Esu nolēmis rakstīt ZPD sportā par XC braukšanu, kurā ietilps viss, kas būtu jāievēro, ja vēlies uzsākt nodarboties ar šo sporta veidu. Tā kā māte gūgle ir visai skopa par XC attīstību Latvijā, tapēc vēlos lūgt palīdzību forumā varbūt kāds zin kautko noderīgu.
Iekš ZPD būs arī ieteicamās alternatīvas klusajā sezonā, kā arī saldzinājumi ar citiem sporta veidiem. Gatavošanās sacensībām, ikdienas treniņiem, uzturu u.t.t.
šis darbs ir ļoti plašs, tapēc būtu labi, ja jūs ieteiktu, kādām sadaļām šajā darbā vajadzētu būt. Respektīvi tas kas iesācējam varētu interesēt, un lai izlasot šo darbu viņam viss būtu skaidrs.
Pēc tavas priekšā stādīšanās, kad prasi informāciju kādām sadaļām darbā vajadzētu būt māc šaubas, vai labi uzrakstīsi par “gatavošanās sacensībām, ikdienas treniņiem un uzturu”. Cilvēki lasīs, un liela daļa uztvers kā 100% patiesību.
Informācija tiek ņemta no labām grāmatām, un ja kas kādam var nepatikt, tad lai prasa tiem zinātniekiem un zinātņu doktoriem kāpēc viņi tādas miļķības raksta. Ja jau uzskati, ka esi zinošāks par viņiem izstrādā pats kādu pētījumu.
Informācija tiek ņemta no labām grāmatām, un ja kas kādam var nepatikt, tad lai prasa tiem zinātniekiem un zinātņu doktoriem kāpēc viņi tādas miļķības raksta. Ja jau uzskati, ka esi zinošāks par viņiem izstrādā pats kādu pētījumu.[/quote]
No sākuma sapriecājos un padomāju, ka rakstīsi ZPD par XC tas ir - raksti kaut kādam jaunam žurnālam:)))…bet tā kā tas tā tomēr nav:((, bet zinātņu doktoru grāmatas(labas) par to kā iesācējiem sākt braukt ar velo es gan gribētu palasīt, varbūt vari iemest te nosaukumu un autoru, pēc Tavām domām, interesantākajām?
No sākuma sapriecājos un padomāju, ka rakstīsi ZPD par XC tas ir - raksti kaut kādam jaunam žurnālam:)))…bet tā kā tas tā tomēr nav:((, bet zinātņu doktoru grāmatas(labas) par to kā iesācējiem sākt braukt ar velo es gan gribētu palasīt, varbūt vari iemest te nosaukumu un autoru, pēc Tavām domām, interesantākajām?[/quote]
par to kā sākt braukt ar velo latviešu valodā grāmatas diezvai ir. Velobraukšana ir izturības sporta veids, tapēc trenēšanās šādiem sporta veidiem ir diezgan līdzīgi. atšķiras tikai muskuļu grupas ar kurām jāveic spēka vingrinājumi.
Es savā mērā oponēju Eduardam, par to vai spēšu uzrakstīt pat treniņiem uzturu un sacensībām.
Izdevniecības Jumava grāmata “Trenera rokasgrāmata” diezgan noderīga. arī ir par velobraukšanu šis tas pieminēts