Лёд тронулся, господа!
pofig… ar lieliem burtiem…
Tātad nozagtiem riteņiem pirmo ko darīs ir noflexēs nr.
to jau tāpat dara by-default, man tā liekas.
nu ko, nākamais solis - velo ceļu nodoklis?:)
Valdība otrdien, 30.novembrī, atbalstījusi Satiksmes ministrijas un VAS «Ceļu satiksmes drošības direkcija» (CSDD) ierosinājumu – dot iespēju personām brīvprātīgi reģistrēt savus velosipēdus.
Tādējādi zādzības gadījumā velosipēdu būs iespējams vieglāk identificēt, kas pašlaik ir aktuāla problēma. Tāpat varēs nodrošināt arī to uzskaiti valsts reģistrā, kas sniegs aptuvenu priekšstatu par aktīvā dzīvesveida cienītāju – velosipēdistu – skaitu valstī, informē Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Eida.
To paredz jaunie Ministru kabineta noteikumi «Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi», kas apstiprināti valdības sēdē. Tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».
Tie, kuri brīvprātīgi vēlēsies reģistrēt savu velosipēdu, to ērti varēs izdarīt elektroniskā veidā CSDD mājaslapā www.csdd.lv vai dodoties uz kādu no CSDD nodaļām. Velosipēdus drīkstēs reģistrēt personām, kas sasniegušas 16 gadu vecumu, arī juridiskām personām. Tikai CSDD rīcībā būs vienīgais oficiālais velosipēdu reģistrs.
Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos precizētas arī CSDD tiesības pārbaudīt datus Šengenas informācijas sistēmā. Līdz šim pārbaudes Šengenas informācijas sistēmā veica tikai pirmo reizi Latvijā reģistrējot no ārvalsts ievestu transportlīdzekli. Turpmāk to vajadzēs darīt arī, reģistrējot transportlīdzekļu īpašnieku maiņu, noņemot spēkratu no uzskaites atsavināšanai Latvijā vai izvešanai no valsts. Šīs papildus pārbaudes attieksies uz tiem no ārvalstīm ievestiem transportlīdzekļiem, kas Latvijā reģistrēti pēc 2010.gada 1.jūlija.
Jaunajos noteikumos precizēta taksometru reģistrācijas kārtība, mazinot administratīvo slogu. Turpmāk CSDD vairs nebūs jāiesniedz rakstisks dokuments par taksometra reģistrāciju, jo uzņēmums no atbildīgajām iestādēm to saņem elektroniski.
Tiesību akts paredz, ka bezceļu transportlīdzekļu numura zīmes turpmāk izsniegs arī sērijveidā izgatavotiem mopēdiem un motocikliem, kuru izmantošanu ceļu satiksmē izgatavotājs nav paredzējis (iepriekš tādas piešķīra tikai tricikliem un kvadricikliem).
Pilns jauno noteikumu teksts atrodams Ministru kabineta mājaslapā.
Nē. Sākumā tehniskā katru gadu un OCTA. ;)
Ja līdz tam nonāks, tad arī apdrošinātājiem būs jāpiedāvā pakalpojums. Ja nu kas, dabū vismaz kaut kādu naudu atpakaļ…
jāskrien apmaksāt OCTA uz nākamo gadu)) ceļa nodokli jau samaksāju)))
Manuprāt normāli, ka beidzot būs oficiāls reģistrs, kuram var uzticēties, nevis pašdarboņu, kuri ievāc visa veida info, neizmantojot SSL pieslēguma tehnoloģijas un vispār nav skaidrs, kā notiek datu apstrāde. Tāpat arī Ls 2 ir korekta cena, ņemot vērā, ka liela daļa velosipēdu maksā Ls 150+. Savus velosipēdus reģistrā noteikti reģistrēšu.
Es ar maksāšu, tiko man liksies , ka ir laba velo infrastruktūra.(lasīt ne tuvākos 10 gadus)
ja reģistrs, octa un kasko kopā nepārsniedz 5ls, es piedalos :D
Reģistrs jau ir viena lieta,ja tik tānaudiņa neaizies budžeta konsolidācijai !!! Jautājums ir kā notiks kontrole,un kurš to veiks ! Jā ir mums CP kuru auto ir aprīkoti ar datoriem kurā var dažu minūšu laikā iegūt visu info, bet vai viņi būs ieinteresēti krāmēties gar velosipēdiem. Viņiem jau tāpat pietiek ko darīt + vēl no nākošā gada policija kontrolēs arī kravas transporta pārvadājumus ( darba grafiki u.tt.)
Nekāds reģistrs netiktu veidots, ja tam pamatā nebūtu vēlme kaut ko iecirpt.
Taču, ņemot vēra nelielo velosipēdistu skaitu valstī, projekts varētu izrādīties nerentabls un labākajā gadījumā nomirt savā nāvē.
Tur jau tā fiška… tālredzīgs gājiens, iesmērēt kā neobligāto
, tad statuss nomainīsies uz nerentabls un paliks par obligāto
.
Ķert jau neķers velosipēdistus, jo nav jau vajadzības pēc zaudējumu nesošiem pasākumiem. Daudzos gadījumos būs gana grūti pierādīt vai tas ir tavs, ja novīlēts nr. un tieši otrādi, vai pieder tev, ja nav pases un nereģistrēts (vai tad es vainīgs, ka man piem FOX nav iedevis papīru
rāmim? :D). Un tad sāksies jautājumiņi… čeks ir? nodoklīši?..
Tad kāpēc Igaunijā ir četras reizes mazāk policistu nekā mums? Kārtības līmenis diez vai atšķiras tik daudz reižu… Haoss valda.
kaut kad pasen skatijos kaut kādu raidījumu, kur stāstija par igauņu poličiem, ka esot viena daļa atlaista, labākajiem palicējiem kārtīgi pielikts pie algas un labs aprīkojums iedots
Visu nosaka attieksme. Ja visi būtu balti un pūkaini, policiju kā tādu vispār varētu likvidēt. Lai MP/Zemessardze nodrošina drošību un ja kautkurkautko pretlikumību tad darīšana uzreiz pa nopietno :)
Tāpēc lielākoties problēmas jau ir pašos. Piecīši, piesegšana, korupcija, vienaldzība un t.t (velo zagšanas ierosinātas lietas bezmaz automātiski aizver neizmeklējot)
Papildus izplatītajai praksei mobīlo telefonu sludinājumos norādīt “darbojas tikai Tele2 tīklā”, pie velo sludinājumiem parādīsies norādes “nav reģistrējams” utml.
Es šobrīd redzu tikai vienu ieguvumu no šās sistēmas: reģistrējot savu jauno velo, es varēšu cerēt, ka kādreiz to varēšu pārdot par adekvātu cenu tādam pircējam, kuram būs svarīgi, vai velo ir reģistrēts.
Pārējais ir, tā teikt, pupu mizas.
Atlausos atkal padaliities ar saviem pieradinaatajiem sapnjiem:
- Tiek radiita jauna, smuka valsts iestaade, kuraa satupinaat maasasdeelus, shofera braaleenus un znotus. Tiek buuveetas telpas, pasuutiiti vieteeji IT murgrisinaajumi u.c.
- Tiek radiita smuka datu baaze ar garshiigiem vello un vinju atrashanaas adreseem. Ar juutiigas informaacijas droshu glabaashanu latvieshiem veicas kaa jau latvieshiem…viduveeji. Veel viens eerts instruments vello zagljiem.
- Tiek radiita datu baaze ar vello. Tiek apzinaats, ka to vello nebuut tik maz Dievzemiitee nav…un pie naakoshaas Budzeta Konsolidaacijas muusu Ekonomikas Spiidelkljiem pilnmeeness trakumaa sadzemdeejas jauns …Vellonodoklis.
Lai labi ripo!