Ziemeļkurzemes velomaratons 2008

Psiholoģiskas problēmas ir bišk pa smagu teikt. Tā jau ir diagnoze. Cik sapratu runa bija vienkārši par nepatiku pret identiski vienādu orto apli.

Nē nu ja jau var krosos braukt vairākus apļus pēc kārtas, tad jau divus arī varēs un ja mēs skatamies ko teica Tomashuns, tad arī tam var piekrist, ka pirmajā aplī var iepazīties ar trasi un otrajā tad jau var braukt bik pārliecinošāk. Bet tomēr ja organizatori var sataisīt interesantu un piesātinātu vienu apli tad es tomēm pieturos pie viena apļa. Tā kā dzīvosim redzēsim ko tad šie būs labu izdomājuši pēc mūsu daudzajiem un tik pat daudzveidīgajiem komentāriem.

Nekāda vaina 2 apļiem. arī 3 būtu ok.

Vēl citās zemēs tiek praktizēts variants ar vairākām cilpām (ziedlapiņas formā), trase neatkārtojas, bet skatītāji redz braucējus tik bieži cik cilpas org. ir sarūpējis. Par šādu variantu der padomāt, jo ir vairākas priekšrocības dalībnieku uzskaitē un trases tālākais gals ir relatīvi tuvu visu sac. laiku.

O! - tas te jau ir cita lieta ;-) šāds sacensību modelis varētu būt ļoti interesants.

Manuprāt, nav dižas atšķirības- 1, 2 vai 3 apļi, galvenais lai trase interesanta.
1 apļa variantā var ietvert vairāk skaistas Kurzemes ainavas (+ tiem, kas gonkā redz ne tikai priekšā braucošā ratu vai ātrāko risi),
Vairāku apļu versija varētu izdoties tehniskajā ziņā pilnvērtīgāka, skatītājiem pārskatāmāka un organizatoriski vienkāršāka.

Mans viedoklis- Sabile un/vai Talsi- 1aplis (Talsos labi varētu īstenot LOOK izteikto priekšlikumu),
“Laumās”- vairāku apļu versija (reljefs tomēr plakans)

A bet ja runājam pa datumiem tad jau tie posmi apmēram varētu būt katrs savā vasaras mēnesī vai kā savādāk? Nu tā aptuvenei.

Datumi tiks pieskaņoti pārējam kalendāram,kurā ja pieskaita Igauniju nemaz tik daudz brīvu vietu nav,pagaidām orientējoši varētu būt 1.un 29.jūnijs un 5.oktobris. Bet tas ir tikai provizoriski, izejot no šīs sezonas kalendāra.Tā kā gaidam uz Japiņa k-ga un citu organizātoru ātrāku savu kallendāru apstiprināšanu.

1. oktobris buus smiltenes SEB

Nu un kādas ziņas par pārējiem SEB posmiem un TREK kausiem ???

Pagaidām kalendārs ir pārāk “jēls”, lai publicētu. Tiko tas iegūs stabilitāti, tā nopublicēsim. Šogad situāciju sarežģī garais gads, Baltijas kausa atdzimšana un Pekinas olimpiāde (visi PČ un EČ pavirzas uz jūniju/jūliju).

Vai var palūgt jaunu topiku ar nelielu informāciju par Baltijas kausu? Atceros, ka tie bija sači, kuros es Tērvetē sāku savu dalību velo sacensībās. Vēl joprojām numurs saglabājies.

Nākošgad garais augusts,igauņi pamanījušies ielikt trīs Elion posmus :) !

Tātad patreiz esam palikuši pie 1.un 29.jūnija un 28.septembris. Lai piedod tie kuru izvēle ir Rīgas mēra kauss un Rīgas GP,bet nu tāda ir situācija.

izskatās ļoti labi ;)

kadel visas sacensibas tiek rikotas svetdienas ? tas ir tradicijas vai ka ?

Sestdienās laikam jau viss tiek sagatavots (nopietnajās gonkās), jo lielākā daļā organizatoru arī strādā kaut kur citur un piektdienas vakarā pēc darba nedēļas nav viegli saorganizēt tādu pasākumu. Es tā domāju.
Bet kas attiecas uz Rīgas GP tad es (domāju arī daudzi citi) īpaši nalkstu pēc tā, bet Mēra kauss nav tik vērts kā Kurzemes maratons.
Ta kā viss kārtībā.
Atkal pajautāšu - vai nevar ielikt arī kādu 4 posmu (apaļāks skaitlis)?

Nu patreiz organizatori ir gatavi tikai uz 3.posmiem. Sveetdienas ir izveeleetas taadel ka tomer iespeejams spulcinaat max daliibnieku skaitu. Ja kaadam ir idejas vai piedaavaajumi kur Talsu novadaa vareetu veel sariikot kaadus sachus droshi dodiet zinju un uz 2009 gada sezonu tiks izveerteetas visas iespeejamaas vietas. Driizumaa buus pieejams sacensiibu nolikums.

Bet vai vēl nav zināms, kura sacensību vieta būs attiecīgajā datumā?

gribetos lai nesakristu ar Rigas mera kausu. ari pa shoseju gribas izbraukt