XT parsledzējs aizmugurējais ar INVERSE

Pastastiet lūdzu man diletnatam kāda atšķirība starp parastu XT un XT ar =Inverse??

Ja Tev nav duālo pārslēdzēju, tad arī inverse derailleur Tev nav vajadzīgs.

Vari pastāstīt “cilvēku valodā” ?? :)

Tas ir laikam tā ka slēdzas no augšas uz leju aizmugurējie zobrati, ja normālam no lejas uz augšas ! Nu tā kā priekšējais pārslēdzējs strādā ! ;)

Neņem ļaunā !
Ja nav duālo slēdžu, tad inverese Tev neder ;)
Heninsh pareizi runā.

cik nu neder, strādāt jau strādā, tikai pierašanas lieta, ka šifteris slēdz “otrādi”

aha, man uz viena no riteņiem pagrabā ir reversais, bez duālā vienk neredzu jēgu.

man ir bijis reversais ar parastajiem šifteriem, nekāda vaina, tikai pagrūti pierast, ka Ātrumi Ir Otrādi, ja pirms tam ir bijis velo ar tāda paša tipa šifteriem (tobiš trigeriem) un “normālo” pārslēdzēju, vai - vēl trakāk - ja vienlaicīgi ir divi velo, ar vienāda principa slēdžiem, bet viens ar reverso, otrs ar “normālo” pakaļas pārslēdzēju.
nu apmēram kā braukt ar mašīnu, kam gāzes un bremzes pedāļi būtu vietām samainīti.

Ja visu laiku brauc ar parasto, tad neliec reverso. Tā būs prāta čakarēšana. Visu laiku slēgsi nepareizi. Paies kāds ilgāks laiks kamēr pieradīsi.

ta nu es saprotu ka vienīgā atsķirība pa lielam ir ta ka jāslēdz uz pretejo pusi?

Nu kā to ņem, ja ir kā iepriekš tika rakstīts inversais pārslēdzējs kombinācijā ar “duāliem šifteriem” tad daudz vieglāk pārslēgties pie slodzes, piemēram, minot kalnā.

Duālie šifteri + normālais pārslēdzējs = novērojami darbības traucējumi.
Normālie šifteri + inversais pārslēdzējs = pēc analoģijas …

Man ir xtr pārslēdzēji pie stūres un inversais xtr pārslēdzējs aizmugurē(2009 gada modelis). Ir taisnība kveeps , ka pie slodzēm vieglāk pāslēdzas , nekas nebrakšķ. Nekādu problēmu ar pierašanu ja ir 1 velosipēds. Man patīk šie pārslēdzēji.

Es arī braucu ar vecāka modeļa gaišzilo reverso XTR pārslēdzēju, un M770 slēdžiem uz stūres. Nav nekādu problēmu, zem slodzēm pārslēgties ļoti viegli un nedomājot par pirkstu precizitāti.

Šito palasot es saprotu ka INVERSE ir kruta lieta, kur ir pluss - viegla pārslēgšanas un mīnuss - jāpierod pie apgrieztās pārslēgšanās. …Ja tik vien to mīnusu, kapec maz lietotāju?

Dažiem tas liekas pluss, man piemēram patīk, ka ar parasto trigeri var uzraut pa vairākiem zobratiem uz augšu galīgā nepieciešamības gadījumā. Ar reverso var tikai pa vienam.

Nav taisnība emils,ja ir xtr pārslēdzējs tad pa diviem. Un var stiprāk piespiest 2x un pārlec pa 4 zobratiem.

tātad Tu iesaki likt pašus jaunākos XTR šifterus, un pavecu XT vai XTR slēdzi, jo cik zinu, šadowi vairs nenāk reversie :D

Tikko atnāca pats jaunākais xtr shadow… pēc konstrukcijas - trosi atlaiž, iet mazāku zobratu… Tas pats bija vecajam, kurš pēc bildes atbilst inversajam. Tā kā ir multi-release faktiski nekas nemainās, vismaz manā gadījumā :)

Reversajam trosi atlaižot iet uz lielāku zobratu ;)