Sveiciens!
Ir tā, ka braucot ar savu 3 mēn. jauno karbona MTB pat pa taisnu asfaltu un atlaižot rokas no stūres, tā sāk trakoti vibrēt. Vibrācija tāda, ka nav praktiski iespējams līdzsvaru noturēt. It kā pašu stūri un ratu kustinot, nekādas brīvkustības nav. Abi rati arī taisni, riepas uzmontētas kārtīgi, bez viļņveida kustībām, ratam griežoties.
Kas varētu būt pa problēmu?
Paldies!
daudz kas, sāc ar rata iegriešanu un apskaties vai nav ola/astotnieks. Pēc tam skrūves un t.t.
Pārbaudi kārtīgi rumbas un stūres gultņus. Varbūt tomēr kaut kur ir neliela brīvkustība.
Gadījumā rats nav olas formā?
es balsoju par:
- ekscentrs nav pievilkts
- bezkameru šķidrums iekaltis vienā vietā un rats sāk mest
Es balsoju par stures gultņiem, jaunam ritenim tie var būt nepievilkti jau no rūpnīcas/veikala.
Pārbaude notiek sekojoši:
nospiežam pr.bremzes un stumdam velo uz priekšu impulsīvām ritmiskām kustībām, ar otras rokas pirkstu (pēc izvēles), kurš uzlikts apakšejam gultnim un rāmja nekustīgai daļai, mēģinam sajust brīvkustību. (vizuāli gultņa brīvkustību var arī neredzēt, taču sajust var vienmēr).
nospiežam pr. bremzes un sagriežam stūri pa 90 grādi - tad stumdam velo ;)
Balsoju pa ļenganu rāmi
Agrāk pavisam vecajiem supiem visiem man tā bija
Atlaiž rokas, viss ir ok, bet kā uztrāpa uz kāda nelīdzenuma, tā sāk trīcēt un raustīties tā, ka grūti apstādināt pat ar rokām
Visi iepriekšminētie iespējamie iemesli tika vēlreiz pārbaudīti un viss ir kārtībā…Vienīgi nākas secināt par tiešām ļenganu rāmi, jo tiešām tāda sajūta, ka rāmis nespēj pretoties un slāpēt tādas vibrācijas. Vienīgi sākumā nebiju novērojis šādu īpatnību šim ritenim… Vai tas varētu būt karboniem raksturīgi un ko tas nozīmē man kā lietotājam?
Jātur rokas uz stūres ;)
Nu tas skaidrs! Tik muļķīgi, piem. gadās, kad ar abām rokām kkas jāizvelk no aizmugurējās krekla kabatas vai arī, ja nu gadās finišā uzvarēt un pacelt aiz prieka abas rokas un uzreiz nolikties… Diezgan liels fail…
“jauno karbona MTB” Velo modeli studijā!
P.s.
Kādos apstākļos tad tā vibrē, jebkurā brīdī atlaižot rokas tā uzreiz ņem un vibrē, ka met nost no velo?
Ir vēl iespēja ka rāmis ir pavisam nedaudz šķībs, tā ka uz aci nemaz nevar pateikt (attiecīgi priekšējais rats nesapas ar pakaļējo vertikālā virzienā skatā no aizmugures), otrs ir ka pakaļrats stāv nedaudz ne pa centru (to varētu skatīties kā pakaļdakšas augšējā daļā pie sēdekļa tā arī apakšējā daļā pie centra ass)! Pastāv vēl arī trešais variants ka mīkstajai dakšai ir sadilušas štoku bukses, bet šajā gadījumā tā nebūs tā vaina jo viss esot jauns!
A jūs nepieļaujat iespēju ka dakša nav labi /pareizi pieregulēta? Bij man velo ar viego SIDu,…abas rokas atlaist nevareju,…TĀDA REZONANSE!!. Tas par super vieglajām dakšam.
Ja Tev ir SmartSam riepas, tad tas tā var būt.
Rati gan jau metala. Man uz 29er karbona kad uzliek aluminija ratus ar 700/23 riepam ar nedudz vibre bez rokam. Bet ar karbona ratiem ar 1.95 specialized renegate nekadu vibraciju nav.