmī un rāmis uz pusēm. Zinu jau konkrētus 2 gadījumus, kad zzk skandijs pārlūzt 2 daļās.
es domāju ka atklātāks te būtu jautājums, vai citu ražotāju skandijs tiešām ir izturīgāks?
Vai varbūt šis ir vienīgās markas skandija velo ar ko brauca vairāk kā 10 - 50 braucēji valstī? No kā ari izriet tas, ka viņi lūst, bet ne jau tādēļ, ka viņi būtu sliktāki par teiksim Meridas vai kāda cita ražotāja skandijniekiem, bet gan tādēļ, ka viņu ir vairāk!
leģendas klīst ka salūzšanas iemesls dažreiz esot bukte augšējā trubā,kura rodas kritienā iedauzot ar stūri/pārslēdzēj ručkām, ar bukti truba vairs tā neamortizē,un tajā vietā sāk plaisāt,ja nepamana plaisu tad ir knaukš
Nu tās buktes nav nekāds retums. Nesen Cēsīs vienam junioram tāpat redzēju alumīnija Superioru sabuktētu, ieplaisājušu. Domājām, ka tas no tā kritiena, bet bija no cita kritiena :D Tā ka džeks mierīgi brauc ar tādu pašu palisājušu dieznan agresīvu XC. Nav tas prātīgi, protams.
Bet acīmredzot skandijam atšķirībā no alumīnija ir trausls sabrukums. T.i. nedeformējas, bet uzreiz salūzt.
Esmu braucis ar 3 skandija rāmjiem - ZZK dzelten zilo, Scott Team Issue 02, Scott Team Issue 03 un arī Scott Team Issue 01 - braucu ļoti agresīvi. Scott rāmji bija ļoti izturīgi un labprāt ar tādiem brauktu vēl, ZZK iebuktēju, bet laimīgi izturēja vienu sezonu - pēc tam atdevu draugam, šim vēl kādu laiku kalpoja.
Skandija rāmji principā nav paredzēti, lai ar tiem brauktu bez amortiņa.