velotēmai veltīts raksts jaunākajā žurnālā IR

Diezgan apjomīgs raksts žurnālā IR - gan par Rīgas veloceliņiem, gan par citu pilsētu, valstu pieredzi, gan par visādām nebūšanām šajā sakarā.

lasītīt, komentēt šeit (abonentiem) - http://www.ir.lv/2010/9/15/nekad-tiesam-nekad vai PDF http://alx.f1.lv/ir24velo.pdf

Drukātā formātā no 16.sept kioskos.

Labs raksts, kurš atklāj galvenās problēmu vietas - nevienai no atbildīgajām personām nav zināšanu un vēlme, lai kaut ko uzlabotu, tāpēc tiek ierakta galva smiltīs un tēlots, ka neko neredz, nedzird un nekas nav iespējams.

vajag jau arii politisko gribu, kursh gan grib kljuut nepopulaars apbizjojot nabaga autovadiitaajus? nez, procentuaali cik daudz riidziniekiem ir auto un cik daudzi ar auto brauc diendienaa?

Interesanti, bet tas jau būs gan jau tāpat kā šis

Ja es būtu pilsētas mērs, liktu piepilsētas autobusus aprīkot ar velosipēdu āķiem. Āķus uzmontē autobusa priekšā, ir vieta 1-2 velo. Ideja noskatīta TX, El Paso, USA.

Nu re, vajag, vajag vairāk velosipēdistus. Un vajag daudzstāvu velostāvvietu, kā importa klipiņos - ievada kodu vai karti un ričuks pazūd pazemē, zagļiem nepieejams.

P.s. Metāla zagļi vēl nav savākuši to ar pompu atklāto joku pie Alfas?

pagaajshnedeelj veel toch bija veloparkings pie alfas

Ušakovs tiešām arī brauca (ar VELO!!!) pa Rīgas ielām? Eh, būtu raksta autori laikus iejautājuši šeit pat forumā pirms šīs akcijas. Esmu drošs, ka forumieši būtu uzskaitījuši veselu rindu ar “labākajām” Rīgas vietām, kur var izbaudīt gan ceļu/joslu plānojuma kvalitāti, gan lielisko ceļu stāvokli, gan pārējo satiksmes dalībnieku mīlestību. Vismaz man uzreiz būtu pāris labas vietas padomā… ;)

nu ir arī video ar Ušakovu - http://vimeo.com/15005472 :)

nu nu…
Un kādus brīnumus viņi paši rāda uz gājēju pārejām…

nils brauc ar meridu :)

Tajā video 02:15 ir labs! :D
Protams tā zoss pāri gājēju pārejai un tālāk pa trešo joslu ļoti interesanti izbrauca. Tiltā arī brauca augšā ļoti “profesionāli” līkumojot. Man šķiet, ka cilvēkam, kurš nevar taisni nobraukt, uz ielas nevajadzētu līst vispār.
02:35 Ausainītis pats pār gājēju pāreju pat nepaskatoties pa kreisi tam Nissanam gar degunu nobrauca. Hohma būtu, ja viņu nobrauktu.
BTW nepamanīju viņam atstarotājus. Ne priekšā, pakaļā ne arī ratos.

IMHO neko vairāk par kārtējo problēmas analīzi tajā rakstā neatradu. Visi tikai apzin problēmas, bet reālu darbību neredz.

vai tad disku bremzes nav gana labi atstarotaaji? ;)

Brīnums, kā tā meitene iekā video vispār ir dzīva. Vajag velosipēdistiem likt tiesības, ieskaitot braukšanas testu. Savādāk tiešām, tādus čaiņikus ar metru platām stūrēm un kadenci zem 30 nevar pie cilvēkiem laist.

Nu tāpēc ar metrīgās stūres parasti brauc pa ietvēm…:) Bet ja gribat izbaudīt ko tiešām feinu iesaku maršrutu Iļģuciems- Bolderaja, vēlams beikt ar šosejas velo dienas vidū, adrenalīna nedēļas deva garantēta…:)

nesapratu kāpēc Kalnciema ielas kvartāls ir draudzīgs velosipēdistiem… kāds mēģina bīdīt savu biznesa interesi? cik zinu tur tirgo laikam atjaunotos velo par nesliktām naudiņā :)

tas video ir coma… es arī brīnos, kā tā beibe vēl ir dzīva… pietam braukt pāri gājēju pārejai vispār nav pieņemami

biju spiesta pirk šo iknedēļas izdevumu. Biju jau sagatavojusies,ka lekcijā būs pamatīgi jāiegrimst apjomīgā rakstā,bet nē,no 6lpp raksta,atskaitot bildītes,paliek 4lpp raksts.
Nez,no šī raksta uzzināju to,ko sen jau zināju-mums nespīd nekādi uzlabojumi tuvākajā nākotnē. Protams tika skaisti pasniegts tas,cik citās valstīs ir sakārtota infastruktūra,cik labi viss tur notiek utt.
Šo rakstu protams lasīs arī cilvēki,kas nav draugos ar velo. Viņš apskatīs rakstā attēloto Rīgas velokarti,un nodomās-paskat,cik daudz tur velo celiņu,cik daudz krāsainu svītriņu karte,un vēl pīkst,ka nav kur braukt. Bet daudzi jau nesaprot,ka ne visur var nokļūt braucot pa velo celiņu,ka ir jābrauc arī pa ceļa braucamo daļu.
Gājējiem nepatīk ka esam uz ietvēm,autovadītājiem-ka uz ceļa. Neapmierināti ir visi un tas būs vēl ilgi,jo ar viena velo celiņa izbūvi reizi 5-10 gadu laikā,nekas nemainīsies.
Tā kā mums vien ir jāturpina izdzīvot Rīgas ielās un sapņot par skaistāku nākotni.

nepiekritīšu, ka gājējiem un autobraucējiem nepatīk velobraucēji. tādi kā redzamajā video (tā sieviete) man liekas vispār nedrīkst atrasties uz ielas, jo tieši tādiem cilvēkiem ir problēmas ar apkārtējiem. es domāju man piekritīs daudzi - ja tu normāli brauc un esi spējīgs apbraukt arī kādu spītīgāku tantuku, tad attieksme no apkārtējiem ir pilnīgi normāla. es protams nerunāju par izņēmuma gadījumiem, kuri ir visur (mani piemēram lamāja Stokholmā kad nobraucu garām vienam vecim metra attālumā - laikam tas bija par tuvu :) )

par autobrauceejiem, pa vasaru gandriizvai katru dienu kad neliist braucu uz darbu un braucu pa brauktuvi, kur vien iespeejams un ir sapraatiigi, kaa arii pagaajusho sveetdien aizminos uz Siguldu. nekaadu probleemu vai konfliktsituaaciju nav bijis, pat minoties kalnaa pirms Siguldas robežas, kur celja remonts veel notiekaas …