vēlreiz par mieru, draudzību un košļeni velo un auto starpā

“Lūk, tāpēc mēs ienīstam velosipēdistus!”
raksts. video. komentāri.

http://aculiecinieks.delfi.lv/news/auto/luk-tapec-mes-ienistam-velosipedistus-video.d?id=42337246

noteikumus pārkāpa, nebija smuki, bet nevienam arī netraucēja - uz Brīvības ielas visticamāk bija jau sarkanais kad mauca tai pāri

Neviļus sagribējās citēt no blakus tēmas [Foto/Video]

sur place :)

Tiem, kam nav laika lasit komentarus, dazas perles:

[quote]savukārt jums derētu paskatīties, kā rīgā brauc velosipēdisti, pa tiem pašiem ātrgaitas ceļiem rīgā - kaut vai pa vanšu tiltu, kur blakus ir veloceliņš, līdz ar ko atrašanās uz brauktuves vispār ir aizliegta. par jūrmalas šoseju nerunāšu, tur tie idiņi brauc pa malu čupām vien, kaut gan eksistē veloceliņš rīga - jūrmala, un par atrašanos uz autobāņa ar riteni tajā par vācijā tiktu sodīta tā, ka par maz nesaliktos.

jā es arī piederu pie velosipēdistu nīdējiem - kamēr būs šāda attieksme pret satiksmes noteikumiem, nekas labāk nebūs.[/quote]

un vel

Pirms kada laika iemaldijos Balozos, kur nesen uzbliezts jauns gajeju un velosipedu celins. Braucot pa ielu, divas masinas taureja un piebrauca blakus un saka apmacit, ka redz jaizmanto velocelins. Turklat vel nevalodaa. Jautri :)

Tie vadītāji tikai ir spējīgi lamāties. Uz piedāvājumu apstāties un izrunāties vēl neviens nav reaģējis.
Ir cilvēki, kuriem dzīvē neveicas, ir jābrauc ar veciem citroeniem un tad arī gribās visu pasauli pamācīt kā viņuprāt pareizi ir jādzīvo.

Nez… es domāju tā ripinoties, teju vai iekšā krustojumā, viņš noteikti traucēja brīvības ielas satiksmi, arī tad kad tur bija zaļais.
Es to salīdzinātu ar situāciju, kur mašīna neregulāri uzgāzējot ripinās klāt gājēju pārejai - itkā gājējus laiž, bet nav nekādas garantijas ka neuzmetās virsū.

Ceļu satiksmē maksimāli konsekventam un paredzamam. Tur nebija nekāda racionāla pamatojuma, vai objektīva iemesla tā ripināties pa visu ielu, nerunājot nemaz par CSN.
Ja viņš negribēja, lai mašīnas viņu krustojumā neapdraud un zināja ka brauks ātri, varēja vienkārši nostāties priekšā, līdz ar brīvības ielu, blakus trotuāram un taisni aizbraukt, kad apstātos satiksme uz brīvības ielas.

Normāls hipsteris velobraucējs, ko viņs vēl pec krustojuma uzvaras žestu parāda vai :D

Cik man zināms, tad hipsteri ir vienkārši cilvēki - brīvdomātāji, ar citādāku skatu uz dzīvi nevis bezkaunīgi indivīdi, kas parāda savu vienaldzīgo attieksmi pret pārējo sabiedrību.

Es ironizēju, nekā ipaša taj video nav.
Ja no šķērsielas kāds izbrauktu griežot pa labi ar normālu atrumu, tad būtu jautrāk.

Treka velosipēds, fiksis = hipsters? Kāds stulbums…

rokas nost no veciem citroeniem ;)

Ir pāris vadītāji kuri mani ir nolamājuši,lēkuši ārā no auto utt…neņemu galvā viņus…
Bet tie kuri mani ir brutāli spieduši pie apmales,un vēl žestikulējuši ir palikuši bez viena no spoguļiem biežāk tas ir labais

fgrā čali droši norietu nestabilo uz sekundes simdaļu esošo trekstendu :D un piebilstu, ka būtu plēsuši pāri neapstājoties.

Pavisam vienkārši. Jāpieņem likumi un policijai arī tie stingri jākontrolē - braukt tikai ar ķiveri un tikai ar velosipēdiem, kas ir atbilstošā kārtībā (galvenā doma - velosipēdi bez sasodītajām, jopcik, bremzēm, lai nerādas uz ielas!!!1). Ja policija ieinteresētos ne tikai uz naudas kāšanu no autovadītājiem un kārtīgāk iesākumā padrāztu arī iepriekšminēto noteikumu pārkāpējus, pazustu hipsteru bravūra uz ielām un veco marazmātisko onkuļu, urlapānu, prātā nenobriedušu pusaudžu streipuļošana pa ielām. Uzlabotos visu satiksmes dalībnieku priekšstats par velobraucējiem, jo brauktu tad tikai tie, kam arī vajag braukt un unkuļi ietu pēc savas vakara 2L ciskas ar kājām un hipsteri baidītos zaudēt daļu savas personības, uzvelkot ķiveri un uzliekot bremzes.

Atstarotājiem dienas laikā nav nekādas vajadzības. Tā būtu precīzāk.

Nav ko pīkstēt kamēr tād nenogriež Tev ceļu. Labāk lai riteņbraucēji brauc kā vien vēlas, kamēr neapdraud satiksmi un sevi, ja viņi sāks braukt kopā ar mašīnām, tad elle vien būs.

Katru dienu braucu kopā ar auto, max pie labās puses. Stājos pie sarkanajiem. Rādu pagriezienus, ja aiz manis ir auto.
Šogad vēl neviens nav pīpinājis, bļāvis vai spiedis pie apmales. Pat vairāk, cenšās nedaudz apbraukt - atstājot man vairāk vietas.

Kaut gan vienreiz viens uzpīpināja un pēc tam parādīja vidējo pirkstu :) Bet tur es nedaudz agresīvi lielā hodā viņam priekšā pārbraucu pa gājēju pāreju. Redzēju, ka viņš mani redz un zināju, ka bremzēs - citas izejas viņam nebija. Toreiz biju salijis, noguris un ātrāk gribējās mājās. Bet sēžot siltā, sausā mašīnā to noteikti ir gŗuti iedomāties - tādēļ nevainoju viņu par šādu reakciju.

Varu tikai piebilst, ka vienmēr braucu ar ķiveri un mans ritenis ir aprīkots ar gaismām un atstarotājiem. Mana pārliecība tomēr ir, ka autovadītāji labāk izturās pret riteņbraucējiem/riteņiem, kuri ir attiecīgi ekipēti. Padomājiet, kā jūs reaģētu uz auto, kas brauc pa ielu kā pagadās - zigzagā, iebraucot pretējā joslā, kad tur neviena nav (nevienam jau netraucē). Kam nav neviena luktura (tie visi ir izņemti) - dienā jau nevajag! :)
Domāju lielākajai daļai un visiem normāliem cilvēkiem tas izraisītu sašutumu un attiecīgi negatīvu reakciju.

Mašīna bremzējas paspiežot pedāli / vai atlaižo - velosipēdistam jākāpj nost no velo, jāgaida, jākāpj virsū velo un tad vēl jasāk mīties

Nu nu, nedaudz patrenējoties, var iemācīties nostāvēt uz riteņa bez kājas pielikšanas pie zemes tik ilgi, kamēr iedegas zaļais. Ne jau vienmēr, bet tomēr.
Lai vai kā, bet tomēr dažu veloindivīdu šķērsošana pie sarkanā nedrīkst būt par pamatu tam, ka daži autoindivīdi neievēro intervālu. Vakar vienam Viestura prospektā šausmīgi man vajadzēja līst garām un uzgāzēt, kad kreisajā joslā blakus brauca fūre. Tā ir vistiešākā dzīvības apdraudēšana, un velo šķērsošana pie sarkanā tam nestāv klāt!