[quote=subgrade]Braucu pa Brīvības ielu gandrīz katru darba dienu. Minētajā vietā braucu pa A joslu, jo situācijā, kad ceļu satiksmes noteikumi nonāk pretrunā ar veselo saprātu, priekšroku dodu veselā saprāta apsvērumiem. Konfliktsituācijas nav nekādas bijušas, pāris reizes esmu uzbraucis uz ietves no viens nobrauktuves līdz nākamajai, lai palaistu garām autobusu. Starp citu, tā es mēdzu darīt citās vietās, ja ir tāda iespēja – neuzskatu, ka man obligāti jābrauc pa brauktuvi, apgrūtinot satiksmi, ja ietve ir tukša (un nav pārlieku nelīdzena).
Vairumā konfliktu starp velosipēdistiem un autovadītājiem ir elementāras cieņas trūkums no vienas vai otras, vai abām pusēm. Ideālas infrastruktūras neesamība nevienam nedod tiesības uzvesties kā aprobežotam pasaules valdniekam.
Taču ir diezgan skaidrs, ka RD mērķis ir padzīt velobraucējus no Brīvības ielas – mēs rekur speciāli miljonus izgāzām, lai uztaisītu jums skaisto Barona ielu, ko jūs te vēl bāžaties? Koncepts, ka velosatiksmei paredzēta/piemērota infrastruktūra varētu būt VISĀS centra ielās, tur laikam tiek uzskatīta par kaut ko nereālu un nepieņemamu.[/quote]
Tieši tā
Pa Maskavas ielu ko tad neviens nesūdzas. Tur visu laiku Ķengaragā ir busa josla un pēc not. ir jābrauc pa 2o. Mani pat policija virākkārt ir apdzinusi, kad braucu pa sab joslu, neviens neko nesaka. Ja nāk buss un skatos, ka līdz pieturai nepaspēšu ātrāk, iebraucu kādā kabatā, vai kur (vai tai pašā 2ajā joslā) un palaižu garām. Jā - vislaik arī skatos riņķī, lai tādu pamanītu. Man pat tas nelaimīgais GALSS BUSS ir paldies rādījis, kad operatīvi novācos no busa joslas, lai viņam nav jābremzē. Un nezinu par platumu Brīvības ielas busa joslā, bet uz Maskavenes toč nav vietas droši biusam apbraukt velo vienas joslas platumā…
Sodu varbūt arī neuzliks par braukšanu pa A joslu, bet CSN gadījumā dabūsi abpusējo vainu, izņemot, ja tiešām pierādīsi, ka kāds tīšām braucis virsū.
Ja velobraucēji vairāk domātu ar galvu uz ceļa, tad varbūt arī RS tik traki nebūtu pret, ka pa tām a joslām visur ļautu arī velo braukt. Bet nu, protams, man ar nešķiet ok, ja pa a joslu ļautu braukt velo, kur tad uz 10km/h blakām vēl piedevām vai pretējā virzienā ( kā daudzi dara) vilktos kādi pāris pārgudrīši, kamēr aiz viņiem rindā stāvētu 3 bārbāzti autobusi. Bt nu platums tur pappildus velojoslu uzkrasot toč būtu atļāvis. tikai jautājums - kā ar pieturām?