Jautājums apspriešanai godātajiem XC piekritējiem. Vajag vai nevajag ziemas mačus?
Ideja īsumā:
3 - 4 posmi. Distances laiks 20 - 30 min. Sniega apstākļos pa šķūrētu trasi. Provizoriskie posmu norises laiki:
Decembris
Janvaris
Februāris
Marts
Jautājums apspriešanai godātajiem XC piekritējiem. Vajag vai nevajag ziemas mačus?
Ideja īsumā:
3 - 4 posmi. Distances laiks 20 - 30 min. Sniega apstākļos pa šķūrētu trasi. Provizoriskie posmu norises laiki:
Decembris
Janvaris
Februāris
Marts
vajag. Var pat līdz 50 min.
Ooo… es vienozīmīgi PAR! :)
nekad nesu bijis pret, jo trakaak jo labaak :)
Jā
[ ] Nē
[ ] Grūti atbildēt
Ja atkal līdz februārim būs bezsniegu ziema tad sanāks tāds kā konkurents Ziemas duatlonam… ;)
Kautko vajag točna!!! Vienīgais es personīgi patreiz nespētu izvēlēties kur piedalīties bezsniega duatlonā vai tādā piedāvātā gonkā. Duatlonā forši ka ir paskriešana, lai nav tikai velo velo velo. Velo protams ka rullē, bet vajag arī ko citu padarīt, lai nav kā ar klapītēm uz acīm.
Bet principā atbalstu!
Vienīgais vai būs iespēja uzturēt trasi mūsu mainīgajos laikapstākļos kad uznāk te atkusnis, te gonkā visu izārda, te viss uzartais smuki piesalst :o
Protams kad vajag!Padomijas laikā arī notika ziemas krosiņi…tikai trasi neviens nešķūrēja:-)
Es noteikti ka varētu atdot savu un savas draudzenes balsi par šo iecer, kas ziemā diemžēl nebūs prioritāte, bet pilnīgi noteikti tas padarīs ziemas priekus tikai lielākus! :)
Žetons entuziastiskiem (potenciāliem) rīkotājiem!
p.s.
vai tomēr 20 min nav par maz? Sanāks tāds pagarāks spurts… :)
Ta labi, tam nekādas nozīmes, par ko jūs esat. Kad būs jāpiedalās, atbrauks labi ja trešā daļa no visiem runātājiem. Tā vienmēr ir bijis un būs, pat igauņiem ziemā ir ļoti maz dalībnieku salīdzinot ar masveidību vasarā.
pat es varētu atbraukt!
PAR
es par. slepeem sniegs saak palikt par maz, tad nu ķeramies pie ričukiem
Daudz kas ir atkarīgs no laika apstākļiem. Ja sniegs ir piebraukāts, nav apledojis un mērens sals, tad nav nemaz tik slikti. Toties pa slapju sniegu un dubļiem neviens labprāt nebrauktu. Grūti, protams, mūsu zimā paredzēt labu laiku.
Es gan nesolu, ka atbraukšu uz šādu pasākumu, būtu grūti saņemties.
Abām rokām par! Es tāpāt ziemā pa weekendiem cenšos izmest kādu līkumu, pofig kāds laiks.
Viss ir atkarīgs no laika apstākļiem. Ja sals ir mērens (ap -5 C), tad ir baigi OK un nav jāmeklē atrunas lai piedalītos, bet ja temperatūra ir robežās no +10 - -2 un -8 - -30, tad ir jāsāk apdomāt piedalīties vai nē.
PS: vēl viens ierobežojums ir riepas. Treniņos var izmantot vecās mizas, lisenes vai Noname traktorenes, bet uz sačiem tomēr ir jāiepērk normālas štollenes (komplekts ap 40-50Ls)
[ ] Par
[ ] Pret
[ X ] Varbūt
“Velotūres kauss (laikam ~2004)” pat pie -15*C bija samērā daudz dalībnieku un pasākums bija varen labs.
Ja saplānos kalendāru, lai nepārklājas ar kādu populāru tautas pasākumu, tad manuprāt, dalībnieki būs.
PAR
Principā būtu diezgan OK!
bet kā būs tad kad tas pasāciens pienāks hvz…
Ja tāds būs tad noteikti braukšu, bet ja nebūs tad principā arī labi… Braukšu mierīgos treniņus.
Vispār jau pēc tām 20-30min plaušas atkritīs (baigais sprints aukstumā), bet 1-2h atkritīs kaut kas cits…
Ideja laba un nevarēju saprast, kāpēc citiem gadiem tāds nebija (izņemot Padomju laikus).
Ja šāds pasākums nebūs, brauksim uz ziemas duatlonu, ja būs - brauksim uz abiem. Būtu labi, ja tie abi nepārklātos !
Vienīgi tās 20-30 min varētu pastiept garākas.
REZUMĒ
Tātad ziemas xc ar pagaidu nosaukumu “Dubļainās sniegpārslas kauss” būs!
Precīzāks sadalījums un nolikums sekos.
Šobrīd vēl neņemos teikt precīzu posmu skaitu un laiku. Katra ziņā skatīsimies, lai iespēju robežās nepārklājas ar citiem pasākumiem.
Trases garums un sarežģītība tiks pieregulēta pēc laika apstākļiem.
pietureesimies pie paarbaudiitaam veertiibaam - 50-70 minuushu brauciens, garums atkariibaa no braucamaas virsmas agregaatstaavoklja, rites koeficienta un … un tagad var celt rokas ar saviem variantiem ;)