ZZK Line 1

Nesen esu iegādājies ZZK firmas Line 1 braucamo. Dakša - Sountor XCM ( skaidrs, lai pa ziemu brauktu būs jāmaina)
Viss pārējai laikam ir standarta. Braucamā kpējā masa ir 14 kg ( diezgan daudz).
Baigais spec nēesu, bet kā jūs domājat, vai uz esošā 19’’ rāmja ir jēga likt citas deteļas, lai dabūtu nost svaru un uzlabotu kvalitāti?

Viss ir sarēķināms. Cik maksā vesels ritenis, nu tā ap 10,5 kg? Ap xt līmani , +/- 800 ls.(alu rāmis). Nu un reķini tagad visu pārējo pa daļām. Rati, xt grupa, utt, utt. Labāk atstāt veco kā ziemas treniņ aparātu, un nopirkt sacīkstēm atsavišķu. (ja dižķibele ļauj). Ar laiku sajutīsi ekonomiju.
Es jau sen braucu un esmu apaudzis ar daudz tehniku. Man ir 3 ričuki un vēl otrie komplekti kaļosu.

Nu par sacīkstēm es takā nesapņoju ( nēesu profesionālā sporta piekritējs, tas bojā veselību), bet kopš patstāvīgi braucu ikdienā, man tā visa padarīšana ir iepatikusies, no tava rakstītā noprotu, ka labāk pirkt jaunu uzreiz pa 7 līdz 8 sotiem nekā vēl tik pat ielikt vecajā.
Ko tu īsi domāji ar to ekoomiju, enerģijas vai naudas ekonomiju tajā, ka dārgākajā mazāk pēc tam vaidzēs investēt.

Ja mainīt tikai sistēmu, piemēram no Alivio 8sp uz Deore XT, tad daudz masas nenometīsi.

Ja gribi vieglu vēlo, līdz 10-11kg, tad vajag:

Viegls rāmis
Viegla dakša
Viegli rati
Vieglas riepas, kameras
Viegli iznesums, stūre, stute un sēdeklis.
Un protams LX/XT/XTR līmeņa aprīkojums.

Un tad vari cerēt, ka būs kādi 10-11kg.

Savukārt, ar -rumb- niosauktajiem uzlabojumiem būtu grēks braukt ziemā, un bojāt detaļas…

es jau teicu, ka šjā jomā esu iesācējs, varbūt var paskaidrot kas ir :

Alivio 8sp
un
Deore XT sistēmas
nevaru iebraukt, lai kā censtos , saprotu, ka dzelži, bet neko citu kā kas ir klanis, kasete, rumba, FS un drusku vē šis tas nesaprotu.

Mountain bike groupsets

Current mountain bike groupsets include:

Cross country component

XTR (9 speed) - Top of the range for cross-country mountain bikes
Deore XT (9 speed)
SLX (9 speed) New in 2008, replaces Hone and LX
Deore (9 speed) Entry level cross-country mountain bikes

Downhill/Freeride component

Saint (9 speed) - Top of the range for downhill and freeride bikes, and many components are based on the XT groupset
Hone (9 speed) - discontinued in 2008, replaced with SLX

Recreational mountain bikes component

Alivio (8 speed)
Acera (8 speed)
Altus (8 speed)
Tourney (7 speed) - Includes several different levels of quality, and can be found on department-store bicycles

Te ir parādīti SHIMANO MTB grupas komponentes, vari salīdzināt, kur atrodas ALIVIO un kur SHIMANO XT…nav arī grūti paredzēt cenu atšķirību…
Vienkārši atver GUGLI, ievadi teiksim: SHIMANO ALIVIO GROUP SET…vai SHIMANO DEORE XT GROUP SET…paskaties aprīkojumu, cenas…un sapratīsi, kurš ceļs ejams…ne velti Recreational mountain bikes component nosaukti par izklaidējošiem…

Tenx, nu sapratu, ka tie ir pārējie dzelži kas liekās visū, un zinu arī vēl vienu, ikdienas braukšani, un kamēr ar velo slimību nēsu sasliis tā līdz letālam variantam, tad savam vellim nelikšu virsū ne ALIVIO ne arī DEORE XT, galu galā, par šiku bš arī priekš mana Line 1 rāmja. Par cik gonkot netaisos, vismaz ne pro kategrijās, tad nevaig.
Visār, jau šo tekstu ieliku, lai noskaidrotu, vai ir jēga apgreidot manu 19’’ rāmi, ja man pašam ir 183cm, jūtu ka nedaudz par azu viņš ir, bet vai tad to nevar izlabot nopērkot garāku stūres iznesumu? Takā ir sapnis, nopirkt lietotu karbona stūri, sēdekļa stuti un stūres iznesumu, lai nedaudz vieglāks. Tika vai ir jēga, vēl nez, bet noteikti, līdzko parādīsies piķis, tā kautko sadomāšu.

Bet vispirms tikšu pie kārtīga velo apģērba, jau nedaudz piegriezies, a pēc tādas ātrākas un ilgākas pabraukšānas maniem sporta šortiem sirds aizmugurē redzama, un maikas ar vairs negribās sviedrēt.

Pareizi, jābrauc ar komfortu…

Tevis minētās karbona detaļas jau nu ir pēdējais ar ko uzlabot velo. Uz Line 1 tas izskatītos vismaz neparasti, jo jēga būtu minimāla. Var uzlikt garāku alumīnija iznesumu, un ikdienas braukšanai tas varētu būt pietiekami.

Njam, tas arī laikam būtu viss ko jēga darīt, ja neskaita vēl dakšu, lai ir mīksta arī pie -5 grādiem, varbūt var ieteikt kāds, ja jaunu tad līdz 100 vai 120 ls. Jo esošā Sontour XCM paliek cieta jau zem 6 grādiem.