Nav jāmaksā, ja vien nebrauc ar mašīnu.
Šodien izbraucu trasi, manas domas par trasi - rūdītiem ar mazu piepūli, tiem kas retāk būs tā pagrūtāk…
un ar ko tad Zviedru SEBs ir labāks ? Vairāk maksā ?
Kur tad auto jāatstāj ? pie biļešu automātiem ? no Vidzemes līdz Jūrmalai patālu :)
Es kā bijušais jūrmalnieks un Jūrmalas pārzinātājs, varu teikt, ka gan jau auto vieta Jūrmalā atradīsies. Jāmaksā, protams, lats par caurlaidi. Auto var novietot Stāvvietās pie Dzintaru mežaparka, Piestātnes ielā, Meža prospektā (prospekts ir garš, vietas daudz). Parasti arī karstākajās tūristu dienās šīs vietas nav aizņemtas. Tā, ka gan jau vieta auto atradīsies. Vislabāk, droši vien baukt ar auto, pārbraucot Dzelzsceļa pārvadu, nogriezties pa labi uz meža prospektu, un tad tālāk meklēt vietu, kur noparkoties.
Nu un jāskatās, kur organizatos liek braukt…
Šodien izbraucu MTB trasi. Aptuveni 50 % asfalts, aptuveni 30 % meža ceļi un grantene, bet aptuveni 20 % kāpu smiltis un sūnas. Braucu ar 1,5 asfalta riepām. Viss bija ņemams izņemot Baltā kāpa un tās apkārtne. Kā iebrauc smiltīs, tā tūlīt norokās. Kalnā pa smiltīm uzbraukt vispār var aizmirst. Tā kā lielākoties Baltās kāpas rajonā nācās stumties vai braukt pa sūnām. Visādā ziņā dēļ smiltīm riepas vajag resnākas, taču ar smalku protektoru. Citādā ziņā trase ir skrienamais gabals.
Es vakar arī izbraucu trasi, arī ar 1.5 riepām. un varu pilnīgi piekrist visam uzrakstītajam. vienīgi distances otrajā pusē aiz Babītes, pirms Jūrmalas šosejas iegriežoties mežā radās liela nesaprašana, jo izbraucu pļavā, kurā visas takas iet pa riņķi - kādus 3 izbraucu, meklējot ceļu, un aizbraucu atpakaļ. arī kāpu rajonā marķējums brīžiem varēja būt labāks. Visumā ļoti ātra trase.
Pec saraksta nav daudz brauceju MTB.
Bet es brauksu ar 1,25 nav ko kutinat gailiti ,ja brauc tad brauc.
Paldies par pasākumu! Trases meža daļa tiešām bija interesanta. Diemžēl 10km bija nepatīkamas kritiens un pamatīgi atpaliku. Liels paldies tiem, kuri piestāja apjautāties vai viss ok. Un īpašs paldies puisim, kurš iedeva seškantes - diemžēl numuru nepiefiksēju, bet seškantītes atstāju pie organizātoriem info teltī.
Paldies arī kolēģim no XC.lv (nezinu gan kurš tieši, pats nepiedalījās sac. un brauca, lai pafotogrāfēt), ka pierunāja turpināt sacenes, kaut arī pēc kritiena aizmugurējais pārslēdzējs pilnībā nedarbojās un stāvēja uz 7 zobrata. Un pateicoties vienai labai meitenei (RIPO veloformā), kura labā ātrumā ļāva atvilkt elpu, kādus 10 km pirms finiša, pat sanāca ar godu nofinišēt! Paldies arī Tev. :)
interesanti ka tik maza aktivitaate forumaa par sho pasaakumu - njemiet veeraa ka Spillers (ALPHABALTIC) shim pasaakumam piegaajis nopietni un shiisnav peedeejaas gonkas - naakamajaa gadaa plaanoti vismaz 3 posmi!
trase bija 50/50 - organizaacija man patika :)
gaidaam rezultaatus!!!
Tā, kā šī man bija pirmā MTB gonka pēc 6 gadu pārtraukuma un otrā gonka vispār pēc 5 gadu pārtraukuma, tad uzrakstīšu savus secinājumus. Startā koridoru sakārtojums nedaudz jocīgs. Pieteicos otrajā/trešajā dienā, bet bija jāstartē no otrā koridora. Štrunts ar to, bet tāpat. Mežā ar smiltīm sanāca diezgan pacīnīties un aizlaist divas mazas grupiņas prom. Vidējais ātrums man bija 28.8Km/h. Mežā gan būtu ieteicams tādos divdomīgos posmos netaupīt lentes. Vienā posmā mūsu grupiņa izbrauca liekus pārdesmit metrus, bet tajā pat vietā viens bija aizmaldījies arī tālāk. Visā visumā gonkai nav ne vainas.
Interesanti, kurš uzvarēja šosejas gonku? Pašu viens normāls zavals, kad puisis ietriecās ceļmalā stāvošā autiņā, nonesa grāvī, bet beidzās viss relatīvi laimīgi, pat karbonam ne vainas :D, vienīgi grupa aizbrauca :(
Kas ļoti patika, bija satiksmes organizācija - pat 5 civēku grupiņai, kas bija izveidojusies pēc zavala, bija pavadošais motociklists, līdz ar to, piemēram, Rīgas Velomaratonā piedzīvotie trauksmes kliedzieni “mašīna! autobuss!” šajās sacensībās faktiski nebija aktuāli vispār.
[quote=Rihards Frīdenbergs]njemiet veeraa ka Spillers (ALPHABALTIC) shim pasaakumam piegaajis nopietni un shiisnav peedeejaas gonkas - naakamajaa gadaa plaanoti vismaz 3 posmi!
[/quote]
Interesanta info par posmiem… vai tikai MTB, vai vēl arī šosejai?
Savdabīgs jautājums.
Saramotins :)
Man garšoja makaroni, bet visumā par trasi runājot - super, parcik tā bija mana pirmā reize velo sacensībās, sanāca 5 minūtes būt vadībā ar savu dampi, bet tad visi “krutie” aizgāja man garām :D
[quote=mrlobber]Interesanti, kurš uzvarēja šosejas gonku?
Kas ļoti patika, bija satiksmes organizācija - pat 5 civēku grupiņai, kas bija izveidojusies pēc zavala, bija pavadošais motociklists, līdz ar to, piemēram, Rīgas Velomaratonā piedzīvotie trauksmes kliedzieni “mašīna! autobuss!” šajās sacensībās faktiski nebija aktuāli vispār.[/quote]
Uzvarēja Saramotins, Smirnovs otrais.
Organizācijā tiešām viss bija labi, bet ar tiesāšanu gan netika galā, neskatoties uz UCI kategorijām. Sievietes bija ieskaitītas vīriešu grupās un ne visas apbalvoja pareizi.
Paldies puišiem ar močiem kuri eskortēja 2 gruppu, braukšana bija droša.
Sogad esmu sacis aktivi piedalities visadas sacensibas… Jurmala bija viss forsaka gonka man jau patikas pavizinaties pa mezu un tas smiltis bija forsas, tikai zel ka daudz bija jabrauc pa asfaltu, bet kopuma skatoies gonka bija super. Paldies orgiem… gaidam rezultatu publicesanu…
tā kā biju izbraucis iepazīšanās braucienu, trase pārsteigumus nesagādāja, vienīgi orgi pirms tā trampalīna blakus kāpai varēja uzlikt kādu brīdinājumu, jo ienāca info, ka daži esot labi traumējušies tur.
priecēja tas, ka nebija pārāk karsta diena, ko iepriekš prognozēja, līdz ar to ūdens patēriņš minimāls. satiksmes organizācija OK, nezinu kā bija tautas astei, jo solīja pēc 20 minūtēm ņemt nost.
gaidu rezultātus :)
par organizēšanu tikai to labāko! gaidam rezultātus un bildes!
[quote=Velomens] Savdabīgs jautājums.
Saramotins :)[/quote]
:) Tad vēl interesantāk ir tas, ka vismaz līdz 50tajam km viņš izklaidējās 3. grupas pašā aizmugurē… vai arī tad pirmās divas nekur tālu nebija tikušas, ja jau pievilka.