tā kā dzirdēju, ka nesen kādam citam auto līdzīgi kā mans Nisāns “atģerbts”, iesaku velo sliedes neturēt bez vajadzības uz auto. naktīs. uz ielas. Rīgā.
pērn rudens rītā no sākuma domāju, ka acis vēl miegainas un īsti nerāda. bet tad pieleca skarbā realitāte, ka 2 sliedes ar visiem šķerskokiem vnk noceltas nu jumta. tolaik vēl dzīvoju Stabu ielā pie Barona ielas. arī tagad kāzuss bijis Stabu ielā.
un pirms tam man draugi teica - kurš tad sliedes zags… ;) nozaga visu!
ietiekums - pie KASKO polises apdrošināt stieņus un sliedes kā papildus aprīkojumu.
pārdomas - par tiem, kas no svešiem cilvēkiem pērk lietotas sliedes… vai arī tas ir krāsainais metāls?
Nezinu, vai vispār ir tādi pieslēdzami turētāji. Piem. Mont Blanc Baracuda kopā ar velo nevar noņemt no bagažnieka, bet bez velo lūdzu - attaisi trīs klipšus un aiziet !
viss bija pieslēgts un saslēgts. vnk nocēluši no jumta ar brutālu spēku, viena stieņa galu atvelkot brīvāk. jumtu arī drusku saskrāpēja.
gan jau pēc tam varēja rāmu garu pieslēgtās sliedes atmūķēt un salauztās slēdznes vnk nomainīt. un tad ej un pierādi, ka ss.lv sliede ir tavējā. varbūt sliedes un stieņi visiem jāiemarķē kā govis štatos ;)
viss bija pieslēgts un saslēgts. vnk nocēluši no jumta ar brutālu spēku, viena stieņa galu atvelkot brīvāk. jumtu arī drusku saskrāpēja.
gan jau pēc tam varēja rāmu garu pieslēgtās sliedes atmūķēt un salauztās slēdznes vnk nomainīt. un tad ej un pierādi, ka ss.lv sliede ir tavējā. varbūt sliedes un stieņi visiem jāiemarķē kā govis štatos ;)[/quote]
Šie gan ir nepatīkami jaunumi, jo šķiet, ka man līdzīga konstrukcija un turētāji uz jumta stāv visu sezonu un regulāri tika ekspluatēti. Katru reizi ņemt nost un likt klāt būtu pamatīgs čakars. Varbūt vienigais mierinājums, ka tie ir Thule FreeRide, kas vizuāli nav tik glauni kā ProRide vai Barracuda…
Par šo problēmu aizdomājos jau pirmajā uzlikšanas reizē, tādēļ uzlieku tikai tad, kad vajag un tas nemaz neliekas sarežģīti, pāris minūtes un gatavs, un nav nekādu uztraukumu :)
vispār jau barakudām ir sistēma, ka tos klipšus nevar jebkurā brīdī atvērt…, var pieslēgt un tipa vienu no klipšiem nevar attaisīt, bet tā atslēdziņu dažādība nav diezko liela un točna zinu, ka manas barakudas nav vienīgās ar 23. atslēgu… tapēc arī veloturētāji, kad netiek lietoti, vienmēr tiek nesti mājās kopā ar velo… vnk jāpārvar slinkums :)
vēl ir bijusi ideja, iezīmēt kkā savu veloturētāju, kkā pamatīgi ieskrāpējot vai iezāgējot piemēram. Lai to pēc tam var pierādīt, vnk nofilmē šo aktu…
un jā, šis ir kārtējais atgādinājums neturēt arī autosalonā neko (ne magnetafonu paneļus (pat riktīgi vecus), ne sporta somas)… ja uz ielas vai savā pagalmā redzat smalku stikliņu kaudzi, ziniet, kāds kko bija atstājis un tagad ir šķīries arī no auto stikla.
Turētājus, ThulePROride, gan vienmēr noņemu. Uzlieku tikai tad, kad jāved velo. šķērsstieņus gan kādu laiku neesmu ņēmis nost, bet rādās ka būs laikam jāņem.
Kurš vispār bija iedomājies, ka velo turētājus nesper?
Vienīgais ka tautu var samulsināt ar kādu nestandarta piegājienu. Teiksim paštaisītiem šķērsstieņiem, kas pieskrūvēti ar kādu exotisku skrūvi.
:)
es no sākuma arī katru reizi apkrāmējos (jo slikums iet 2x) - velo, somas, sliede - un žonglierēju uz dzīvokli. bet tad mani informēja, ka tas lieki, plus nebija dzirdēts, ka zog, un uz citām mašīnām sezonām jau viss stāv… so ņēmu nost ar visiem šķerskokiem tikai vēlā sezonas noslēgumā. šoziem “labi cilvēki” mani atbrīvoja no šī darbiņa :)))
tā ka daudzi domā, ka pieslēgtas sliedes nevar nozagt, un tādēļ ieliku šo tēmu.
:)
es no sākuma arī katru reizi apkrāmējos (jo slikums iet 2x) - velo, somas, sliede - un žonglierēju uz dzīvokli. bet tad mani informēja, ka tas lieki, plus nebija dzirdēts, ka zog, un uz citām mašīnām sezonām jau viss stāv… so ņēmu nost ar visiem šķerskokiem tikai vēlā sezonas noslēgumā. šoziem “labi cilvēki” mani atbrīvoja no šī darbiņa :)))
tā ka daudzi domā, ka pieslēgtas sliedes nevar nozagt, un tādēļ ieliku šo tēmu.[/quote]
Līdz šim arī domāju līdzīgi kā Anda un veloturētāji uz jumta tiek turēti jau 3-šo sezonu. Auto pāris reizes ir ticis aptīrīts, bet veloturētāji nav aiztikti, tpu, tpu, tpu…!
Jāpiekrīt par mantu turēšanu mašīnā, kas Rīgā galīgi nav ieteicama - labam draugam iznesa no mašīnas diezgan daudz inventāra, kuru, visticamāk, nevienam pat nevarēs notirgot (lietotas velokurpes, kajaku brunči un vestes, lietots sporta apģērbs), bet narikiem jau vienalga, ko ņemt…