Nevarēju saprast, kurā vietā forumā lai liek šo ziņu, tādēļ ieliku to šeit.
Manā prātā nesen dzima doma par akciju kāda bērnu nama audzēkņiem, proti, dot viņiem iespēju piedalīties Vienības velobraucienā, jo tas ar savu lielo dalībnieku skaitu un demokrātisko tautas klases distanci, manuprāt, ir ļoti labs veids, kā parādīt jauniešim cik labs ir velosports. Esmu aizsūtījis jautājumu Japiņa aģentūrai par iespējamajām atlaidēm dalības maksai un gaidu no viņiem atbildi.
Šobrīd aktuāls jautājums ir velosipēdi - domāju, ka katram bērnu nama iemītniekam nav savs velosipēds, tādēļ tos nepieciešams no kāda “aizņemties” uz velobrauciena dienu. Nu lūk - Jūs neziniet kādu, no kura varētu iegūt velo uz vienu dienu?
Esmu gatavs uzklausīt jebkādus ieteikumus.
Japiņa Sporta aģentūra ir gatava piešķirt bezmaksas dalību un “Eži” arī nebija pretī velopiederumu iedošanai! Pagaidām lietas virzās pareizā virzienā :)
Vienīgais ierobežojums no Japiņa puses - bērni nevar būt jaunāki par 12 gadiem. Vai Jūs gadījumā neziniet kādu bērnunamu, kurā ir pārsvarā vecāki bērni, jo ja mazie nevarēs piedalīties kopā ar pārējiem, tad viņi varētu būt visai apbēdināti.
Ot, tieši lasot pirmo postu iedomājos par šo te vecuma robežu.
Prieks par visiem organizatoriem un prieks par bērniem kuri varēs jauki pavadīt dienu sportojot tik kuplā cilvēku velobraucienā.
Tikai cerams, ka šogad ar policijas eskortu vismaz daļēji tiks pavadīti braucēji kuri atrodas netikai pirmajās grupās, bet arī tie, kuri brauc tālu aiz pirmajām grupām, kuriem pašiem bieži vien nākas bēgt no satiksmes.
baltais_tevs, es par tiem berniem varu paintereseties un lidz ritdienas pecpusdienai dot zinu. tacu taka diez vai busu te foruma, atraksti man uz maija.petermane@gmail.com savus kontaktus.
tad vel - ja tie izradisies piemeram ogres/talsu/rigas vai limbazu berni, ka tiek risinats jautajums ar vinju nogadashanu uz siguldu? manuprat par to ar japadoma.
Pasākuma organizēšana raiti virzās uz priekšu un izskatās, ka 20 jaunieši no Valmieras varēs piedalīties Vienības velobraucienā!
Šobrīd meklēju iespēju, kā nogādāt 10 velo no Rīgas uz Siguldu. Ir pieejama mašīna ar āķi, tādēļ, ideālais variants būtu, ja kāds varētu aizdot piekabi. Varbūt kāds brauc ar lielu transportu un var kaut ko paņemt pie sevis? Esmu atvērts visiem priekšlikumiem.
Ne gluži. Mēs devāmies uz Valmieras bērnu namu un piedāvājām piedalīties visiem, kuri vēlas. No aptuveni 30 jauniešiem pieteicās 20. Tie tad arī piedalīsies.
Sveiki visiem!
Beidzot varu uzrakstīt kā tad īsti gāja Vienības velobraucienā. Easyget gan nedaudz nokļūdījies, sakot, ka piedalījās 24 audzēkņi - bija 19 jaunieši un 5 audzinātājās. Lietainais svētdienas rīts tomēr darīja savu un daži jaunieši bija izlēmuši palikt Valmierā, tomēr ieradās lielākā daļa no plānotajiem. Visvairāk mani personīgi pārsteidza, vai labāk teikt iespaidoja, tas, ka bērnu nama jaunieša visu pasākumu sākumā uztvēra ar tādām kā aizdomām, ka tūliņ no viņiem tiks kaut kas prasīts pretī. Pa īstam viņi atvērās tikai pēc velobrauciena, kad pārrunājām kā nu kuram veicies. Tā kā visi bijām tālu no sacensību centra un laiks nebija pats labākais, tad uz abalvošanu neviens nebija aizgājis un par saņemto kausu visi uzzināja tikai pirmdienas rītā, kad Baiba Rivža bija personīgi ieradusies Valmierā pasniegt kausu. Kā man stāstīja bērnu nama vadītāja, tad visi jaunieši esot ieguviši pārliecību par saviem spēkiem, kas arī bija galvenais mūsu mērķis, organizējot pasākumu.
Lielu paldies esmu parādā Baltajam un Kasparam no TREK par iedotajiem velosipēdiem - ripoja viņi ļoti labi, pats pārbaudīju. Tāpat paldies Ežiem par viņu velosipēdiem. Nemazāku pateicība Yeti par dāsno ziedojumu - končas bērniem pietika un vēl palika pāri, ko aizvest mājās palikušajiem :)
Viens zaudējums gan bija - kaut kur noklīda viena Ežu ķivere, bet tas salīdzinājumā ar visām pozitīvajām emocijām, kuras tika iegūtas ir tīrais nieks.
Super baltais_tevs! Tad kad visiem slikti, valdībā cūkas un ledāji kūst - ir kāds, kas tagad un tūlīt nesautīgi var izdarīt kādam[iem] labu. Cepuri nost tavā priekšā!