Man ir iespēja gandrīz par vienādu cenu iegādāties Novatec DO41SB & D042SB-SS un XT abas rumbas!!
gribētu uzzināt Jūsu domas kas labāks (abas gandrīz jaunas)
Paldies!
Man ir iespēja gandrīz par vienādu cenu iegādāties Novatec DO41SB & D042SB-SS un XT abas rumbas!!
gribētu uzzināt Jūsu domas kas labāks (abas gandrīz jaunas)
Paldies!
neņemtu šimano rumbas
Jautājums pa lielam vairāk ir nevis par gaumi bet argumentiem - kapēc izvēlēties vienu vai otru???
Kādreiz te bija runas, ka viens XT modelis ir šavks. Zinātājie pateiks precīzāk.
Shimano ir labas ja rūpīgi seko līdzi to stāvoklim, ja gadīsies kādtreiz laicīgi nepamanīt brīvkustību konusos, varēsi rumbu izmest. Turpretī novatecam ir slēgtie gultņi ar kuru nomaiņu nav nekādu problēmu. Arī dārgi tas nav.
Shimano pluss ir to svars. Salīdzinot ar lētā gala novatec tās būs krietni vieglākas. Vēl novatec aizmugurējām rumbām var būt problēmas ar barabāniem, tām ir diezgan neizturīgi sunīši.
ja svars nav galvenais, es ņemtu novatec.
[quote=JNCX]Shimano ir labas ja rūpīgi seko līdzi to stāvoklim, ja gadīsies kādtreiz laicīgi nepamanīt brīvkustību konusos, varēsi rumbu izmest. Turpretī novatecam ir slēgtie gultņi ar kuru nomaiņu nav nekādu problēmu. Arī dārgi tas nav.
Shimano pluss ir to svars. Salīdzinot ar lētā gala novatec tās būs krietni vieglākas. Vēl novatec aizmugurējām rumbām var būt problēmas ar barabāniem, tām ir diezgan neizturīgi sunīši.
ja svars nav galvenais, es ņemtu novatec.[/quote]
Paldies! bet kas ripo labāk???
rumbas ripošanu neizsaka tik daudz cik rāmja ģeometrija, vienalga, labāk novatech rumbas, galveni iemesli jau uzrakstīti. rumbas uz konusiem nekam neder, visu laiku jāseko līdzi.
Labak ripo XT, kamer ripo. Diemzel ilgi neripo…
Man Novatec rumbas dzivoja 5gadus(no leta gala), bet Xt diemzel izbeidzas par gadu,jo nesaskatija ka konusi saka iet uz beigam.Tada problema ir gandriz visiem Shimano rubmam.
Negribi daudz sedet majas un tirit velo, tad perc Novatech. Reizi menesi kapitala apkope un viss chiki piki.
kapec ta?? cik saprotu slegtiem gultniem pec idejas netirumi netiek gultni - to jau nozime “slegtie” vai es kaut ko nesaprotu ???
lietoju Novatec jau gadus 3. abas lētā gala (DB - pakaļa ~35, priekša ~20). nekādas apkopes nav jātaisa katru mēnesi - ja liekas, ka ķeras, maini gultņus vai skaties kas par vainu, bet nu nevajadzētu būt nekam, ja viss ir salikts pareizi un kārtīgi. aizmugurējai gultņus pa 3 gadiem nomainīju 1x (pēc 2gadu lietošanas). ar sunīšiem nekādu problēmu nav bijis (deores suņi pilnībā izbeidzās apm pēc 2k km)
kapec ta?? cik saprotu slegtiem gultniem pec idejas netirumi netiek gultni - to jau nozime “slegtie” vai es kaut ko nesaprotu ???[/quote]
Teorētiski arī shimano rumbās gultņi ir noslēgti un tur netiks netīrumi. Praktiski tie tiek iekšā arī slēgtajos.
Atšķirība tāda ka ja nobeidzas slēgtais gultnis, tas netraumē pašu rumbas korpusu- nomaini gultni un brauc.
Ja nobeidzas gultnis shimano rumbā, tas sabojā gan konusu gan sēžu. Teorētiski to visu var nomainīt, bet dabūt atbilstošas detaļas iekš LV nevar. Varbūt šobrīd kkas ir mainījies, bet pirms 2 gadiem pats meklēju un nekā, nācās savu xt rumbu miskastē izmest.
Tāpēc ja gribi lai shimano kalpo vairāk kā vienu sezonu tev būs viņai regulāri apkopes jātaisa.
Ir iespeeja reanimeet faktiski aaraa metamas shimano rumbas - ja ir izdangaatas korpusa bljodinjas, to visu ir iespeejams saremonteet.
Shobriid no 10 rumbaam 9 ir atjaunotas.
Jaasaka ka jaunaas XT rumbas ar savu jauno super bliiveejumu ir mehaanikja murgs - bliiveejums ir uztaisiits ljoti labs, bet apkopee tos gumijas bliiveejuma dranjkjus nevar iisti dabuut atpakalj…
Novateks jaa - mashiingultnji kalpo labi, un to nomainja nemaksaa daargi - apmeeram 6Ls rumbai. Turklaat, ja brauc ikdienas, jaataisa apkopes regulaari - lai tirkshkjii nesakraatos visi iespeejamie “labumi”. Regulaari tiirot un sasmeereejot visu ar pareizajaam smeereem, rumba kalpos ljoti ljoti ilgi.
Kautgan, ja Shimano rumbas tiks regulaari apkoptas, arii ar taam braukshana buus teoreetiski tikpat ilga.
Un jaa, riposhanas zinjaa Shimano ir labaaks, bet reaala jeega no taa ir tikai tad, ja ej chempii par medalju.
Nu nez. nez. Man iet daža laba shimano lētā gāla rumba kādus 6 gadus jau. Tagad nesen tik parādījās brīvkustība. Pirmie noklājās(aizsērēja) “sunīši” - tos iztīrīju. Konusi visi gludi aizmugurē, priekšā jau ar bedrītēm, bet vēl iet. Ar XT gan neesmu braucis.
Uzskatu, ka rumbām nevajadzētu būt tai lietai, kuru bieži jāskatās un jākopj.
Es par Novatec.
Lai neveidotu atsevišķu topicu, kā ir ar SRAM rumbām, pieļauju ka LV nav izplatītas, bet varbūt kāds ir lietojis un var padalīties pieredzē.
Piemēram šiem ratiem ar x5 rumbu.
http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=59972
Te nu nekas izcils nekriit aciis - taa pati bumbinju sisteema vien ir…
Bet shis modelis jau izskataas labi.
Ar Novatec rumbām (lētais gals,aizmugurējai 2 gultņi) esmu nobraucis apm. 10 tūkstošus, pie 9tk samainiju aizmugurējai gultņus(4,5Ls 2gab), jo likās ka trokšņo, ripošanu neiespaidoja, barabanam ir lufte gandrīz kopš dzimšanas,bet viss darbojas labi, nekādas speciālās apkopes un smērēšanas neesmu veicis. Ja XT ilgmūžība ir krietni mazāka, mehāniķi sērijveidā reanimē rumbas (interasanti cik tas maksā), man rodas parliecība ka es ar izvēli neesmu kļūdijies.
Saakot no 3Ls.
sākot no… btw lufte ir novēršama diezgan viegli, man bija līdzīgi, ka dēļ mitruma, kas ziemā iekļuva rumbā nāca vaļā vāciņš, kas nosedz to pasākumu, radās bik lufte kaut kur… iztīrīja visu rumbu no vecās smēres, iemeta jaunu, uzlika un ielīmēja vāciņu - kopš tās reizes nekādu problēmu (jau gadu)